OMA LAULU – ONLINEPALVELU LAULUN KOTIHARJOITTELUUN

PIDÄ HUOLTA ÄÄNESTÄSI
AMMATTITAITOISTEN LAULUNOPETTAJIEN OHJAUKSESSA
MISSÄ JA MILLOIN VAIN.

Oma Laulu on tuettua lauluharjoittelua tarjoava onlinepalvelu. Oma Laulussa pääset osallistumaan neljän eri laulunopettajan ohjaamiin livelähetyksiin Facebookin välityksellä oman kotisi rauhassa. Voit osallistua tunneille reaaliajassa tai palata tallenteisiin myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.

Saat neljän laulunopettajan suunnitteleman monipuolisen tuntivalikoiman käyttöösi jäsenmaksulla 29 e / kk.

Jäsenyys Oma Lauluun ostetaan kuukaudeksi kerrallaan kertamaksulla. Liity jäseneksi ja lisää äänenhuoltoa arkeesi!

KENELLE OMA LAULU ON SUUNNATTU?
 • Kaikille laulamisesta kiinnostuneille. Kaikki vasta-alkajista edistyneisiin hyötyvät ohjatusta ääniharjoittelusta. Oma Laulun monipuolisen tuntivalikoiman ansiosta pääset kurkistamaan erilaisten opettajien suunnittelemiin harjoituksiin ja voit valita niistä sinua eniten hyödyttävät.
 • Laulutunneilla käyville tai kuorolaulua harrastaville. Oma Laulun opettajat huomioivat ääniharjoituksia ohjatessaan erilaiset tavat lähestyä laulamista. Oma Laulu ei korvaa laulutunnilla saamaasi henkilökohtaista ja oppijalähtöistä opetusta, vaan on suunniteltu tukemaan oppilaan omaa kotiharjoittelua.
 • Laulupelosta kärsiville. Mikäli olet aina salaa haaveillut laulamisesta, mutta epäröit yhteisille tunneille osallistumista tai kärsit laulupelosta, Oma Laulu on juuri sinua varten. Koska opettaja tai muut osallistujat eivät kuule osallistujia, saat keskittyä rauhassa omaan laulamiseesi.
MITEN LIITYN OMA LAULUUN?
 1. Tutustu tulevan kuukauden laulutuntien teemoihin ja aikatauluihin tällä sivulla.
 2. Maksusuorituksen jälkeen saat sähköpostiisi linkin suljettuun Facebook-ryhmään.
 3. Oma Laulu lisää sinut suljettuun ryhmään kuukauden ensimmäisenä päivänä.
 4. Voit osallistua tunneille reaaliaikaisesti tai katsoa tallenteita myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana kuukauden ajan.

Oma Laulun aikataulu julkaistaan aina kaksi viikkoa ennen jakson alkua. Voit tilata itsellesi uutiskirjeemme, niin saat aikataulut suoraan sähköpostiisi. Tilaa uutiskirje tästä.

MIKÄ ON OMA LAULUN TAVOITE?

Palvelun ensisijainen tarkoitus on inspiroida ja tukea laulun harrastajia ja äänityöläisiä omaan kotiharjoitteluun. Oma Laulu vastaa myös erityisesti niiden laulun harrastajien tarpeisiin, joiden on vaikeaa sitoutua esimerkiksi viikoittaiseen tai lukuvuosittaiseen opetukseen.

Oman lauluhetken tai äänenhuoltotauon pyhittäminen keskellä kiireistä arkea on monelle meistä haastavaa. Tarjoamme erilaisten laulunopettajien monipuolisesti teemoitettuja tunteja, joiden mukana pääset käyttämään ääntäsi ja lisäämään lauluharjoittelua elämääsi.

Oma Laulun harjoituksia tehdessä oman kodin rauhassa on hyvä muistaa, että kaikki lauluharjoitukset tulee tehdä omia tuntemuksia kuunnellen. Facebookin kautta tapahtuvissa livelähetyksissä opettaja ei voi neuvoa yksittäisiä laulajia, vaan ääniharjoittelu antaa osallistujalle mahdollisuuden löytää ja tunnistaa omia tuntemuksiaan ja harjaantua kuulemaan omaa sisäistä ohjaajaansa.

