Laulattaako? Kaipaatko vaihtelua? Haluatko uppoutua ihaniin elokuva- ja musikaalisävelmien tunnelmiin?

Tule laulamaan iki-ihania elokuva- ja musikaalisävelmiä Taidetöölön viikonloppukursille! Kurssin aikana tutustumme Disneyn piirrettyjen, musikaalisävelmien sekä elokuvamusiikin klassikoiden maailmaan. Laulun ohessa tutustumme laulutekniikan saloihin erilaisten ääni- ja hengitysharjoitusten avulla.

Kurssi järjestetään la 25.4 ja su 26.4.2020 klo 13.15-14.45 osoitteessa Lapinrinne 2 (Kamppi). Pääset kätevästi paikalle niin bussilla kuin ratikallakin. Parkkipaikat löytyvät kadun varresta. Kartta

KENELLE LAULETAAN LEFFAKLASSIKOITA -VIIKONLOPPUKURSSI ON SUUNNATTU:

Viikonloppikurssi on suunnattu kaikentasoisille laulunharrastajille. Kokemusta ryhmässä laulamisesta tai laulutunneista ei tarvitse olla, tarvitset vain uskallusta ja halua heittäytyä mukaan laulun maailmaan.

Laulamme kurssilla kappaleita suomeksi sekä englanniksi.

Kurssiin sisältyy 2 x 90 min ryhmäopetusta. Ryhmään mahtuu 10 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen pe 10.4 mennessä. Paikkoja rajoitetusti.

Varattu: 8 paikkaa / Vapaa: 2 paikkaa

VIIKONLOPPUKURSSIN AIKANA:
 • Opimme kurssilla erilaisia ääniharjoituksia, joiden avulla voi kehittää omaa äänenkäyttöään myös kotona
 • Saat lisää tietoa hengityksen tärkeydestä ja sen vaikutuksesta ääneen
 • Laulamme ryhmässä elokuva- ja musikaalisävelmiä

Kurssin ohjelmistossa mm. ovat:

 • Memory(Cats-musikaali)
 • Cherbourgin sateenvarjot (saman nimisestä musikaalielokuvasta)
 • Part of your world (elokuvasta Pieni merenneito)
 • A whole new world (elokuvasta Aladdin ja taikalamppu)
 • Diamonds are the girls best friends (Gentlemen Prefer Blondes -musikaalista)
 • Can you feel the love tonight? (Elokuvasta Leijonakuningas)

Oppilaan ei tarvitse tuoda kurssille mitään, korkeintaan halutessaan muistiinpanovälineet.

LUE, MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ!
KURSSIN OPETTAJA NIINA LAITINEN

“Laulaminen on parhaillaan ihanaa ja helppoa. Koen, että teknisen osaamisen kautta laulaminen helpottuu, kun työvälineet oikeanlaiselle äänenkäytölle löytyvät. Ryhmälaulutunneilla käymme läpi laulu- ja hengitystekniikan perusteita, kuitenkin niin että pääpaino säilyy laulamisessa.”

Niina Laitinen on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan ohjeistuksessa pääaineenaan laulupedagogiikka sekä muusikoksi Helsingin Konservatoriosta Ritva Laamasen johdolla. Laitisella on opetuskokemusta pitkältä ajalta, hän on opettanut ikään katsomaatta ja kaikentasoisia laulamisesta kiinnostuneita. Laitinen myös esiintyy ja kilpailee, hän on saavuttanut Merikanto- laulukilpailussa toisen sijan 2015 ja ollut finalistien joukossa PLMF- nordic-baltic vocal contest- laulukilpailussa 2017.

”Rakastan opettamista ja uusien äänien ja instrumenttien kanssa työskentelemistä. Parasta laulunopettamisessa on se, että pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy jokaiselle uniikki instrumentti ja ääni joka puhkeaa oikeanlaisen laulutekniikan myötä kukkaan. Jokainen ääni on uniikki ja jokaiselle äänelle on oma paikkansa ja kuulijakuntansa. Laulaminen tuottaa iloa sekä esiintyjälle että kuulijakunnalle. Tunneilleni olet tervetullut lähtötasosta riippumatta. Keskitymme oikanlaisen laulutekniikan ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä ilmaisuun musiikin ja laulun keinoin.”

LAULUKURSSI TARJOAA SINULLE:
 • Lauluntäyteisen viikonlopun elokuva- ja musikaalisävelten parissa
 • Ääntäsi kehittäviä ääniharjoituksia
 • Tietämystä äänenkäytön perusteista
 • Ryhmässä laulamisen iloa
Aikataulu: La 25.4 ja su 26.4 klo 13.15-14.45

Osoite: Lapinrinne 2, 00180 Helsinki

Hinta: 95€

Ryhmä: 10 osallistujaa. Ilmoittautuminen pe 10.4.2020 mennessä. Paikkoja rajoitetusti.

Varattu: 8 paikkaa / Vapaa: 2 paikkaa

Maksua ei palauteta perutuista tunneista.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Memory (Reprise) | Cats the Musical

Elton John - Can You Feel the Love Tonight (From "The Lion King")

Topi Sorsakoski - Cherbourgin sateenvarjot

ILMOITTAUDU VIIKONLOPPUKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Lauletaan leffaklassikoita)

2. Valitse “huhtikuu” ja varaa aika ensimmäiselle tunnille (la 25.4). Tunnit järjestetään la 25.4 ja su 26.4 klo 13.15-14.45

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Muihin instrumentteihin verrattuna laulussa tulee ottaa huomioon, että laulaja rakentaa laulutunnilla oman instrumenttinsa itse ääniharjoitusten avulla. Ääniharjoituksilla on oma tarkoituksensa jumpata tarvittavia toimintoja kehossa. Kehittyminen toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa jossakin urheilulajissa: oikeiden toistojen määrä luo uusia hermoratoja ja vahvistaa haluttuja lihaksia.

“Laululihaksemme” ovat piilossa, joten opettaja ohjaa paitsi silmiensä myös kuulonsa perusteella oppilasta harjoitusten terveeseen suoritustapaan. Jokaisella opettajalla on oma painotuspisteensä ja lähestymistapansa terveen äänen rakentamiseen.

Taidetöölön laulunopettaja on pedagogisesti pätevä ja kokenut ammattilainen. Monet työssään puheääntään käyttävät ovat kokeneet hyödylliseksi ja kiinnostavaksi tutustua äänen toimintaan osaavan opettajan johdolla. Laulutunnit edistävät tervettä äänenkäyttöä ja säännöllisellä harjoittelulla niin puhe- kuin lauluäänenkin saa harjoitettua kestäväksi ja kantavaksi.

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Lue tarinoita tästä.

 

Loading...

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?