© TAIDETÖÖLÖ 2014-2017

Esiintyjät

Alla on esimerkkejä muusikoistamme. Kuuntele näytteet ja ota yhteyttä, autamme sinua löytämään sopivan kokoonpanon ja tyylilajin tilaisuuteesi.

MILLA MÄKINEN, SOPRAANO

Lahtelaislähtöinen sopraano Milla Mäkinen opiskelee Sibelius-Akatemiassa laulumusiikin osastolla Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Mäkinen on suuntautunut erityisesti vanhan musiikin esittämiseen. Lisäksi Mäkinen on esiintynyt jo viidentoista vuoden ajan laulaja-kitaristina keskittyen erityisesti bossa nova -musiikkiin.

Milla Mäkinen, playlist

      Carinhoso

      Romanssi

      Akselin-ja-Elinan-häävalssi

[collapse]

BIRGER’S RAGTIME BAND & CHARLOTTA KERBS

Birger’s Ragtime Band aloitti toimintansa keväällä 2011. Yhtye esittää perinteistä New Orleans jazzia kaikissa sen muodoissa kuten ragtime-musiikkia, gospeleja, marsseja ja bluesia. Birger’s Ragtime Band on esiintynyt jazzfestivaaleilla, jazzklubeilla, kirkkokonserteissa, konferenseissa, messuilla, syntymäpäiväjuhlissa, tanssitilaisuuksissa, häissä ym. Bändi on myös järjestänyt jazzmatkoja ulkomaille. Viime kerralla, elokuussa 2016, matkan päämääränä oli Ruotsin suurin perinteisen jazzin festivaali Hällevik Tradjazz Festival. Muita festivaaleja joilla bändi on soittanut ovat m.m. Baltic Jazz, Otava Happy Jazz ja Tyyki Jazz. Bändi on myös tehnyt kaksi levyä.
Ohjelmamme sujuu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Birger s Ragtime Band and Charlotta Kerbs, playlist

      All by Myself

      Postmans Lament

      When you are Smiling

[collapse]

ROBERT NÄSE, BARITONI

Baritoni Robert Näse valmistui vuonna 2016 erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta, missä hän opiskeli Jaakko Kortekankaan ja Marjut Hannulan johdolla. Robert tunnetaan ilmeikkäänä laulutulkitsijana ja laajan laulumusiikkiohjelmiston solistina. Hänen komeaääninen baritoninsa taipuu miehekkäistä oopperahahmoista aina Sinatramaisiin sulosäveliin asti.

Robert Näse, playlist

      G. Miller: Moonlight Serenade

[collapse]

IRINA ZOTEEVA, PIANO

Irina Zoteeva valmistui maisteriksi Petroskoin Konservatoriosta vuonna 2009 A. Skorodumovin luokalta. Irina on osallistunut moniin pianokilpailuihin Suomessa ja Venäjällä ja toimii aktiivisena muusikkona Suomen musiikkielämässä. Kesällä 2016 Irina esiintyi Sibelius Finland Experience -konserttisarjan solistina Helsingin Kansallissalissa. Hän soitti kesän aikana yli 20 konserttia. Irina on Taidetöölön yksi perustajajäsen ja hän on ollut yrityksen hallituksessa vuodesta 2014.

Irina Zoteeva, playlist

      J. Sibelius: Finlandia

      J. S. Bach: BWV 645 – Wachet Auf

      O. Merikanto: Valse lente

[collapse]

Taidetöölö booking agency. Natalia Vaskinova & Ivan ZoteevVIULUDUO

Natalia Vaskinova ja Ivan Zoteev

Nat Ivana Duo perustettiin vuonna 2014 ja siihen kuuluvat viulistit Ivan Zoteev ja Natalia Vaskinova. Duo keskittyy tällä hetkellä nykymusiikin tutkimiseen ja esittämiseen, mutta duon ohjelmistosta löytyy myös barokkisonaatteja kahdelle viululle sekä romanttisia virtuoositeoksia. Duo on oiva kokoonpano esimerkiksi sellaisiin juhliin, joissa ei ole pianoa.

