Our family enjoyed the singing lessons with Niina

This school is just great! Our family enjoyed the singing lessons with Niina. Niina proposed different excercices tailored to the needs of each of us while keeping the lessons fun. Also our son benefited from Ivan’s violin lessons who introduced him to this art so patiently.

Silvia

Jatkan pianotunneilla käymistä suurella innolla

Minusta on erityisen ihanaa, että Taidetöölö antaa musiikkiharrastusmahdollisuuden myös aikuisille riippumatta lähtötasosta tai siitä, onko resursseja käydä tunneilla ihan joka viikko. Tulin itse pianotunneille siltä pohjalta, että olen joskus lapsena harrastanut ja nuotinlukutaito on tallella, mutta en osaa itsekseni työstää mitään vähänkään vaativampaa pianolla. Irinan ammattitaidon näki heti siinä, kuinka hän sai selville lähtötasoni ja tarjosi juuri siihen sopivia harjoituksia – myös sellaisen kappaleen, jota en olisi ikinä uskaltanut valita itse itselleni, koska siinä oli “liikaa nuotteja”! Vaativamman kappaleen harjoittelu kuitenkin lähti sujumaan, kun Irina neuvoi täsmällisesti, millaisiin asioihin harjoittelussa kannattaa kiinnittää huomiota. Jatkan pianotunneilla käymistä suurella innolla ja olen todella iloinen, että olen löytänyt Taidetöölöstä tavan toteuttaa musiikkiharrastusta vielä aikuisiällä!

Matilda

Pikakurssi loistavan opettajan johdolla

Neljän laulutunnin pikakurssi loistavan opettajan (Niina Laitinen) johdolla. Vuosia sitten unohtuneesta harrastuksesta palautui sinä aikana enemmän kuin kaikki.

Sain tunneilla paljon tietoa perusasioista

Sain tunneilla paljon tietoa perusasioista; kehon tuesta, hengityksestä laulamisessa, äänen muodostamisesta, anatomiastakin. Äänen avaus harjoitukset toimivat. Tieto kuinka tutustua lauluun etukäteen, suunnitella hengityspaikat ja harjoitella laulua osissa olivat uusia ja mielenkiintoisia. Teatteripuhe ja kuinka laulaa tiettyjä kirjaimia saivat aikaa minussa innostusta. Lohtua toivat tieto mm. äänihuulien vahvistamisen mahdollisuudesta ja että lihasmuisti toimii myös laulamisessa.
Laulaminen on ihanaa ja rentouttavaa.

Opetus oli ammattitaitoista ja käytännönläheistä

Osallistuin laulun alkeiskurssille, jonka opettajana toimi Niina Laitinen. Kiitoksia paljon Niinalle! Kurssi oli aivan mahtava. Niinan opetus oli ammattitaitoista ja käytännönläheistä. Ryhmässämme oli kaikin puolin rento ja hyvä ilmapiiri.

Ylitti täysin odotukset!

Mahtava kurssi, ylitti täysin odotukset! Inspiroiva ja hyväntuulinen opettaja sekä loistoporukka. Saatiin mm. opastusta kehon rentouttamiseen, tietoa erilaisista laulutekniikoista sekä kokemusta yhteislaulusta. Kivaa oli, Kiitos Aliisa! Jatkoa odotellessa…

Suski S.

Olisipa vielä lisää tunteja!

Niinan ryhmälaulutunneilla oli mahtava tunnelma ja saimme Niinalta hyviä neuvoja juuri meitä askarruttaviin asioihin. Olisipa vielä lisää tunteja!

Aivan erinomainen opettaja

Kiitos joululaulukurssista!

Aivan erinomainen opettaja, arvelisin oppineeni ihan hiukkasen jopa tekniikasta ihanan eläväisen ja mukavan opettajan johdolla.

Tosi kiva, pieni ryhmä (meitä oli ehkä 10) ja ihana, lämmin tunnelma Pietarinkadulla.

Laulut hyvin ja kivasti valittu, oli helppo päästä mukaan musaluokkataustalla.

Ihan HIRVEÄSTI toivon, että tulee Beatles/Abba/vastaava kurssia myös kevääseen ja isompia ryhmiä myös Krunaan. Osallistuisin aivan varmasti!

Kaisa K.

