Irina Zoteeva, piano

Irina Zoteeva valmistui maisteriksi Petroskoin Konservatoriosta vuonna 2009 A. Skorodumovin luokalta, minkä jälkeen on työskennellyt piano-osaston johtajana, opettajana ja säestäjänä Petroskoin musiikkikoulussa (2009-2010). Vuonna 2012 Irina valmistui Oulun Ammattikorkeakoulusta Mikko Heinisen luokalta. Irina on osallistunut moniin pianokilpailuihin Suomessa ja Venäjällä ja toimii aktiivisena muusikkona Suomen musiikkielämässä. Kesällä 2016 Irina esiintyi Sibelius Finland Experience -konserttisarjan solistina Helsingin Kansallissalissa. Hän soitti kesän aikana yli 20 konserttia. Irina on Taidetöölön yksi perustajajäsen ja hän on ollut yrityksen hallituksessa vuodesta 2014.

Milla Mäkinen, klassinen ja pop-laulu

Milla Mäkinen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta laulumusiikin osastolta pääaineenaan laulupedagogiikka.

Opettamisessa Millaa kiehtoo erityisesti oppimisen prosessi ja oppilaan sen hetkisten tarpeiden tunnistamisen tärkeys.

“Luulin ennen, että kun tiedän paljon, tulen hyväksi laulunopettajaksi ja laulajaksi. Työ on opettanut, että jokaiselle laulutunnille on mentävä itse opettajana oppimaan lisää.”

Laulaminen on luovaa toimintaa. Se ohjaa kehon ja mielen yhteyden etsimisen äärelle. Tätä yhteyttä pääsee lähelle hengittämisen kautta. Hengitystekniikka onkin yksi mielenkiintoisimpia osa-alueita laulamisessa. Tutustu Millan kehittämään Hengitysworkshopiin: www.hengitys.com.

Millalle rakkaimmat musiikkityylit ovat barokki ja bossa nova. Lue lisää Millan taiteellisesta ja pedagogisesta työstä: www.millamakinen.fi.

“Säännöllisellä harjoittelulla voi saada muutoksia aikaan omassa äänessä. Terve ja ilmaisukykyinen lauluääni ei ole taikuutta, vaan tarkoituksenmukaisen harjoittamisen tulos.”

Millan tulevat laulukurssit:

17.-18.6.2023 Lauletaan iskelmää! -viikonloppukurssi. Tutustu ja varaa paikka tästä.

Ivan Zoteev, viulu

Ivan Zoteev valmistui muusikoksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2012 ja musiikkipedagogiksi vuonna 2017, Sergei Sarkisiantsin ja Ismo Sirenin luokilta. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla, joissa opettajinaan ovat toimineet mm. Gil Shaham ja Erkki Palola. Ivan on aktiivinen kamarimuusikko ja tammikuussa 2017 debytoin jousikvartettini kanssa Berliinin Filharmoniassa. Vuonna 2008 hän vastaanotti Grand Prix –palkinnon Art and Education in the XXIst Century –säätiön järjestämässä kamarimusiikkikilpailussa Jyväskylässä.

“Kannustan oppilaita musiikilliseen ilmaisuun alusta asti ja seuraan myös, että heidän tekninen osaamisensa kehittyy alusta asti etydien, asteikkojen sekä harjoitusten avulla. Käytän opetuksessani tunnettuja suomalaisia ja venäläisiä viulukouluja ja  luon mielelläni omia opetusmateriaalejani vastatakseni oppilaiden yksilöllisiin tarpeisiin.”