Nat Ivana Duo, playlist

      G.Ph.Telemann: Sonaatti 2 viululle op.2

[collapse]

VIULU-PIANODUO

Ivan Zoteev ja Irina Zoteeva

Ivan Zoteev valmistui muusikoksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2012. Hän on toiminut viulistina Oulu Sinfoniassa vuosina 2009-2012. Hän on myös  debytoi jousikvartettinsa kanssa Berliinin Filharmoniassa tammikuussa 2015.  Ivan vastaanotti Grand Prix –palkinnon Art and Education in the XXIst Century –säätiön järjestämässä kamarimusiikkikilpailussa vuonna 2008. Kesällä 2016 Ivan esiintyi Sibelius Finland Experience -konserttisarjan solistina Helsingin Kansallissalissa. Hän soittaa kesän aikana yli 20 konserttia. Ivan on Taidetöölön yksi perustajajäsen ja hän on ollut yrityksen hallituksessa vuodesta 2014.

Ivan Zoteev, playlist

      J. Sibelius: Romance

[collapse]

OLLI TEIRIKKO QUARTET

Olli Teirikko Quartet on helsinkiläinen astetta modernimman koulukunnan jazzkvartetti, jonka repertuaariin kuuluu tuoreita sovituksia vanhoista standardeista, Joe Hendersonia, Wayne Shorter, Pat Methenyä ja paljon muuta. Kvartetti koostuu lukuisissa kokoonpanoissa soittaneista ammattimuusikoista.

Olli Teirikko – kitara
Gabriel Korhonen – trumpetti
Mikael Bobacka – kontrabasso
Mikko Uola – rummut

Olli Teirikko Quartet, playlist

      Nardis

[collapse]

TETYANA KUSHNIRUK, PIANO

Tetyana Kushniruk on Ukrainasta kotoisin oleva pianisti, säveltäjä ja runoilija. Hän on asunut ja opiskellut myös Yhdysvalloissa ja Bulgariassa. Joulukuussa 2016 hän on valmistunut OAMK:ista esiintyvänä pianistina. Hän säveltää musiikkia, etenkin minimalismin ja trancen tyyleillä sekä tekee myös covereita eri tahoilta, kuten Apocalypticalta ja Metallicalta ja Armin Van Buurenilta. Tämän lisäksi hän tekee myös covereita pelimusiikkista aina System Shock 2:sta Civilization V:een, XCOM 2:sta Deus Ex: Mankind Divided:iin ja niin edespäin.

Tetyana Kushniruk, playlist

      MCR Ghost of You Cover by Keys of Fate

      Still Standing by The Rasmus, piano cover

      Quutamo by Apocalyptica, piano cover

      CMX – Vierasta viljaa, piano cover

[collapse]

JERE MARTIKAINEN, TENORI

Jere Martikainen on 28-vuotias Juvalla syntynyt lyyrinen tenori. Lauluopintonsa hän aloitti Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksenosastolla 2007. Martikainen valittiin Laulumusiikinosaston opiskelijaksi vuonna 2011 ja hän suoritti keväällä 2013 laulun B-kurssin erinomaisin arvosanoin. Keväästä 2014 lähtien hän on opiskellut Jaakko Ryhäsen johdolla. Martikainen sai toisen palkinnon Lappeenrannan laulukilpailuissa vuonna 2013 ja saavutti finaalipaikan saman vuoden Timo Mustakallio-kilpailuissa Savonlinnnassa. Martikainen on laulanut solistina Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Tampereen oopperassa sekä useiden oratorioteosten tenorisolistina ympäri Suomea. Martikainen on vakituisesti kiinnitetty Kansallisoopperan kuoroon.

Jere Martikainen, playlist

      Ch. Gounod: Faust – Salut! demeure chaste et pure

[collapse]

AKI ALAMIKKOTERVO, TENORI

Aki Alamikkotervo on toiminut Kansallisoopperan solistina vuodesta 1999. Hän on saavuttanut 3. palkinnon Timo Mustakallio -kilpailussa 1989 ja hän on levyttänyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin kanssa sekä Sinfonia Lahden kanssa. Aki on myös vieraillut mm. Moskovan Novaja -oopperan sekä  Tukholman Kuninkaallisen oopperan lavoilla.

Aki Alamikkotervo, playlist

      Consuelo Velásquez: Besame Bucho

      Gualtiero Malgoni: Hopeinen kuu

[collapse]

Ota yhteyttä, autamme sinua löytämään sopivat muusikot tilaisuuteesi.

TARJOUSPYYNTÖ

 • AJANKOHTAISTA

 • Milla Mäkinen, sopraano

  Taidetöölö musiikkipalvelut. Milla Mäkinen

  Lahtelaislähtöinen sopraano Milla Mäkinen opiskelee Sibelius-Akatemiassa laulumusiikin osastolla Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Hän on valmis musiikin kandidaatti ja viimeistelee maisteriopintojaan pääaineenaan laulupedagogiikka. Opintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla mm. Elizabeth Werresin (Berliini) ja Franz Lukasovskyn (Wien) johdolla.

