Laulamisesta ja länsimaisen musiikin historiasta kiinnostuneille luvassa elämyksellinen viikonloppukurssi! Klassisen musiikin historia laulaen johdattaa meidät keskiajalta nykypäivään samalla kun pääsemme myös itse käyttämään ja kehittämään omaa laulutaitoamme.

Kurssi koostuu kuudesta keskeisestä ajanjaksosta (keskiaika, renessanssi, barokki, klassismi, romantiikka ja moderni ajanjakso), joiden laulumusiikkiin tutustumme pääasiassa laulaen mutta myös musiikin historiaa ja aikakauden musiikillisia ihanteita ja suuntauksia tutkien.

Kurssi järjestetään la 14.12 ja su 15.12 klo 10-12 osoitteessa Töölöntullinkatu 8. Kartta

KENELLE LAULUKURSSI ON SUUNNATTU:

Kurssille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta laulutunneista, eikä kurssilla ole ikärajaa. Pääasia, että on kiinnostunut musiikista ja laulamisesta.

Laulaminen on hauskaa, laulutunnilla ja ryhmässä laulaminen vielä mukavampaa. Historiaa voi pöllyttää ja tutkia laulaen ja hauskaa pitäen.

Kurssin tarkoitus on lisätä taidemusiikin ja historian tuntemusta sekä innostaa osallistujia lauluharrastuksen pariin, selkeyttää kuvaa taidemusiikin taipaleesta keskiajalta moderniin aikaan, tutkia laulumusiikin kehitystä, tarinat, melodiat, lauluosuuden suhde säestävään soittimeen (säestävä soitin vai yhtälailla osallistuva instrumentti kuin laulu).

LAULUKURSSI TARJOAA SINULLE:

  • Mahdollisuuden kokeilla äänesi rajoja
  • Kokemuksen ryhmässä laulamisen riemusta
  • Ääntäsi kehittäviä ääniharjoituksia
  • Uutta lauluohjelmistoa eri aikakausilta
  • Katsauksen laulumusiikin historiaan
  • Hengähdystauon laulun parissa

KURSSIN SISÄLTÖ:

Lauantaina 14.12 klo 10-12: keskiaika, renessanssi, barokki.

Sunnuntaina 15.12 klo 10-12: klassismi, romantiikka ja moderni ajanjakso.

Tunnit sisältävät pienen esittelyn kunkin ajanjakson hengestä, musiikista sekä ilmiöistä niiden taustalla. Pääpaino on kuitenkin laulamisessa.

OPETTAJA NIINA LAITINEN

“Musiikinhistorian tuntemus on osa perusmusiikkiopintoja ja syventää opiskelijan kokonaiskäsitystä musiikin kehityksestä. Idea syntyi siitä, että koska länsimainen musiikinhistoria ulottuu pitkälle taaksepäin olisi mielestäni kiinnostavaa tutkia sen kehitystä laulajan/laulunopettajan näkökulmasta; kuinka musiikki kehittyy ajan saatossa, miten laulujen aiheet vaihtelevat aikakausiin mukaan, mikä on saanut ihmiset laulamaan kautta aikojen.”

Niina Laitinen on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan ohjeistuksessa pääaineenaan laulupedagogiikka sekä muusikoksi Helsingin Konservatoriosta Ritva Laamasen johdolla. Laitisella on opetuskokemusta pitkältä ajalta, hän on opettanut ikään katsomatta ja kaikentasoisia laulamisesta kiinnostuneita. Laitinen myös esiintyy ja kilpailee, hän on saavuttanut Merikanto- laulukilpailussa toisen sijan 2015 ja ollut finalistien joukossa PLMF- nordic-baltic vocal contest- laulukilpailussa 2017.

”Rakastan opettamista ja uusien äänien ja instrumenttien kanssa työskentelemistä. Parasta laulunopettamisessa on se, että pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy jokaiselle uniikki instrumentti ja ääni joka puhkeaa oikeanlaisen laulutekniikan myötä kukkaan. Jokainen ääni on uniikki ja jokaiselle äänelle on oma paikkansa ja kuulijakuntansa. Laulaminen tuottaa iloa sekä esiintyjälle että kuulijakunnalle. Tunneilleni olet tervetullut lähtötasosta riippumatta. Keskitymme oikeanlaisen laulutekniikan ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä ilmaisuun musiikin ja laulun keinoin.”

Halutessasi voit tutustua klassiseen musiikkiin liittyvään YLE:n artikkeliin tästä.

VIIKONLOPPUKURSSIIN OSALLISTUAKSEEN EI TARVITSE VALMISTAUTUA

Mukaan voi halutessaan ottaa omat muistiinpanovälineet. Nuotit jaetaan osallistujille paikan päällä.

Viikonloppukurssi järjestetään osoitteessa Töölöntullinkatu 8 (Töölö). Pääset kätevästi paikalle ratikalla tai bussilla.

AIKATAULU

Kurssi järjestetään lauantaina 14.12 ja sunnuntaina 15.12 klo 10.00-12.00.

Ryhmään mahtuu 15 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

OSOITE

Töölöntullinkatu 8, musiikkiluokka 210 (2 krs.)

Hinnasto
Hinta
2x120 min ryhmätuntia
€59

Maksu on sitova eikä sitä palauteta peruutuksen sattuessa.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

ILMOITTAUDU LAULUKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Klassisen musiikin historia laulaen)

2. Valitse “joulukuu” ja varaa aika ensimmäiselle tunnille (la 14.12). Tunnit järjestetään la 14.12 ja su 15.12 klo 10.00-12.00.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?