Lämminhenkinen joululaulukurssi

Joululaulukurssi oli oikein lämminhenkinen ja Niina ihana opettaja! Voin suositella 🙂

Täysi kymppi ihan joka suhteessa

Olen todella vaikuttunut Veeran ammattitaidosta ja kyvykkyydestä laulunopettajana. Lisäksi hänen persoonansa on valoisa, rohkaiseva, innostava, kannustava ja upeasti motivoiva.
Eli jos pitäisi kouluarvosana antaa, niin se olisi täysi kymppi ihan joka suhteessa😃👍👍👍👍👍

Marjaana

Taidetöölö on ihana paikka

oon käynyt Niinan tunneilla varmaan vähän päälle vuoden. Taidetöölö on muutenkin ihana paikka, enkä oo törmännyt kenenkään työntekijään, joka ei ois mukava <3 Niina on musta hyvin ammattimainen, mutta tekee laulusta myös rentoa. hänen tunneille voin tulla rauhassa, vaikka tietäisin että treenataan jotain epävarmempaa. iso kiitos koko Taidetöölölle! aivan mahtava yritys <3<3

Pinja

Kurssissa oli jotain taianomaista

Kiitos Beatles-laulukurssista! Osallistuin jo toista kertaa. Tällä viimeisimmällä kerralla kurssissa oli jotain taianomaista. En osaa sanoa, mistä se johtui, mutta kivaa oli!
Pidän myös Millan opetustyylistä. Hän löytää juuri oikeat tavat, jolla kurssilaiset hoksaavat, mistä on kyse. Myös tempo on täydellinen, ei tunnu laahaavalta muttei myöskään kiirehditä.
Nyt ilahduin siitä, että Abba-kurssikin on tulossa. Huippuidea!

10/10!

Laulun kesäkurssi oli oikein antoisa. Ammattitaitoinen opettaja Taru loi miellyttävän ja rennon oppimisympäristön ja oli todella kannustava ja hyvä havaitsemaan kehityskohteita. 10/10!

Kurssi toimi hyvänä rohkaisuna ja takapuolelle potkaisuna

Varasin laulun kesäkurssin ihan omaksi ilokseni ja kokeillakseni jotakin uutta. Aiempaa kokemusta laulusta ei oikeastaan ollut, enemmänkin tunne etten “osaa” laulaa enkä ymmärrä, miten laulaminen toimii. Lyhyellä kurssilla pääsi tietysti vasta vähän kokeilemaan laulamista, mutta tuntuu että sain siitä silti paljon. Ymmärsin jo hieman omaa ääntä ja äänenkäyttöä ihan puhumisenkin kannalta ja sain hyvin eväitä kotona harjoitteluun. Kurssi toimi hyvänä rohkaisuna ja takapuolelle potkaisuna, tuli tunne että tämänkin asian voi osata.

Irinan pianotunneilla oppii paljon ja nopeasti

Irinan pianotunneilla oppii paljon ja nopeasti. Irina antaa aikaa tajuta rytmin, hän kannustaa ja tukee kivasti. Hän osaa valita soittajan mielenkiinnon mukaisia kappaleita siten että soittoharrastuksessa pysyy mielenkiinto yllä koko ajan, soitamme usein ajankohtaisia, radiossasoivia hittibiisejä, joita on sitten makea osata soittaa itse.

Koen oppineeni jo paljon

Olen ollut Hannele Aholan pianonsoitto-oppilaana nyt jo kolmatta vuotta. Olen ollut hyvin tyytyväinen opettajaani ja koen oppineeni jo paljon. Edelleen opiskelumotivaatiota riittää.

Irinan ansioista lapsemme ovat innostuneet musiikista

Suosittelemme Irinaa soitonopettajana, hän on vuosien ajan luotsannut lapsiamme musiikin ihmeelliseen maailmaan ja saanut pienet soittajat palaamaan tunneilta innostuneina ja motivoituneina. Irinan ansioista lapsemme ovat innostuneet musiikista ja viihtyvät todella soittoharrastuksen parissa.

Katja

Iloista, innostavaa ja asiantuntevaa opetusta

Tarun laulutunteja voi todellakin suositella! Iloista, innostavaa ja asiantuntevaa opetusta, tosissaan mutta rennosti.
Laulutunneista saa energiaa ja itseluottamusta.

Taru osaa sanoittaa asioita mielikuviksi, jotka ovat auttaneet mielestäni minua eteenpäin

Mukavasti on mielestäni mennyt Tarun tunneilla. 45 minuuttia menee tehokkaasti, mutta siinä on kuitenkin ehditty paljon.
Harmillista kaiken kaikkiaan on, että niin monta kertaa jouduttiin koronan vuoksi vetämään keväällä etänä. Näin paljon ei mielestäni ole paras vaihtoehto oppimiselle. Mutta toki koronalle ei kukaan voinut mitään. Hyvä kun syksyllä päästiin lähiopetukseen.

