Lauletaan Disney-hittejä! -viikonloppukurssi

View through a beautiful enchanting fairy tale woodland onto a castle and a sailing ship, 3d render.
Laulattaako? Kaipaatko vaihtelua? Haluatko sukeltaa ihaniin Disney – elokuvasävelmien maailmaan?
Tule laulamaan iki-ihania Disney-piirrettyjen sävelmiä Taidetöölön viikonloppukursille! Laulun ohessa tutustumme laulutekniikan saloihin erilaisten ääni- ja hengitysharjoitusten avulla.
Kurssilla tutustumme valikoidusti seuraaviin äänenkäytön osa-alueisiin: artikulaatio, hengitystekniikka, lauluasento, fraseeraus, rekisterit ja tulkinta. Samalla laajennat näkemystä siitä, miten omaa ääntä ja laulutekniikkaa voi kehittää.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

Kurssiin kuuluu 2 x 1,5h ryhmäopetusta. Kurssille mahtuu 10 osallistujaa.

beautiful summer landscape of wonderland with roses and an old castle
KENELLE DISNEY-VIIKONLOPPUKURSSI ON SUUNNATTU:
 • Olet harrastanut laulamista aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleen aloittamisen vaikeaksi: laulukurssilla kertaat laulutekniikan perusasioita ja pääset nauttimaan laulamisen ilosta ryhmässä.
 • Olet itseoppinut laulaja, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa osallistujien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
 • Käytät ääntäsi paljon töissä ja pidät puheita yleisön edessä. Kurssilla opeteltavien harjoitusten avulla opit vahvistamaan ääntäsi niin, että äänestäsi tulee kestävämpi.

Lauletaan Disney-hittejä! -viikonloppukurssi ei sovi vasta aloittelijoille. Jos harkitset lauluharrastuksen aloittamista, suosittelemme lämpimästi osallistumaan Taidetöölön laulun alkeiskurssille ja Lauletaan leffaklassikoita! -viikonloppukurssille.

Siirry laulun alkeiskurssin sivulle tästä.

Siirry Lauletaan leffaklassikoita! -viikonloppukurssille sivulle tästä.

Disney-viikonloppukurssi sopii sinulle, jos:

– Olet harrastanut laulua jo aiemmin. Pystyt omaksumaan englanniksi laulettavaa ohjelmistoa.
– Hallitset jo ääntäsi ja äänenkäyttöäsi, äänialasi taipuu kurssilla laulettaviin kappaleisiin.
Beautiful enchanting fairy tale lush woodland, 3d render
Disney-kurssilla:
 • Kehität ääntäsi ja syvennät jo opittua lauluteknistä osaamista.
 • Hyödynnät helposti kurssin harjoituksia myös omassa kotiharjoittelussasi kurssin jälkeen.
 • Pääset ilmaisemaan itseäsi musiikin keinoin.
 • Pääset nauttimaan ryhmässä laulamisesta sekä musiikin tuomasta ilosta.

Aloitamme kurssin ääniharjoituksilla. Ryhmän tarpeet ja kiinnostuksen kohteet huomioiden tutustumme harjoitusten kautta valikoiden seuraaviin teemoihin: artikulaatio, hengitystekniikka, lauluasento, fraseeraus, rekisterit ja tulkinta.

Harjoittelemme lyhytkurssin aikana yhdessä 4-5 kappaletta listalta valikoiden. Laulamme kurssilla kappaleita englanniksi.

KURSSIN OHJELMISTO
MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE?

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet ja materiaalin kurssia varten. Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli. Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille. Jotta saat lyhytkurssista mahdollisimman paljon hyötyä, suosittelemme kuuntelemaan kappaleet ennen kurssin alkua.

Voit halutessasi ottaa muistiinpanovälineet mukaasi.

LUE, MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ!

“Sain tunneilla paljon tietoa perusasioista; kehon tuesta, hengityksestä laulamisessa, äänen muodostamisesta, anatomiastakin. Äänen avaus harjoitukset toimivat. Tieto kuinka tutustua lauluun etukäteen, suunnitella hengityspaikat ja harjoitella laulua osissa olivat uusia ja mielenkiintoisia. Teatteripuhe ja kuinka laulaa tiettyjä kirjaimia saivat aikaa minussa innostusta. Lohtua toivat tieto mm. äänihuulien vahvistamisen mahdollisuudesta ja että lihasmuisti toimii myös laulamisessa.”

– Taidetöölön lauluoppilas

Varasin laulukurssin ihan omaksi ilokseni ja kokeillakseni jotakin uutta. Aiempaa kokemusta laulusta ei oikeastaan ollut, enemmänkin tunne etten “osaa” laulaa enkä ymmärrä, miten laulaminen toimii. Lyhyellä kurssilla pääsi tietysti vasta vähän kokeilemaan laulamista, mutta tuntuu että sain siitä silti paljon. Ymmärsin jo hieman omaa ääntä ja äänenkäyttöä ihan puhumisenkin kannalta ja sain hyvin eväitä kotona harjoitteluun. Kurssi toimi hyvänä rohkaisuna ja takapuolelle potkaisuna, tuli tunne että tämänkin asian voi osata.

– Taidetöölö lauluoppilas

KURSSIN OPETTAJA NIINA LAITINEN

“Laulaminen on parhaillaan ihanaa ja helppoa. Koen, että teknisen osaamisen kautta laulaminen helpottuu, kun työvälineet oikeanlaiselle äänenkäytölle löytyvät. Ryhmälaulutunneilla käymme läpi laulu- ja hengitystekniikan perusteita, kuitenkin niin että pääpaino säilyy laulamisessa.”

