Ohjeita unelman menettämiseen


Jos Taidetöölön aikuisopiskelijoilta kysyy, miten he päätyivät aloittamaan musiikkiharrastuksen, vastaus saattaa kuulua usein näin: “Minulla oli unelma laulamisesta tai soittamisesta”. Kaikki vastaavanlaisista asioista haaveilevat eivät kuitenkaan koskaan päädy toteuttamaan unelmaansa.

Unelman toteuttamisen teema on koluttu aihe. Entäpä unelman menettäminen? Tiedämme siitä niin paljon, että laitamme vinkit jakoon!

Unelman toteuttamiseksi riittää usein jo yksi askel, nimittäin alkuun pääseminen. Unelman menettämiseksi taas täytyy tehdä paljon enemmän työtä. Jos työskentelet ahkerasti seuraavien ohjeiden mukaan, pääset lähelle unelmien menettämisen tilaa.

1. Heti kun mieleesi pilkahtaa ajatus jostakin, joka voisi johtaa omien totuttujen toimintatapojesi muuttamiseen ja jopa mukavuusrajojesi ylittämiseen, pysy kaukana Googlesta. Et halua edes tietää, missä tämänkaltaista toimintaa voisi toteuttaa.

2. Olen usein kuullut ihmisten toistavan ääneen luultuja totuuksia itsestään. “Opettajalla ei varmasti riitä hermot minun kanssani”, “olen seiskan laulaja” tai “on aivan liian myöhäistä aloittaa”. Älä tyydy vain toistamaan niitä ääneen, kirjoita ne näkyville jotta voit myös lukea niitä päivittäin!

3. Jos kuulet jonkun kaikkitietävän henkilön mielipiteen aiheesta, kuinka aikuinen koira ei opi uusia temppuja, luota häneen sokeasti.

4. Jos kuvittelet hetkenkin, miltä ensimmäisen askeleen ottaminen kohti unelmaa voisi tuntua, älä hötkyile, vaan lue uudelleen huolellisesti kohta 1.

Unelman menettämiseen tarvitsee todella paneutua. Jos haluat menettää unelmasi, työskentele ahkerasti ja toista näitä ohjeita päivittäin.

Ehkä jo huomasitkin, että unelman ensi askeleen ottaminen on paljon helpompaa. Valinta on sinun.

– Irina Zoteeva, yksi Taidetöölön unelman toteuttamisen avustaja 😉
 

 

Jos kiinnostuit blogistamme, tilaa uutiskirjeemme, jonka yhteydessä jaamme inspiroivia artikkeleita luettavaksesi!