Laulun alkeiskurssi 4 hengen ryhmässä

Taidetöölön Laulun alkeiskurssilla tutustut äänenkäytön perustekniikkaan ja laulat lempilaulujasi. Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille. Osallistujat saavat ilmaisen Oma Laulu -onlinepalvelun jäsenyyden koko syyslukukaudelle.

Kurssiin kuuluu 10 x 60 min ryhmäopetusta (3-4 hlöä/ryhmä).

Kurssin aikataulut:

Ryhmä 1: sunnuntaisin 11.9.-20.11.2022 klo 11-12. Su 23.10. ei ole opetusta (syysloma). Kurssi järjestetään Taidetöölön opetustilassa osoitteessa Pietarinkatu 11, 00140 Helsinki. Opettajana toimii Veera Niiranen.

 

Ryhmä 2: maanantaisin 12.9.-21.11.2022 klo 18-19. Ma 17.10 ei ole opetusta (syysloma). Kurssi järjestetään Millan opetustilassa osoitteessa Välikatu 2, 00170 Helsinki. Opettajana toimii Milla Mäkinen.

 

Ryhmä 3: tiistaisin 13.9.-22.9.2022 klo 18-19. Ti 18.10 ei ole tuntia (syysloma). Kurssi järjestetään Millan opetustilassa osoitteessa Välikatu 2, 00170 Helsinki. Opettajana toimii Milla Mäkinen.

 

KENELLE LAULUN ALKEISKURSSI ON SUUNNATTU:

Laulun alkeiskurssi soveltuu kaikille laulamisesta kiinnostuneille (18+), aiempaa kokemusta lauluharrastuksesta ei tarvita. Pienryhmässä voit rohkeasti kokeilla oman äänesi rajoja ja nauttia laulamisesta muiden mukana. Laulun alkeiskurssilla tutustutaan äänekäytön perustekniikkaan erilaisten hengitys- ja ääniharjoitusten avulla. Laulamme ryhmässä ikivihreitä, iskelmää ja kansanlauluja.

Aikaisempaa kokemusta laulutunneista ei tarvita.

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta.

LAULUN ALKEISKURSSILLA:

– Tutustut äänenkäytön perustekniikkaan ammattitaitoisen opettajan ohjauksessa
– Kehität laulutekniikkaa monipuolisten hengitys- ja ääniharjoitusten avulla
– Opit ilmaisemaan itseäsi musiikin keinoin, lempimusiikkiasi laulaen

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kesäkurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli! Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Maanantain ja tiistain ryhmissä laulamme seuraavat laulut: Penkki, puu ja puistotie, Kotiviini, Kuka keksi rakkauden, Yhtenä iltana ja Lulu.

LAULUN ALKEISKURSSIN OPETTAJAT

Veera Niiranen (ryhmä 1, sunnuntaisin)

Veera on valmistunut Grazin taideyliopistosta maisteriksi pääaineinaan oopperalaulu ja konserttilaulu sekä laulunopettajaksi Metropolia ammattikorkeakoulusta. Laulajana ja opettajana Veeralla on laaja-alaisesti kokemusta niin klassisesta kuin pop/jazz-laulusta. Tärkeää Veeralle on terve ja vapaa äänenmuodostus, mutta ennenkaikkea laulamisen ilon. Laulutuntien tavoitteena on auttaa oppilasta löytämään oma äänensä sopivien ääniharjoitusten ja laulujen avulla. ”Nautin opettamisesta suunnattomasti. Tätä innostusta ja iloa haluan myös jakaa oppilailleni. Jokainen oppilas on minulle tärkeä ja rakennan tunnit yksilön tarpeiden mukaiseksi. Lämpimästi tervetuloa tunneilleni!”

Laulunopetuksen lisäksi Veera toimii kuoronjohtajana. Laulajana Veera konsertoi aktiivisesti ja on laulanut Suomen Kansallisoopperan lisäkuorossa vuodesta 2018.

Milla Mäkinen (ryhmä 2 ja 3, maanantaisin ja tiistaisin)

Milla Mäkinen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta laulumusiikin osastolta pääaineenaan laulupedagogiikka.

Opettamisessa Millaa kiehtoo erityisesti oppimisen prosessi ja oppilaan sen hetkisten tarpeiden tunnistamisen tärkeys.

