Laulun alkeiskurssit, kesä 2024

Olet jo pitkään halunnut oppia laulamaan, mutta:

– epäilet kykyjäsi ja lykkäät aloituspäätöstä loputtomasti
– et tiedä mistä aloittaa
– sinulla ei ole aikaa selata internetin sekalaista tarjontaa erilaisista kursseista
– olet katsonut paljon yksittäisiä opetusvideoita aiheesta, mutta punainen lanka on jäänyt puuttumaan
Taidetöölön kolme viikkoa kestävä laulun alkeiskurssi on suunnattu erityisesti niille, jotka eivät ole koskaan harrastaneet laulua ohjatusti, mutta haluaisivat kokeilla.
Alkeiskurssi kestää kolme viikkoa

johon kuuluu kolme ryhmätuntia (70 min) kerran viikossa. Jos innostut jakson jälkeen jatkamaan opintojasi, olet tervetullut jatkamaan niitä kanssamme. Jos päätät jättää harrastuksen sikseen, voimme yhdessä iloita uudesta kokemuksestasi ja uskaltamisestasi.

Jokaisella tunnilla keskitymme perusasioihin

Kurssilla harjoittelemme laulun perustekniikkaa helposti lähestyttävällä tavalla. Opimme, kuinka erilaisia hengitystekniikoita voi hyödyntää laulamisessa. Tutustumme ääniharjoitusten kautta omaan ääneemme ja kuinka siitä voi saada mahdollisimman paljon irti. Säännöllinen harjoittelu vahvistaa ääntäsi ajan myötä. Kurssin tarjoamien harjoitusten avulla voit luottaa äänesi toimivuuteen niin laulaessasi kuin vaikka puhetta pitäessäsi.

Kurssille osallistuaksesi sinun ei tarvitse osata tai tietää mitään aiheesta etukäteen

Oppitunteja varten ei tarvitse erityisesti valmistautua, joten osallistuminen on mahdollista myös kiireisessä elämänvaiheessa. Voit tulla mukaan juuri sellaisena kuin olet!

Kurssin aikana osallistujat eivät laula yksin

Kaikki tekeminen tapahtuu ryhmässä.

LAULUKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
  • Harkitset lauluharrastuksen aloittamista: kolme viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan laulamisesta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja äänen kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
  • Olet harrastanut laulamista aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: laulukurssilla kertaat laulutekniikan perusasioita ja pääset nauttimaan laulamisen ilosta ryhmässä.
  • Olet itseoppinut laulaja, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa osallistujien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
  • Käytät ääntäsi paljon töissä ja pidät puheita yleisön edessä. Kurssilla  opeteltavien harjoitusten avulla opit vahvistamaan  ääntäsi niin, että äänestäsi tulee kestävämpi.

Aikaisempaa kokemusta laulutunneista ei tarvita.

Kurssin ikärja: 16+

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta.

LAULUN ALKEISKURSSILLA:

– Saat tietoa hengitystekniikan vaikutuksesta laulu- ja puheääneen.

– Opit kontrolloimaan hengitystäsi harjoitteiden avulla.

– Tulet tietoisemmaksi kehostasi ja sen toiminnasta äänentuotossa.

– Kehität ääntäsi joustavammaksi ja äänialaasi laajemmaksi monipuolisten ääniharjoitteiden avulla. Voit hyödyntää kurssin harjoituksia omassa harjoittelussa myös kurssin jälkeen.

– Pääset nauttimaan ryhmässä laulamisesta, musiikin tuomasta ilosta sekä ilmaisemaan itseäsi musiikin keinoin.

KURSSIN SISÄLTÖ:

Tunti 1: Lähdemme liikkeelle perusasioista.  Keskitymme hengitystekniikan perusteisiin. Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle.

Laulamme lauluja valikoiden 1-2 kappaletta.

Tunti 2: Jatkamme perusasioiden parissa. Keskitymme äänen resonaatioon kehossa.

Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle.

Kertaamme edellisen tunnin laulut ja laulamme 1-2 uutta laulua.

Tunti 3: Jatkamme perusasioiden parissa ja tutustumme kurkunpään toimintaan.

Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle.

Kertaamme edellisen tunnin laulut ja laulamme 1-2 uutta laulua.

Laulun alkeiskurssi antaa sinulle työkaluja hengitys- ja laulutekniikan (=äänesi) kehittämiseksi. Kurssilla tehtävät harjoitteet on suunniteltu niin että ne soveltuvat suurimmalle osalle väestöstä. Mikäli kärsit äänenkäytön häiriöistä, suosittelemme ensin yksityistunnilla käyntiä, jotta voimme kartoittaa tarpeesi.

MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE?

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli! Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Voit halutessasi ottaa muistiinpanovälineet mukaasi.

LAULUN ALKEISKURSSIN OPETTAJA ALIISA PIHLANNE

Tutustu Aliisaan tästä.

LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:

“Sain tunneilla paljon tietoa perusasioista; kehon tuesta, hengityksestä laulamisessa, äänen muodostamisesta, anatomiastakin. Äänen avaus harjoitukset toimivat. Tieto kuinka tutustua lauluun etukäteen, suunnitella hengityspaikat ja harjoitella laulua osissa olivat uusia ja mielenkiintoisia. Teatteripuhe ja kuinka laulaa tiettyjä kirjaimia saivat aikaa minussa innostusta. Lohtua toivat tieto mm. äänihuulien vahvistamisen mahdollisuudesta ja että lihasmuisti toimii myös laulamisessa.
Laulaminen on ihanaa ja rentouttavaa. Koska tieto laulamisesta opittavana “suorituksena”, harjoitukset ja äänenavaukset vievät tunnista osan aikaa ja ovat tärkeitä, toivoisin että tunnit olisivat pidempiä, jotta aikaa jäisi enemmän laulamiselle.”

– Laulun alkeiskurssin osallistuja, kevät 2023

“Varasin laulukurssin ihan omaksi ilokseni ja kokeillakseni jotakin uutta. Aiempaa kokemusta laulusta ei oikeastaan ollut, enemmänkin tunne etten “osaa” laulaa enkä ymmärrä, miten laulaminen toimii. Lyhyellä kurssilla pääsi tietysti vasta vähän kokeilemaan laulamista, mutta tuntuu että sain siitä silti paljon. Ymmärsin jo hieman omaa ääntä ja äänenkäyttöä ihan puhumisenkin kannalta ja sain hyvin eväitä kotona harjoitteluun. Kurssi toimi hyvänä rohkaisuna ja takapuolelle potkaisuna, tuli tunne että tämänkin asian voi osata.”

– Taidetöölön lauluoppilas

Ryhmä 1: maanantaisin 3.-17.6.2024 klo 18.15-19.25 (TÄYNNÄ)

Ryhmä 2: tiistaisin 4.-18.6.2024 klo 18-19.10 (TÄYNNÄ)

Ryhmä 3: tiistaisin 4.-18.6.2024 klo 19.20-20.30 (TÄYNNÄ)

Ryhmä 4: keskiviikkoisin 5.-19.6.2024 klo 17.30-18.40 (2 paikkaa vapaana)

3x70 min ryhmätuntia (4 hlöä / ryhmä).

Osoite: Pietarinkatu 11, Helsinki (Eira)

Hinta: 159€ (sis. ALV 24%)

JOS MAKSAT KULTTUURISETELEILLÄ

Epassi: jatka ilmoittautuminen tämän sivun kautta. Maksusuoritusvaiheessa valitse maksutapana Epassi.

Edenred: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Paina tästä ja suorita maksu (159€) Edenred-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Smartum: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Suorita maksu (159€) Smartum-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Laulun alkeiskurssi on  myös saatavilla ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

ILMOITTAUDU LAULUN ALKEISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Laulun alkeikurssi 3×70).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (ke 5.6 klo 17.30).

