KITARAN ALKEISKURSSI, kesäkuu 2024

Ryhmä 1: nuorille 12-17v.
Ryhmä 2: aikuisille 18+

Kiinnostaisiko kitaransoitto? Haluaisit oppia soittamaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tai ehkä olet joskus aiemmin soittanut kitaraa, mutta siitä on aikaa ja täytyisi varmaan palauttaa asioita mieleen? Tervetuloa mukaan!
Kurssilla opit tuntemaan kitaran otelautaa, löytämään sieltä säveliä ja muodostamaan oikeita sointuja. Nuoteista ja tabulatuureista soitto molemmat tulevat tutuiksi.
Kurssiin sisältyy 4 x 60 min ryhmäopetusta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kurssille voi ottaa akustisen kitaran tai sähkökitaran. Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi.
Kitaransoitto on opeteltava taito siinä missä muutkin tekniikkaa vaativat harrastukset. Voit vaikuttaa omaan edistymiseesi säännöllisesti harjoittelemalla.
KENELLE KITARAN ALKEISKURSSI ON SUUNNATTU:
Nuorille 12-17v. (ryhmä 1):
 • Kitaraharrastuksen aloittaminen kiinnostaa: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saa kokonaiskuvan uudesta harrastuksesta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja taidon kehittämiseen, joita voi käyttää omassa harjoittelussa myös kurssin jälkeen.

 • Lapsesi on jo harrastanut kitaransoittoa aiemmin: kitaran alkeikurssilla kerrataan jo opittuja asioita johdonmukaisesti ja opettaja suunnittelee harjoitteet osallistujan taitotason mukaan.

 • Lapsesi käy jo musiikkitunneilla, mutta haluaa laajentaa musiikillista osaamistaan: kitaratunnit ovat oiva lisä muiden instrumenttiopintojen ohessa.
Aikuisille 18+ (ryhmä 2):
 • Harkitset kitaraharrastuksen aloittamista: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan kitaransoitosta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja taidon kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
 • Olet harrastanut kitaransoittoa aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: kitarakurssilla kertaat soittotekniikan perusasioita.
 • Olet itseoppinut kitaristi, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa osallistujien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Aikaisempaa kokemusta kitaratunneista ei tarvita.

Opettaja esittelee yleisesti soitinta ja pääset nopeasti alkuun helppojen harjoitusten avulla. Tunneilla käydään läpi erilaisia soittotekniikoita ja kokeillaan soittamista sekä plektralla että sormin näppäillen. Ei ole yhtä oikeaa tapaa soittaa!

Opettelemme lukemaan nuotteja ja seuraamaan kappaleita sointumerkkien ja laulun sanojen mukana. Tutustumme myös korvakuulolta soittamiseen.

MITÄ OPIT KURSSILLA
 • Saat valmiuksia pitkäkestoisen soittoharrastuksen aloittamiselle.
 • Saat neuvoja ja vinkkejä moniin eri kitaransoiton osa-alueeseen kuten sorminäppäilyyn, plektrasoittoon, melodian soittamiseen, säestämiseen ja komppamiseen.
 • Opit perusteita ja alkeita, jotta pääset nauttimaan soittamisesta mahdollisimman pian.

  Opettajalta voi kysyä myös apua kitaran ostamiseen liityvissä kysymyksissä.

  Kitaran alkeiskurssin jälkeen se soittoharrastus vasta kunnolla alkaa!
MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

JOS SINULLA EI OLE OMAA SOITINTA

Kurssilaisilla on mahdollisuus vuokrata soitin. Pääset vuokrasoittimen kanssa heti ensimmäisen tunnin jälkeen hyvään harjoitteluvauhtiin! Kurssin opettaja auttaa sinua ottamaan oikeat työkalut käyttöösi.

KITARAN ALKEISKURSSIN SISÄLTÖ:

Tunti 1:

Yleiskatsaus kitaralla soittamisesta. Soittoasento ja käsien tehtävät. Yksinkertaisia otteita ja harjoituksia.

Tunti 2: Soinnut ja melodia

Opit muodostamaan sointuja sointumerkeistä lukien. Pääset tapailemaan yksinkertaista melodiakulkua.

Tunti 3: Nuotit ja tabulatuurit

Tutustut nuotinluvun alkeisiin ja tabulatuureihin. Helppoja harjoituksia. Musiikin teorian käsitteitä.

Tunti 4: Soittaminen ja harjoittelu

Koonti aimmin opitusta. Yhdessä soittamista. Erilaisten kappaleiden ja tekniikoiden harjoitteluun liittyviä asioita.

