KITARAN ALKEISKURSSI, maaliskuu 2024

Olet jo pitkään halunnut oppia soittamaan kitaraa, mutta:

– epäilet kykyjäsi ja lykkäät aloituspäätöstä loputtomasti
– et tiedä mistä aloittaa
– sinulla ei ole aikaa selata internetin sekalaista tarjontaa erilaisista kursseista
– olet katsonut paljon yksittäisiä opetusvideoita aiheesta, mutta punainen lanka on jäänyt puuttumaan
Jos tunnistat itsesi kuvauksesta, niin Taidetöölön neljä viikkoa kestävä kitaran alkeiskurssi aikuisille on juuri sinua varten!
Taidetöölön kitaran alkeiskurssi on suunnattu erityisesti niille, jotka eivät ole koskaan harrastaneet kitaransoittoa ohjatusti, mutta haluaisivat kokeilla.
Suurin osa Taidetöölön alkeiskurssien osallistujista on täysin aloittelijoita. Liity sinäkin musiikin kiehtovaan maailmaan!
 • Kurssilla opit kitaran perustekniikkaa ja sointujen soittoa.
 • Tutustut sointumerkkeihin, nuotinlukuun ja tabulatuureihin.
 • Saat kattavan yleiskatsauksen kitaran soittoon.
Kurssiin sisältyy 4 x 60 min ryhmäopetusta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi sopii 16+ aikuisille.
Kurssille voi ottaa akustisen kitaran tai sähkökitaran. Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi.
Kitaransoitto on opeteltava taito siinä missä muutkin tekniikkaa vaativat harrastukset. Voit vaikuttaa omaan edistymiseesi säännöllisesti harjoittelemalla.
KENELLE KITARAN ALKEISKURSSI ON SUUNNATTU:
 • Harkitset kitaraharrastuksen aloittamista: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan kitaransoitosta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja taidon kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
 • Olet harrastanut kitaransoittoa aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: kitarakurssilla kertaat soittotekniikan perusasioita.
 • Olet itseoppinut kitaristi, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa osallistujien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Aikaisempaa kokemusta kitaratunneista ei tarvita.

Opettaja esittelee yleisesti soitinta ja pääset nopeasti alkuun helppojen harjoitusten avulla. Tunneilla käydään läpi erilaisia soittotekniikoita ja kokeillaan soittamista sekä plektralla että sormin näppäillen. Ei ole yhtä oikeaa tapaa soittaa!

Opettelemme lukemaan nuotteja ja seuraamaan kappaleita sointumerkkien ja laulun sanojen mukana. Tutustumme myös korvakuulolta soittamiseen.

MITÄ OPIT KURSSILLA
 • Saat valmiuksia pitkäkestoisen soittoharrastuksen aloittamiselle.
 • Saat neuvoja ja vinkkejä moniin eri kitaransoiton osa-alueeseen kuten sorminäppäilyyn, plektrasoittoon, melodian soittamiseen, säestämiseen ja komppamiseen.
 • Opit perusteita ja alkeita, jotta pääset nauttimaan soittamisesta mahdollisimman pian.

  Opettajalta voi kysyä myös apua kitaran ostamiseen liityvissä kysymyksissä.

  Kitaran alkeiskurssin jälkeen se soittoharrastus vasta kunnolla alkaa!
MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

JOS SINULLA EI OLE OMAA SOITINTA

Kurssilaisilla on mahdollisuus vuokrata soitin. Pääset vuokrasoittimen kanssa heti ensimmäisen tunnin jälkeen hyvään harjoitteluvauhtiin! Kurssin opettaja auttaa sinua ottamaan oikeat työkalut käyttöösi.

KITARAN ALKEISKURSSIN SISÄLTÖ:

Tunti 1:

Yleiskatsaus kitaralla soittamisesta. Soittoasento ja käsien tehtävät. Yksinkertaisia otteita ja harjoituksia.

Tunti 2: Soinnut ja melodia

Opit muodostamaan sointuja sointumerkeistä lukien. Pääset tapailemaan yksinkertaista melodiakulkua.

Tunti 3: Nuotit ja tabulatuurit

Tutustut nuotinluvun alkeisiin ja tabulatuureihin. Helppoja harjoituksia. Musiikin teorian käsitteitä.

Tunti 4: Soittaminen ja harjoittelu

Koonti aimmin opitusta. Yhdessä soittamista. Erilaisten kappaleiden ja tekniikoiden harjoitteluun liittyviä asioita.

