Kiinnostaako laulaminen, mutta kokemusta musiikista ei ole? Taidetöölön laulun alkeiskursilla tutustumme äänenkäytön perustekniikkaan ja laulamme ikivihreitä, iskelmää ja kansanlauluja. Tule mukaan, aikaisempaa kokemusta musiikista tai nuotinlukutaitoa ei tarvita!

Kurssi järjestetään 3.9-12.11.2020 torstaisin klo 18.00-19.00 osoitteessa Pietarinkatu 11 (Ullanlinna). La 15.10 ei ole tuntia. Pääset kätevästi paikalle niin ratikalla kuin busillakin. Parkkipaikat löytyvät kadun varresta. Kartta

KENELLE LAULUKURSSI ON SUUNNATTU:

Kurssi soveltuu kaikille laulamisesta kiinnostuneille, aiempaa kokemusta lauluharrastuksesta ei tarvita. Pienryhmässä voit rohkeasti kokeilla oman äänesi rajoja ja nauttia laulamisesta muiden mukana. Laulun alkeiskurssilla tutustutaan äänekäytön perustekniikkaan erilaisten hengitys- ja ääniharjoitusten avulla. Laulamme ryhmässä ikivihreitä, iskelmää ja kansanlauluja.

Tarjolla on laulutunteja aloittelijoille (18+ vuotiaille) pienryhmässä. Kurssiin sisältyy 10 x 60 min ryhmäopetusta. Ryhmään mahtuu 5 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen ma 31.8 mennessä. Paikkoja rajoitetusti.

KURSSIN AIKANA:
  • Opimme kurssilla erilaisia ääniharjoituksia, joiden avulla voi kehittää omaa äänenkäyttöään myös kotona
  • Saat lisää tietoa hengityksen tärkeydestä ja sen vaikutuksesta ääneen
  • Laulukurssilla saa kokemuksen, miten ryhmän tuki nopeuttaa ja helpottaa uusien laulujen oppimista
Lue, mitä asiakkaamme sanovat meistä!
KURSSIN OPETTAJA NIINA LAITINEN

Niina Laitinen on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan ohjeistuksessa pääaineenaan laulupedagogiikka sekä muusikoksi Helsingin Konservatoriosta Ritva Laamasen johdolla. Laitisella on opetuskokemusta pitkältä ajalta, hän on opettanut ikään katsomatta ja kaikentasoisia laulamisesta kiinnostuneita. Laitinen myös esiintyy ja kilpailee, hän on saavuttanut Merikanto- laulukilpailussa toisen sijan 2015 ja ollut finalistien joukossa PLMF- nordic-baltic vocal contest- laulukilpailussa 2017.

”Rakastan opettamista ja uusien äänien ja instrumenttien kanssa työskentelemistä. Parasta laulunopettamisessa on se, että pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy jokaiselle uniikki instrumentti ja ääni joka puhkeaa oikeanlaisen laulutekniikan myötä kukkaan. Jokainen ääni on uniikki ja jokaiselle äänelle on oma paikkansa ja kuulijakuntansa. Laulaminen tuottaa iloa sekä esiintyjälle että kuulijakunnalle. Tunneilleni olet tervetullut lähtötasosta riippumatta. Keskitymme oikeanlaisen laulutekniikan ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä ilmaisuun musiikin ja laulun keinoin.”

LAULUKURSSI TARJOAA SINULLE:
  • Mahdollisuuden kokeilla äänesi rajoja
  • Kokemuksen ryhmässä laulamisen riemusta
  • Ääntäsi kehittäviä ääniharjoituksia
  • Välineitä omaan kotiharjoitteluun
  • Hengähdystauon laulun parissa
  • Tietoa hengityksen merkityksestä äänelle
Torstaisin 3.9-12.11.2020 klo 18-19, 10x60 min tuntia

Ei ole tuntia: to 15.10

Osoite: Pietarinkatu 11 B, 00140 (Ullanlinna)

Hinta: 490€ (sis. ALV 24%), maksut voi saada 4 erässä (122,50€x4)

Ryhmä: 5 osallistujaa. Ilmoittautuminen ma 31.8 mennessä.

Maksua ei palauteta perutuista tunneista.

Jos haluat maksaa kerralla (490€) tai sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

ILMOITTAUDU LAULUN ALKEISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Laulun alkeiskurssi).

2. Valitse “syyskuu” ja varaa aika ensimmäiselle tunnille (to 3.9). Tunnit järjestetään torstaisin samaan aikaan klo 18-19. Ei ole tuntia: to 15.10.

3. Suorita maksu (erä 1/4. Laskut 2/4, 3/4 ja 4/4 saat sähköpostitse kuukauden välein). HUOM: maksua ei palauteta perutuista tunneista.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Muihin instrumentteihin verrattuna laulussa tulee ottaa huomioon, että laulaja rakentaa laulutunnilla oman instrumenttinsa itse ääniharjoitusten avulla. Ääniharjoituksilla on oma tarkoituksensa jumpata tarvittavia toimintoja kehossa. Kehittyminen toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa jossakin urheilulajissa: oikeiden toistojen määrä luo uusia hermoratoja ja vahvistaa haluttuja lihaksia.

“Laululihaksemme” ovat piilossa, joten opettaja ohjaa paitsi silmiensä myös kuulonsa perusteella oppilasta harjoitusten terveeseen suoritustapaan. Jokaisella opettajalla on oma painotuspisteensä ja lähestymistapansa terveen äänen rakentamiseen.

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta. Vaatimuksia lähtötasosta ei ole.

Taidetöölön laulunopettaja on pedagogisesti pätevä ja kokenut ammattilainen. Monet työssään puheääntään käyttävät ovat kokeneet hyödylliseksi ja kiinnostavaksi tutustua äänen toimintaan osaavan opettajan johdolla. Laulutunnit edistävät tervettä äänenkäyttöä ja säännöllisellä harjoittelulla niin puhe- kuin lauluäänenkin saa harjoitettua kestäväksi ja kantavaksi.

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Lue tarinoita tästä.

 

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?