LAULUTUNTIEN TEEMAT JA AIKATAULUT
 • Lounasaikaan laulattaa (Milla)

Tässä lounastauon lomaan soveltuvassa sessiossa teemme ääntä huoltavia perusharjoituksia. Lounasaikaan laulattaa -tunti sopii myös aloittelijoille ja lauluharjoitteluun vasta tutustuville. Tule mukaan sellaisena kuin olet! Toivomme, että tämä lauluhetki kirkastaa äänesi koko loppupäivän ajaksi.

 • Vinkkejä kuivakurkkuisille (Milla)

Tuntuuko kurkussa kuivuutta ja äänihuulet ovat kuin hiekkapaperia? Ei hätää, sillä laulunopettajilla on vinkkejä jokaiselle sormelle kuivuudentunteen helpottamiseksi. Tule kuulolle, kun Milla kertoo striimissä omia hyväksi havaitsemiaan vinkkejä, joilla voi itse helpottaa kuivuuden tunnetta niin puhuessa kuin laulaessakin.

 • Kuorolaulajan äänenhuoltoa (Joonas)

Kuorolaulajan äänenhuoltoa on laulutuokio, jossa perehdytään äänenkäytön perusteisiin erilaisten harjoitusten avulla. Se sopii erityisesti kuorolaulajille, mutta on hyödyllinen kaikille, jotka haluavat kehittää omaa lauluinstrumenttiaan.

 • Energiapiristys! (Taru)

Tällä tunnilla avataan ääni kehon liikkuvuuden kautta. Energiapiristys! -tunti sopii kaikenikäisille, tarvitset vain leikkimieltä ja halua saada keho ja ääni vetreäksi. Tunnin aikana tehdään ääniharjoituksia, jotka yhdistetään kehon liikkeisiin. Harjoitukset perustuvat suurelta osin laulupilateksesta tuttuihin harjoituksiin. Tunnista saat kokonaisvaltaisen elämyksen sekä kehosi että äänesi avaamiseen!

 • Laula vapaasti! (Siiri)

Harjoitustuokiossa haetaan tasapainoa kehon aktiivisuuden ja vapaan äännön välillä. Tutustutaan ääntöbalanssin perusteisiin kehollisten esimerkkien kautta ja kerrataan ergonomista lauluasentoa. Harjoitteita voi ja kannattaa soveltaa kaikkiin omiin lauluharjoitteisiin ja harjoitettavaan ohjelmistoon. Harjoittelutuokiot sopivat sekä aloittelijoille että edistyneemmille laulun harrastajille.

 • Ääni ja keho lämpimäksi (Siiri)

Monipuolisten äänenavausharjoitteiden myötä saadaan sekä kroppa että lauluääni viritettyä valmiiksi laulutuntia tai omaa harjoittelua varten. Harjoituksissa huomioidaan hyvä lauluasento ja ergonomisuus. Äänenavaus sopii kaikentasoisille laulajille.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

OPETTAJAT

Oma Laulussa sinua laulattavat koulutetut laulunopettajat Taru Haili, Milla Mäkinen, Joonas Tuominen ja Siiri Närhinen.  Voit osallistua vaikka kaikille tunneille tai valita sinua puhuttelevimmat teemat tarjotuista tunneista – valinta on sinun!

Milla Mäkinen

Olen Milla, laulaja-laulunopettaja (MuM) ja kotoisin Lahdesta mutta nykyisin asun Espoossa. Täydennän parhaillani osaamistani joogaopettajakoulutuksessa (RYT200).

 

Taidetöölön kurssien ja Oma Laulu -projektin lisäksi opetan laulua ja yin-joogaa Etelä-Helsingin kansalaisopistossa.

 

Laulu ja jooga ovat tuoneet elämääni niin paljon hyviä asioita että en voi olla jakamatta niitä myös muiden kanssa. Päivittäisistä rutiineistani kumpuava hyvä olo motivoi minua niin omaan harjoitteluun kuin opettamiseenkin.

 

Rakastan erityisesti bossa novaa ja vanhaa musiikkia. Koulutukseni on klassinen mutta oma kiinnostukseni ja harrastuneisuuteni on johdattanut minut myös rytmimusiikin erikoistumisopintoihin.

 

Opettajana haluaisin auttaa oppilasta löytämään oman viikoittaisen harjoittelurutiinin vaikka se olisi kuinka lyhyt hyvänsä. Uskon, että laulaminen muuttuu sitä antoisammaksi mitä enemmän sitä tekee. Tämä ajatus onkin johtanut minut Oma Laulun ideoimisen pariin. Lisäapu ja inspiraatio omaan harjoitteluun on usein tarpeen, erityisesti kiireisen arjen keskellä kun kokee ettei ole aikaa ottaa itselleen pientä lauluhetkeä.

