Ensimmäinen askel soitto- tai lauluharrastuksen aloittamiseen tapahtuu helposti kokeilutunnilla, jossa oppilas ja opettaja tutustuvat toisiinsa ja kartoittavat oppilaan tarpeita. Kokeilutunnille osallistuminen ei ole sitova ilmoittautuminen, voit päättää tapaamisen jälkeen, haluatko jatkaa opiskelua. Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kokeilutuntia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen kokeilemiseen ei tarvita. Kokeilutunnille voi ilmoittautua vuoden ympäri.

 

Sellon kokeilutunnilla tutustutaan soittimeen ja sen ominaisuuksiin sekä soittoasentoon.

 

Jo ensimmäisellä tunnilla päästään musiikin ja soiton makuun soittamalla helppoja kappaleita opettajan säestyksellä. Lapset oppivat musiikkia helposti erilaisten leikkien kautta. Rytmitehtävät, korvakuuloharjoitukset ja nuotinluku kuuluvat kokeilutunnin monipuoliseen sisältöön.

 

Aikuisopiskelijoiden kanssa keskustellaan tavoitteista ja tarpeista. Sitä kautta jokaiselle opiskelijalle luodaan oma, henkilökohtainen opetussuunnitelma. Aiemmin soittoa harrastaneet oppilaat voivat tuoda oman suosikkikappaleensa nuotin mukanaan ja aloittaa suoraan sen työstämisen opettajan kanssa.

Kurssilla käsiteltävät asiat:

– Nuottien lukeminen
– Rytmien lukeminen
– Sävelpuhtauden hahmottaminen
– Jousikäden ote ja jousen käyttö

Lisäksi:

Opit soittamaan sellon 1. asemassa yksinkertaisia tuttuja kappaleita. Tutustumme myös erilaisiin jousitekniikoihin, kuten legato (useita ääniä soitetaan samalla jousenvedolla) ja staccato (äänet soitetaan lyhyellä jousenvedolla terävästi).

Kurssilla saat kattavan kokonaiskuvan siitä, mitä sellonsoitto on, mitä sellonsoiton harrastaminen edellyttää ja kuinka opinnoissaan voi edetä.

Sellonsoiton opiskelu

kaikentasoisille ja -ikäisille

Sellotuntimme on suunnattu kaikenikäisille- ja tasoisille oppilaille ja pyrimme räätälöimään tunnit jokaisen toiveiden mukaisiksi. Tunneillamme oppilaat pääsevät musisoimaan opettajan kanssa ja halutessaan esiintymään Taidetöölön oppilaskonserteissa. Sellonsoitto kehittää sävelkorvaa, rytmitajua, motoriikkaa ja ilmaisukykyä. Soittimena se on hyvin monipuolinen. Sooloteosten lisäksi suosittuja kokoonpanoja ovat sello- pianoduo, sello- viulu- pianotrio, ja jousikvartetti. Sinfonia- ja kamariorkestereissa sillä on tärkeä rooli ja se on koko ajan suositumpi kevyessä musiikissa sen syvän ja lämpimän soundin vuoksi. Sellolle on sävelletty upeita konserttoja, jossa sen hienostunut ääni ja tekniset mahdolisuudet pääsevät parhaimmillaan esille. Soittimeen voi tutustua kuuntelemalla esim. seuraavia teoksia: Saint- Saens: Joutsen, Dvorak: sellokonsertto h- molli, Haydn: sellokonsertot C ja D- duuri, Bach: soolosellosarjat.

Vinkkejä sellisteille instrumentin hankintaa varten

Ensimmäisen soittimen hankintaan kannattaa pyytää rohkeasti apua.

Soitinrakentajilta ja musiikkiliikkeistä saat asiantuntevaa neuvoa soittimen hankinnassa.

Soitinliikkeestä ostettaessa sellojen hinnat lähtevät 1500 eurosta ylöspäin. Soittimen voi toki tilata myös internetistä. Tarjontaa löytyy erityisesti käytettyjen instrumenttien osalta, tällöin hinnat voivat olla jopa alle puolet uuden sellon hinnasta.

Valmistusmateriaali on yksi sellon hintaa määrittävä tekijä. Halvimmat sellot eivät ole yleensä kokonaan puusta valmistettuja. Selloja on myös eri kokoja. Esimerkiksi täysikokoisen “aikuisten” sellon kokoluokitus on 4/4.

Hyödyllisiä hakutermejä internetistä selloa etsiville ovat “käytetty sello” ja “myydään sello”. Ennen ostopäätöstä on suositeltavaa tarkistuttaa käytetyn soittimen kunto soitinrakentajalla.

Aikataulu: ma, ti ja pe iltapäivät

HUOM! Mikäli jatkat opintojasi kokeilutunnin jälkeen, varaamasi kokeilutunnin ajankohta tulee olemaan vakituinen tuntiaikasi viikoittain. Näin pystymme varmistamaan ajoissa, että oppilaan ja opettajan aikataulut sopivat yhteen. Kokeilutunnin jälkeen pidämme tarvittaessa 24 tuntia kyseistä ajankohtaa varattuna, mikäli miettimisaikaa opintojen jatkamispäätökseen tarvitaan. Ajankohta palautuu automaattisesti takaisin järjestelmään uutena kokeilutuntiaikana, jos oppilaspaikkaa ei varmisteta aikarajan sisällä.

Taidetöölössä on mahdollista käydä sellotunneilla myös joka toinen viikko (8×30/45/60 min tuntipaketti). Aikataulut löydät tästä. Kysy lisää sähköpostitse (info@taidetoolo.fi) tai täytä yhteydenottolomake.

ILMOITTAUDU KOKEILUTUNNILLE:
Loading...

Jos sopivaa aikaa ei löydy, ilmoittaudu varalle —>