KURSSIN OPETTAJA SAULI PALMUJOKI
Sauli Palmujoki, Taidetöölön kitaraopettaja

Sauli on koulutukseltaan Musiikkipedagogi (AMK). Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta 2016 pääaineenaan klassinen kitara. Sauli on monipuolinen muusikko, kitaristi ja laulaja. Hänen soittimistoon kuuluu nylon- ja teräskielisiä akustisia kitaroita ja sähkökitaroita. Sauli toimii myös trubaduurina ja bändisoittajana. Omimmillaan hän on musiikin tekijänä ja hän viihtyy hyvin eri genrejen parissa. Sauli on hankkinut instrumenttipedagogin työn lisäksi kokemusta myös muista musiikinopettajan tehtävistä.

Aikataulu: tiistaisin 5.-26.3.2024 klo 17.30-18.30

Osoite: Malminkatu 14 (Kamppi)

4x60 min ryhmätuntia

Max. 5 osallistujaa. Vapaa: 2 oppilaspaikkaa

Hinta: 159€

Soittimen laina: 40€ / kurssi

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten. Siirry tälle sivulle, jos haluat maksaa kulttuuriseteleillä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Kitaran alkeiskurssi on  myös saatavilla ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

ILMOITTAUDU KITARAN ALKEISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Kitaran alkeiskurssi, maaliskuu 2024)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (ti 5.3.2024). Tunnit järjestetään viikoittaisin samaan aikaan 26.3.2024 saakka, 4×60 min tuntia.

Tunnit 2-4 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

Jos haluat lainata koulun soittimen, muistathan mainita siitä maksusuorituksen yhteydessä. Lähetämme sinulle vuokrasopimuksen ja laskun lainasta erikseen sähköpostilla.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa musiikkiharrastus. Kun huomaat ajattelevasi, että tahdot oppia soittamaan kitaraa, olet jo melkein aloittanut. Lähes niin yksinkertaista se on.

Pian huomaat, että ajatukset soittimen hankkimisesta ja jonkinlaisen oppimateriaalin tai kitaramentorin etsimisestä homman alulle panemiseksi pulpahtelevat mieleen. Olet astumassa sisään kitaransoiton ihmeelliseen maailmaan.

Motivoitunut aikuisopiskelija hämmästyttää kapasiteetillaan. Työssäni kitaransoitonopettajana olen saanut huomata, kuinka kitaransoitosta innostunut aikuinen voi oppia käden käänteessä huomattavan määrän taitoja. Tunneilleni saapuvilla aikuisikäisillä on usein hyvin selkeä ja realistinenkin kuva kitaransoitosta ja omasta sorminäppäryydestä. Musisointi on alusta pitäen juuri niin mutkatonta kuin sen tuleekin olla.

Tietysti hyväksi soittajaksi kehittyminen vie aikansa. Sormet tottuvat kieliin, sointu-otteet menevät lihasmuistiin, otelaudan tuntemus paranee. Mutta alkusysäys voi olla hyvinkin voimallinen: lapsenomaisesti sitä innostuu jostain uudesta ja kuin varkain tajuaa, että tämähän on hauskaa!

Oikeilla soittotunneilla pääsee soittamaan toisen kanssa. Opettaja auttaa ja inspiroi. Oikean Youtube-tutoriaalin katsomalla ehkä saat vastauksen johonkin pulmaan, mutta kontakti ihmiseen jää uupumaan. Soittotunneilla mieltä askarruttavia kysymyksiä on helppo esittää.

Kun aloittaa aikuisena soittoharrastuksen, voi hämmästyä musiikin soittamisen hienoudesta. Lempikappaleet voivat taittua nyt aivan omissa käsissä. Voi tarjota iloa muille tavalla, joka ennen ei ollut mahdollista. On mahtava fiilis, kun pääsee osaksi soittamisen yhteisöllisyyttä. Yhtäkkiä näkee kaikkialla potentiaalisia kuvioita musiikkiharrastuksen syventämiseksi. Aikuisilla on usein silmää sille, miten kehittää omaa kiinnostuneisuuttaan kiehtovaan lajiin, oli kyse musiikista tai vaikka urheilusta.

Todettakoon lopuksi, että on hyvin vaikeaa vertailla lasten ja aikuisten välistä oppimisprosessia. Kitaransoiton alkutaival on kaikille omanlaisensa.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!
Loading...

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?