Ensimmäinen askel soitto- tai lauluharrastuksen aloittamiseen tapahtuu helposti kokeilutunnilla, jossa oppilas ja opettaja tutustuvat toisiinsa ja kartoittavat oppilaan tarpeita. Kokeilutunnille osallistuminen ei ole sitova ilmoittautuminen, voit päättää tapaamisen jälkeen, haluatko jatkaa opiskelua. Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kokeilutuntia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen kokeilemiseen ei tarvita. Kokeilutunnille voi ilmoittautua vuoden ympäri.

 

Kitaran kokeilutunnilla tutustutaan soittimeen ja sen ominaisuuksiin sekä soittoasentoon.

 

Jo ensimmäisellä tunnilla päästään musiikin ja soiton makuun soittamalla helppoja kappaleita opettajan säestyksellä. Lapset oppivat musiikkia helposti erilaisten leikkien kautta. Rytmitehtävät, korvakuuloharjoitukset ja nuotinluku kuuluvat kokeilutunnin monipuoliseen sisältöön.

 

Aikuisopiskelijoiden kanssa keskustellaan tavoitteista ja tarpeista. Sitä kautta jokaiselle opiskelijalle luodaan oma, henkilökohtainen opetussuunnitelma. Aiemmin soittoa harrastaneet oppilaat voivat tuoda oman suosikkikappaleensa nuotin mukanaan ja aloittaa suoraan sen työstämisen opettajan kanssa.

Kitaransoiton opiskelu

kaikentasoisille

Taidetöölön kitaratunnit sopivat kaikille kitaransoitosta kiinnostuneille 6v. alkaen. Opetuksen pääpaino on akustisen kitaran (nylon- ja teräskielinen) soitonopiskelussa, mutta myös sähkökitaratunteja on mahdollista ottaa.

Soittotunnit suunnitellaan yhdessä opettajan kanssa siten, että myös oppilas pääsee vaikuttamaan opetussisältöihin. Tunneilla voidaan keskittyä esimerkiksi johonkin tiettyyn musiikkityyliin tai soittotekniikkaan.

Soittoharrastusta aloittaessa on tärkeää valita oikeanlainen kitara. Lapsille on tarjolla erikokoisia kitaroita ja soitinta hankkiessa sitä onkin hyvä mennä paikan päälle musiikkiliikkeeseen kokeilemaan.
Aikataulu: ke ja to iltapäivisin

HUOM! Mikäli jatkat opintojasi kokeilutunnin jälkeen, varaamasi kokeilutunnin ajankohta tulee olemaan vakituinen tuntiaikasi viikoittain. Näin pystymme varmistamaan ajoissa, että oppilaan ja opettajan aikataulut sopivat yhteen. Kokeilutunnin jälkeen pidämme tarvittaessa 24 tuntia kyseistä ajankohtaa varattuna, mikäli miettimisaikaa opintojen jatkamispäätökseen tarvitaan. Ajankohta palautuu automaattisesti takaisin järjestelmään uutena kokeilutuntiaikana, jos oppilaspaikkaa ei varmisteta aikarajan sisällä.

ILMOITTAUDU KOKEILUTUNNILLE:
Loading...

Jos sopivaa aikaa ei löydy, ilmoittaudu varalle —>