Laulun alkeiskurssi, kesä 2023

Taidetöölön laulun alkeiskurssilla lähdemme tutustumaan laulutekniikan perusteisiin monipuolisten hengitys- ja ääniharjoitteiden kautta sekä tuttujen lauluja ja laulelmia apuna käyttäen.
Neljän kerran kokonaisuus on suunniteltu niin, että jokaisella tunnilla perehdymme yhteen keskeiseen laulutekniseen aihealueeseen.
Harjoitteiden avulla kehität  äänenkäyttöäsi kestävämmäksi ja tulet tietoiseksi hengitystekniikan vaikutuksesta ääneesi.
Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

Kurssiin kuuluu 4 x 60 min ryhmäopetusta.

LAULUKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
  • Harkitset lauluharrastuksen aloittamista: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan laulamisesta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja äänen kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
  • Olet harrastanut laulamista aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: laulukurssilla kertaat laulutekniikan perusasioita ja pääset nauttimaan laulamisen ilosta ryhmässä.
  • Olet itseoppinut laulaja, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa osallistujien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
  • Käytät ääntäsi paljon töissä ja pidät puheita yleisön edessä. Kurssilla  opeteltavien harjoitusten avulla opit vahvistamaan  ääntäsi niin, että äänestäsi tulee kestävämpi.

Aikaisempaa kokemusta laulutunneista ei tarvita.

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta.

LAULUN ALKEISKURSSILLA:

– Saat tietoa hengitystekniikan vaikutuksesta laulu- ja puheääneen, opit kontrolloimaan hengitystäsi harjoitteiden avulla. Tulet tietoisemmaksi kehostasi ja sen toiminnasta äänentuotossa.

– Kehität ääntäsi joustavammaksi ja äänialaasi laajemmaksi monipuolisten ääniharjoitteiden avulla. Voit hyödyntää kurssin harjoituksia omassa harjoittelussa myös kurssin jälkeen.

– Pääset nauttimaan ryhmässä laulamisesta, musiikin tuomasta ilosta sekä ilmaisemaan itseäsi musiikin keinoin.

KURSSIN SISÄLTÖ:

Tunti 1: Lähdemme liikkeelle perusasioista.  Keskitymme hengitystekniikan perusteisiin. Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle.

Laulamme lauluja valikoiden 1-2 kappaletta.

Tunti 2: Jatkamme perusasioiden parissa. Keskitymme äänen resonaatioon kehossa.

Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle.

Kertaamme edellisen tunnin laulut ja laulamme 1-2 uutta laulua.

Tunti 3: Jatkamme perusasioiden parissa ja tutustumme kurkunpään toimintaan.

Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle.

Kertaamme edellisen tunnin laulut ja laulamme 1-2 uutta laulua.

Tunti 4: Kertaustunti. Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle. Laulamme kaikki kurssin aikana harjoitetut laulut.

KURSSILLA LAULAMME LAULUJA KUTEN:

Päivänsäde ja Menninkäinen

Kalliolle, kukkulalle

Täällä Pohjantähden alla

Satumaa

On suuri sun rantas autius

Ranskalaiset korot

Suklaasydän

Muukalaiset yössä

On hetki

Kultainen nuoruus

Laulut valikoidaan ryhmän tason mukaan. Ehdimme kurssilla laulaa 5-7 kappaletta.

Laulun alkeiskurssi antaa sinulle työkaluja hengitys- ja laulutekniikan (=äänesi) kehittämiseksi. Kurssilla tehtävät harjoitteet on suunniteltu niin että ne soveltuvat suurimmalle osalle väestöstä. Mikäli kärsit äänenkäytön häiriöistä, suosittelemme ensin yksityistunnilla käyntiä, jotta voimme kartoittaa tarpeesi.

MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE?

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli! Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

LAULUN ALKEISKURSSIN OPETTAJA TARU HAILI

Taru Haili, Taidetöölön lauluopettaja


Taru Haili aloitti musiikin opiskelut Turun konservatoriossa v. 2010 ja jatkoi opiskelua Turun taideakatemian musiikkipedagogi linjalla Lilia Varnaksen ja Jouni Kuorikosken ohjeistuksessa. Vuonna 2014 Hän teki siirron Jyväskylän Ammattikorkeakoulun musiikkipedagogi linjalle, josta hän valmistui laulupedagogiksi vuonna 2016. Viime vuosina Taru on tehnyt paljon yhteistyötä mm. Opera Boxin taiteellisen johtajan Ville Saukkosen kanssa.

Sopraano Taru Haili on aktiivinen esiintyvä taiteilija niin klassisen, kuin kevyenkin musiikin saralla. Hänet voidaan löytää mm. laulamassa hääjuhlissa ympäri Suomea, oopperoissa ja musikaaleissa teattereiden lavoilla, tai esiintymässä Drag artistina. Taru on erikoistunut sekä klassiseen- että pop/jazz lauluun. Laulutunneilla on kyse myös enemmän kuin pelkästään laulun opettelusta – tavoitteena on nauttia kauniista musiikista. Kaiken ikäiset oppilaat ovat tervetulleita!