KURSSIN OPETTAJA SAULI PALMUJOKI
Sauli Palmujoki, Taidetöölön kitaraopettaja

Sauli on koulutukseltaan Musiikkipedagogi (AMK). Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta 2016 pääaineenaan klassinen kitara. Sauli on monipuolinen muusikko, kitaristi ja laulaja. Hänen soittimistoon kuuluu nylon- ja teräskielisiä akustisia kitaroita ja sähkökitaroita. Sauli toimii myös trubaduurina ja bändisoittajana. Omimmillaan hän on musiikin tekijänä ja hän viihtyy hyvin eri genrejen parissa. Sauli on hankkinut instrumenttipedagogin työn lisäksi kokemusta myös muista musiikinopettajan tehtävistä.

Ryhmä 1, NUORET 12-17v.: 29.5.-19.6.2024 klo 16.45-17.45

Ryhmä 2, AIKUISET 18+: 29.5.-19.6.2024 klo 18-19

Osoite: Pietarinkatu 11, Helsinki (Eira)

4x60 min ryhmätuntia

Max. 3 osallistujaa

Hinta: 159€ (jos sinulla on oma kitara)

Kurssi+kitara lainaksi: 199€

Saat kitaran ensimmäisellä tunnilla mukaan kotiin.

JOS MAKSAT KULTTUURISETELEILLÄ:

Epassi: jatka ilmoittautuminen tämän sivun kautta. Maksusuoritusvaiheessa valitse maksutapana Epassi.

Edenred: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Paina tästä ja suorita maksu (159€) Edenred-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Viestissä mainitse mikä kurssi on kyseessä sekä varaamasi aika. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Smartum: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Suorita maksu (159€) Smartum-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Viestissä mainitse mikä kurssi on kyseessä sekä varaamasi aika. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

ILMOITTAUDU KITARAN ALKEISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Kitaran alkeiskurssi tai Kitaran alkeiskurssi + soitin lainaksi)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (ke 29.5.2024 joko klo 16.45 tai 18). Tunnit järjestetään viikoittaisin samaan aikaan 19.6.2024 saakka, 4×60 min tuntia.

klo 16.45-17.45 Nuoret 12-17v.
klo 18-19 Aikuiset 18+.

Tunnit 2-4 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa musiikkiharrastus. Kun huomaat ajattelevasi, että tahdot oppia soittamaan kitaraa, olet jo melkein aloittanut. Lähes niin yksinkertaista se on.

Pian huomaat, että ajatukset soittimen hankkimisesta ja jonkinlaisen oppimateriaalin tai kitaramentorin etsimisestä homman alulle panemiseksi pulpahtelevat mieleen. Olet astumassa sisään kitaransoiton ihmeelliseen maailmaan.

Motivoitunut aikuisopiskelija hämmästyttää kapasiteetillaan. Työssäni kitaransoitonopettajana olen saanut huomata, kuinka kitaransoitosta innostunut aikuinen voi oppia käden käänteessä huomattavan määrän taitoja. Tunneilleni saapuvilla aikuisikäisillä on usein hyvin selkeä ja realistinenkin kuva kitaransoitosta ja omasta sorminäppäryydestä. Musisointi on alusta pitäen juuri niin mutkatonta kuin sen tuleekin olla.

Tietysti hyväksi soittajaksi kehittyminen vie aikansa. Sormet tottuvat kieliin, sointu-otteet menevät lihasmuistiin, otelaudan tuntemus paranee. Mutta alkusysäys voi olla hyvinkin voimallinen: lapsenomaisesti sitä innostuu jostain uudesta ja kuin varkain tajuaa, että tämähän on hauskaa!

Oikeilla soittotunneilla pääsee soittamaan toisen kanssa. Opettaja auttaa ja inspiroi. Oikean Youtube-tutoriaalin katsomalla ehkä saat vastauksen johonkin pulmaan, mutta kontakti ihmiseen jää uupumaan. Soittotunneilla mieltä askarruttavia kysymyksiä on helppo esittää.

Kun aloittaa aikuisena soittoharrastuksen, voi hämmästyä musiikin soittamisen hienoudesta. Lempikappaleet voivat taittua nyt aivan omissa käsissä. Voi tarjota iloa muille tavalla, joka ennen ei ollut mahdollista. On mahtava fiilis, kun pääsee osaksi soittamisen yhteisöllisyyttä. Yhtäkkiä näkee kaikkialla potentiaalisia kuvioita musiikkiharrastuksen syventämiseksi. Aikuisilla on usein silmää sille, miten kehittää omaa kiinnostuneisuuttaan kiehtovaan lajiin, oli kyse musiikista tai vaikka urheilusta.

Todettakoon lopuksi, että on hyvin vaikeaa vertailla lasten ja aikuisten välistä oppimisprosessia. Kitaransoiton alkutaival on kaikille omanlaisensa.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?