© TAIDETÖÖLÖ 2014-2017

KAVERITUNNIT

Tervetuloa laulu- /soittotunnille kaverin tai perheenjäsenen kanssa! Kaveritunti on helppo ja hauska tapa aloittaa musiikinopiskelu. Perhealennus -20%.

VALITSE SOITIN:

Kenelle kaveritunnit sopivat?

Kaveritunnit sopivat erinomaisesti musiikkisoiton alkeiden opetteluun, mutta myös pidemmälle edenneille oppilaille. Ryhmäopetus on tehokasta ja todella monipuolista. Se sopii niille, jotka pitävät aktiivisesta ohjauksesta ja reipastahtisista soitto- / laulutunneista. Ryhmätunnit sopivat hyvin oppilaille, jotka haluavat tutustua yhteissoittoon /-lauluun: tähän ei ole aina mahdollisuutta perinteisellä yksilösoittotunnilla. Tunnille voi tulla vaikka oppimaan ja musisoimaan yhdessä hyvän ystävän kanssa!

Mitä erityistä hyötyä ryhmäopetuksesta on?

Ryhmätunnilla opitaan alusta alkaen yhteissoiton alkeita. Yhteissoitossa opitaan heti hahmottamaan musiikin virtausta ja jatkuvaa liikettä. Kun yksin soittaessa tulisi helposti jäätyä ihmettelemään tahtiviivalle, yhteissoitossa oivalletaan, että tulee liikkua yhteisessä pulssissa eteenpäin. Ryhmätunnilla opitaan heti seuraamaan toisen ja omaa soittoa yhtäaikaisesti ja hengittämään yhdessä musiikin mukana. Tärkeää on myös tunnistaa, kenen vuoro on olla tärkeämmässä roolissa milloin missäkin kohdassa musiikkia. Yhdessä etsitään ikään kuin balanssia, milloin soitin soi yhdessäkin kauniisti. Kuuntelu auttaa välittömästi soittimen soinnin ja kosketuksen hallintaan ja musiikillisten ilmiöiden ymmärtämiseen.

Ryhmäopetuksessa ei haittaa, jos oppilaat ovat hieman eritasoisia soittotaidoissaan. Kaikki saavat sopivia tehtäviä ja tunnilla onnistutaan yhdessä. Pidemmälle edennyt oppilas voi motivoida kaveriakin harjoittelemaan ja tsemppaamaan yhdessä. Reippaasti itseään ilmaiseva soittokaveri voi saada myös hiljaisemman kokeilemaan rohkeammin, kun saa soittaa toisen mukana. Opettaja ohjaa molempia oppilaita samalla kannustavalla otteella. Pianon nelikätisessä soitossa päästään myös soittamaan paljon monimutkaisempia kappaleita yhdessä kuin soolona. Monipuolisemmat ja soinniltaan rikkaammat kappaleet innostavat harjoitteluun.

Ryhmätunneilla tutustutaan musiikillisiin ilmiöihin yhdessä pohdiskellen. Oppilaita kannustetaan omien ajatusten ja näkökulmien rohkeaan ilmaisuun. Musiikilliset termit ja ilmiöt jäävät helposti mieleen, kun niistä jutellaan porukalla ja keksitään käytännön esimerkkejä yhdessä.

 

  • AJANKOHTAISTA

    LAULUKURSSI LAPSILLE 3.10 alkaen Lisätietoa --->
  • Follow us