SELLON TUTUSTUMISKURSSI AIKUISILLE

sellon kesäkurssi
Kurssilla käydään läpi soittimen käsittelyä ja termejä ja opitaan virittämään soitin. Opettajan opastuksella harjoitellaan soittoasentoja ja soitetaan näppäillen ja jousella helppoja kappaleita.
Sellonsoitto on opeteltava taito siinä missä muutkin tekniikkaa vaativat harrastukset. Voit vaikuttaa omaan edistymiseesi säännöllisesti harjoittelemalla.

Kurssille voit osallistua lähtötasostasi riippumatta. Kurssilla tehtävät harjoitteet muokataan osallistujan tarpeiden ja taitotason mukaan sopiviksi.

Sellon tutustumiskurssiin kuuluu 4 x 45 min yksityisopetusta. Voit ostaa tutstumiskurssipaketin suoraan nettisivujen kautta.

Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi.

SELLON TUTUSTUMISKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
  • Harkitset sellonsoiton aloittamista: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan sellonsoitosta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja taidon kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
  • Olet harrastanut sellonsoittoa aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: sellon tutustumiskurssilla kertaat jo opittuja asioita johdonmukaisesti ja saat opettajalta harjoituksia tasosi mukaan.
  • Olet itseoppinut sellisti, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa oppilaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Aikaisempaa kokemusta sellonsoitosta ei tarvita. Sellonsoiton harrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä.

MITÄ OPIT KURSSILLA
  • Kurssilla saat käsityksen sellonsoitosta harrastuksena, mitä se vaatii ja tuntuuko että on resursseja tähän.
  • Tässä on kattava tietopaketti alkuun.
  • Jos on pelko, että naapurit häiriintyvät tai että sellon kuljetus on hankalaa, pääset kokemaan miten asiat sujuvat.
  • Kurssilla saat soittoelämyksen, kun kuuntelun sijaan pääset itse soittamaan!
MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

JOS SINULLA EI OLE OMAA SOITINTA

Kurssilaisilla on mahdollisuus vuokrata soitin. Pääset vuokrasoittimen kanssa heti ensimmäisen tunnin jälkeen hyvään harjoitteluvauhtiin! Kurssin opettaja auttaa sinua ottamaan oikeat työkalut käyttöösi, mutta varsinainen taidon rakentaminen tapahtuu oman kotiharjoittelusi aikana. Ilman omaa harjoittelupanostasi harrastus polkee paikallaan. Otathan tämän huomioon, kun pohdit osallistumistasi tutustumiskurssille!

KURSSIN SISÄLTÖ

Tunti 1: Opettaja esittelee soittimen ja tunnilla käydään läpi soittimen käsittelyyn liittyviä asioita. Opetellaan termejä, joita sellonsoitossa käytetään ja ladataan viritysappi, jonka avulla oppilaan on helppo kotonakin pitää soitin vireessä. Harjoitellaan jousen pitämistä kädessä. Jos oppilaalla ei ole vielä omaa soitinta, hän saa joka tapauksessa tunnilla käytyä materiaalia kotiin.

Tunti 2: Kerrataan asioita, keskustellaan miten kotona asiat sujuivat. Soitetaan näppäillen, käydään läpi kappaleita joita oppilas on saanut kotiin ja harjoitellaan jousen käyttöä erikseen. Keskustellaan kappaletoiveista.

Tunti 3: Kerrataan perusasioita, keskustellaan soitosta yleensä, sellon hankinnasta/ vuokraamisesta. Oppilas saa soittaa myös yhdessä opettajan kanssa. Jos oppilas on tuonut oman kappaleen, kokeillaan muokata kappaletta mahdollisuuksien mukaan sellaiseksi että oppilas voi esim. säestää helpompia ääniä opettajan soittaessa melodiaa.

Tunti 4: Kerrataan kaikkea opittua, tässä vaiheessa on käyty läpi asiat jotka tulevat soittoharrastuksessa eteen seuraavien kuukausien aikana.

Materiaalina opettajan käyttämiä nuotteja ottaen huomioon kunkin osallistujan edellytykset ja toiveet.
KURSSIN OPETTAJA HEIDI REHNBERG

Heidi aloitti sellonsoiton 8-vuotiaana Timo Hanhisen johdolla Naantalin musiikkiopistossa ja jatkoi opintoja Turun konservatoriossa. Savonlinnan mestarikurssien inspiroimana Heidi lähti opiskelemaan Pietarin konservatorioon. Opinnot solistisella linjalla kestivät viisi vuotta.Vuonna 2001 Heidi soitti diplomin ja valmistui musiikkitaiteen maisteriksi sekä sellonsoiton opettajaksi. Sitä edelsivät 3 vuoden opinnot Helsingin konservatorion musiikkipedagogin linjalla.

