Sellonsoiton opiskelu kaikenikäisille ja -tasoisille

Ensimmäinen askel sellonsoiton harrastuksen aloittamiseen tapahtuu  helposti kokeilutunnilla, jossa oppilas ja opettaja tutustuvat toisiinsa ja  kartoittavat oppilaan tarpeita.
Kokeilutunnille osallistuminen ei ole sitova  ilmoittautuminen, voit päättää tapaamisen jälkeen, haluatko jatkaa  opiskelua.
Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kokeilutuntia varten, joten  erillistä valmistautumista harrastuksen kokeilemiseen ei tarvita.

SELLON KOKEILUTUNNILLA

Sello sopii kaikenikäisille (6+) ja –tasoisille ja sen harrastamisen voi aloittaa pienellä kynnyksellä tulemalla sellonsoiton kokeilutunnille.  Sellonsoiton kokeilutunnilla oppilas saa kattavan kokonaiskuvan sellosta ja sen soittamisesta. Sellonsoiton kokeilutunnilla perehdytään muun muassa sellon ominaisuuksiin, soittotekniikkaan ja  –asentoon.

Kokeilutunnilla sellonsoittoa lähestytään keskustelemalla ja tekemällä.  Jo ensimmäisellä kokeilutunnilla oppilas pääsee itse tutustumaan  selloon soittamalla itse, ja tunnilla käydään läpi oppilaan toiveita ja  tarpeita soittamiseen ja sen opiskeluun liittyen.

Kokeilutunnin sijaan voit ilmoittautua sellon tutustumiskurssille. Kurssiin sisältyy 4×45 min yksityisopetusta. Jokaisella tunnilla keskitymme perusasioihin. Niiden avulla luot vahvan pohjan omalle kotiharjoittelurutiinillesi. Tavoitteenamme on, että neljän tunnin aikana saat selvän käsityksen sellonsoiton harrastuksesta ja kipinän sen jatkamiselle!

SELLOTUNNEILLA

Sellonsoiton tunnit rakennettaan yksilöllisesti kullekin oppilaalle  sopivaksi. Tuntien rakenne ja sisältö määräytyy pitkälti oppilaiden omien  toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Tunnit voivat olla hyvin rentoja ja  soittaminen voi olla harrastus. Soittaminen voi kuitenkin olla myös hyvin  tavoitteellista, jolloin tuntien sisältö ja rakennekin ovat sen mukaisia. Oppilaan taso, tavoitteet ja tarpeet huomioidaan kokeilutuntien aikana, jonka  jälkeen kullekin oppilaalle luodaan oma opetussuunnitelma.

Aloittelijoiden kanssa lähdetään liikkeelle perusasioista, kuten  soittoasennosta ja -ergonomiasta ja musiikin perusteista. Perusasioiden  opettelemisen rinnalla soitetaan helppoja ja kivoja kappaleita  mahdollisimman paljon yhdessä opettajan kanssa ja yksin, jotta soitin tulee  tutuksi käytännön tekemisen kautta.

Kokeneempien oppilaiden kanssa opetuksen painopisteenä voivat olla muun  muassa tulkitseminen, musiikin syvällisempi ymmärtäminen ja erilaiset  soittotekniikat. On mahdollista keskittyä tarkemmin esimerkiksi oppilaan  heikkouksiin ja vahvuuksiin, ja oppilaan toiveesta voidaan myös syventyä  tarkemmin musiikin eri osa-alueisiin.

Sellonsoiton tunneilla ei tarvitse jännittää ja oppilaana voit itse  vaikuttaa siihen, kuinka tuntien sisältö rakentuu.

Voit aloittaa sellonsoiton tyhjästä ja luoda siitä itsellesi mukavan harrastuksen. Voit  myös harrastaa sellonsoittoa tavoitteellisesti ja saada siihen  ammattitaitoista opetusta. Iällä ja tasolla ei ole väliä, joten sellonsoittoa voi lähestyä pienelläkin kynnyksellä. Tervetuloa sellonsoiton tunneille!

Mikäli kokeilutunnin jälkeen päätät jatkaa sellotunteja, meiltä voi vuokrata soittimen.

