HARMONIKAN TUTUSTUMISKURSSI LAPSILLE JA AIKUISILLE

Tutustumiskurssi on kuukauden mittainen jakso

johon kuuluu neljä yksityistuntia (45min) kerran viikossa. Jos innostut jakson jälkeen jatkamaan opintojasi, olet tervetullut jatkamaan niitä kanssamme. Jos päätät jättää harrastuksen sikseen, voimme yhdessä iloita uudesta kokemuksestasi ja uskaltamisestasi. Ilmoittautumalla tutustumiskurssille et sitoudu mihinkään.

Jokaisella tunnilla keskitymme perusasioihin

Niiden avulla luot vahvan pohjan omalle kotiharjoittelurutiinillesi.

Kurssille osallistuaksesi sinun ei tarvitse osata tai tietää mitään aiheesta etukäteen

Voit tulla mukaan juuri sellaisena kuin olet!

Kurssilaisilla on mahdollisuus vuokrata soitin

Pääset vuokrasoittimen kanssa heti ensimmäisen tunnin jälkeen hyvään harjoitteluvauhtiin! Kurssin opettaja auttaa sinua ottamaan oikeat työkalut käyttöösi, mutta varsinainen taidon rakentaminen tapahtuu oman kotiharjoittelusi aikana. Ilman omaa harjoittelupanostasi harrastus polkee paikallaan. Otathan tämän huomioon, kun pohdit osallistumistasi tutustumiskurssille.

Kurssilla käydään läpi harmonikansoiton perusteita. Neljän oppitunnin aikana keskitytään harmonikan ominaisuuksiin, soittoasentoon, -tekniikkaan ja -ergonomiaan erilaisten harjoitteiden ja kappaleiden avulla.
Harmonikansoitto on opeteltava taito siinä missä muutkin tekniikkaa vaativat harrastukset. Voit vaikuttaa omaan edistymiseesi säännöllisesti harjoittelemalla.

Kurssille voit osallistua lähtötasostasi riippumatta. Kurssilla tehtävät harjoitteet muokataan osallistujan tarpeiden ja taitotason mukaan sopiviksi.

Kitaran tutustumiskurssiin kuuluu 4 x 45 min yksityisopetusta.

Kurssille voi ottaa akustisen kitaran tai sähkökitaran. Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi.

HARMONIKAN TUTUSTUMISKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
  • Harkitset harmonikansoiton aloittamista: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan harmonikansoitosta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja taidon kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
  • Olet harrastanut harmonikansoittoa aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: harmonikan tutustumiskurssilla kertaat jo opittuja asioita johdonmukaisesti ja saat opettajalta harjoituksia tasosi mukaan.
  • Olet itseoppinut harmonikansoittaja, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa oppilaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Aikaisempaa kokemusta harmonikansoitosta ei tarvita. Kitaransoiton harrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä.

MITÄ OPIT KURSSILLA

• Harmonikan tutustumiskurssilla opit tuntemaan harmonikan soittimena.
Tutustut harmonikan palkeeseen, näppäimiin ja siihen, kuinka saat
soitettua kädet erikseen ja yhteen.


• Opit oikeaoppisen soittoasennon ja -ergonomian, jotta soittaminen ei
rasita eikä vahingoita kehoasi.


• Opit erilaisia perustekniikoita, joiden avulla pääset soittamisen kanssa
alkuun. Näiden tekniikoiden ansiosta monista asioista tulee helpompia,
jolloin kehittyminen on nopeampaa.


• Opit soittamaan itse molemmilla käsillä helppoja kappaleita. Opit myös
itsellesi sopivimman tavan opetella kappaleita, eli esimerkiksi lukemalla
nuotteja tai opettelemalla soittamaan korvakuulolta.

MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

JOS SINULLA EI OLE OMAA SOITINTA

Kurssilaisilla on mahdollisuus vuokrata soitin. Pääset vuokrasoittimen kanssa heti ensimmäisen tunnin jälkeen hyvään harjoitteluvauhtiin! Kurssin opettaja auttaa sinua ottamaan oikeat työkalut käyttöösi, mutta varsinainen taidon rakentaminen tapahtuu oman kotiharjoittelusi aikana. Ilman omaa harjoittelupanostasi harrastus polkee paikallaan. Otathan tämän huomioon, kun pohdit osallistumistasi tutustumiskurssille!

KURSSIN SISÄLTÖ

Tunti 1: Opettaja keskustelee lyhyesti oppilaan toiveista ja tavoitteista
harmonikansoittamiseen liittyen. Opettaja esittelee soitinta ja sen perusperiaatteita, jonka jälkeen oppilas lähtee itse opettajan avustuksella tutustumaan soittimeen ja soittoasentoon. Tunnin aikana soitetaan helppoja melodioita oikealla kädellä ja tutustutaan soittamisen avulla oikean käden asentoon, tekniikkaan ja sormituksiin. Tunnilla käsitellyt asiat tulevat läksyksi seuraavalle tunnille.