Olen pitänyt siitä, että Taru on huomannut minun arvostavan suorasanaisuutta. Taru osaa sanoittaa asioita mielikuviksi, jotka ovat auttaneet mielestäni minua eteenpäin.
Minua myös rohkaisee se, että Taru itse toimii taiteellisesti monella kentällä ja laittaa itseään esim. drag queenina likoon. Ajatuskin rohkaisee minua heittämään itseäni likoon enemmän kuin ehkä muun opettajan opettamana uskaltautuisin.

Pääsin pian pianonsoiton makuun

Aloitin pianonsoiton opiskelun noin puolitoista vuotta sitten Hannelen opetuksessa täytenä ummikkona. En ollut sitä ennen soittanut yhtäkään soitinta enkä muutenkaan harrastanut musiikkia, eikä minulla siksi ollut juuri minkäänlaisia ennakko-oletuksia siitä, millaista opiskelu olisi ja miten oppiminen lähtisi aikuisiällä sujumaan. Hannelella on kuitenkin todella reipas ja rohkaiseva ote, joten pääsin pian pianonsoiton makuun. Vaikka edistyminen on ruuhkavuosien kiireissä hyvinkin aaltoilevaa, olen ehtinyt oppia tunneilla paljon: vaihtelevien pienten pianokappaleiden onnistunut opettelu on palkitsevaa ja pitää motivaatiota hyvin yllä, ja nuotinlukutaitokin paranee selvästi koko ajan. Oppitunnit ovat samalla sekä leppoisia että tehokkaita; vaikka oma harjoittelu onkin välillä jäänyt hyvin vähiin, on Hannele onnistunut mukauttamaan tunteja niin, että niistä on silloinkin saanut aina mukavasti uutta pohdiskeltavaa. Pianotunnit Taidetöölössä ovat osoittautuneet varsin koukuttavaksi matalan kynnyksen harrastukseksi.

All of those let Hanxi know he can do it better than he thought

Hannele is Hanxi‘s first and only piano teacher. We are thankful that Hanxi has an excellent teacher. She pays attention to fostering interest first. She always encourages Hanxi a lot. And she arranges the piano lessons and sends email to me beforehand. Hanxi has no idea about piano at the beginning, until now he loves piano so much. Sometimes Hannele thinks Hanxi can do it better, so she gave Hanxi some challenge which make Hanxi more confident.
I remember Hanxi’s first spring concert last year, Hannele helped Hanxi to choose song, rehears the concert and accompany Hanxi to finish his first performance. All of those let Hanxi know he can do it better than he thought. In one word, Hannele is an excellent teacher.

Best lessons I’ve ever had

I have been studying piano with Hannele since last September (2019). It has been almost 16 years since I took my very last piano lessons (which is mostly bad memories such as teacher’s hand slaps over my hands and forced machine-like playing for competitions, yeah, funny to say), so naturally I got super nervous just by looking at musical notes when I had the first lesson with her. But she guided me very well to keep me back on track, and also to make me enjoy playing music again! Now I can play several songs that I like & she taught, and one of my favorite routine became practicing piano. Hannele is an amazing teacher; namely the way how she teaches, motivates me. Thanks a lot!

SeoJeong Joo

Suosittelen kaikille aikuisille soittoharrastuksen aloitusta, tästä saa todella paljon iloa elämään.

Olen ollut hirvittävän tyytyväinen pianotunteihini Hanneleen kanssa.
Hannele on aivan loistavasti onnistunut räätälöimään tunneista
sellaiset, että ne ovat sopivalla tavalla haastavia ja palkitsevia.
Tunteja on kevennetty jos on ollut työkiireitä, ettei ehdi kauheasti
harjoittelemaan. Tämä on ollut todella tärkeää, ettei kiireisinäkään
aikoina ole tuntunut vaikealta tulla tunnille.

Olen huomannut edistystä omissa taidoissa, muun muassa soitto ei enää
ole niin tasapaksua suorittamista. Hannele tasapainottaa opetuksessa
hienosti soittotekniikkaa ja soinnin tunnelmaa. Toiveissa on, että joku
päivä minustakin tulee pätevä omaksi iloksi soittava
“sunnuntaisoittaja”.

Soitin pianoa hetken nuorempana, mutta se sitten jäi, kun ikää tuli.
Hanneleen tunneilla olen löytänyt uudelleen soittamisen ja uuden
oppimisen ilon vuosikymmenien tauon jälkeen. Tunnille on aina mukava
mennä ja aion jatkossakin jatkaa pianotunneilla käymistä. Suosittelen
kaikille aikuisille soittoharrastuksen aloitusta, tästä saa todella
paljon iloa elämään.