  Mäkinen on suuntautunut erityisesti vanhan musiikin esittämiseen. Hän aloitti barokkilauluopintonsa Juha Karvosen ja Tuuli Lindebergin johdolla Metropolia AMK:ssa. Vanhan musiikin lisäksi Mäkinen tekee aktiivista yhteistyötä nykysäveltäjien kanssa. Hän on kantaesittänyt esimerksiksi Itzam Zapatan, Sauli Zinovjevin ja Miika Hyytiäisen musiikkia. Taidemusiikin lisäksi Mäkinen on esiintynyt jo viidentoista vuoden ajan laulaja-kitaristina keskittyen erityisesti bossa nova -musiikkiin. Yksityistilaisuuksien lisäksi Mäkinen on konsertoinut mm. Sellosalissa (2015) ja Kanneltalossa (2015) sekä International Tampere Guitar Festival (2010) Off-clubilla.

        49-Carinhoso

  Pixinguinha: Carinhoso Milla Mäkinen, voice & guitar

        49-Minha-Namorada

  Pixinguinha: Minha Namorada Milla Mäkinen, voice & guitar

   

  ×
  Aki Alamikkotervo, tenori

  Koulutus

  Oulun konservatorio, laulunopettajalinjan jatkotutkinto 1993.
  Kansallisoopperan oopperastudio.
  Jatko-opinnot Italiassa Paolo Silverin johdolla.
  Ensikonsertti 1993.

  Kiinnitykset

  Suomen Kansallisoopperan solistikunta 1999-
  Vierailut: mm. Savonlinnan Oopperajuhlat 1997-, suomalaiset alueoopperat, Tukholman Kuninkaallinen ooppera, Moskovan Novaja-ooppera, Wien. Suomen Kansallisoopperan vierailu Pietarin Mariinski-teatterissa keväällä 2005 (Rautavaara: Rasputin).

  Roolit

  Suomen Kansallisoopperassa:
  mm. Figaron häät: Don Basilio ja Don Curzio (Mozart), Ryöstö seraljista: Pedrillo (Mozart), Taikahuilu: Monostatos, Toinen pappi ja Ensimmäinen haarniskoitu (Mozart), Fidelio: Florestan ja Jaquino (Beethoven), Matka Reimsiin: Belfiore (Rossini), Lemmenjuoma: Nemorino (Donizetti), Anna Bolena: Sir Hervey (Donizetti), Don Pasquale: Notaari (Donizetti), La Traviata: Gaston (Verdi), Aida: Sanansaattaja (Verdi), Don Carlos: Lerman kreivi (Verdi), Reininkulta: Mime (Wagner), Parsifal: Knaappi (Wagner), Nürnbergin mestarilaulajat: Augustin Moser (Wagner), Nainen vailla varjoa: Kyttyräselkä (Strauss), Ruusuritari: Isäntä ja Laulaja (Strauss), Salome: Herodes (Strauss), Carmen: Remendado (Bizet), Boris Godunov: Šuiski ja Misail (Musorgski), Lännen tyttö: Nick (Puccini), Turandot: Pang (Puccini), Madama Butterfly: Goro (Puccini), Andrea Chénier: Apotti (Giordano), Pajatso: Peppe (Leoncavallo), Ovela kettu: Rehtori (Janáček), Peter Grimes: Bob Boles (Britten), Albert Herring: Mr Upfold (Britten), Sweeney Todd: Pirelli (Sondheim), Pohjalaisia: Kaappo (Madetoja), Viimeiset kiusaukset: Juhana (Kokkonen), Punainen viiva: Puntarpää ja Kirkkoherra (Sallinen), Hyönteiselämää: Keksijä (Aho), Kuningas Lear: Narri (Sallinen), Luther: Munkki (Tikka), Rasputin: Lazavert (Rautavaara, kantaesitys), Aleksis Kivi: Mikko Vilkastus ja Junki (Rautavaara), Robin Hood: Munkki Tuck (Linkola, kantaesitys), Jannen salaisuus: Opettajatar/Poliisi (Kortekangas, koululaisooppera).