Tunti 2: Toisen tunnin alussa kerrataan lyhyesti ensimmäisen tunnin asiat ja läksyt. Kertauksen jälkeen opetellaan soittamaan melodioita tai säestystä vasemmalla kädellä. Vasemmalla kädellä soittaminen tuo esille uusia tekniikoita ja muita haasteita, joita käydään läpi oppilaan kanssa. Tunnin lopussa kerrataan tunnilla käydyt asiat läpi, jotka tulevat myös läksyksi seuraavalle viikolle.


Tunti 3: Kolmannen tunnin alussa kerrataan taas edellisen tunnin asiat ja läksyt. Kertauksen jälkeen käydään läpi haasteita ja tekniikoita, jotka pitää ottaa huomioon molemmilla käsillä yhtä aikaa soittaessa. Tämän jälkeen opetellaan soittamaan harjoitellut asiat kädet yhdessä. Tilanteesta riippuen voidaan alkaa harjoittelemaan helppoa kappaletta, joka tulee läksyksi viimeiselle tunnille. Tunnin lopussa kerrataan kaikkia läpikäytyjä asioita, jotta mikään ei pääse unohtumaan.


Tunti 4: Neljännen ja viimeisen tunnin alussa kerrataan jälleen edellisen tunnin asiat. Tilanteesta riippuen viimeinen tunti voidaan käyttää kaikkien asioiden kertaamiseen, tai uusien asioiden opetteluun. Tärkeintä olisi, että kurssin jälkeen oppilas pystyisi harjoittelemaan itsenäisesti tutustumiskurssilla opittuja asioita.

Materiaaleina käytetään erilaisia nuotteja oppilaitten tason ja mieltymysten
mukaan.
KURSSIN OPETTAJA JAAKKO JUKONEN

Jaakko Jukonen opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa klassisen harmonikansoiton koulutuksessa. Hän sai suoritettua kandidaattitutkintonsa keväällä 2023 erinomaisin arvosanoin, ja parhaillaan Jaakko suorittaa maisteriopintojansa, joiden päätyttyä hän valmistuu klassisen
harmonikansoiton maisteriksi ja musiikkipedagogiksi. Jukosen opettajina ovat toimineet muun muassa Antti Leinonen, Mika Väyrynen ja parhaillaan häntä opettaa Veli Kujala.

Jukosella on laajasti kokemusta kansainvälisistä mestarikursseista, valtakunnallisista ja kansainvälisistä kilpailuista, ja hän on opettanut Itä-Helsingin ja Espoon musiikkiopistoissa osana opintojansa. Jukosella on omakohtaista kokemusta erityislapsena olemisesta, joten hän kykenee
toimimaan erityislapsien kanssa kokemuksiensa ja idearikkaan mielensä kautta. Jokainen oppilas, lapsi tai aikuinen, löytää hänen kanssaan oman tapansa opiskella.

Jukonen soittaa itse mieluiten barokki- ja nykymusiikkia, mutta hän taitaa erinomaisesti myös muitakin tyylilajeja. Opettajana hän on rento, ymmärtäväinen ja innostava. Hän tykkää opettaa eri-ikäisiä ihmisiä ja haastaa itseään. Jaakko pystyy auttamaan kaikissa eri musiikin ja oppimisen osa-alueissa, kuten soittotekniikassa ja -ergonomiassa, tulkitsemisessa ja oppimisvaikeuksissa, ja hän huomioi aina oppilaan tunteet ja tarpeet etusijalla.

LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:
4x45 yksityistuntia

Tunnit pidetään peräkkäisillä viikoilla.

1 tunti/vko samaan aikaan

Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

299€

Maksut voi saada 2-4 erässä. Ensimmäinen lasku tulee sähköpostitse ennen tutustumiskurssin alkua. Loppuosat kuukauden välein.

JOS MAKSAT KULTTUURISETELEILLÄ

Sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Suorita maksu (299€) Epassin / Smartumin / Edenredin sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

 

SOITTIMEN LAINA

Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi hinnalla 40€/kurssi. Laitathan toiveesi kommenttikentään ilmoittautumisen yhteydessä. Lähetämme vuokrasopimuksen ja laskun (40€) sähköpostitse sekä varaamme sinulle soittimen.

ILMOITTAUDU HARMONIKAN TUTUSTUMISKURSSILLE:

Ilmoittautuminen Kitaran tutustumiskurssille tapahtuu Taidetöölön oppilasjärjestelmän Hobiverin kautta. Sinulle luodaan oma tili, jonka kautta saat ajankohtaisia tietoa tutustumiskurssista sekä pystyt tarvittaessa ottamaan yhteyttä suoraan opettajaan.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?