Tunnit 2 ja 3 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

VOIT OSTAA LAULUN ALKEISKURSSI MYÖS LAHJAKSI

Ota meihin yhteyttä info@taidetoolo.fi -osoitteeseen, jos haluat tilata lahjakortin. Saat lahjakortin pdf-tiedostona sähköpostitse kahden päivän aikana.

MUUT TAIDETÖÖLÖN LAULUKURSSIT

Tutustutaan soul- ja r&b -musiikkiin! -viikonloppukurssi
La-su 15.-16.6.2024 klo 13-14.30

Taidetöölön Tutustutaan soul- ja r&b -musiikkiin! -ryhmälaulukurssilla tutustutaan afroamerikkalaisen soul- ja r&b -musiikin historiaan, estetiikkaan ja tärkeisiin kappaleisiin. Lisäksi kurssilla tehdään katsaus siihen, miltä soul- ja r&b -musiikki kuulostaa tänä päivänä.

Puhe ja ääni -viikonloppukurssi
La-su 8.-9-2024 klo 13-14.30

Kärsitkö ääniongelmista, kuten äänen katkeilusta, narinasta ja käheydestä?
Tuntuuko kurkussa ikävää kireyttä? Katoaako ääni työpäivän aikana? Taidetöölön Puhe ja Ääni- kurssilla lähdemme tutustumaan puhetekniikkaan ja äänenhuollon perusteisiin.

Lauletaan euroviisuja! -viikonloppukurssi
La-su 18.-19.5.2024 klo 11-12.30

Kevät on Euroviisujen aikaa! Mikä olisikaan parempi tapa viettää toukokuista viikonloppua, kuin laulaa viisuhittejä yhdessä muiden kanssa.

Taidetöölön Lauletaan Euroviisuja! -ryhmälaulukurssilla harjoitellaan laulutekniikkaa, kuten kehon käyttämistä laulun tukena, artikulointia ja rekisterivaihdoksia. Lisäksi kurssilla harjoitellaan Euroviisujen hengessä suurten tunteiden tulkintaa.

Lauletaan tangoa! -kurssi
To 6. ja 13.6.2024 klo 16.30-18

Taidetöölön Lauletaan tangoa! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja tangomusiikin kautta.

Laulutaidottominen viikonloppukurssi
La-su 18.-19.5 (ryhmä 1) ja 15.-16.6.2024 (ryhmä 2)

Oletko aina halunnut oppia laulamaan, mutta tuntenut itsesi epävarmaksi äänesi suhteen? Siinä tapauksessa tämä kurssi on sinua varten. Laulutaidottomien kurssi tarjoaa rennon ja kannustavan ympäristön, jossa voit kehittää laulutaitojasi ilman turhaa painetta.

Lauletaan iskelmää! -viikonloppukurssi
La-su 8.-9.6.2024 klo 11-12.30

Taidetöölön Lauletaan iskelmää! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja iskelmämusiikin kautta.

Laulun pop/jazz ja Laulun alkeet -kesäkurssit 2024 (yksityistunteina)

Laulun kesäkurssilla perehdymme laulamiseen laulutekniikan peruselementtien avulla. Syvähengitys on vapaan äänentuoton perusta, teemme harjoitteita joiden avulla oikeanlainen hengitysyhteys kehoon alkaa hahmottua. Pienetkin kehon kireydet siirtyvät helposti äänentuottomme esteiksi, kurssilla tehtävät hengitys- ja ääniharjoitukset auttavat ääntäsi vapautumaan sekä lisäävät tietoisuuttasi oman äänesi toiminnasta.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KUUNTELE TAIDETÖÖLÖN OPPILAIDEN ESITYKSIÄ

Oppilaamme Elise-Juliette esiintyy The Voice of Finlandin finaalissa

Oppilaamme esiintyvät oppilaskonserteissa

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?