Sellonsoiton opiskelu kaikenikäisille ja -tasoisille

Ensimmäinen askel soitto- tai lauluharrastuksen aloittamiseen tapahtuu helposti kokeilutunnilla, jossa oppilas ja opettaja tutustuvat toisiinsa ja kartoittavat oppilaan tarpeita. Kokeilutunnille osallistuminen ei ole sitova ilmoittautuminen, voit päättää tapaamisen jälkeen, haluatko jatkaa opiskelua. Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kokeilutuntia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen kokeilemiseen ei tarvita.

Sellon kokeilutunnilla:

Sellon kokeilutunnilla tutustutaan soittimeen ja sen ominaisuuksiin sekä soittoasentoon.

 

Jo ensimmäisellä tunnilla päästään musiikin ja soiton makuun soittamalla helppoja kappaleita opettajan säestyksellä. Lapset oppivat musiikkia helposti erilaisten leikkien kautta. Rytmitehtävät, korvakuuloharjoitukset ja nuotinluku kuuluvat kokeilutunnin monipuoliseen sisältöön.

 

Aikuisopiskelijoiden kanssa keskustellaan tavoitteista ja tarpeista. Sitä kautta jokaiselle opiskelijalle luodaan oma, henkilökohtainen opetussuunnitelma. Aiemmin soittoa harrastaneet oppilaat voivat tuoda oman suosikkikappaleensa nuotin mukanaan ja aloittaa suoraan sen työstämisen opettajan kanssa.

Kokeilutunnin sijaan voit ilmoittautua sellon tutustumiskurssille. Kurssiin sisältyy 4×45 min yksityisopetusta. Jokaisella tunnilla keskitymme perusasioihin. Niiden avulla luot vahvan pohjan omalle kotiharjoittelurutiinillesi. Tavoitteenamme on, että neljän tunnin aikana saat selvän käsityksen lauluharrastuksesta ja kipinän sen jatkamiselle!

30.5.-13.6.2024 Taidetöölössä pidetään sellon kesäkurssi. Tutustu kurssiin ja varaa paikka tästä.

Sellotunneilla:

Ensimmäisen lukukauden aikana opit soittamaan sellon 1. asemassa yksinkertaisia tuttuja kappaleita. Tutustumme myös erilaisiin jousitekniikoihin, kuten legato (useita ääniä soitetaan samalla jousenvedolla) ja staccato (äänet soitetaan lyhyellä jousenvedolla terävästi).

Mikäli kokeilutunnin jälkeen päätät jatkaa sellotunteja, meiltä voi vuokrata soittimen.

Lue, mitä asiakkaamme sanovat meistä!

ILMOITTAUDU KOKEILUTUNNILLE (75€ / 45 min):

Osoite: Pietarinkatu 11, 00140 HKI (kartta)

Loading...

Kokeilutunti maksetaan etukäteen. Maksua ei palauteta perutuista tunneista. Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Jos sopivaa aikaa ei löydy,täytä lomake —>

MUUTA TAIDETÖÖLÖN SELLOKURSSIT

Sellon tutustumiskurssi 4×45 min

Kurssilla käydään läpi soittimen käsittelyä ja termejä ja opitaan virittämään soitin. Opettajan opastuksella harjoitellaan soittoasentoja ja soitetaan näppäillen ja jousella helppoja kappaleita.

Musiikkikoulumme tiloissa tapahtuvan opetuksen lisäksi tarjoamme opetusta myös oppilaan kotona. Kotiopetus sopii kenelle tahansa, joka kokee kotona tapahtuvan opetuksen arkea helpottavana ratkaisuna. Lisätietoja osoitteessa https://taidetoolo.fi/kotiopetus/

Kukapa ei rakastaisi sellon täyteläistä ääntä! Soittimena sello on hyvin monipuolinen. Sinfonia- ja kamariorkestereissa sillä on tärkeä rooli ja se on koko ajan suositumpi kevyessä musiikissa sen syvän ja lämpimän soinnin vuoksi. Sellolle on sävelletty upeita konserttoja, jossa sen hienostunut ääni ja tekniset mahdollisuudet pääsevät parhaimmillaan esille.

Oppimisessa sellonsoitto kehittää sävelkorvaa, rytmitajua, motoriikkaa ja ilmaisukykyä. Taidetöölössä pyrimme räätälöimään tunnit jokaisen toiveiden mukaisiksi. Tunneillamme oppilaat pääsevät musisoimaan opettajan kanssa ja halutessaan esiintymään Taidetöölön oppilaskonserteissa.  Lukukauden aikana opit soittamaan sellon 1. asemassa yksinkertaisia tuttuja kappaleita. Tutustumme myös erilaisiin jousitekniikoihin, kuten legato (useita ääniä soitetaan samalla jousenvedolla) ja staccato (äänet soitetaan lyhyellä jousenvedolla terävästi).

Soittimeen voi tutustua kuuntelemalla esim. seuraavia teoksia: Saint- Saens: Joutsen, Dvorak: sellokonsertto h- molli, Haydn: sellokonsertot C ja D- duuri, Bach: soolosellosarjat.

Vinkkejä sellisteille instrumentin hankintaa varten

Ensimmäisen soittimen hankintaan kannattaa pyytää rohkeasti apua.

Soitinrakentajilta ja musiikkiliikkeistä saat asiantuntevaa neuvoa soittimen hankinnassa.

Soitinliikkeestä ostettaessa sellojen hinnat lähtevät 1500 eurosta ylöspäin. Soittimen voi toki tilata myös internetistä. Tarjontaa löytyy erityisesti käytettyjen instrumenttien osalta, tällöin hinnat voivat olla jopa alle puolet uuden sellon hinnasta.

Valmistusmateriaali on yksi sellon hintaa määrittävä tekijä. Halvimmat sellot eivät ole yleensä kokonaan puusta valmistettuja. Selloja on myös eri kokoja. Esimerkiksi täysikokoisen “aikuisten” sellon kokoluokitus on 4/4.

Hyödyllisiä hakutermejä internetistä selloa etsiville ovat “käytetty sello” ja “myydään sello”. Ennen ostopäätöstä on suositeltavaa tarkistuttaa käytetyn soittimen kunto soitinrakentajalla.

VOIT OSTAA SELLOTUNNIN MYÖS LAHJAKSI TÄSTÄ.

Taidetöölön kokeilutuntilahjakortti sopii lahjaksi kaiken ikäisille. Hänelle, jolla on jo kaikkea. Hänelle, joka arvostaa elämyksiä tavaroiden sijaan. Lahjakortti saattaa olla ensimmäinen ratkaiseva askel kohti uutta harrastusta!

Taidetöölön kokeilutuntilahjakortti on voimassa 6kk ostohetkestä. Kortin saaja voi varata ilmaisen soittotunnin oman valintansa mukaisesti. Saat lahjakortin kahden päivän kuluessa sähköpostiisi pdf-muodossa. Lahjakortti on uniikki lahja, joka erottuu joukosta!

Kysymyksiä? Ota yhteyttä!

SELLON KESÄKURSSI 2024