KITARAN ALKEISKURSSI, toukokuu 2023

Oletko kiinnostunut kitaran soitosta? Olisi kiva osata soittaa, mutta et tiedä mistä aloittaa. Olet soittanut kauan sitten, mutta taidot ovat päässeet hieman unohtumaan mielestä. Tervetuloa mukaan!

Kurssilla opit kitaran perustekniikkaa ja sointujen soittoa. Kurssille ei ole ikärajaa. Kurssin jälkeen osaat muodostaa sointuja ja soittaa yksinkertaisia melodioita. Tutustut sointumerkkeihin, nuotinlukuun ja tabulatuureihin. Saat kattavan yleiskatsauksen kitaran soittoon.

Kurssiin sisältyy 4 x 60 min ryhmäopetusta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM!

Kurssille voi ottaa akustisen kitaran tai sähkökitaran. Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi hinnalla 40€. Voit käyttää koulun soittimen tuntien aikana hinnalla 20€. Laitathan toiveesi (kitaranlaina tai käyttö vain tunneilla) kommenttikentään maksusuorituksen yhteydessä, varaamme sinulle soittimen.

KENELLE KITARAN ALKEISKURSSI ON SUUNNATTU:

Kitaran alkeiskurssi soveltuu kaikille jotka ovat kiinnostuneita alkamaan opettelemaan kitaransoittoa.

Opettaja esittelee yleisesti soitinta ja pääset nopeasti alkuun helppojen harjoitusten avulla. Tunneilla käydään läpi erilaisia soittotekniikoita ja kokeillaan soittamista sekä plektralla että sormin näppäillen. Ei ole yhtä oikeaa tapaa soittaa!

Opettelemme lukemaan nuotteja ja seuraamaan kappaleita sointumerkkien ja laulun sanojen mukana. Tutustumme myös korvakuulolta soittamiseen.

KITARAN ALKEISKURSSIN SISÄLTÖ:

Tunti 1:

Yleiskatsaus kitaralla soittamisesta. Soittoasento ja käsien tehtävät. Yksinkertaisia otteita ja harjoituksia.

Tunti 2: Soinnut ja melodia

Opit muodostamaan sointuja sointumerkeistä lukien. Pääset tapailemaan yksinkertaista melodiakulkua.

Tunti 3: Nuotit ja tabulatuurit

Tutustut nuotinluvun alkeisiin ja tabulatuureihin. Helppoja harjoituksia. Musiikin teorian käsitteitä.

Tunti 4: Soittaminen ja harjoittelu

Koonti aimmin opitusta. Yhdessä soittamista. Erilaisten kappaleiden ja tekniikoiden harjoitteluun liittyviä asioita.

Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain oma kitara. Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Kurssi järjestetään maanantaisin 8.-29.5.2023 klo 17.45-18.45 pienryhmässä.

KURSSIN OPETTAJA SAULI PALMUJOKI
Sauli Palmujoki, Taidetöölön kitaraopettaja

Sauli on koulutukseltaan Musiikkipedagogi (AMK). Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta 2016 pääaineenaan klassinen kitara. Sauli on monipuolinen muusikko, kitaristi ja laulaja. Hänen soittimistoon kuuluu nylon- ja teräskielisiä akustisia kitaroita ja sähkökitaroita. Sauli toimii myös trubaduurina ja bändisoittajana. Omimmillaan hän on musiikin tekijänä ja hän viihtyy hyvin eri genrejen parissa. Sauli on hankkinut instrumenttipedagogin työn lisäksi kokemusta myös muista musiikinopettajan tehtävistä.

Maanantaisin 8.-29.5.2023 klo 17.45-18.45

Osoite: Pietarinkatu 9, 00140 HKI (Ullanlinna)

4x60 min ryhmätuntia

max. 5 osallistujaa

Hinta: 159€

Soittimen laina: 40€ / kurssi

Soittimen käyttö tuntien aikana: 20€ / kurssi

Vapaita paikkoja: 2

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten, vaan voit suorittaa maksun puhelimella missä ja milloin vain. Maksusuorituksen jälkeen voit lähettää meille sähköpostitse joko kuvakaappauksen maksustasi tai viestin (info@taidetoolo.fi), josta lukee osallistujan tiedot.

