LAULUTAIDOTTOMIEN VIIKONLOPPUKURSSI

Oletko aina halunnut oppia laulamaan, mutta tuntenut itsesi epävarmaksi äänesi suhteen? Siinä tapauksessa tämä kurssi on sinua varten. Laulutaidottomien kurssi tarjoaa rennon ja kannustavan ympäristön, jossa voit kehittää laulutaitojasi ilman turhaa painetta.
Kurssin tavoitteena on auttaa sinua löytämään äänesi ja antaa sinulle työkaluja laulamisen ilon löytämiseen.
Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

Kurssiin kuuluu 2 x 1,5h ryhmäopetusta. Kurssille mahtuu 10 osallistujaa.

LAULUTAIDOTTOMIEN KURSSI SOPII SINULLE, JOS:
 • Ajattelet, että et osaa laulaa: Laulutaito on taito muiden taitojen joukossa. Oikeiden harjoitteiden avulla tämäkin taito on opittavissa.
 • Sinulla on haasteita oikeiden sävelten löytämisessä: kurssilla opettelemme hahmottamaan sävelkorkeuksia ja pysymään melodiassa mm. visuaalisten harjoitteiden avulla.
 • Laulaessasi ilma tuntuu loppuvan kesken: kurssilla opettelemme hyvää ja rentoa hengitystekniikkaa monipuolisten harjoitteiden avulla.
 • Epäröit lauluharrastuksen aloittamista: Tämä matalan kynnyksen laulukurssi tarjoaa niin työkaluja laulamiseen kuin yhteisöllistä tukea muilta osallistujilta. Kurssilla on tarkoitus nauttia laulamisesta ja pitää yhdessä hauskaa ilman suorituspaineita.

Aikaisempaa kokemusta laulutunneista ei tarvita.

LAULUTAIDOTTOMIEN KURSSILLA:
 • Rentouttava hengitys: Opi oikeanlainen hengitys laulamiseen.
 • Äänenhallinta: Harjoittele äänenkäyttöä eri tilanteissa ja löydä oikeat sävelet.
 • Itseilmaisu: Löydä äänesi ja ilmaise tunteita laulun kautta.
 • Yhteisöllinen tuki: Ole osa kannustavaa ryhmää.

  Mutta tärkeimpänä tavoitteena on löytää laulamisen ilo!
KURSSIN SISÄLTÖ (2×1,5h ryhmäopetusta):

Tunti 1: Lämmittelemme kehon, äänen ja mielen. Ääniharjoitusten avulle etsimme oikeita säveliä niin yksin kuin parin kanssa. Tunnilla harjoittelemme 1-2 kappaletta ja jaamme kotiläksyt seuraavaa tuntia varten.

Tunti 2: Lämmittelemme kehon, äänen ja mielen. Harjoittelemme edellisenä päivänä opittuja taitoja ja kertaamme yhteislaulut. Etsimme sopivia harjoituksia jokaiselle osallistujalle kotiharjoittelua varten.

KURSSIN OHJELMISTO

Kurssin tavoitteena on opetella melodiassa pysymistä yksinkertaisten ja tuttujen laulujen avulla. Kurssin jälkeen saman opettajan kanssa on mahdollista jatkaa lauluharrastusta tai saada vinkkejä laulunharrastamisen jatkamiseen.

KURSSILLA LAULAMME LAULUJA KUTEN:

Jaakko-kulta

Imagine

Minun kultani

Elefanttimarssi

MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE?

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet ja materiaalin kurssia varten. Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli. Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

Voit halutessasi ottaa muistiinpanovälineet mukaasi.

KURSSIN OPETTAJAT
Veera Niiranen (ryhmä 2) ja Milla Mäkinen (ryhmä 1 ja 3).
Tutustu opettajiin tästä.
LUE, MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ!

