Kuorolaulun alkeet, viikonloppukurssi

Taidetöölö järjestää laulun viikonloppukursseja aikuisille syksyllä 2019.

Seuraavat Kuorolaulun alkeet -kurssit:

la 21.9 ja su 22.9.2019 klo 12-13.30

Kaipaatko haastetta lauluharrastukseen? Onko yksiääninen laulu alkanut jo kyllästyttää?  Ehkä haaveilet kuorossa laulamisesta, mutta et ole vielä aivan varma, kuinka stemmalaulun salat luonnistuvat. Kuorolaulun alkeet -viikonloppukurssi on mainio mahdollisuus edetä seuraavalle tasolle lauluharrastuksessa!

Tarjolla on laulutunteja aikuisille (18+ vuotiaille) ryhmässä. Kurssiin sisältyy 2 x 90 min ryhmäopetusta. Mukaan ryhmään mahtuu 15-20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Iloisessa ja stressittömässä ilmapiirissä osaavan ja innostavan opettajan opastuksella pääsemme kokeilemaan, miltä moniäänisesti laulaminen tuntuu. Tunti alkaa ääntä huoltavilla harjoitteilla. Ryhmän tarpeiden mukaan valitaan sopivan tasoista ohjelmistoa.

 

Taidetöölö tarjoaa laadukasta musiikinopetusta kaikille halukkaille lähtötasoon katsomatta. Ilmoittaudu kurssille netin kautta ja anna musiikin ilon viedä mennessään!

ILMOITTAUDU LAULUN VIIKONLOPPUKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Kuorolaulun alkeet)

2. Valitse “syyskuu” ja varaa aika ensimmäiselle tunnille (la 21.9). Tunnit järjestetään lauantaina 21.9 ja sunnuntaina 22.9 klo 12-13.30.

3. Suorita maksu 

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Muihin instrumentteihin verrattuna laulussa tulee ottaa huomioon, että laulaja rakentaa laulutunnilla oman instrumenttinsa itse ääniharjoitusten avulla. Ääniharjoituksilla on oma tarkoituksensa jumpata tarvittavia toimintoja kehossa. Kehittyminen toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa jossakin urheilulajissa: oikeiden toistojen määrä luo uusia hermoratoja ja vahvistaa haluttuja lihaksia.

“Laululihaksemme” ovat piilossa, joten opettaja ohjaa paitsi silmiensä myös kuulonsa perusteella oppilasta harjoitusten terveeseen suoritustapaan. Jokaisella opettajalla on oma painotuspisteensä ja lähestymistapansa terveen äänen rakentamiseen.

Taidetöölön laulunopettaja on pedagogisesti pätevä ja kokenut ammattilainen. Monet työssään puheääntään käyttävät ovat kokeneet hyödylliseksi ja kiinnostavaksi tutustua äänen toimintaan osaavan opettajan johdolla. Laulutunnit edistävät tervettä äänenkäyttöä ja säännöllisellä harjoittelulla niin puhe- kuin lauluäänenkin saa harjoitettua kestäväksi ja kantavaksi.

Aikataulu:

La 21.9 ja su 22.9.2019

2×90 min ryhmätuntia

Klo 12-13.30

Ryhmässä 15-20 oppilasta.

Osoite: Töölöntullinkatu 8, 00250 Helsinki

Hinnasto
Hinta
2x90 min ryhmätuntia
€80

Kurssimaksu maksetaan etukäteen. Maksua ei palauteta perutuista tunneista.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Opettaja Niina Laitinen

Niina Laitinen on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan ohjeistuksessa pääaineenaan laulupedagogiikka sekä muusikoksi Helsingin Konservatoriosta Ritva Laamasen johdolla.  Laitisella on opetuskokemusta pitkältä ajalta, hän on opettanut ikään katsomaatta ja kaikentasoisia laulamisesta kiinnostuneita. Laitinen myös esiintyy ja kilpailee, hän on saavuttanut Merikanto- laulukilpailussa toisen sijan 2015 ja ollut finalistien joukossa PLMF- nordic-baltic vocal contest- laulukilpailussa 2017.

”Rakastan opettamista ja uusien äänien ja instrumenttien kanssa työskentelemistä. Parasta laulunopettamisessa on se, että pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy jokaiselle uniikki instrumentti ja ääni joka puhkeaa oikeanlaisen laulutekniikan myötä kukkaan. Jokainen ääni on uniikki ja jokaiselle äänelle on oma paikkansa ja kuulijakuntansa. Laulaminen tuottaa iloa sekä esiintyjälle että kuulijakunnalle. Tunneilleni olet tervetullut lähtötasosta riippumatta. Keskitymme oikanlaisen laulutekniikan ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä ilmaisuun musiikin ja laulun keinoin.”

Lue, mitä asiakkaamme sanovat meistä!

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?