Heidi Rehnberg, sello

Heidi aloitti 8- vuotiaana sellonsoiton Timo Hanhisen johdolla Naantalin musiikkiopistossa ja jatkoi opintoja Turun konservatoriossa. Hän valmistui Musiikkitaiteen maisteriksi Pietarin valtiollisesta konservatoriosta v. 2001. Opettajana hän on toiminut mm Länsi-Pirkanmaan musiikkiopistossa, Espoon Steinerkoulusa sekä Kainuun – ja Kuhmon musiikkiopistoissa. Heidi on soittanut monissa kotimaisissa ja ulkomaisissa orkestereissa; soolosellistinä L ‘ Orchestre symphonique du Theatre St. Michel (nyk. nimeltään Brussels Philharmonic Orchestra), äänenjohtajana Zomeropera- orkesterin Taikahuilu- produktiossa ( Alden Biesen, Belgia), soolosellistinä Lappeenrannan sinfoniaorkesterin konsertissa, Suomalais- virolaisessa sinfoniaorkesterissa (konsertit Tallinnassa ja Tartossa), Venäläis- eurooppalaisen sinfoniaorkesterin kesäkiertueella ( Pietari, Operetta at Kaunas Castle, Kaliningrad) sekä soolosellistinä Metropolian Jevgeny Onegin- produktiossa. Kevyttä musiikkia hän on soittanut Aim- recordsin konsertissa ja tallenteille (Gent, Belgia). Heidi on aktiivisesti esiintynyt Suomessa sekä ulkomailla ( Venäjä, Belgia, Italia) erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Heidi toivottaa kaikenikäiset – ja tasoiset oppilaat tunneilleen ja auttaa soittimen hankinnassa! Kokeilutunnut on hyvä tapa tutustua soittimeen ja Taidetöölöstä löytyy eri kokoisia selloja näitä tunteja varten.

Heidin tulevat sellokurssit:

23.5.-13.6.2023 Sellon kesäkurssit. Tutustu ja varaa paikka tästä.

Emma Suszko, klassinen ja pop-laulu

Emma Suszko on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla klassinen laulu pääaineenaan sekä Genèven musiikkikorkeakoulusta musiikin maisteriksi laulupedagogiikka pääaineenaan. Genèvessä häntä opetti alttolaulaja-kapellimestari Nathalie Stutzmann. Lisäksi hän on suorittanut Music Together -nimisen ohjaajakoulutuksen varhaismusiikkikasvatuksen alalla sekä täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla. Emmalla on kokemusta eri musiikkityyleistä laidasta laitaan, nykymusiikki ja kevyempi musiikki mukaan lukien, niin solistina kuin erilaisten kokoonpanojen jäsenenä, sekä mm. Savonlinnan oopperajuhlakuoron pitkäaikaisena jäsenenä. Opetuskokemusta hänellä on yksityisoppilaiden lisäksi Järvenpään opistosta sekä Nyonin konservatoriosta (Sveitsi). Musiikin ohella Emma on opiskellut ranskalaista ja italialaista kielitiedettä Helsingin yliopistossa ja on innokas persoonallisuuspsykologian harrastaja. Opettajana Emma on oppilaslähtöinen ja innostava, ja toivottaa kaikki laulamisen ilosta kiinnostuneet tervetulleiksi tunneilleen!

Hannele Ahola, klassinen piano ja vapaa säestys

Hannele on valmistunut pianopedagogiksi Tampereen Ammattikorkeakoulusta vuonna 2014. Hänen opettajiaan ovat olleet Heini Kärkkäinen ja Risto Kyrö. Lisäksi Hannele on täydentänyt opintojaan Hamsa Juriksen johdolla Sibelius-Akatemiassa, Musiikkikasvatuksen koulutusohjelmassa.

Pianistina Hannele on monipuolinen: Hänellä on laaja-alaista tuntemusta lied-ohjelmistosta, kamarimusiikista, sekä korrepetiittorin ja teatterimuusikon tehtävistä niin klassisen kuin kevyen musiikin parissa.

Hannele painottaa opetuksessaan ergonomista, hallittua ja rohkeaa soittotapaa, joka tukee musiikillista ilmaisua eri tyylisissä kappaleissa. Oppilaslähtöisyys on Hannelelle tärkeää ja hän haluaa innostaa kaikenikäisiä soittamisen pariin.

Hannelen tulevat pianokurssit:

22.5.-1.6.2023 Pianon kesäkurssit. Tutustu ja varaa paikka tästä.

Sauli Palmujoki, Taidetöölön kitaraopettaja

Sauli Palmujoki, kitara

Sauli on koulutukseltaan Musiikkipedagogi (AMK). Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta 2016 pääaineenaan klassinen kitara. Sauli on monipuolinen muusikko, kitaristi ja laulaja. Hänen soittimistoon kuuluu nylon- ja teräskielisiä akustisia kitaroita ja sähkökitaroita. Sauli toimii myös trubaduurina ja bändisoittajana. Omimmillaan hän on musiikin tekijänä ja hän viihtyy hyvin eri genrejen parissa. Sauli on hankkinut instrumenttipedagogin työn lisäksi kokemusta myös muista musiikinopettajan tehtävistä.

 

Saulin tulevat kitarakurssit:

8.-29.5.2023 Toukokuun Kitaran alkeiskurssi aikuisille. Tutustu ja varaa paikka tästä.