  Muualla:
  Ryöstö seraljista: Pedrillo (Mozart), Fidelio: Florestan (Beethoven), La Traviata: Alfredo (Verdi), Rigoletto: Herttua (Verdi), Salome: Herodes (Strauss), Turandot: Pang (Puccini), Pajatso: Beppo (Leoncavallo), Yö Venetsiassa: Caramello (Strauss), Pohjalaiset: Kaapo (Madetoja), Kalastajaooppera: Juudas (Erkkilä), Aika ja uni (Rechberger-Kortekangas-Aho), La Fenice: Palomestari (Hakola, kantaesitys), Norppa: Aurinko (Kyllönen, kantaesitys), Tuntematon sotilas: Rovasti (Pylkkänen).

  Lisätiedot

  Timo Mustakallio -kilpailun 3. palkinto 1989.
  Vuoden Oopperasolisti 1997.
  Levytyksiä mm. Pohjalaisia (Madetoja) ja Aslak Hetta (Launis) Radion sinfoniaorkesterin kanssa, Riddaren och draken (Heiniö) Turun filharmonisen orkesterin kanssa, Aino (Melartin) Sinfonia Lahden kanssa sekä Luosto-sinfonia (Aho) Sinfonia Lahden ja Lapin kamariorkesterin kanssa.
  Esiintyy säännöllisesti oratorioiden ja passioiden solistina teoksissa kuten Requiem (Verdi), Carmina Burana (Orff), Requiem (Mozart) ja 9. sinfonia (Beethoven).

   
        Aki-Alamikkotervo-Besame-Bucho

  Consuelo Velasquez: Besame Mucho Aki Alamikkotervo, tenori Kerimäen mieslaulajat

        08-Hopeinen-kuu

  Gualtiero Malgoni: Hopeinen kuu Aki Alamikkotervo, tenori Kerimäen Mieslaulajat

   

  ×
  Nat Ivana Duo

  Nat Ivana DuoNat Ivana Duo perustettiin vuonna 2014 ja siihen kuuluvat viulistit Ivan Zoteev ja Natalia Vaskinova. Duo keskittyy tällä hetkellä nykymusiikin tutkimiseen ja esittämiseen, mutta duon ohjelmistosta löytyy myös barokkisonaatteja kahdelle viululle sekä romanttisia virtuoositeoksia. Nat Ivana Duo on kantaesittänyt Itzam Zapatan teoksen 4p2v toukokuussa 2015 ja esiintynyt kansainvälisessä UNM-festivaalissa syksyllä 2015. Duo on oiva kokoonpano esimerkiksi sellaisiin juhliin, joissa ei ole pianoa. Ivan Zoteev (s.1984) valmistui muusikoksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2012. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla, joilla hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Kaija Saarikettu, Gil Shaham ja Erkki Palola. Ivan on aktiivinen kamarimuusikko ja viime tammikuussa hän debytoi jousikvartettinsa kanssa Berliinin Filharmoniassa. Ivan on toiminut viulistina Oulu Sinfoniassa vuosina 2009-2012. Ivan vastaanotti Grand Prix –palkinnon Art and Education in the XXIst Century –säätiön järjestämässä kamarimusiikkikilpailussa vuonna 2008. Natalia Vaskinova (s.1990) opiskelee Sibelius-Akatemiassa Jaakko Ilveksen johdolla. Kamarimusiikkia hän on opiskellut mm. Paavo Pohjolan ohjauksessa. Hän on osallistunut Premio Francesco Geminiani- viulukilpailuun Veronassa 2012 sekä saavuttanut 1. sijan Art and Education in the XXIst Century- säätiön viulukilpailuissa Jyväskylässä 2008. Natalia on esiintynyt kamarimuusikkona mm. Korsholman Musiikkijuhlissa, Helsingin Juhlaviikoilla sekä Pyhän Laurin kirkon Päivämusiikkia-sarjassa. Keväällä 2015 Natalia esiintyi Sibelius meets Tchaikovsky- konserttisarjan solistina Helsigin Kansallissalissa.

        Ch.-de-Bériot-Duo-for-2-violins-No.8-op.87

  Ch. de Beriot: Violin Duo op.87 No 8 Nat Ivana Duo: Natalia Vaskinova & Ivan Zoteev, viulu

