LAULETAAN LEFFAKLASSIKOITA! -viikonloppukurssi

Laulattaako? Kaipaatko vaihtelua? Haluatko uppoutua ihaniin elokuva- ja musikaalisävelmien tunnelmiin?
Taidetöölön Lauletaan leffaklassikoita! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja tunnettujen elokuva- ja musikaalisävelmien kautta.
Kurssilla harjoittelemme laulun perustekniikkaa helposti lähestyttävällä tavalla. Opimme esimerkiksi, kuinka erilaisia hengitystekniikoita voi hyödyntää laulamisessa. Tutustumme ääniharjoitusten kautta omaan ääneemme ja kuinka siitä voi saada mahdollisimman paljon irti.
Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille. Kurssin aikana osallistujat eivät laula yksin, kaikki tekeminen tapahtuu ryhmässä.

Kurssiin kuuluu 2 x 1,5h ryhmäopetusta. Kurssille mahtuu 10 osallistujaa.

KENELLE LAULETAAN LEFFAKLASSIKOITA -VIIKONLOPPUKURSSI ON SUUNNATTU:
 • Harkitset lauluharrastuksen aloittamista: kurssilta saat aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja äänen kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen. Lyhyt kurssi on hyvä tapa kokeilla uutta harrastusta.
 • Olet harrastanut laulamista aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleen aloittamisen vaikeaksi: laulukurssilla kertaat laulutekniikan perusasioita ja pääset nauttimaan laulamisen ilosta ryhmässä.
 • Olet itseoppinut laulaja, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa osallistujien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
 • Käytät ääntäsi paljon töissä ja pidät puheita yleisön edessä. Kurssilla opeteltavien harjoitusten avulla opit vahvistamaan ääntäsi niin, että äänestäsi tulee kestävämpi.

Aikaisempaa kokemusta laulutunneista ei tarvita.

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta.

LAULETAAN LEFFAKLASSIKOITA! -kurssilla:
 • Kehität ääntäsi ja tutustut laulutekniikan perusteisiin.
 • Hyödynnät helposti kurssin harjoituksia myös omassa kotiharjoittelussasi kurssin jälkeen.
 • Pääset ilmaisemaan itseäsi musiikin keinoin.
 • Pääset nauttimaan ryhmässä laulamisesta sekä musiikin tuomasta ilosta.

Aloitamme kurssin ääniharjoituksilla. Ryhmän tarpeet ja kiinnostuksen kohteet huomioiden tutustumme harjoitusten kautta valikoiden seuraaviin teemoihin: artikulaatio, hengitystekniikka, lauluasento, fraseeraus, rekisterit ja tulkinta.

Harjoittelemme lyhytkurssin aikana yhdessä 4-5 kappaletta listalta valikoiden. Kappaleiden sävellajit vaihdetaan tarvittaessa ryhmälle sopiviksi. Laulamme kurssilla kappaleita suomeksi sekä englanniksi. Suomenkielinen ohjelmisto on perinteisempää ja englanninkielinen hieman uudempaa musiikkia.

KURSSIN OHJELMISTO

Suomenkielinen ohjelmisto:

 • Sateenkaaren tuolla puolen (Elokuvasta Ihmemaa Oz)
 • Cherbourgin sateenvarjot (Musikaalielokuvasta Cherbourgin sateenvarjot)
 • Tuulen värit (Elokuvasta Pocahontas)
 • Nousee päivä (Musikaalista Viulunsoittaja katolla)
 • Nuoruustango (Elokuvasta Kreivi)

Englanninkielinen ohjelmisto:

 • City of Stars (Musikaalielokuvasta La La Land)
 • Skyfall (Elokuvasta 007 Skyfall)
 • Mamma Mia (Musikaalista Mamma Mia)
 • Don´t cry for me Argentina (Musikaalista Evita)
 • Memory (Musikaalista Cats)
MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE?