“Taiteen kauneus on siinä, että se pystyy luomaan ihmisissä suuria tunteita; Kaikkea ilon ja surun, toivon ja epätoivon, ihastuksen ja vihan väliltä. Parhaimmillaan se toimii meille kaikille terapiana, inspiraation lähteenä ja palana jostain toisenlaisesta maailmasta. ”

LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:

“Sain tunneilla paljon tietoa perusasioista; kehon tuesta, hengityksestä laulamisessa, äänen muodostamisesta, anatomiastakin. Äänen avaus harjoitukset toimivat. Tieto kuinka tutustua lauluun etukäteen, suunnitella hengityspaikat ja harjoitella laulua osissa olivat uusia ja mielenkiintoisia. Teatteripuhe ja kuinka laulaa tiettyjä kirjaimia saivat aikaa minussa innostusta. Lohtua toivat tieto mm. äänihuulien vahvistamisen mahdollisuudesta ja että lihasmuisti toimii myös laulamisessa.
Laulaminen on ihanaa ja rentouttavaa. Koska tieto laulamisesta opittavana “suorituksena”, harjoitukset ja äänenavaukset vievät tunnista osan aikaa ja ovat tärkeitä, toivoisin että tunnit olisivat pidempiä, jotta aikaa jäisi enemmän laulamiselle.”

– Laulun alkeiskurssin osallistuja, kevät 2023

“Laulun kesäkurssi oli oikein antoisa. Ammattitaitoinen opettaja Taru loi miellyttävän ja rennon oppimisympäristön ja oli todella kannustava ja hyvä havaitsemaan kehityskohteita. 10/10!”

– Laulun alkeiskurssin osallistuja, v. 2022

“Varasin laulun kesäkurssin ihan omaksi ilokseni ja kokeillakseni jotakin uutta. Aiempaa kokemusta laulusta ei oikeastaan ollut, enemmänkin tunne etten “osaa” laulaa enkä ymmärrä, miten laulaminen toimii. Lyhyellä kurssilla pääsi tietysti vasta vähän kokeilemaan laulamista, mutta tuntuu että sain siitä silti paljon. Ymmärsin jo hieman omaa ääntä ja äänenkäyttöä ihan puhumisenkin kannalta ja sain hyvin eväitä kotona harjoitteluun. Kurssi toimi hyvänä rohkaisuna ja takapuolelle potkaisuna, tuli tunne että tämänkin asian voi osata.”

– Taidetöölön lauluoppilas

LAULUN ALKEISKURSSIN AIKATAULUT

TIISTAISIN  23.5.-13.6.2023, 4×60 min

Ryhmä 1: klo 16.30-17.30
Ryhmä 2: klo 17.45-18.45
Ryhmä 3: klo 19.00-20.00

TORSTAISIN  25.5.-15.6.2023, 4×60 min

Ryhmä 4: klo 16.30-17.30
Ryhmä 5: klo 17.45-18.45
Ryhmä 6: klo 19.00-20.00

Ryhmässä on 8-10 hlöä.

Osoite: Pietarinkatu 9, 00140 HKI

4x60 min ryhmätuntia (max. 10 hlöä / ryhmä)

Ryhmät 1-3: tiistaisin 23.5.-13.6.2023

Ryhmät 4-6: torstaisin 25.5.-15.6.2023

Hinta: 99€ (sis. ALV 24%)

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten, vaan voit suorittaa maksun puhelimella missä ja milloin vain. Maksusuorituksen jälkeen voit lähettää meille sähköpostitse joko kuvakaappauksen maksustasi tai viestin (info@taidetoolo.fi), josta lukee osallistujan tiedot.

Laulun alkeiskurssi on  myös saatavilla ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

ILMOITTAUDU LAULUN ALKEISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Laulun alkeikurssi 4×60).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille:

– tiistaisin – 23.5.2023

– torstaisin – 25.5.2023

Tunnit 2, 3 ja 4 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

NÄIN VARAAT PAIKAN EPASSIN KAUTTA

1. Löydä Taidetöölö ePassin sovelluksesta.

2. Valitse “Laulun alkeiskurssi, kesä 2023″ ja suorita maksu.

3. Ota maksusuorituksesta kuvakaappaus ja lähetä se meille sähköpostiosoitteeseen info@taidetoolo.fi.

4. Saat meiltä sähköpostitse paikan vahvistusviestin yhden päivän sisällä.

MUUT TAIDETÖÖLÖN KURSSIT 2023

Lauletaan iskelmää! -viikonloppukurssi, 17.-18.6.2023

Taidetöölön Lauletaan iskelmää! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja iskelmämusiikin kautta. Kurssilla tutustumme valikoidusti seuraaviin äänenkäytön osa-alueisiin: artikulaatio, hengitystekniikka, lauluasento, fraseeraus, rekisterit ja tulkinta.

Pop/jazz -laulukurssi, yksityistunnit, kesäkuu 2023

Pop/jazz-laulukurssilla opit rytmimusiikin laulutekniikan perusteet ja pääset laulamaan lempibiisejäsi opettajan säestyksellä.

Klassinen laulu, yksityistunnit, kesäkuu 2023

Taidetöölön laulutunneilla tutustumme äänenkäytön peruslaulutekniikkaan ja laulamme lempilaulujasi. Aikaisempaa kokemusta musiikista tai nuotinlukutaitoa ei tarvita.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KUUNTELE TAIDETÖÖLÖN OPPILAIDEN ESITYKSIÄ

Oppilaamme Elise-Juliette esiintyy The Voice of Finlandin finaalissa

Oppilaamme esiintyvät oppilaskonserteissa

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?