24.5.-14.6.2023 Kitaran kesäkurssit. Tutustu ja varaa paikka tästä.

Niina Laitinen, klassinen laulu

Niina Laitinen on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan ohjeistuksessa pääaineenaan laulupedagogiikka sekä muusikoksi Helsingin Konservatoriosta Ritva Laamasen johdolla.  Laitisella on opetuskokemusta pitkältä ajalta, hän on opettanut ikään katsomatta ja kaikentasoisia laulamisesta kiinnostuneita. Laitinen myös esiintyy ja kilpailee, hän on saavuttanut Merikanto- laulukilpailussa toisen sijan 2015 ja ollut finalistien joukossa PLMF- nordic-baltic vocal contest- laulukilpailussa 2017.

”Rakastan opettamista ja uusien äänien ja instrumenttien kanssa työskentelemistä. Parasta laulunopettamisessa on se, että pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy jokaiselle uniikki instrumentti ja ääni joka puhkeaa oikeanlaisen laulutekniikan myötä kukkaan. Jokainen ääni on uniikki ja jokaiselle äänelle on oma paikkansa ja kuulijakuntansa. Laulaminen tuottaa iloa sekä esiintyjälle että kuulijakunnalle. Tunneilleni olet tervetullut lähtötasosta riippumatta. Keskitymme oikeanlaisen laulutekniikan ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä ilmaisuun musiikin ja laulun keinoin.”

 

Taru Haili, Taidetöölön lauluopettaja

Taru Haili, laulu

Taru Haili aloitti musiikin opiskelut Turun konservatoriossa v. 2010 ja jatkoi opiskelua Turun taideakatemian musiikkipedagogi linjalla Lilia Varnaksen ja Jouni Kuorikosken ohjeistuksessa. Vuonna 2014 Hän teki siirron Jyväskylän Ammattikorkeakoulun musiikkipedagogi linjalle, josta hän valmistui laulupedagogiksi vuonna 2016. Viime vuosina Taru on tehnyt paljon yhteistyötä mm. Opera Boxin taiteellisen johtajan Ville Saukkosen kanssa.

Sopraano Taru Haili on aktiivinen esiintyvä taiteilija niin klassisen, kuin kevyenkin musiikin saralla. Hänet voidaan löytää mm. laulamassa hääjuhlissa ympäri Suomea, oopperoissa ja musikaaleissa teattereiden lavoilla, tai esiintymässä Drag artistina. Taru on erikoistunut sekä klassiseen- että pop/jazz lauluun. Laulutunneilla on kyse myös enemmän kuin pelkästään laulun opettelusta – tavoitteena on nauttia kauniista musiikista. Kaiken ikäiset oppilaat ovat tervetulleita!

“Taiteen kauneus on siinä, että se pystyy luomaan ihmisissä suuria tunteita; Kaikkea ilon ja surun, toivon ja epätoivon, ihastuksen ja vihan väliltä. Parhaimmillaan se toimii meille kaikille terapiana, inspiraation lähteenä ja palana jostain toisenlaisesta maailmasta. ”

Tarun tulevat laulukurssit:

22.5.-15.6.2023 Laulun kesäkurssit. Tutustu ja varaa paikka tästä.

Veera Niiranen, laulu

Veera on valmistunut Grazin taideyliopistosta maisteriksi pääaineinaan oopperalaulu ja konserttilaulu sekä laulunopettajaksi Metropolia ammattikorkeakoulusta. Laulajana ja opettajana Veeralla on laaja-alaisesti kokemusta niin klassisesta kuin pop/jazz-laulusta. Tärkeää Veeralle on terve ja vapaa äänenmuodostus, mutta ennenkaikkea laulamisen ilon. Laulutuntien tavoitteena on auttaa oppilasta löytämään oma äänensä sopivien ääniharjoitusten ja laulujen avulla. ”Nautin opettamisesta suunnattomasti. Tätä innostusta ja iloa haluan myös jakaa oppilailleni. Jokainen oppilas on minulle tärkeä ja rakennan tunnit yksilön tarpeiden mukaiseksi. Lämpimästi tervetuloa tunneilleni!”

Laulunopetuksen lisäksi Veera toimii kuoronjohtajana. Laulajana Veera konsertoi aktiivisesti ja on laulanut Suomen Kansallisoopperan lisäkuorossa vuodesta 2018.