LAULETAAN ABBAA! -viikonloppukurssi

Kurssin tavoitteena on pitää hauskaa yhdessä Abban hittibiisejä laulaen. Opimme hyödyllisiä ääniharjoituksia, joiden avulla omaa äänenkäyttöään voi kehittää. Kurssilla pääsee testaamaan oman äänensä rajoja Abban hittien parissa ja saada tukea myös muista laulajista.

Kurssilla on vain 1 paikka vapaana.

Kurssi järjestetään lauantaina 29.10 ja sunnuntaina 30.10 klo 11.00-12.30 osoitteessa Pietarinkatu 9, 00140 Helsinki (Ullanlinna) sekä livelähetyksenä Facebookin kautta. Pääset kätevästi paikalle niin ratikalla kuin bussillakin. Parkkipaikat löytyvät kadun varresta.

KENELLE LAULETAAN ABBAA! -VIIKONLOPPUKURSSI ON SUUNNATTU:

Kurssi on suunnattu abbafaneille, laulamisesta kiinnostuneille sekä laulun harrastajille.

Aikaisempaa kokemusta ääniharjoitusten tekemisestä tai laulutunneista ei tarvitse olla, sillä kurssilla edetään ryhmäläisten lähtökohdat huomioiden.

Kurssin tarkoituksena on tuoda yhteen Abban musiikista ja laulamisesta kiinnostuneet ihmiset. Rento tunnelma ja rakkaus musiikkiin ovat kurssin tärkeintä sisältöä samalla kun löydämme yhdessä ääntä kehittäviä ja lauluun valmistavia ääniharjoituksia.

Kurssiin sisältyy 2×1,5h ryhmäopetusta. Ryhmään mahtuu 10 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen to 27.10 mennessä. Kurssilla on 1 vapaa paikka jäljellä. Osallistujamäärä etänä ei ole rajoitettu.

Etkö pääse paikan päälle, mutta haluaisit mukaan laulamaan takariiviin? Liity mukaan etänä Facebook Liven välityksellä. Kamera osoittaa ainoastaan opettajaan.

Osallistujamäärä etänä ei ole rajoitettu.

Ostettuasi etäosallistumisen sinut lisätään suljettuun Facebook-ryhmään, jonka kautta pääset laulun iloon mukaan!

KURSSIN AIKANA:

Lyhytkurssi alkaa äänen lämmittelyllä sekä osallistujien tutustumiskierroksella.

Lämmittelyn jälkeen työstämme Abbabiisejä. Ohjelmisto kurssilla koostuu seuraavista kappaleista: Hasta manana, Waterloo, I do I do I do I do I do, Mamma Mia ja Fernando.

Käytämme kuhunkin aikaa n. 10-20 minuuttia sen mukaan, mikä on ryhmälle mieluisaa. Kokeilemme erilaisia sävellajiratkaisuja. Abban kappaleissa on myös mahdollisuus jakaa ryhmäläiset osiin, joissa osa laulaa säkeistöjä ja osa kertosäkeitä. Kurssiaikaa emme käytä moniääniseen lauluun, mutta jos osallistujissa on stemmalaulun hallitsevia laulajia jotka haluavat heläyttää kappaleeseen kuuluvan stemman, tämä otetaan ilolla vastaan!

Kappaleet lauletaan opettajan pianosäestyksen kanssa. Laulujen sanat jaetaan paikan päällä osallistujille. Kurssille ei tarvitse valmistautua, mutta pysyt rennommin mukana, jos olet tutustunut ohjelmiston lauluteksteihin jo hieman etukäteen.

Kurssin lopuksi laulamme kaikki työstetyt biisit peräkkäin läpi ja nautimme työmme hedelmistä. Joraaminen on sallittua!

Oppilaan ei tarvitse tuoda mukanaan kurssille mitään, korkeintaan halutessaan muistiinpanovälineet.

KURSSIN OPETTAJA MILLA MÄKINEN

Taidetöölön Lauletaan Abbaa! -lyhytkurssin opettajana toimii laulunopettaja ja musiikin maisteri Milla Mäkinen. Millalla on monen vuoden kokemus niin laulun yksityisopetuksesta kuin ryhmäopetuksestakin.