Laulamaan oppinen on erikoinen prosessi – ääni instrumenttina on monimuotoinen, mutta oman kropan sisään ei näe tarkkaillakseen mitä ääntä tuottaessa tapahtuu. Opettajan harjaantuneet korvat kuulevat ongelmat, ja palaute sekä neuvot saivat minut oppimaan tunneilla moninkertaisesti enemmän kuin koskaan olin itsekseni oppinut. Ajattelin, että ehkä minun ei vaan rakenteellisesti ole mahdollista laulaa muuten kuin hennosti ja epävireisesti. Millasta sain lämminhenkisen ja kannustavan opettajan, ja hänen luja ammattitaitonsa osoitti minulle miten valtavan muutoksen laulutaidoissa voi opettajan ohjauksessa ja aktiivisella harjoittelulla saada aikaan. Kahden vuoden opiskelun jälkeen koen, että olen saanut Millalta ja Taidetöölöltä laulun lahjan, mistä olen erittäin kiitollinen.

– Mia T., Taidetöölön lauluoppilas

Olen todella vaikuttunut Veeran ammattitaidosta ja kyvykkyydestä laulunopettajana. Lisäksi hänen persoonansa on valoisa, rohkaiseva, innostava, kannustava ja upeasti motivoiva. Eli jos pitäisi kouluarvosana antaa, niin se olisi täysi kymppi ihan joka suhteessa

– Taidetöölön lauluoppilas

LAULUKURSSI TARJOAA SINULLE:
 • Lauluntäyteisen viikonlopun
 • Ääntäsi kehittäviä ääniharjoituksia
 • Tietämystä äänenkäytön perusteista
 • Ryhmässä laulamisen iloa

Ryhmä 1: la-su 18.-19.5.2024 klo 13.30-15.00 (RYHMÄ TÄYNNÄ)

Ryhmä 2: la-su 25.-26.5.2024 klo 11-12.30 (1 vapaa paikka)

Ryhmä 3: la-su 15.-16.6.2024 klo 11-12.30 (Vapaa: 6 / Varattu 4 paikkaa)

Malminkatu 14, Helsinki (Kamppi)

Taidetöölön päätoimipiste sijaitsee Pietarinkadulla 11, mutta ryhmäopetusta pidämme Malminkadulla 14, Saksalaisella koululla. Saat tarkemmat saapumisohjeet sähköpostilla 2 päivää ennen kurssin alkua.

Hinta: 159€

Max. 10 osallistujaa

JOS MAKSAT KULTTUURISETELEILLÄ

Epassi: jatka ilmoittautuminen tämän sivun kautta. Maksusuoritusvaiheessa valitse maksutapana Epassi.

Edenred: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Paina tästä ja suorita maksu (159€) Edenred-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Smartum: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Suorita maksu (159€) Smartum-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Taidetöölön viikonloppukurssit ovat myös saatavilla ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

ILMOITTAUDU VIIKONLOPPUKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Laulutaidottomien kurssi)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (la 25.5.2024 klo 11.00 tai la 15.6 klo 11). Tunti 2 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

VOIT OSTAA LAULUTAIDOTTOMIEN VIIKONLOPPUKURSSIN MYÖS LAHJAKSI

Taidetöölön lahjakortti Laulutaidottomien viikonloppukurssille sopii lahjaksi 16+ ikäisille. Saat lahjakortin kahden päivän kuluessa sähköpostiisi pdf-muodossa. Varaamme paikan kurssilla heti maksusuorituksen jälkeen. Muista mainita kommenttikentään osallistujan nimi!

Osta lahjakortti tästä.

MUUT TAIDETÖÖLÖN KURSSIT 2024

Tutustutaan soul- ja r&b -musiikkiin! -viikonloppukurssi
La-su 15.-16.6.2024 klo 13-14.30

Taidetöölön Tutustutaan soul- ja r&b -musiikkiin! -ryhmälaulukurssilla tutustutaan afroamerikkalaisen soul- ja r&b -musiikin historiaan, estetiikkaan ja tärkeisiin kappaleisiin. Lisäksi kurssilla tehdään katsaus siihen, miltä soul- ja r&b -musiikki kuulostaa tänä päivänä.