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet ja materiaalin kurssia varten. Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli. Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille. Jotta saat lyhytkurssista mahdollisimman paljon hyötyä, suosittelemme kuuntelemaan kappaleet ennen kurssin alkua.

Voit halutessasi ottaa muistiinpanovälineet mukaasi.

LUE, MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ!

“Sain tunneilla paljon tietoa perusasioista; kehon tuesta, hengityksestä laulamisessa, äänen muodostamisesta, anatomiastakin. Äänen avaus harjoitukset toimivat. Tieto kuinka tutustua lauluun etukäteen, suunnitella hengityspaikat ja harjoitella laulua osissa olivat uusia ja mielenkiintoisia. Teatteripuhe ja kuinka laulaa tiettyjä kirjaimia saivat aikaa minussa innostusta. Lohtua toivat tieto mm. äänihuulien vahvistamisen mahdollisuudesta ja että lihasmuisti toimii myös laulamisessa.”

– Taidetöölön lauluoppilas

Varasin laulukurssin ihan omaksi ilokseni ja kokeillakseni jotakin uutta. Aiempaa kokemusta laulusta ei oikeastaan ollut, enemmänkin tunne etten “osaa” laulaa enkä ymmärrä, miten laulaminen toimii. Lyhyellä kurssilla pääsi tietysti vasta vähän kokeilemaan laulamista, mutta tuntuu että sain siitä silti paljon. Ymmärsin jo hieman omaa ääntä ja äänenkäyttöä ihan puhumisenkin kannalta ja sain hyvin eväitä kotona harjoitteluun. Kurssi toimi hyvänä rohkaisuna ja takapuolelle potkaisuna, tuli tunne että tämänkin asian voi osata.

– Taidetöölö lauluoppilas

KURSSIN OPETTAJA NIINA LAITINEN

“Laulaminen on parhaillaan ihanaa ja helppoa. Koen, että teknisen osaamisen kautta laulaminen helpottuu, kun työvälineet oikeanlaiselle äänenkäytölle löytyvät. Ryhmälaulutunneilla käymme läpi laulu- ja hengitystekniikan perusteita, kuitenkin niin että pääpaino säilyy laulamisessa.”

Niina Laitinen on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan ohjeistuksessa pääaineenaan laulupedagogiikka sekä muusikoksi Helsingin Konservatoriosta Ritva Laamasen johdolla. Laitisella on opetuskokemusta pitkältä ajalta, hän on opettanut ikään katsomaatta ja kaikentasoisia laulamisesta kiinnostuneita. Laitinen myös esiintyy ja kilpailee, hän on saavuttanut Merikanto- laulukilpailussa toisen sijan 2015 ja ollut finalistien joukossa PLMF- nordic-baltic vocal contest- laulukilpailussa 2017.

”Rakastan opettamista ja uusien äänien ja instrumenttien kanssa työskentelemistä. Parasta laulunopettamisessa on se, että pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy jokaiselle uniikki instrumentti ja ääni joka puhkeaa oikeanlaisen laulutekniikan myötä kukkaan. Jokainen ääni on uniikki ja jokaiselle äänelle on oma paikkansa ja kuulijakuntansa. Laulaminen tuottaa iloa sekä esiintyjälle että kuulijakunnalle. Tunneilleni olet tervetullut lähtötasosta riippumatta. Keskitymme oikanlaisen laulutekniikan ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä ilmaisuun musiikin ja laulun keinoin.”

LAULUKURSSI TARJOAA SINULLE:
 • Lauluntäyteisen viikonlopun elokuva- ja musikaalisävelten parissa
 • Ääntäsi kehittäviä ääniharjoituksia
 • Tietämystä äänenkäytön perusteista
 • Ryhmässä laulamisen iloa

Ryhmä 1: la-su 21.-22.9.2024 klo 13-14.30

Ryhmä 2: la-su 26.-27.10.2024 klo 11-12.30

Malminkatu 14, Helsinki (Kamppi)

Max. 10 osallistujaa

Hinta: 159€

JOS MAKSAT KULTTUURISETELEILLÄ:

Epassi: jatka ilmoittautuminen tämän sivun kautta. Maksusuoritusvaiheessa valitse maksutapana Epassi.

