Kitaransoiton opiskelu kaikentasoisille (6+)

Jos olet kiinnostunut sähkökitaraopetuksesta, siirry tälle sivulle.

Ensimmäinen askel soitto- tai lauluharrastuksen aloittamiseen tapahtuu helposti kokeilutunnilla, jossa oppilas ja opettaja tutustuvat toisiinsa ja kartoittavat oppilaan tarpeita. Kokeilutunnille osallistuminen ei ole sitova ilmoittautuminen, voit päättää tapaamisen jälkeen, haluatko jatkaa opiskelua. Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kokeilutuntia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen kokeilemiseen ei tarvita.

Kitaran kokeilutunnilla:

Kitaran kokeilutunti pyritään jäsentämään siten, että kolmeen varttiin mahtuisi soittimeen tutustumista, opettajan ja oppilaan toisiinsa tutustumista, sekä keskustelua mahdollisesta uudesta harrastuksesta.

Aivan ensimmäinen asia soittamiseen liittyen on tietenkin soittoasento, siis se miten kitaraa pidetään, kun sitä soitetaan. Oikean jalan päällä soittimen kannattelu istuessa on yleinen perusasento. Kitaraa voi pitää muutamallakin eri tavalla ja niitä voidaan myös mahdollisuuksien mukaan kokeilla.

 

Tämän jälkeen aletaan harjoitella yksittäisen sävelen muodostamisesta käsiä käyttäen ja myös vain vapaiden kielten oikealla kädellä soittamista (tai joskus vasemmalla, jos soittajasta tuntuu luontevammalta pitää soitinta siten, tämä tosin vaatii vasenkätisen kitaran!).

 

Sointujen soittaminen on kitaransoiton niin sanottua ”peruskauraa” ja niitä on hyvä ja mukava kokeilla jo kokeilutunnillakin. A ja Em soinnut ovat esimerkiksi monille aivan sopivia sointu-otteita ensimmäisellä soittotunnilla, myös esimerkiksi D. Otteita voi yksinkertaistaa, jos sellainen on tarpeen. Myös kitaran sointuotetaulukko tulee tutuksi kokeilutunnilla.

Virittämiseen tutustuminen kuuluu sekin kokeilutunnin sisältöön. Se on taito, jonka oppiminen hioutuu ja nopeutuu ajan myötä. Virittäminen on myös hyvä alkurutiini, joka herkistää korvaa vireelle ja kitaristi virittäytyy siinä itsekin soittamaan ryhtymiseen.

Jos kitaran kokeilutunnille ilmoittautuneella oppilaalla on jo soittokokemusta, opettaja huomioi tämän ja harjoitukset mukautetaan sen mukaan. Jos oppilaalla ei ole tunnille tulleessaan mielessä vielä tiettyä kappaletta, jonka haluaisi oppia soittamaan, sitä ryhdytään miettimään.

Soittamisesta innostuminen on aina hieno tunne. Se, kun saa kipinän soittoharrastukselle. Tai se, kun orastava kiinnostus vahvistuu entisestään. On opettajallekin aina ilo, kun saa olla siinä mukana. Tervetuloa kokeilutunnille!

Kokeilutunnin sijaan voit ilmoittautua kitaran tutustumiskurssille. Kurssiin sisältyy 4×45 min yksityisopetusta. Jokaisella tunnilla keskitymme perusasioihin. Niiden avulla luot vahvan pohjan omalle kotiharjoittelurutiinillesi. Tavoitteenamme on, että neljän tunnin aikana saat selvän käsityksen lauluharrastuksesta ja kipinän sen jatkamiselle!

29.5.-19.6.2024 Taidetöölössä pidetään kitaran kesäkurssit yksityistunteina tai ryhmäopetuksena. Tutustu tuntivalikoimaan ja varaa paikka tästä.

Kitaratunneilla:

Kitaransoiton alkeet tulevat tutuiksi yksinkertaisten harjoitusten avulla. Opettajan ohjauksella harjoitellaan otelaudan tuntemusta ja nuotinlukua, sointuotteita, säestämistä, kielten näppäilyä niin sormin kuin plektraakin käyttäen. Opit soittamaan kappaleen nuotista lukien ja komppaamaan laulun laulukirjasta sointumerkkejä seuraten.

Kitaratunneilla saat kattavan kokonaiskuvan siitä, mitä kitaransoitto on, mitä kitaransoiton harrastaminen edellyttää ja kuinka opinnoissaan voi edetä.

ILMOITTAUDU KOKEILUTUNNILLE (75€ / 45 min):

Osoite: Pietarinkatu 11, 00140 HKI (kartta)

Loading...

Kokeilutunti maksetaan etukäteen. Maksua ei palauteta perutuista tunneista. Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Jos sopivaa aikaa ei löydy,täytä lomake —>

MUUT TAIDETÖÖLÖN KITARAKURSSIT

Kitaran alkeiskurssi aikuisille

Kurssilla opit kitaran perustekniikkaa ja sointujen soittoa. Kurssille ei ole ikärajaa. Kurssin jälkeen osaat muodostaa sointuja ja soittaa yksinkertaisia melodioita. Tutustut sointumerkkeihin, nuotinlukuun ja tabulatuureihin. Saat kattavan yleiskatsauksen kitaran soittoon.

