Kurssissa oli jotain taianomaista

Kiitos Beatles-laulukurssista! Osallistuin jo toista kertaa. Tällä viimeisimmällä kerralla kurssissa oli jotain taianomaista. En osaa sanoa, mistä se johtui, mutta kivaa oli!
Pidän myös Millan opetustyylistä. Hän löytää juuri oikeat tavat, jolla kurssilaiset hoksaavat, mistä on kyse. Myös tempo on täydellinen, ei tunnu laahaavalta muttei myöskään kiirehditä.
Nyt ilahduin siitä, että Abba-kurssikin on tulossa. Huippuidea!

Sain inspiraatiota ja uutta kipinää

Olin jo aiemmin miettinyt laulunopetusta ja viikonloppukurssi tuntui sopivan lyhyelle tähän tarkoitukseen. Olin nuorempana laulanut kuorossa ja pidän laulamisesta, joten tarkoituksena oli tutkia, voisinko alkaa harrastamaan sitä jossain muodossa uudestaan. Tähän sainkin inspiraatiota ja uutta kipinää, kun lauleskelin parina päivänä saman henkisten ihmisten kanssa. Kurssilla sai myös lauluteknisiä vinkkejä kuten ymmärrystä esimerkiksi äänirekisterin käytöstä, ja pääsi heti kokeilemaan erilaista tapaa. Muutamia ahaa-elämyksiäkin pääsi tulemaan innostavan opettajan johdolla. Kurssi vastasi siis odotuksia ja voin suositella muillekin.

Katja

Hämmästyin, miten lämmin ja turvallinen ilmapiiri kurssilla oli

Kuulin lyhyestä laulun teemakurssista työkaverilta ja innostuin lähtemään mukaan. Minulla oli hieman aiempaa kuorotaustaa, mutta ei muuten kokemusta laulunopetuksesta. Kiireisen arjen keskellä yhden viikonlopun mittainen kurssi tuntui juuri sopivalta vaihtoehdolta, kun ei tarvinnut sitoutua pidemmäksi aikaa. Yhdessä laulaminen tuo niin paljon iloa ja energiaa ja huomasin kaivanneeni sitä tunnetta! Kurssilta sain vinkkejä hengitykseen ja laulutekniikan hiomiseen. Ennen kaikkea meillä oli tosi hauskaa yhdessä ja hämmästyin, miten lämmin ja turvallinen ilmapiiri kurssilla oli vaikka suurinta osaa muista osallistujista en tuntenut entuudestaan. Opettaja oli taitava ja innostava, sekä kuunteli meidän toiveita siitä, mihin halusimme kurssilla keskittyä. Voin lämpimästä suositella Taidetöölön laulukursseja ja toivon itsekin pääseväni sellaiselle tulevaisuudessa uudestaan!

Stella

Sain itseluottamusta korkeimpien äänialani äänten laulamiseen

Minulla oli niin innostava kokemus Niinan oppilaana Disney-laulukurssilla, että ilmoittauduin laulun tutustumiskurssille hänen vetämänään. Olin laulanut kuorossa muutaman vuoden, mutta olen laulanut hyvin vähän yksin ja olikin aivan eri kokemus kuulla selkeästi omaa ääntään ja saada yksilöllistä ohjausta omiin tarpeisiin. Niina loi kannustavan tunnelman hiukan aluksi jännittävään laulutilanteeseen, osasi hienosti ottaa lähtötasoni huomioon ja antoi konkreettisia neuvoja ääneni parantamiseen. Ymmärrän nyt, miksi ääni saattaa esim. säristä ja mitä sen eteen voi tehdä, ja sain itseluottamusta korkeimpien äänialani äänten laulamiseen.

Matilda

Kurssi oli mukaansatempaava ja hyvää mieltä tuova kokonaisuus

Ilmoittauduin Lauletaan Disney-hittejä viikonloppukurssille, koska Disney-hitit ovat ihania! Minulla oli paljon aiempaa kokemusta laulamisesta, mutta aktiivisesti en ole laulanut hetkeen. Tavoitteeni oli viettää mukava viikonloppu Disney-hittien parissa ja aktivoida vähän lauluharrastusta. Kurssi vastasi odotuksiani ja opin pari uutta Disney-hittiä. Kurssi oli mukaansatempaava ja hyvää mieltä tuova kokonaisuus. Niina Laitinen oli opettajana hyvä ja kannustava.