Niina Laitinen on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan ohjeistuksessa pääaineenaan laulupedagogiikka sekä muusikoksi Helsingin Konservatoriosta Ritva Laamasen johdolla. Laitisella on opetuskokemusta pitkältä ajalta, hän on opettanut ikään katsomaatta ja kaikentasoisia laulamisesta kiinnostuneita. Laitinen myös esiintyy ja kilpailee, hän on saavuttanut Merikanto- laulukilpailussa toisen sijan 2015 ja ollut finalistien joukossa PLMF- nordic-baltic vocal contest- laulukilpailussa 2017.

”Rakastan opettamista ja uusien äänien ja instrumenttien kanssa työskentelemistä. Parasta laulunopettamisessa on se, että pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy jokaiselle uniikki instrumentti ja ääni joka puhkeaa oikeanlaisen laulutekniikan myötä kukkaan. Jokainen ääni on uniikki ja jokaiselle äänelle on oma paikkansa ja kuulijakuntansa. Laulaminen tuottaa iloa sekä esiintyjälle että kuulijakunnalle. Tunneilleni olet tervetullut lähtötasosta riippumatta. Keskitymme oikanlaisen laulutekniikan ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä ilmaisuun musiikin ja laulun keinoin.”

LAULUKURSSI TARJOAA SINULLE:
 • Lauluntäyteisen viikonlopun Disney-sävelten parissa
 • Ääntäsi kehittäviä ääniharjoituksia
 • Tietämystä äänenkäytön perusteista
 • Ryhmässä laulamisen iloa

Aikataulu: 16.-17.3.2024 klo 13-14.30 (varattu: 8 / vapaa: 2 paikkaa)

Malminkatu 14 (Kamppi), 00100 HELSINKI

Max. 10 osallistujaa / ryhmä

Hinta: 159€

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten. Siirry tälle sivulle, jos haluat maksaa kulttuuriseteleillä. HUOM! Jos maksat kulttuuriseteleillä kokonaan tai osan, sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta, vaan ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Disney-viikonloppukurssi on  myös saatavilla ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

VOIT OSTAA LAULETAAN DISNEY-HITTEJÄ! – VIIKONLOPPUKURSSI MYÖS LAHJAKSI

Taidetöölön lahjakortti Disney-viikonloppukurssille sopii lahjaksi 16+ ikäisille. Saat lahjakortin kahden päivän kuluessa sähköpostiisi pdf-muodossa. Varaamme paikan kurssilla heti maksusuorituksen jälkeen. Muista mainita kommenttikentään osallistujan nimi!

Osta lahjakortti tästä.

ILMOITTAUDU VIIKONLOPPUKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Lauletaan Disney-hittejä!).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (joko la 16.3.2024 klo 13.00 tai la 13.4.2024 klo 13). Tunti 2 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Beautiful summer landscape of wonderland.Fantastic mystical garden with roses and butterflies
Helmikuun 2024 Disney-ryhmät. Innokkaimmat Disney-fanit olivat tulleet Tampereelta ja Itä-Suomen perukoilta laulamaan lemppareitaan!

MUUT TAIDETÖÖLÖN KURSSIT 2023

Laulun tutustumiskurssi yksityistuntiena, 4×45 min

Laulun tutustumiskurssilla perehdymme laulamiseen laulutekniikan peruselementtien avulla. Syvähengitys on vapaan äänentuoton perusta, teemme harjoitteita joiden avulla oikeanlainen hengitysyhteys kehoon alkaa hahmottua. Pienetkin kehon kireydet siirtyvät helposti äänentuottomme esteiksi, kurssilla tehtävät hengitys- ja ääniharjoitukset auttavat ääntäsi vapautumaan sekä lisäävät tietoisuuttasi oman äänesi toiminnasta.

Lauletaan leffaklassikoita! -viikonloppukurssi
16.-17.3.2024 klo 11-12.30

Tule laulamaan iki-ihania elokuva- ja musikaalisävelmiä Taidetöölön viikonloppukursille! Laulun ohessa tutustumme laulutekniikan saloihin erilaisten ääni- ja hengitysharjoitusten avulla.

Lauletaan iskelmää! -viikonloppukurssi
La 8.6. ja su 9.6.2024 klo. 11-12.30

Taidetöölön Lauletaan iskelmää! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja iskelmämusiikin kautta.

Muihin instrumentteihin verrattuna laulussa tulee ottaa huomioon, että laulaja rakentaa laulutunnilla oman instrumenttinsa itse ääniharjoitusten avulla. Ääniharjoituksilla on oma tarkoituksensa jumpata tarvittavia toimintoja kehossa. Kehittyminen toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa jossakin urheilulajissa: oikeiden toistojen määrä luo uusia hermoratoja ja vahvistaa haluttuja lihaksia.

“Laululihaksemme” ovat piilossa, joten opettaja ohjaa paitsi silmiensä myös kuulonsa perusteella oppilasta harjoitusten terveeseen suoritustapaan. Jokaisella opettajalla on oma painotuspisteensä ja lähestymistapansa terveen äänen rakentamiseen.

Taidetöölön laulunopettaja on pedagogisesti pätevä ja kokenut ammattilainen. Monet työssään puheääntään käyttävät ovat kokeneet hyödylliseksi ja kiinnostavaksi tutustua äänen toimintaan osaavan opettajan johdolla. Laulutunnit edistävät tervettä äänenkäyttöä ja säännöllisellä harjoittelulla niin puhe- kuin lauluäänenkin saa harjoitettua kestäväksi ja kantavaksi.

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Lue tarinoita tästä.

 

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?