VIULUN TUTUSTUMISKURSSI AIKUISILLE

Kurssi koostuu neljästä oppitunnista, joiden aikana keskitymme viulunsoiton
perustekniikan ymmärtämiseen ja kehittämiseen helppojen harjoitteiden ja kappaleiden avulla. Tunneilla harjoitellaan rentoutumista, viuluasentoa, jousiotetta, äänenmuodostusta, vasemman käden asentoa ja sormien otelaudalle sijoittamista sekä opetellaan soittamaan helppoja kappaleita säestyksen kanssa. Opit myös lukemaan nuotteja ja soittamaan korvakuulolta.
Viulunsoitto on opeteltava taito siinä missä muutkin tekniikkaa vaativat harrastukset. Voit vaikuttaa omaan edistymiseesi säännöllisesti harjoittelemalla.

Kurssille voit osallistua lähtötasostasi riippumatta. Kurssilla tehtävät harjoitteet muokataan osallistujan tarpeiden ja taitotason mukaan sopiviksi.

Viulun tutustumiskurssiin kuuluu 4 x 45 min yksityisopetusta. Voit ostaa tutstumiskurssipaketin suoraan nettisivujen kautta.

Taidetöölö tarjoaa kaikki kurssilla tarvittavat välineet eikä aiempaa soittokokemusta tarvita. Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi.

VIULUN TUTUSTUMISKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
 • Harkitset viulunsoiton aloittamista: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan viulunsoitosta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja taidon kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
 • Olet harrastanut viulunsoittoa aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: viulun tutustumiskurssilla kertaat jo opittuja asioita johdonmukaisesti ja saat opettajalta harjoituksia tasosi mukaan.
 • Olet itseoppinut viulisti, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa oppilaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Aikaisempaa kokemusta viulunsoitosta ei tarvita. Viulunsoiton harrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä.

MITÄ OPIT KURSSILLA
 • Viulun alkeiskurssilla opit viulutekniikan perusteita, kehität sävelkorvaa ja musiikin hahmottamista.
 • Harjoittelet sorminäppäryyttä sekä koordinaatiota ja opettelet soittamaan tasoasi vastaavia kappaleita, ensin pizzicato-tekniikkaa käyttäen sekä myöhemmin jousella.
 • Opettelet jousenkäyttöä ja hallintaa. Opettelet harjoittelutekniikkaa kotiharjoittelua varten.
 • Opit soittamaan säestyksen kanssa.

  Viulun alkeiskurssilla saat kaikki tarvittavat taidot soittoharrastuksen aloittamiseen.
MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

JOS SINULLA EI OLE OMAA SOITINTA

Kurssilaisilla on mahdollisuus vuokrata soitin. Pääset vuokrasoittimen kanssa heti ensimmäisen tunnin jälkeen hyvään harjoitteluvauhtiin! Kurssin opettaja auttaa sinua ottamaan oikeat työkalut käyttöösi, mutta varsinainen taidon rakentaminen tapahtuu oman kotiharjoittelusi aikana. Ilman omaa harjoittelupanostasi harrastus polkee paikallaan. Otathan tämän huomioon, kun pohdit osallistumistasi tutustumiskurssille!

KURSSIN SISÄLTÖ

Tunti 1: Viuluasento ja jousiote

 • Tutustut viulun eri osiin ja niiden toimintoihin
 • Opettelet rentoutumista ja sinun kehollesi sopivaa viuluasentoa
 • Harjoittelet oikeanlaisen ryhdin pitämistä ja vasemman käden asentoa
 • Harjoittelet jousiotetta ja -tekniikkaa helppojen harjoitusten avulla
 • Tutustut viulun kieliin ja kielenvaihtoihin
 • Opit soittamaan helppoja kappaleita vapailla kielillä pizzicato-tekniikkaa käyttäen
Tunti 2: Jousella soittaminen ja äänen tuottaminen

Toisella oppitunnilla keskitymme kauniin äänen kehittämiseen ja jousen hallintaan.

 • Opit hallitsemaan jousen nopeutta ja painetta
 • Opit jousen eri osat ja niiden merkityksen viulunsoitossa
 • Kehität tasaisen ja sulavan jousiliikkeen
 • Opit jakamaan jousen painon eri osiin
 • Harjoittelet jousen käyttöä ja hallintaa
 • Opit soittamaan helppoja kappaleita jousella vapailla kielillä
Tunti 3: Vasemman käden tekniikka ja sormien sijoittaminen
 • Edistät vasemman käden tekniikkaa ja opit sormien paikat otelaudalla
 • Soitat helppoja harjoituksia sorminäppäryyden kehittämiseksi
 • Opit lukemaan ja soittamaan nuotteja ensimmäisessä asemassa
 • Harjoittelet vasemman ja oikean käden kielenvaihtoja
 • Opit soittamaan helppoja kappaleita ensimmäisessä asemassa
Tunti 4: Opitun kertaamista, musisointia säestyksen kanssa, koordinaatioharjoituksia

Viimeisellä oppitunnilla kertaat aiemmin opeteltuja asioita ja syvennät taitojasi viulun parissa.