LUE, MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEIDÄN SELLOTUNNEISTA!

Aloitin sellotunti jäätyäni eläkkeelle

Aloitin sellotunti jäätyäni eläkkeelle. Se oli pitkäaikainen haaveeni sillä olin kokeillut selloa kouluikäisenä mutten silloin saanut aloittaa soittotunteja. Lisäksi perin isoisäni sellon joten soitinkin oli valmiina. Olen soittanut aiemmin pianoa, joten nuotteja tunsin ja alkeita teoriasta. Heidin opastuksella opin sellon soiton alkeet ja tunne oli mahtava kun sain soitettua ensimmäiset pienet kappaleet.
Oppia tuli koko ajan lisää, mutta haastavaa oli, varsinkin kun olen täysin vasenkätinen. Harmi, että jouduin luopumaan tunneista. Nyt soitan vain omaksi ilokseni vanhoja tuttuja kappaleita ja ehkä joskus taas palaan soitto-oppilaaksi.
On hienoa että koulussanne on voinut opiskella myös eläkeikäinen aloittelija.

Pirkko H.

Heidi on innostava ja inspiroiva opettaja

Heidi on innostava ja inspiroiva opettaja. Hänen tunnillaan on rento ja välitön tunnelma, mutta samalla hän ei päästä oppilasta helpolla vaan kannustaa oppilasta pääsemään vielä parempaan suoritukseen.

Olen edistynyt ja alkanut tykätä esiintymisistä

Innostava, tunnilla energiaa joka tarttuu minuun, tarkka, aina ystävällinen, selittää asiat selkeästi, kärsivällinen, nauramme yhdessä paljon, tunnilla rento vapautunut ilmapiiri, olen edistynyt ja alkanut tykätä esiintymisistä.

Hurjan hyvä sellon kesäkurssi!

Kiitos! Hurjan hyvä sellon kesäkurssi! Mitään kokemusta soittimesta ei etukäteen ollut. Heidi-opettajan kanssa edistyttiin sujuvasti ja päästiin soittamaan ihan oikeita kappaleitakin.

Pääsin hyvin alkuun minulle aivan vieraassa soittimessa

Pidin Heidin opetustyylistä tosi paljon ja mielestäni pääsin hyvin alkuun minulle aivan vieraassa soittimessa. Heidi osasi hyvin huomioida aikuisopiskelijan tarpeet.

Veetin kokonaisymmärrys musiikista on kasvanut

Veetin kokonaisymmärrys musiikista on kasvanut. Hän miettii nuotteja kokonaisvaltaisemmin eikä vain opettele niitä ulkoa. Hän ei mekaanisesti vain soita, vaan yrittää myös opetella kehittämään sävelkorvaansa. Veetistä parhaimpia palkintoja on saada kuulla Heidiltä omasta edistymisestä. Lisäksi iso ja tärkeä asia on ollut esiintymistilaisuudet, ne ovat olleet todella jännittävä kokemus joka kerta. Veeti on myös oppinut arvostamaan soittamista, koska hän näkee, että kaikki joutuu tekemään töitä kehittymisen eteen.

OPETUSVAIHTOEHDOT

1. KOKEILUTUNTI: 45 min yksityisopetusta. Et sitoudu mihinkään, voit päättää kokeilutunnin jälkeen haluatko jatkaa opintoja tai et.

-

2. TUTUSTUMISKURSSI: saat 4x45 min yksityisopetusta. Tunnit järjestetään peräkkäisillä viikoilla samaan aikaan.

-

3. 5x TUNTIPAKETIT: mikäli viikoittaiseen opetukseen sitoutuminen ei toimi sinulle. Voit varata tunnit erikseen sähköpostilla.

-

4. ILMOITTAUTUMINEN KOKO LUKUVUODELLE: saat yhden vakituisen ajan, jolla käydään viikoittain. Syksyllä on 15 tuntia, keväällä 17.