Kitaran tutustumiskurssi 4×45 min

Kitaran tutustumiskurssilla saat mahdollisuuden tutustua kitaransoittoon kokeneen ammattilaisen ohjauksella. Osallistumalla tutustumiskurssille saat valmiuksia pitkäkestoisen soittoharrastuksen aloittamiselle. Saat neuvoja ja vinkkejä moniin eri kitaransoiton osa-alueeseen.

Musiikkikoulumme tiloissa tapahtuvan opetuksen lisäksi tarjoamme opetusta myös oppilaan kotona. Kotiopetus sopii kenelle tahansa, joka kokee kotona tapahtuvan opetuksen arkea helpottavana ratkaisuna. Lisätietoja osoitteessa https://taidetoolo.fi/kotiopetus/

Kitaran viehättävä sointi, helppo kuljetettavuus ja saatavuus sekä monipuolisuus niin yksin kuin yhdessäkin soitettaessa tekee siitä yhden maailman suosituimmista soittimista.

Kitaratunneillemme ovat tervetulleita kaikki kitaransoitosta kiinnostuneet. Tutustut rennossa ilmapiirissä itsellesi uuteen soittimeen ja saat valmennusta jo tutun instrumentin harjoitteluun.

Säännöllisesti tunneilla käydessäsi kehität taitoja, jotka tukevat myös muiden kanssa yhdessä musisointia, kuten esimerkiksi improvisointikykyä. Erilaisten harjoitusten avulla edistyt ja ylläpidät soittotaitoasi jatkuvasti.

Soittimen huoltoon ja hankkimiseen liittyvissä kysymyksissä opettaja auttaa sinua mielellään.

Tavoitteenamme on, että kurssin käytyäsi olet päässyt makuun soittamisen ilosta. Olet kehittynyt kitaristina. Osaat soittaa lempibiisisi. Tervetuloa tunneille!

VOIT OSTAA KITARATUNNIN MYÖS LAHJAKSI TÄSTÄ.

Taidetöölön kokeilutuntilahjakortti sopii lahjaksi kaiken ikäisille. Hänelle, jolla on jo kaikkea. Hänelle, joka arvostaa elämyksiä tavaroiden sijaan. Lahjakortti saattaa olla ensimmäinen ratkaiseva askel kohti uutta harrastusta!

Taidetöölön kokeilutuntilahjakortti on voimassa 6kk ostohetkestä. Kortin saaja voi varata ilmaisen soittotunnin oman valintansa mukaisesti. Saat lahjakortin kahden päivän kuluessa sähköpostiisi pdf-muodossa. Lahjakortti on uniikki lahja, joka erottuu joukosta!

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa musiikkiharrastus. Kun huomaat ajattelevasi, että tahdot oppia soittamaan kitaraa, olet jo melkein aloittanut. Lähes niin yksinkertaista se on.

Pian huomaat, että ajatukset soittimen hankkimisesta ja jonkinlaisen oppimateriaalin tai kitaramentorin etsimisestä homman alulle panemiseksi pulpahtelevat mieleen. Olet astumassa sisään kitaransoiton ihmeelliseen maailmaan.

Motivoitunut aikuisopiskelija hämmästyttää kapasiteetillaan. Työssäni kitaransoitonopettajana olen saanut huomata, kuinka kitaransoitosta innostunut aikuinen voi oppia käden käänteessä huomattavan määrän taitoja. Tunneilleni saapuvilla aikuisikäisillä on usein hyvin selkeä ja realistinenkin kuva kitaransoitosta ja omasta sorminäppäryydestä. Musisointi on alusta pitäen juuri niin mutkatonta kuin sen tuleekin olla.

Tietysti hyväksi soittajaksi kehittyminen vie aikansa. Sormet tottuvat kieliin, sointu-otteet menevät lihasmuistiin, otelaudan tuntemus paranee. Mutta alkusysäys voi olla hyvinkin voimallinen: lapsenomaisesti sitä innostuu jostain uudesta ja kuin varkain tajuaa, että tämähän on hauskaa!

Oikeilla soittotunneilla pääsee soittamaan toisen kanssa. Opettaja auttaa ja inspiroi. Oikean Youtube-tutoriaalin katsomalla ehkä saat vastauksen johonkin pulmaan, mutta kontakti ihmiseen jää uupumaan. Soittotunneilla mieltä askarruttavia kysymyksiä on helppo esittää.

Kun aloittaa aikuisena soittoharrastuksen, voi hämmästyä musiikin soittamisen hienoudesta. Lempikappaleet voivat taittua nyt aivan omissa käsissä. Voi tarjota iloa muille tavalla, joka ennen ei ollut mahdollista. On mahtava fiilis, kun pääsee osaksi soittamisen yhteisöllisyyttä. Yhtäkkiä näkee kaikkialla potentiaalisia kuvioita musiikkiharrastuksen syventämiseksi. Aikuisilla on usein silmää sille, miten kehittää omaa kiinnostuneisuuttaan kiehtovaan lajiin, oli kyse musiikista tai vaikka urheilusta.

Todettakoon lopuksi, että on hyvin vaikeaa vertailla lasten ja aikuisten välistä oppimisprosessia. Kitaransoiton alkutaival on kaikille omanlaisensa.

Hyödynnä kitaransoiton opettajamme Saulin kirjoittamia artikkeleita

Kysymyksiä? Ota yhteyttä!

KITARAN KESÄKURSSIT 2024