NÄIN VARAAT PAIKAN EPASSIN KAUTTA

1. Löydä Taidetöölö ePassin sovelluksesta.

2. Valitse “Kitaran alkeiskurssi, toukokuu” ja suorita maksu.

3. Ota maksusuorituksesta kuvakaappaus ja lähetä se meille sähköpostiosoitteeseen info@taidetoolo.fi.

4. Saat meiltä sähköpostitse paikan vahvistusviestin yhden päivän sisällä.

Kitaran alkeiskurssi on  myös saatavilla ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.
ILMOITTAUDU KITARAN ALKEISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Kitaran alkeiskurssi, toukokuu 2023)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (ma 8.5.2023). Tunnit järjestetään viikoittaisin samaan aikaan 29.5.2023 saakka.

Tunnit 2-4 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Jos haluat käyttää koulun soittimen tunneilla tai lainata sen, muistathan mainita siitä maksusuorituksen yhteydessä.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa musiikkiharrastus. Kun huomaat ajattelevasi, että tahdot oppia soittamaan kitaraa, olet jo melkein aloittanut. Lähes niin yksinkertaista se on.

Pian huomaat, että ajatukset soittimen hankkimisesta ja jonkinlaisen oppimateriaalin tai kitaramentorin etsimisestä homman alulle panemiseksi pulpahtelevat mieleen. Olet astumassa sisään kitaransoiton ihmeelliseen maailmaan.

Motivoitunut aikuisopiskelija hämmästyttää kapasiteetillaan. Työssäni kitaransoitonopettajana olen saanut huomata, kuinka kitaransoitosta innostunut aikuinen voi oppia käden käänteessä huomattavan määrän taitoja. Tunneilleni saapuvilla aikuisikäisillä on usein hyvin selkeä ja realistinenkin kuva kitaransoitosta ja omasta sorminäppäryydestä. Musisointi on alusta pitäen juuri niin mutkatonta kuin sen tuleekin olla.

Tietysti hyväksi soittajaksi kehittyminen vie aikansa. Sormet tottuvat kieliin, sointu-otteet menevät lihasmuistiin, otelaudan tuntemus paranee. Mutta alkusysäys voi olla hyvinkin voimallinen: lapsenomaisesti sitä innostuu jostain uudesta ja kuin varkain tajuaa, että tämähän on hauskaa!

Oikeilla soittotunneilla pääsee soittamaan toisen kanssa. Opettaja auttaa ja inspiroi. Oikean Youtube-tutoriaalin katsomalla ehkä saat vastauksen johonkin pulmaan, mutta kontakti ihmiseen jää uupumaan. Soittotunneilla mieltä askarruttavia kysymyksiä on helppo esittää.

Kun aloittaa aikuisena soittoharrastuksen, voi hämmästyä musiikin soittamisen hienoudesta. Lempikappaleet voivat taittua nyt aivan omissa käsissä. Voi tarjota iloa muille tavalla, joka ennen ei ollut mahdollista. On mahtava fiilis, kun pääsee osaksi soittamisen yhteisöllisyyttä. Yhtäkkiä näkee kaikkialla potentiaalisia kuvioita musiikkiharrastuksen syventämiseksi. Aikuisilla on usein silmää sille, miten kehittää omaa kiinnostuneisuuttaan kiehtovaan lajiin, oli kyse musiikista tai vaikka urheilusta.

Todettakoon lopuksi, että on hyvin vaikeaa vertailla lasten ja aikuisten välistä oppimisprosessia. Kitaransoiton alkutaival on kaikille omanlaisensa.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!
Loading...

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?