Hinnasto / yksityisopetus

Sellon kokeilutunti 45 min
€75
Sellon tutustumiskurssi 4x45 min
€299
Sellon 5x30/45/60 min irtotuntia
€265-445
Sellon soittotunnit, syksy 15x30/45/60 min
€778-1336

VALITSE MISTÄ HALUAT ALOITTAA:

KOTIOPETUS

Musiikkikoulumme tiloissa tapahtuvan opetuksen lisäksi tarjoamme opetusta myös oppilaan kotona. Kotiopetus sopii kenelle tahansa, joka kokee kotona tapahtuvan opetuksen arkea helpottavana ratkaisuna. Lisätietoja osoitteessa https://taidetoolo.fi/kotiopetus/

VOIT OSTAA SELLOTUNNIT MYÖS LAHJAKSI TÄSTÄ.

Taidetöölön lahjakortti kokeilutunnille tai tutustumiskurssille sopii lahjaksi kaiken ikäisille. Hänelle, jolla on jo kaikkea. Hänelle, joka arvostaa elämyksiä tavaroiden sijaan. Lahjakortti saattaa olla ensimmäinen ratkaiseva askel kohti uutta harrastusta!

Taidetöölön lahjakortti on voimassa 6kk ostohetkestä. Kortin saaja voi varata ilmaisen soittotunnin oman valintansa mukaisesti. Saat lahjakortin kahden päivän kuluessa sähköpostiisi pdf-muodossa. Lahjakortti on uniikki lahja, joka erottuu joukosta!

Kukapa ei rakastaisi sellon täyteläistä ääntä! Soittimena sello on hyvin monipuolinen. Sinfonia- ja kamariorkestereissa sillä on tärkeä rooli ja se on koko ajan suositumpi kevyessä musiikissa sen syvän ja lämpimän soinnin vuoksi. Sellolle on sävelletty upeita konserttoja, jossa sen hienostunut ääni ja tekniset mahdollisuudet pääsevät parhaimmillaan esille.

Oppimisessa sellonsoitto kehittää sävelkorvaa, rytmitajua, motoriikkaa ja ilmaisukykyä. Taidetöölössä pyrimme räätälöimään tunnit jokaisen toiveiden mukaisiksi. Tunneillamme oppilaat pääsevät musisoimaan opettajan kanssa ja halutessaan esiintymään Taidetöölön oppilaskonserteissa.  Lukukauden aikana opit soittamaan sellon 1. asemassa yksinkertaisia tuttuja kappaleita. Tutustumme myös erilaisiin jousitekniikoihin, kuten legato (useita ääniä soitetaan samalla jousenvedolla) ja staccato (äänet soitetaan lyhyellä jousenvedolla terävästi).

Soittimeen voi tutustua kuuntelemalla esim. seuraavia teoksia: Saint- Saens: Joutsen, Dvorak: sellokonsertto h- molli, Haydn: sellokonsertot C ja D- duuri, Bach: soolosellosarjat.

Vinkkejä sellisteille instrumentin hankintaa varten

Ensimmäisen soittimen hankintaan kannattaa pyytää rohkeasti apua.

-

Soitinrakentajilta ja musiikkiliikkeistä saat asiantuntevaa neuvoa soittimen hankinnassa.

-

Soitinliikkeestä ostettaessa sellojen hinnat lähtevät 1500 eurosta ylöspäin. Soittimen voi toki tilata myös internetistä. Tarjontaa löytyy erityisesti käytettyjen instrumenttien osalta, tällöin hinnat voivat olla jopa alle puolet uuden sellon hinnasta.

-

Valmistusmateriaali on yksi sellon hintaa määrittävä tekijä. Halvimmat sellot eivät ole yleensä kokonaan puusta valmistettuja. Selloja on myös eri kokoja. Esimerkiksi täysikokoisen “aikuisten” sellon kokoluokitus on 4/4.

-

Hyödyllisiä hakutermejä internetistä selloa etsiville ovat "käytetty sello" ja "myydään sello". Ennen ostopäätöstä on suositeltavaa tarkistuttaa käytetyn soittimen kunto soitinrakentajalla.

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

-

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Kysymyksiä? Ota yhteyttä!

SELLON TUTUSTUMISKURSSI