Puhe ja ääni -viikonloppukurssi
La-su 8.-9.6.2024 klo 13-14.30

Kärsitkö ääniongelmista, kuten äänen katkeilusta, narinasta ja käheydestä?
Tuntuuko kurkussa ikävää kireyttä? Katoaako ääni työpäivän aikana? Taidetöölön Puhe ja Ääni- kurssilla lähdemme tutustumaan puhetekniikkaan ja äänenhuollon perusteisiin.

Lauletaan euroviisuja! -viikonloppukurssi
La-su 18.-19.5.2024 klo 11-12.30

Kevät on Euroviisujen aikaa! Mikä olisikaan parempi tapa viettää toukokuista viikonloppua, kuin laulaa viisuhittejä yhdessä muiden kanssa.

Taidetöölön Lauletaan Euroviisuja! -ryhmälaulukurssilla harjoitellaan laulutekniikkaa, kuten kehon käyttämistä laulun tukena, artikulointia ja rekisterivaihdoksia. Lisäksi kurssilla harjoitellaan Euroviisujen hengessä suurten tunteiden tulkintaa.

Lauletaan tangoa! -kurssi
To 6. ja 13.6.2024 klo 16.30-18

Taidetöölön Lauletaan tangoa! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja tangomusiikin kautta.

Lauletaan iskelmää! -viikonloppukurssi
La-su 8.-9.6.2024 klo 11-12.30

Taidetöölön Lauletaan iskelmää! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja iskelmämusiikin kautta.

Laulun tutustumiskurssi 4×45 min (yksityistunteina)

Laulun tutustumiskurssilla perehdymme laulamiseen laulutekniikan peruselementtien avulla. Syvähengitys on vapaan äänentuoton perusta, teemme harjoitteita joiden avulla oikeanlainen hengitysyhteys kehoon alkaa hahmottua. Pienetkin kehon kireydet siirtyvät helposti äänentuottomme esteiksi, kurssilla tehtävät hengitys- ja ääniharjoitukset auttavat ääntäsi vapautumaan sekä lisäävät tietoisuuttasi oman äänesi toiminnasta.

Laulun alkeiskurssi ryhmässä
Kesä 2024

Taidetöölön laulun alkeiskurssilla lähdemme tutustumaan laulutekniikan perusteisiin monipuolisten hengitys- ja ääniharjoitteiden kautta sekä tuttujen lauluja ja laulelmia apuna käyttäen.

Muihin instrumentteihin verrattuna laulussa tulee ottaa huomioon, että laulaja rakentaa laulutunnilla oman instrumenttinsa itse ääniharjoitusten avulla. Ääniharjoituksilla on oma tarkoituksensa jumpata tarvittavia toimintoja kehossa. Kehittyminen toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa jossakin urheilulajissa: oikeiden toistojen määrä luo uusia hermoratoja ja vahvistaa haluttuja lihaksia.

“Laululihaksemme” ovat piilossa, joten opettaja ohjaa paitsi silmiensä myös kuulonsa perusteella oppilasta harjoitusten terveeseen suoritustapaan. Jokaisella opettajalla on oma painotuspisteensä ja lähestymistapansa terveen äänen rakentamiseen.

Taidetöölön laulunopettaja on pedagogisesti pätevä ja kokenut ammattilainen. Monet työssään puheääntään käyttävät ovat kokeneet hyödylliseksi ja kiinnostavaksi tutustua äänen toimintaan osaavan opettajan johdolla. Laulutunnit edistävät tervettä äänenkäyttöä ja säännöllisellä harjoittelulla niin puhe- kuin lauluäänenkin saa harjoitettua kestäväksi ja kantavaksi.

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Lue tarinoita tästä.

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?