“Luulin ennen, että kun tiedän paljon, tulen hyväksi laulunopettajaksi ja laulajaksi. Työ on opettanut, että jokaiselle laulutunnille on mentävä itse opettajana oppimaan lisää.”

Laulaminen on luovaa toimintaa. Se ohjaa kehon ja mielen yhteyden etsimisen äärelle. Tätä yhteyttä pääsee lähelle hengittämisen kautta. Hengitystekniikka onkin yksi mielenkiintoisimpia osa-alueita laulamisessa. Tutustu Millan kehittämään Hengitysworkshopiin: www.hengitys.com.

Millalle rakkaimmat musiikkityylit ovat barokki ja bossa nova. Lue lisää Millan taiteellisesta ja pedagogisesta työstä: www.millamakinen.fi.

“Säännöllisellä harjoittelulla voi saada muutoksia aikaan omassa äänessä. Terve ja ilmaisukykyinen lauluääni ei ole taikuutta, vaan tarkoituksenmukaisen harjoittamisen tulos.”

LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:

“Laulamaan oppinen on erikoinen prosessi – ääni instrumenttina on monimuotoinen, mutta oman kropan sisään ei näe tarkkaillakseen mitä ääntä tuottaessa tapahtuu. Opettajan harjaantuneet korvat kuulevat ongelmat, ja palaute sekä neuvot saivat minut oppimaan tunneilla moninkertaisesti enemmän kuin koskaan olin itsekseni oppinut. Ajattelin, että ehkä minun ei vaan rakenteellisesti ole mahdollista laulaa muuten kuin hennosti ja epävireisesti. Millasta sain lämminhenkisen ja kannustavan opettajan, ja hänen luja ammattitaitonsa osoitti minulle miten valtavan muutoksen laulutaidoissa voi opettajan ohjauksessa ja aktiivisella harjoittelulla saada aikaan. Kahden vuoden opiskelun jälkeen koen, että olen saanut Millalta ja Taidetöölöltä laulun lahjan, mistä olen erittäin kiitollinen.”

– Mia T., Taidetöölön lauluoppilas

“Varasin laulun kesäkurssin ihan omaksi ilokseni ja kokeillakseni jotakin uutta. Aiempaa kokemusta laulusta ei oikeastaan ollut, enemmänkin tunne etten “osaa” laulaa enkä ymmärrä, miten laulaminen toimii. Lyhyellä kurssilla pääsi tietysti vasta vähän kokeilemaan laulamista, mutta tuntuu että sain siitä silti paljon. Ymmärsin jo hieman omaa ääntä ja äänenkäyttöä ihan puhumisenkin kannalta ja sain hyvin eväitä kotona harjoitteluun. Kurssi toimi hyvänä rohkaisuna ja takapuolelle potkaisuna, tuli tunne että tämänkin asian voi osata.”

– Taidetöölön lauluoppilas

TAIDETÖÖLÖN TUNNEILLA SUOSITUIMMAT LAULUT
Ryhmä 1: Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

Rymät 2 ja 3: Välikatu 2, 00170 HKI (Kruunuhaka)

10x60 min ryhmätuntia (3-4 hlöä/ryhmä)

Ryhmä 1: sunnuntaisin 11.9.-20.11.2022 klo 11-12. Su 23.10. ei ole tuntia

Ryhmä 2: maanantaisin 12.9.-21.11.2022 klo 18-19. Ma 17.10. ei ole tuntia

Ryhmä 3: tiistaisin 13.9.-22.11.2022 klo 18-19. Ti 18.10. ei ole tuntia

Hinta: 390€

Maksua ei palauteta perutuista tunneista.

ILMOITTAUDU LAULUN ALKEISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Laulun alkeiskurssi 4 hengen ryhmässä, syksy 2022)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (su 11.9. tai ma 12.9. tai ti 13.9.). Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan, 10×60 min.

Tunnit 2-10 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Meillä käy maksutapana myös Eazybreak, Epassi ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten, vaan voit suorittaa maksun puhelimella missä ja milloin vain. Tämän jälkeen Eazybreak/ePassi/Smartum lähettää maksuilmoituksen Taidetöölölle sinun puolestasi.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KUUNTELE TAIDETÖÖLÖN OPPILAIDEN ESITYKSIÄ

Oppilaamme Elise-Juliette esiintyy The Voice of Finlandin finaalissa

Oppilaamme esiintyvät oppilaskonserteissa

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?