 

Voit lukea lisää koulutuksestani ja esiintymisistäni kotisivuiltani millamakinen.fi.

Taru Haili

Olen monipuolinen laulaja ja taiteilija Taru Haili (s. 1988). Aloitin lauluharrastuksen 8-vuotiaana. Pian mukaan tulivat myös aktiivinen kuoro- ja musikaalitoiminta. Vuosien varrella olen laulanut ja esiintynyt monissa yhtyeissä, mm. cover musiikkia soittavissa bilebändeissä, sekä omaa musiikkia tuottavissa metalli yhtyeissä. Tällä hetkellä toimin laulaja/lauluntekijänä. Vuonna 2016 julkaisin oman sävellyksen  “Still In One Place” musiikkivideon YouTubessa.

 

Olen esiintynyt ympäri Suomea, erityisesti Turun, Jyväskylän ja Helsingin seuduilla. Esiinnyn myös Drag taiteilijana vuodesta 2018 nimellä “La Dame Blanche” ja “Monsieur Blanche”.  Ensimmäinen ooppera päärooli minulla oli vuonna 2017 Ville Saukkosen ohjaamassa oopperaproduktiossa Paride ed Elena. Lisäksi olen ollut mukana useissa musikaali- ja teatteri projekteissa.

Aloitin musiikin opiskelut Turun konservatoriossa v. 2010 ja jatkoin opiskelua Turun taideakatemian musiikkipedagogi linjalla. Vuonna 2014 siirryin Jyväskylän Ammattikorkeakoulun musiikkipedagogi linjalle, josta valmistuin laulupedagogiksi vuonna 2016.

Joonas Tuominen

Olen helsinkiläinen laulaja, laulunopettaja, kuoronjohtaja ja musiikkikasvattaja. Koulutukseltani olen musiikin maisteri ja musiikkipedagogi AMK. Olen laulanut useissa oopperaproduktioissa ja esiintynyt laulusolistina Suomen lisäksi Virossa, Ranskassa ja Unkarissa. Olen myös laulanut useissa kuoroissa, muun muassa Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä, Savonlinnan oopperajuhlakuorossa ja Kansallisoopperan lisäkuorossa. Opetan laulua yksityisesti ja olen työskennellyt kuorojen parissa sekä äänenmuodostajana että kuoronjohtajana.

 

Vokaalimusiikin lisäksi olen työskennellyt myös äänisuunnittelijana monitaiteellisten installaatioprojektien parissa. Uudenlaiset tavat lähestyä ääni-ilmaisua ovatkin aina kiinnostaneet minua. Koen, että tällainen ennakkoluuloton suhtautuminen kaikkeen luovaan ilmaisuun on yksi keino löytää erilaisia tapoja purkaa niin henkisiä kuin fyysisiäkin äänenkäyttöön liittyviä jännitteitä.

Siiri Närhinen

Olen Siiri, laulunopettaja (MuM) Tuusulasta. Valmistuin v. 2019 Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen osastolta. Opintopolkuni oli hyvin laulupainotteinen; opiskelin laulua läpi opintojeni eri opettajien johdolla ja suoritin kaksi pop/jazz -laulun tasosuoritusta sekä yhden tutkinnon klassisesta laulusta. Opintojeni viimeiset kolme vuotta erikoistuin laulupedagogiikkaan Aija Puurtisen johdolla ja sain opetusnäytteestäni arvosanan 5/5. Olen toiminut omassa yrityksessäni laulunopettajana viimeiset neljä vuotta. Syksyllä 2021 hyppään laulunopettajan tehtävistä kokeilemaan siipiäni koulumaailmassa musiikinopettajana. Siksi onkin hienoa, että saan pysyä rakkaan ammattini kanssa kosketuksissa Oma Laulun myötä.

 

Opettajana olen helposti lähestyttävä, heittäytyvä, empaattinen ja välitön. Pidän tärkeimpänä opetuksessani sitä, että voin tarjota mahdollisimman monien eri oppilaiden äänellisiin ja musiikillisiin tavoitteisiin sopivia harjoitteita ja työkaluja. Opetuksessani korostuu oppilaan kokonaisvaltainen tarkastelu, kehollisuus ja keho-mieli -yhteys.

 

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

29€/ELOKUU