  ×
  Natalia Vaskinova, viulu

   Natalia PROMO väri-1Natalia Vaskinova valmistui musiikkipedagogiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sergei Sarkisiantsin luokalta joulukuussa 2013. Hän jatkaa esittävän taiteen maisteriopintojaan Sibelius-Akatemiassa Jaakko Ilveksen johdolla. Kamarimusiikkia hän on opiskellut mm. Paavo Pohjolan ohjauksessa. Hän on osallistunut Premio Francesco Geminiani- viulukilpailuun Veronassa 2012 sekä saavuttanut 1. sijan Art and Education in the XXIst Century- säätiön viulukilpailuissa Jyväskylässä 2008. Suomessa hän on esiintynyt mm. kansainvälisellä UNM-nykymusiikkifestivaalilla 2015 sekä Korsholman Musiikkijuhlissa vuosina 2012 ja 2014. Keväällä 2014 Natalia vietti puolitoista kuukautta Grönlannissa opettaen grönlantilaisia lapsia ja nuoria Nuukin musiikkikoulussa. Kesällä 2016 Natalia esiintyy Sibelius Finland Experience -konserttisarjan solistina Helsingin Kansallissalissa. Hän soittaa kesän aikana yli 40 konserttia. Natalia on Taidetöölön yksi perustajajäsen ja hän on ollut yrityksen hallituksessa vuodesta 2014.
   –
   

        Sibelius_Auf-der-Heide-op.115-N1
   

  J. Sibelius: Auf der Heide op.115

  Natalia Vaskinova, viulu
  Soile Tolvanen, piano

  ×
  Natalia Staroverova, mezzosopraano

  Mezzosopraano Natalia Staroverova on syntynyt Pietarissa. Hän aloitti lauluopintonsa Pietarin Valtion Konservatoriossa ja jatkoi opintojaan Zürichin Taidekorkeakoulussa valmistuen professori Scott Weirin oppilaana. Lisäksi hän on opiskellut Hartmut Höllin, Dunja Vejzovicin, Hans Peter Blochwitzin ja Vincenzo Mannon mestarikouluissa. Natalia on Max Hussman-säätiön, Gamil-säätiön ja Lyra-säätiön stipendiaatti. Vuonna 2011 Natalia suoritti ensiesiintymisensä Pietarissa Rimsky-Korsakov oopperateatterissa Tsaikovskin oopperassa „Eugeny Onegin” Olgan roolissa. Hän lauloi myös Didon osassa Purcellin oopperassa „Dido ja Aeneas”. Vuonna 2012 hän osallistui professori Brigitte Wohlfartin “Master Specialized“ -opintoihin Bernin Taidekorkeakoulussa Sveitsissä. Natalia voitti kansainvälisen laulukilpailun Schlossopera Haldensteinissa Sveitsissä. Vuonna 2013 hän sai ensimmäisen roolinsa Maddalenana Verdin oopperassa “Rigoletto“ Churin teatterissa Sebastian Tewinkelin ohjaamana. Samana vuonna Natalia esiintyi Tonhalle Zürichissä, teatteri-Lindaussa sekä Haldensteinin linnassa Churissa. Vuonna 2014 hän esiintyi Maryn osassa François Xavier Rothin ohjaamassa Wagnerin oopperassa “Lentävä Hollantilainen“ Bernissä. Samana vuonna Natalia sai kutsun esiintyä vierailevana laulajana Rimsky-Korsakov oopperateaterissa Laurana Tsaikovskin oopperassa „Iolanta” Vuonna 2015 Bernin Yehudi Menuhin Forum palkkasi Natalian Liederrezital-esityksiin. Kesäkuussa 2015 Natalia osallistui ’’Die Stars von Morgen’’(’’Huomisen Tähdet’’) – kilpailuun “Solothurn Classics“ festivaaleilla Sveitsissä. Myöhemmin samana vuonna hän esiintyi BielSolothurn sinfonia- orkesterin kanssa Kaspar Zehnderin ohjaamana Bernin Kultur Casinossa.

   
   

   

  ×
  Irina Zoteeva, piano

   c006Irina Zoteeva valmistui maisteriksi Petroskoin Konservatoriosta vuonna 2009 A. Skorodumovin luokalta, minkä jälkeen on työskennellyt piano-osaston johtajana, opettajana ja säestäjänä Petroskoin musiikkikoulussa (2009-2010). Vuonna 2012 Irina valmistui Oulun Ammattikorkeakoulusta Mikko Heinisen luokalta. Irina on osallistunut moniin pianokilpailuihin Suomessa ja Venäjällä ja toimii aktiivisena muusikkona Suomen musiikkielämässä. Kesällä 2016 Irina esiintyi Sibelius Finland Experience -konserttisarjan solistina Helsingin Kansallissalissa. Hän soitti kesän aikana yli 20 konserttia. Irina on Taidetöölön yksi perustajajäsen ja hän on ollut yrityksen hallituksessa vuodesta 2014.

        J.-Sibelius-Kuusi

  J. Sibelius, Kuusi
  Irina Zoteeva, piano

   

  ×