Laulun alkeiskurssi, syksy 2023

Taidetöölön laulun alkeiskurssilla lähdemme tutustumaan laulutekniikan perusteisiin monipuolisten hengitys- ja ääniharjoitteiden kautta sekä tuttujen lauluja ja laulelmia apuna käyttäen.
Neljän kerran kokonaisuus on suunniteltu niin, että jokaisella tunnilla perehdymme yhteen keskeiseen laulutekniseen aihealueeseen.
Harjoitteiden avulla kehität  äänenkäyttöäsi kestävämmäksi ja tulet tietoiseksi hengitystekniikan vaikutuksesta ääneesi.
Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

Kurssiin kuuluu 4 x 70 min ryhmäopetusta.

KURSSI TÄYNNÄ. Tutustu Taidetöölön Joululaulukurssiin tästä. Kurssi sopii erinomaisesti aloittelijoille.

LAULUKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
  • Harkitset lauluharrastuksen aloittamista: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan laulamisesta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja äänen kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
  • Olet harrastanut laulamista aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: laulukurssilla kertaat laulutekniikan perusasioita ja pääset nauttimaan laulamisen ilosta ryhmässä.
  • Olet itseoppinut laulaja, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa osallistujien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
  • Käytät ääntäsi paljon töissä ja pidät puheita yleisön edessä. Kurssilla  opeteltavien harjoitusten avulla opit vahvistamaan  ääntäsi niin, että äänestäsi tulee kestävämpi.

Aikaisempaa kokemusta laulutunneista ei tarvita.

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta.

LAULUN ALKEISKURSSILLA:

– Saat tietoa hengitystekniikan vaikutuksesta laulu- ja puheääneen, opit kontrolloimaan hengitystäsi harjoitteiden avulla. Tulet tietoisemmaksi kehostasi ja sen toiminnasta äänentuotossa.

– Kehität ääntäsi joustavammaksi ja äänialaasi laajemmaksi monipuolisten ääniharjoitteiden avulla. Voit hyödyntää kurssin harjoituksia omassa harjoittelussa myös kurssin jälkeen.

– Pääset nauttimaan ryhmässä laulamisesta, musiikin tuomasta ilosta sekä ilmaisemaan itseäsi musiikin keinoin.

KURSSIN SISÄLTÖ:

Tunti 1: Lähdemme liikkeelle perusasioista.  Keskitymme hengitystekniikan perusteisiin. Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle.

Laulamme lauluja valikoiden 1-2 kappaletta.

Tunti 2: Jatkamme perusasioiden parissa. Keskitymme äänen resonaatioon kehossa.

Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle.

Kertaamme edellisen tunnin laulut ja laulamme 1-2 uutta laulua.

Tunti 3: Jatkamme perusasioiden parissa ja tutustumme kurkunpään toimintaan.

Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle.

Kertaamme edellisen tunnin laulut ja laulamme 1-2 uutta laulua.

Tunti 4: Kertaustunti. Teemme ryhmässä alkulämmittelyt keholle ja äänelle. Laulamme kaikki kurssin aikana harjoitetut laulut.

KURSSILLA LAULAMME LAULUJA KUTEN:

Päivänsäde ja Menninkäinen

Kalliolle, kukkulalle

Täällä Pohjantähden alla

Satumaa

On suuri sun rantas autius

Ranskalaiset korot

Suklaasydän

Muukalaiset yössä

On hetki

Kultainen nuoruus

Laulut valikoidaan ryhmän tason mukaan. Ehdimme kurssilla laulaa 5-7 kappaletta.

Laulun alkeiskurssi antaa sinulle työkaluja hengitys- ja laulutekniikan (=äänesi) kehittämiseksi. Kurssilla tehtävät harjoitteet on suunniteltu niin että ne soveltuvat suurimmalle osalle väestöstä. Mikäli kärsit äänenkäytön häiriöistä, suosittelemme ensin yksityistunnilla käyntiä, jotta voimme kartoittaa tarpeesi.

MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE?

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli! Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

LAULUN ALKEISKURSSIN OPETTAJA NIINA LAITINEN

Niina Laitinen on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan ohjeistuksessa pääaineenaan laulupedagogiikka sekä muusikoksi Helsingin Konservatoriosta Ritva Laamasen johdolla. Laitisella on opetuskokemusta pitkältä ajalta, hän on opettanut ikään katsomatta ja kaikentasoisia laulamisesta kiinnostuneita. Laitinen myös esiintyy ja kilpailee, hän on saavuttanut Merikanto- laulukilpailussa toisen sijan 2015 ja ollut finalistien joukossa PLMF- nordic-baltic vocal contest- laulukilpailussa 2017.

”Rakastan opettamista ja uusien äänien ja instrumenttien kanssa työskentelemistä. Parasta laulunopettamisessa on se, että pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy jokaiselle uniikki instrumentti ja ääni joka puhkeaa oikeanlaisen laulutekniikan myötä kukkaan. Jokainen ääni on uniikki ja jokaiselle äänelle on oma paikkansa ja kuulijakuntansa. Laulaminen tuottaa iloa sekä esiintyjälle että kuulijakunnalle. Tunneilleni olet tervetullut lähtötasosta riippumatta. Keskitymme oikeanlaisen laulutekniikan ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä ilmaisuun musiikin ja laulun keinoin.”

LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:

“Sain tunneilla paljon tietoa perusasioista; kehon tuesta, hengityksestä laulamisessa, äänen muodostamisesta, anatomiastakin. Äänen avaus harjoitukset toimivat. Tieto kuinka tutustua lauluun etukäteen, suunnitella hengityspaikat ja harjoitella laulua osissa olivat uusia ja mielenkiintoisia. Teatteripuhe ja kuinka laulaa tiettyjä kirjaimia saivat aikaa minussa innostusta. Lohtua toivat tieto mm. äänihuulien vahvistamisen mahdollisuudesta ja että lihasmuisti toimii myös laulamisessa.
Laulaminen on ihanaa ja rentouttavaa. Koska tieto laulamisesta opittavana “suorituksena”, harjoitukset ja äänenavaukset vievät tunnista osan aikaa ja ovat tärkeitä, toivoisin että tunnit olisivat pidempiä, jotta aikaa jäisi enemmän laulamiselle.”

– Laulun alkeiskurssin osallistuja, kevät 2023

“Varasin laulukurssin ihan omaksi ilokseni ja kokeillakseni jotakin uutta. Aiempaa kokemusta laulusta ei oikeastaan ollut, enemmänkin tunne etten “osaa” laulaa enkä ymmärrä, miten laulaminen toimii. Lyhyellä kurssilla pääsi tietysti vasta vähän kokeilemaan laulamista, mutta tuntuu että sain siitä silti paljon. Ymmärsin jo hieman omaa ääntä ja äänenkäyttöä ihan puhumisenkin kannalta ja sain hyvin eväitä kotona harjoitteluun. Kurssi toimi hyvänä rohkaisuna ja takapuolelle potkaisuna, tuli tunne että tämänkin asian voi osata.”

– Taidetöölön lauluoppilas

LAULUN ALKEISKURSSIN AIKATAULUT

TIISTAISIN

31.10-21.11, 4×70 min
klo 16.00-17.10

KURSSI TÄYNNÄ. Tutustu Taidetöölön Joululaulukurssiin tästä. Kurssi sopii erinomaisesti aloittelijoille.

Osoite: Pietarinkatu 9, 00140 HKI

4x70 min ryhmätuntia (max. 9 hlöä / ryhmä). Vapaa: 1 paikka

Ryhmä 2: tiistaisin 31.10.-21.11.2023 klo 16-17.10

Hinta: 149€ (sis. ALV 24%)

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten, vaan voit suorittaa maksun puhelimella missä ja milloin vain. Maksusuorituksen jälkeen voit lähettää meille sähköpostitse joko kuvakaappauksen maksustasi tai viestin (info@taidetoolo.fi), josta lukee osallistujan tiedot.

Laulun alkeiskurssi on  myös saatavilla ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

ILMOITTAUDU LAULUN ALKEISKURSSILLE:

KURSSI TÄYNNÄ. Tutustu Taidetöölön Joululaulukurssiin tästä. Kurssi sopii erinomaisesti aloittelijoille.

1. Valitse kurssi (Laulun alkeikurssi 4×70).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille:

– tiistaisin – 31.10.2023

Tunnit 2, 3 ja 4 varataan automaattisesti.

Kurssilla on 1 vapaa paikka.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

MIKÄLI HALUAT MAKSAA EPASSILLA

1. Löydä Taidetöölö ePassin sovelluksesta.

2. Valitse “Laulun alkeiskurssi, syyskuu 2023″ ja suorita maksu.

3. Ota maksusuorituksesta kuvakaappaus ja lähetä se meille sähköpostiosoitteeseen info@taidetoolo.fi.

4. Saat meiltä sähköpostitse paikan vahvistusviestin yhden päivän sisällä.

MUUT TAIDETÖÖLÖN KURSSIT 2023

Laulun tutustumiskurssi yksityistuntiena, 4×45 min

Laulun tutustumiskurssilla perehdymme laulamiseen laulutekniikan peruselementtien avulla. Syvähengitys on vapaan äänentuoton perusta, teemme harjoitteita joiden avulla oikeanlainen hengitysyhteys kehoon alkaa hahmottua. Pienetkin kehon kireydet siirtyvät helposti äänentuottomme esteiksi, kurssilla tehtävät hengitys- ja ääniharjoitukset auttavat ääntäsi vapautumaan sekä lisäävät tietoisuuttasi oman äänesi toiminnasta.

Disney-viikonloppukurssi 25.-26.11.2023

Tule laulamaan iki-ihania Disney-sävelmiä Taidetöölön viikonloppukursille! Laulun ohessa tutustumme laulutekniikan saloihin erilaisten ääni- ja hengitysharjoitusten avulla.

Joululaulukurssi 2023

Taidetöölön laulun joulukursilla tutustumme äänenkäytön perustekniikkaan ja laulamme joululauluja. Tule mukaan, aikaisempaa kokemusta musiikista tai nuotinlukutaitoa ei tarvita!

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KUUNTELE TAIDETÖÖLÖN OPPILAIDEN ESITYKSIÄ

Oppilaamme Elise-Juliette esiintyy The Voice of Finlandin finaalissa

Oppilaamme esiintyvät oppilaskonserteissa

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?