Edenred: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Paina tästä ja suorita maksu (159€) Edenred-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Smartum: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Suorita maksu (159€) Smartum-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

ILMOITTAUDU VIIKONLOPPUKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Lauletaan leffaklassikoita)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (la 21.9 klo 13 tai la 26.10 klo 11). Tunti 2 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

VOIT OSTAA LAULETAAN LEFFAKLASSIKOITA! – VIIKONLOPPUKURSSI MYÖS LAHJAKSI

Taidetöölön lahjakortti Lauletaan leffaklassikoita! -viikonloppukurssille sopii lahjaksi 16+ ikäisille. Saat lahjakortin kahden päivän kuluessa sähköpostiisi pdf-muodossa. Varaamme paikan kurssilla heti maksusuorituksen jälkeen. Muista mainita kommenttikentään osallistujan nimi!

Osta lahjakortti tästä.

MIKÄLI HALUAT MAKSAA EPASSILLA

1. Löydä Taidetöölö ePassin sovelluksesta.

2. Valitse “Viikonloppukurssi 2×1,5h″ ja suorita maksu (159€. On mahdollista maksaa osan ePassilla ja loput laskulla – ota yhteyttä info@taidetoolo.fi).

3. Ota maksusuorituksesta kuvakaappaus ja lähetä se meille sähköpostiosoitteeseen info@taidetoolo.fi.

4. Saat meiltä sähköpostitse paikan vahvistusviestin yhden päivän sisällä.

MUUT TAIDETÖÖLÖN KURSSIT 2024

Lauletaan iskelmää! -viikonloppukurssi
8.-9.6.2024 klo 11-12.30

Taidetöölön Lauletaan iskelmää! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja iskelmämusiikin kautta.

Laulun tutustumiskurssi yksityistuntiena, 4×45 min

Laulun tutustumiskurssilla perehdymme laulamiseen laulutekniikan peruselementtien avulla. Syvähengitys on vapaan äänentuoton perusta, teemme harjoitteita joiden avulla oikeanlainen hengitysyhteys kehoon alkaa hahmottua. Pienetkin kehon kireydet siirtyvät helposti äänentuottomme esteiksi, kurssilla tehtävät hengitys- ja ääniharjoitukset auttavat ääntäsi vapautumaan sekä lisäävät tietoisuuttasi oman äänesi toiminnasta.

Muihin instrumentteihin verrattuna laulussa tulee ottaa huomioon, että laulaja rakentaa laulutunnilla oman instrumenttinsa itse ääniharjoitusten avulla. Ääniharjoituksilla on oma tarkoituksensa jumpata tarvittavia toimintoja kehossa. Kehittyminen toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa jossakin urheilulajissa: oikeiden toistojen määrä luo uusia hermoratoja ja vahvistaa haluttuja lihaksia.

“Laululihaksemme” ovat piilossa, joten opettaja ohjaa paitsi silmiensä myös kuulonsa perusteella oppilasta harjoitusten terveeseen suoritustapaan. Jokaisella opettajalla on oma painotuspisteensä ja lähestymistapansa terveen äänen rakentamiseen.

Taidetöölön laulunopettaja on pedagogisesti pätevä ja kokenut ammattilainen. Monet työssään puheääntään käyttävät ovat kokeneet hyödylliseksi ja kiinnostavaksi tutustua äänen toimintaan osaavan opettajan johdolla. Laulutunnit edistävät tervettä äänenkäyttöä ja säännöllisellä harjoittelulla niin puhe- kuin lauluäänenkin saa harjoitettua kestäväksi ja kantavaksi.

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Lue tarinoita tästä.

 

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?