 • Kehität vasemman ja oikean käden tekniikkaa sekä harjoittelet niiden koordinaatiota
 • Opit tehokkaita harjoittelutekniikoita kotiharjoittelua varten
 • Opettelet tasoasi vastaavan kappaleen ja soitat sen säestyksen kanssa, harjoittelet kappaleen esittämistä

Kurssilla kaytetaan Taidetoolon omia oppikirjoja ja -materiaaleja, mm. Oxford Pressin Fiddle Time Joggers -alkeiskirjaa seka Sassmanhaus-metodia.

KURSSIN OPETTAJA IVAN ZOTEEV

Ivan Zoteev valmistui muusikoksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2012 ja musiikkipedagogiksi vuonna 2017, Sergei Sarkisiantsin ja Ismo Sirenin luokilta. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla, joissa opettajinaan ovat toimineet mm. Gil Shaham ja Erkki Palola. Ivan on aktiivinen kamarimuusikko ja tammikuussa 2017 debytoin jousikvartettini kanssa Berliinin Filharmoniassa. Vuonna 2008 hän vastaanotti Grand Prix –palkinnon Art and Education in the XXIst Century –säätiön järjestämässä kamarimusiikkikilpailussa Jyväskylässä.

“Kannustan oppilaita musiikilliseen ilmaisuun alusta asti ja seuraan myös, että heidän tekninen osaamisensa kehittyy alusta asti etydien, asteikkojen sekä harjoitusten avulla. Käytän opetuksessani tunnettuja suomalaisia ja venäläisiä viulukouluja ja  luon mielelläni omia opetusmateriaalejani vastatakseni oppilaiden yksilöllisiin tarpeisiin.”

LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:
Olin neljän kerran viulukurssilla. En ollut koskaan aiemmin soittanut viulua. Olin vain kuunnellut viulumusiikkia ja haaveillut soittotaidosta. Opin tuntien aikana paljon enemmän kuin olin uskaltanut edes toivoa. Opetus oli erittäin ammattitaitoista ja kehittävää. Ivanin tapa opettaa on todella kannustava ja innostava. Tehtävissä ja läksyissä riitti sopivasti haastetta, mutta eivät olleet liian vaikeita. Viulunsoiton opettelu ja harjoittelu oli niin hauskaa, ihanaa ja mielenkiintoista vaikeeta, että aion ehdottomasti jatkaa tunneilla käymistä. Voin suositella kaikille!
- Sinikka, Taidetöölön oppilas
Thank you very much for the special violin lessons during my vacation in Helsinki. I was very pleased with Ivan Zoteev’s guidance, friendship and discipline. He taught me how important it is to keep every muscle as relaxed as possible. This way you'll be able to produce a nice sound and enjoy playing the violin. Now, being back home again, I still think about the lessons and thoughts. I very much appreciate Ivan’s time, patience and his smile. If all schools were like Taidetölöö in Helsinki, every student would be well educated with proper values and conduct. I'll definitely come back for more violin lessons on my next trip to Helsinki.
- Andrea Hollandt, Taidetöölön oppilas
maanantaisin klo 14-20

Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan (4 peräkkäistä viikkoa).

4x45 yksityistuntia

1 tunti/vko samaan aikaan

Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

KURSSIN HINTA JA MAKSUSUORITUKSEN VAIHTOEHDOT

Kurssin hinta on 299€ sis. ALV 24%. Maksut voi saada myös kahdessa erässä (149,50€ x 2, toisen laskun kulut +5€). Osa 1/2 suoritetaan nettisivujen kautta, loppuosa laskulla. Lasku tulee sähköpostitse kuukauden kuluttua.

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten, vaan voit suorittaa maksun puhelimella missä ja milloin vain. Maksusuorituksen jälkeen voit lähettää meille sähköpostitse joko kuvakaappauksen maksustasi tai viestin (info@taidetoolo.fi), josta lukee osallistujan tiedot, haluamasi aloituspäivämäärä ja kellonaika.

Viulun tutustumiskurssi on  saatavilla myös ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

SOITTIMEN LAINA

Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi hinnalla 40€/kurssi. Laitathan toiveesi kommenttikentään maksusuorituksen yhteydessä. Lähetämme vuokrasopimuksen ja laskun (40€) sähköpostitse sekä varaamme sinulle soittimen.

ILMOITTAUDU VIULUN TUTUSTUMISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Tutustumiskurssit -> Viulu tai Viulu 1/2 osa, jos haluat maksaa kahdessa erässä. Toinen lasku lähetetään sähköpostitse kuukauden kuluttua, +5€ laskutuskulut).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille. Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan. Jos sopivaa aikaa ei löydy, täytä lomake tästä. Otamme sinuun yhteyttä kun uusia aikataulumahdollisuuksia avautuu.

Tunnit 2, 3 ja 4 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Muista tarvittaessa mainita viestikentässä soittimen lainasta.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

MIKÄLI HALUAT MAKSAA EPASSILLA:

1. Löydä Taidetöölö ePassin sovelluksesta.

2. Valitse “Tutustumiskurssit” ja suorita maksu (299€).

3. Ota maksusuorituksesta kuvakaappaus ja lähetä se meille sähköpostiosoitteeseen info@taidetoolo.fi. Muista mainita viestissäsi haluamasi aloituspäivämäärä ja kellonaika.

4. Saat meiltä sähköpostitse paikan vahvistusviestin yhden päivän sisällä.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?