Ensimmäinen askel soitto- tai lauluharrastuksen aloittamiseen tapahtuu helposti kokeilutunnilla, jossa oppilas ja opettaja tutustuvat toisiinsa ja kartoittavat oppilaan tarpeita. Kokeilutunnille osallistuminen ei ole sitova ilmoittautuminen, voit päättää tapaamisen jälkeen, haluatko jatkaa opiskelua. Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kokeilutuntia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen kokeilemiseen ei tarvita. Kokeilutunnille voi ilmoittautua vuoden ympäri.

 

Sellon kokeilutunnilla tutustutaan soittimeen ja sen ominaisuuksiin sekä soittoasentoon.

 

Jo ensimmäisellä tunnilla päästään musiikin ja soiton makuun soittamalla helppoja kappaleita opettajan säestyksellä. Lapset oppivat musiikkia helposti erilaisten leikkien kautta. Rytmitehtävät, korvakuuloharjoitukset ja nuotinluku kuuluvat kokeilutunnin monipuoliseen sisältöön.

 

Aikuisopiskelijoiden kanssa keskustellaan tavoitteista ja tarpeista. Sitä kautta jokaiselle opiskelijalle luodaan oma, henkilökohtainen opetussuunnitelma. Aiemmin soittoa harrastaneet oppilaat voivat tuoda oman suosikkikappaleensa nuotin mukanaan ja aloittaa suoraan sen työstämisen opettajan kanssa.

Sellonsoiton opiskelu

kaikentasoisille ja -ikäisille

Sellotuntimme on suunnattu kaikenikäisille- ja tasoisille oppilaille ja pyrimme räätälöimään tunnit jokaisen toiveiden mukaisiksi. Tunneillamme oppilaat pääsevät musisoimaan opettajan kanssa ja halutessaan esiintymään Taidetöölön oppilaskonserteissa. Sellonsoitto kehittää sävelkorvaa, rytmitajua, motoriikkaa ja ilmaisukykyä. Soittimena se on hyvin monipuolinen. Sooloteosten lisäksi suosittuja kokoonpanoja ovat sello- pianoduo, sello- viulu- pianotrio, ja jousikvartetti. Sinfonia- ja kamariorkestereissa sillä on tärkeä rooli ja se on koko ajan suositumpi kevyessä musiikissa sen syvän ja lämpimän soundin vuoksi. Sellolle on sävelletty upeita konserttoja, jossa sen hienostunut ääni ja tekniset mahdolisuudet pääsevät parhaimmillaan esille. Soittimeen voi tutustua kuuntelemalla esim. seuraavia teoksia: Saint- Saens: Joutsen, Dvorak: sellokonsertto h- molli, Haydn: sellokonsertot C ja D- duuri, Bach: soolosellosarjat.

Sellojen hinnat lähtevät 300 eurosta.

Sellosoiton opettaja auttaa soittimen valinnassa.

Aikataulu: torstaisin klo 16.45-21

ILMOITTAUDU KOKEILUTUNNILLE:
Loading...

Jos sopivaa aikaa ei löydy, ilmoittaudu varalle —>