Merita

Kurssi sisälsi paljon asiaa ammattilaisen opastuksella

Näin pitkään mainoksia Taide Töölöstä ja lopulta päätin osallistua viikonloppukurssille, ja kyllä kannatti. Aikaisemmat kokemukset laulamisesta liittyvät melkeinpä kouluaikoihin, sen jälkeen laulellut (autossa) omaksi iloksi ja nyt päätin mielenkiinnosta osallistua. Kahden päivän kurssi sisälsi paljon asiaa ammattilaisen opastuksella ja yllätyinkin kuinka paljon asiaa oli ja silti ei ollut kiireen tuntua, ylitti odotukset täysin. Suosittelen ja menen itsekkin uudestaan 🙂🎼🎤

Kirsti

Erinomainen kurssi. Hauskaa meininkiä

Erinomainen kurssi. Hauskaa meininkiä. Opettaja Kaisu oli ammattimainen, kannustava ja vuorovaikustaidoiltaan pätevä. Ei huomauttamista minulla.
Heikki

Todella taidokas ja innostava opettaja ja mahtavat kurssikaverit

Lauletaan Abbaa oli mahtava kurssi. Opin paljon ja oli hauskaa. Todella taidokas ja innostava opettaja ja mahtavat kurssikaverit. Suosittelen kaikille.

Maria

Millan lempeässä opastuksessa ja kannustavan ryhmän rohkaisemana huomasin laulavani vapautuneesti muiden kanssa

Tykkään laulamisesta ja haluaisin osallistua yhteislauluihin, mutta lapsuuden karvaat kokemukset pelottavat minua. Olen haaveillut laulutunneista vuosia ja luvannut itselleni, että joskus vielä osallistun sellaiselle. Taidetöölö tuli tutuksi minulle instan kautta – tutkin opettajien saamia palautteita ja rohkaistuin osallistumaan Millan kurssille, vaikkei minulla ole ollut mitään kokemusta musiikista aiemmin. Toivoin rohkaistuvani yhteislauluun osallistumisessa ja Millan lempeässä opastuksessa ja kannustavan ryhmän rohkaisemana huomasin laulavani vapautuneesti muiden kanssa. Milla opetti meille myös laulamisen teoriaa, ehdimme paljon kahden kurssikertamme aikana. Halu ja uskallus laulaa kasvaa ja aion palata tunneille pian!

Niina antoi vinkkejä mm. oikeanlaisesta hengityksestä ja kuinka korkeisiin nuotteihin on helpompi päästä

Päätin ilmoittautua Lauletaan leffaklassikoita-kurssille nähtyäni mainoksia netissä. Olen aina pitänyt laulamisesta, mutta en ole laulanut peruskoulun ja lukion musiikkituntien jälkeen. On ollut olo, etten osaa laulaa ja olen ihan huono. Nuotit ovat sentään tutut, koska ala-asteella soitin noin kolme vuotta pianoa. Kurssille uskalsin ilmoittautua, koska siellä ei tarvinnut laulaa yksin. Monella meistä on varmasti traumoja koulujen laulukokeista. Onnekseni kaikki kurssilaiset olivat suunnilleen saman tasoisia, eikä kukaan ollut ammattilaulaja, paitsi opettaja tietenkin. Opettajamme Niina Laitinen oli erittäin mukava, hyvä ja kannustava.
En tietenkään muuttunut ammattilaiseksi yhdessä viikonlopussa, mutta sain rohkeutta uskaltaa ja yrittää laulaa. Niina antoi vinkkejä mm. oikeanlaisesta hengityksestä ja kuinka korkeisiin nuotteihin on helpompi päästä. Kurssi vastasi odotuksiani ja tavoitteeni toteutuivat jo siinä, että uskalsin tunneille asti ja lauloin ihania leffa- ja musikaalibiisejä! Osallistun mielelläni kursseille tulevaisuudessakin ja suosittelen niitä muille. Ehkä joskus rohkaistun yksityistunnillekin. Kiitos kivasta kurssista!