Kurssin idea syntyi Taidetöölön suositulla Lauletaan Beatlesia! -lyhytkurssilla, kun osallistujat saivat kertoa palautetta ja toiveita kurssitarjontaan liittyen. Tiettyä teemaa mukaileva lyhytkurssi oli monen osallistujan toive.

“Ryhmäopetus on mainio opetusmuoto laulusta kiinnostuneelle, joka ei koe yksityisopetusta omakseen. Ryhmän tuki on yleensä korvaamaton, kun haluaa kokeilla oman äänensä rajoja ja samalla pitää hauskaa. Lyhytkurssilaiset ovat ilmaisseet aikaisemmissa palautteissaan, että lauluun tuo rentoutta se, että tietää mahdollisimman paljon etukäteen, mitä tunneilla tehdään ja mitä ohjelmistoa lauletaan. Tämän palautteen mukaisesti kurssille ilmoittautuessa on jo selvillä, mitä lauluja Abban tuotannosta opettaja on valinnut tunnille. 

 

Teemakurssin idea on kuin olla iloinen ryhmäkaraoke turvallisessa ympäristössä, jossa opettaja luo rakenteen ja ohjaa ja auttaa hahmottamaan äänenkäyttöä. Kynnys mukaan tulemiselle on matala. Parhaassa tapauksessa kurssilla on niin kivaa, että laulukärpänen puraisee oikein kunnolla. Tai sitten seuraavassa karaokeillassa työporukan kanssa on helppo räväyttää työkavereiden silmät selälleen laulamalla Abbaklassikoita!”

 

Lue Millan ajatuksia ja kokemuksia laulun ryhmäopetuksen parissa.

LAULETAAN ABBAA! -VIIKONLOPPUKURSSI TARJOAA SINULLE:
  • Lauluntäyteisen viikonlopun Abbahittien parissa
  • Kokemuksen ryhmälaulun ilosta
  • Varmuutta Abbahittien laulamiseen
  • Välineitä itsenäistä äänen lämmittelyä ajatellen
  • Ensimmäisen askeleen kohti lauluharrastusta

La 29.10 ja su 30.10 klo 11.00-12.30

Pietarinkatu 9, 00140 Helsinki (Ullanlinna)

79€ (lähiopetus)

39€ (Facebook Liven kautta)

Vapaa / Varattu: 1/9 paikkaa

Ilmoittautuminen to 27.10.2022 mennessä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Meillä käy maksutapana myös Eazybreak, Epassi ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten, vaan voit suorittaa maksun puhelimella missä ja milloin vain. Maksusuorituksen jälkeen voit lähettää meille sähköpostitse joko näyttökuvan maksustasi tai viestin (info@taidetoolo.fi), josta lukee osallistujan tiedot.

Mamma Mia

Waterloo

I do I do I do I do I do

ILMOITTAUDU LAULETAAN ABBAA! -KURSSILLE:

1. Valitse opetusmuoto (paikan päällä tai Facebook Live)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (la 29.10 klo 11.00). Tunti 2 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Lue tarinoita tästä.

 

MUUT TAIDETÖÖLÖN KURSSIT 2022

Laulun alkeiskurssi aikuisille, marraskuu 2022

Taidetöölön Laulun alkeiskurssilla tutustut äänenkäytön perustekniikkaan ja laulat lempilaulujasi. Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

Joululaulukurssi 2022

Laulun joulukurssilla tutustutaan äänekäytön perustekniikkaan erilaisten hengitys- ja ääniharjoitusten avulla. Laulamme ryhmässä joululauluja.

Kitaran säestyskurssi, marraskuu 2022

Neljä viikkoa kestävällä Kitaran säestyskurssilla opit muodostamaan sointuja, lukemaan sointumerkkejä ja komppaamaan erilaisia kappaleita koulutetun opettajan ohjauksessa. Saat valmiuksia luoda omanlaisesi säestystavan lauluun kuin lauluun sekä kehität rytmitajuasi.

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?