Heidi on soittanut niin kotimaisissa kuin ulkomaisissa orkestereissa; mm. vuorottelevana soolosellistinä L ‘ Orchestre symphonique du Theatre St. Michel orkesterissa ja Zomeropera- orkesterin Taikahuilu- produktiossa Belgiassa, Suomalais- virolaisessa sinfoniaorkesterissa (konsertit Tallinnassa ja Tartossa), Venäläis- eurooppalaisen sinfoniaorkesterin kesäkiertueella (Pietari, Operetta at Kaunas Castle, Kaliningrad) sekä soolosellistinä Metropolian ja Viron musiikki-ja teatteriakatemian Jevgeni Onegin oopperaproduktiossa Helsingissä ja Keravalla. Kevyttä musiikkia hän on soittanut mm. Aim-recordsille ja Emma-gaalassa v. 2019. Heidi toivottaa kaikenikäiset – ja tasoiset oppilaat tunneilleen ja auttaa soittimen hankinnassa! Kokeilutunnit on hyvä tapa tutustua soittimeen ja Taidetöölöstä löytyy erikokoisia selloja näitä tunteja varten.

LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:
Aloitin sellotunti jäätyäni eläkkeelle. Se oli pitkäaikainen haaveeni sillä olin kokeillut selloa kouluikäisenä mutten silloin saanut aloittaa soittotunteja. Lisäksi perin isoisäni sellon joten soitinkin oli valmiina. Olen soittanut aiemmin pianoa, joten nuotteja tunsin ja alkeita teoriasta. Heidin opastuksella opin sellon soiton alkeet ja tunne oli mahtava kun sain soitettua ensimmäiset pienet kappaleet. Oppia tuli koko ajan lisää, mutta haastavaa oli, varsinkin kun olen täysin vasenkätinen. Harmi, että jouduin luopumaan tunneista. Nyt soitan vain omaksi ilokseni vanhoja tuttuja kappaleita ja ehkä joskus taas palaan soitto-oppilaaksi. On hienoa että koulussanne on voinut opiskella myös eläkeikäinen aloittelija.
- Taidetöölön oppilas
Heidi on innostava ja inspiroiva opettaja. Hänen tunnillaan on rento ja välitön tunnelma, mutta samalla hän ei päästä oppilasta helpolla vaan kannustaa oppilasta pääsemään vielä parempaan suoritukseen.
- Taidetöölön oppilas
4x45 yksityistuntia

1 tunti/vko samaan aikaan

Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

KURSSIN HINTA JA MAKSUSUORITUKSEN VAIHTOEHDOT

Kurssin hinta on 299€ sis. ALV 24%. Maksut voi saada myös kahdessa erässä (149,50€x2, toisen laskun kulut 5€). Osa 1/2 suoritetaan nettisivujen kautta, loppuosa laskulla. Lasku tulee sähköpostitse kuukauden kuluttua.

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten. Siirry tälle sivulle, jos haluat maksaa kulttuuriseteleillä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Sellon tutustumiskurssi on  saatavilla myös ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

SOITTIMEN LAINA

Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi hinnalla 60€/kurssi. Laitathan toiveesi kommenttikentään maksusuorituksen yhteydessä. Lähetämme vuokrasopimuksen ja laskun (60€) sähköpostitse sekä varaamme sinulle soittimen.

Soittimen voi vuokrata myös Vuokrasoitin.fi -palvelun kautta kätevästi ja edullisesti verkossa.

ILMOITTAUDU SELLON TUTUSTUMISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Tutustumiskurssit -> Sello tai Sello 1/2 osa, jos haluat maksaa kahdessa erässä. Toinen lasku lähetetään sähköpostitse kuukauden kuluttua, +5€ laskutuskulut).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille. Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan. Jos sopivaa aikaa ei löydy, täytä lomake tästä. Otamme sinuun yhteyttä kun uusia aikataulumahdollisuuksia avautuu.

Tunnit 2, 3 ja 4 varataan automaattisesti.

Tammikuulle on 1 vapaa aika. Helmikuulle ei ole enää vapaita aikoja.

3. Suorita maksu. Muista tarvittaessa mainita viestikentässä soittimen lainasta.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

MIKÄLI HALUAT MAKSAA EPASSILLA:

1. Löydä Taidetöölö ePassin sovelluksesta.

2. Valitse “Tutustumiskurssit” ja suorita maksu (299€).

3. Ota maksusuorituksesta kuvakaappaus ja lähetä se meille sähköpostiosoitteeseen info@taidetoolo.fi. Muista mainita viestissäsi haluamasi aloituspäivämäärä ja kellonaika.

4. Saat meiltä sähköpostitse paikan vahvistusviestin yhden päivän sisällä.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?