Osallistuin leffalaulukurssille, koska siinä yhdistyivät sekä kiinnostukseni laulamiseen että elokuviin. Olen ollut aiemminkin Taidetöölön kursseilla ja silloin muistaakseni törmäsin joululaulukurssin mainokseen fb:ssä. Tuttuun paikkaan, tuttujen opettajien kursseille oli helppo tulla uudestaan. Olen harrastanut musiikkia eri tavoin alle kouluikäisestä asti. Pääasiassa aina ryhmässä mutta jonkin verran myös yksityisillä tunneilla. Lapsena eri instrumenttien kanssa mutta sittemmin vain laulua. Minulla ei ollut suuria musiikillisia tavoitteita kurssia kohtaan, lähinnä vain ilo yhteisestä musisoinnista ja mahdollisuus tavata ihmisiä, jotka jakavat samoja mielenkiinnon kohteita. Osa kappaleista oli sellaisia, joita en tuntenut ennakkoon enkä olisi koskaan näitä kokeillutkaan muutoin, oli siis hauska tutustua uusiin kappaleisiin ja sitä kautta poistua omalta mukavuusalueelta. Kurssi vastasi odotuksiani, vaikka omat lempibiisini jäivätkin ehkä hieman vähemmälle laululle.

Aino

Sain lyhytkurssilla jonkinlaisen idean siitä, miten laulamista voisi alkaa kehittää

Olin pitkään suunnitellut lauluharrastuksen aloittamista. Löysin Taidetöölön kurssit netistä. Kurssivalikoima oli laaja ja sieltä löytyi matalan kynnyksen aloituskurssi laulutaidottomjlle. Minulla ei ole musiikkikokemusta, vain koulun pakolliset. Sain lyhytkurssilla jonkinlaisen idean siitä, miten laulamista voisi alkaa kehittää. Ja äänenkäyttöä samalla muutenkin. Suunnittelen jatkoa. Kurssi vastasi hyvin odotuksiani.

Opettajan asenteensa oli rohkaiseva ja sain innostuksen opetellla lisää

Hain netistä kurssia jonne ”uskaltaisin” ilmoittautua. Löysin montakin ja tämä laulutaidottimien juttu nappasi. Tykkäsin opettajasta. Hänen asenteensa oli rohkaiseva ja sain innostuksen opetellla lisää.

Sain kurssilta paljon vinkkejä niin äänenhuoltoon kuin puheen ja äänen käyttöön

Kurssi oli todella mielenkiintoinen ja käytännönläheinen! Pidin kurssin sisällöstä sekä kurssin opettajan tavasta tuoda teoria käytäntöön. Sain kurssilta paljon vinkkejä niin äänenhuoltoon kuin puheen ja äänen käyttöön erilaisissa tilanteissa. Suosittelisin kurssia lämpimästi 🙂

Elli

Tehdyt ja kotiin saadut harjoitukset äänen käytön parantamiseksi auttavat hyvään alkuun

Kurssi antoi hyvää sekä teoria että käytännön tietoa äänen synnystä ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Tehdyt ja kotiin saadut harjoitukset äänen käytön parantamiseksi auttavat varmaan hyvään alkuun. Materiaalisss olisi voinut olla enemmän havainnollisia kuvia. Opettaja hyvä.

Sain taas varmuutta lauluun

Lauletaan iskelmää -kurssi vastasi odotuksiani. Sain taas varmuutta lauluun. Milla on hyvä ja innostava ooettaja. Kiitos!

Aliisa loi upean ryhmähengen viikonlopun aikana ja neuvoi, miten ääntä käytetään tämäntyylisessä musiikissa

Pääsin haastamaan omaa lauluääntäni Soul ja R&B -viikonloppukurssilla mahtavassa porukassa! Aliisa loi upean ryhmähengen viikonlopun aikana ja neuvoi, miten ääntä käytetään tämäntyylisessä musiikissa. Ohjelmisto oli monipuolinen ja kattava, mahtavaa että tällainenkin teema on keksitty Taidetöölön lauluviikonloppunen tarjontaan!

Matilda