Laulutunneilla käynti on rohkaissut Pinjaa käyttämään omaa ääntään

Koen merkittävänä, että laulutunneilla käynti on rohkaissut Pinjaa käyttämään omaa ääntään sekä kohottanut huomattavasti hänen itsetuntoaan. Lisäksi tunneilla käynti on ollut Pinjalle erittäin mielekästä. Uskoisin, että suurelta osin laulutuntien ansiosta Pinja uskaltautui kuoroon ja on kokenut sen myös antoisana.

My voice, as describes by a friend, like the noise of a washing machine

Taking vocal lesson was never crossed my mind, but I think I need to break my routine and try something new. So I took vocal lesson. My voice, as describes by a friend, like the noise of a washing machine when you wash a jeans with some coins the pocket. The school have instructors for each music style, I choose a trainer that have strong classical music background. She gave me a good strong breathing technique, articulations and tons of patience cause I made lots of mistakes. And now, I have enough confidence to sing in front of people! not too bad for a former washing machine.

Olen saanut paljon enemmän rohkeutta esiintymiseen ja laulamiseen ylipäätään

Olen pitänyt tunneistani todella paljon ja tykkään Emmasta opettajana kovasti! Tuntuu että olen oppinut paljon tekniikoita laulamiseen ja ainakin itse sanoisin että olen myöskin kehittynyt, josta olen iloinen. Tuntuu myös että olen saanut paljon enemmän rohkeutta esiintymiseen ja laulamiseen ylipäätään, sekä valmiuksia harjoitella äänenavausta itsenäisestikin. Ei minulla oikein ole muuta sanottavaa, mutta olen nauttinut laulutunneistani kovasti.

Esiintymisvarmuus on lisääntynyt hurjasti

Laulutunneilla Lauri on oppinut ennen kaikkea äänenkäyttöä ja ääni-instrumentin toimintaa. Hänen äänensä on monipuolistunut ja tullut varmemmaksi. Myös esiintymisvarmuus on lisääntynyt hurjasti. Nykyisin hän esiintyy usein koulun eri tilaisuuksissa.

Milla rakensi perustan jonka ansiosta Eirik otettiin konservatorioon

Viulunsoitonopettaja Ivan ehdotti Eirikille laulutuntien ottamista. Milla opetti häntä 2 vuotta menestyksekkäästi, vahvasti kannustavalla otteella. Milla rakensi perustan jonka ansiosta Eirik otettiin konservatorioon. Konservatorion lauluopintoihin otettiin tänä vuonna vain 4 lasta ja Eirik oli yksi valituista. Olemme iloisia, että Taidetöölö on pystynyt ruokkimaan Eirikin lahjakuutta oikein ja olemme myös hyvin tyytyväisiä siihen että opetus on ollut alusta alkaen laadukasta, ammattitaitoista, määrätietoista ja vaativaa käyttäen ja kehittäen lapsen koko potentiaalia.

Eva S.

Nykyisin kuulen musiikin yksityiskohtaisemmin ja osaan hahmottaa sen kokonaisuuksia

Olen edennyt Irinan ohjauksessa suppeista karaktäärikappaleista Beethovenin ja Chopinin sonaattien tasolle. Nykyisin kuulen musiikin yksityiskohtaisemmin ja osaan hahmottaa sen kokonaisuuksia. Tekniikkani on parantunut. Olemme lähestyneet sitä ilmaisun välineenä, se on meillä keinona ilmaisuun, ei erillinen asia. Tuntuu, että myöskään yksin soittaessani en ajattele sitä irrallaan sisällöstä. Ei ole kyse siitä, soittaako jonkin kappaleen nuotit oikeassa järjestyksessä, vaan siitä että ymmärtää kappaleen ja toteuttaa oman vision – minua kiinnostaa mitä säveltäjä halusi sanoa. Otan vähemmän mallia levytyksistä kuin ennen.

Mikko

Opetus on laadukasta ja oppilasta inspiroivaa

Mukavat opettajat ja opetukseen hyvin integroitu teoriaopetus ovat olleet piano-opetuksen parasta antia. Me vanhemmat ihastelemme nopeaa edistymistä ja soittamisen iloa. Opetus on laadukasta ja oppilasta inspiroivaa.

Leena Rantanen

Musiikillinen itsetuntoni ja -varmuuteni on kasvanut

Teknisen laulutaidon paranemisen myötä myös musiikillinen itsetuntoni ja -varmuuteni on kasvanut. Ilman Millaa en hyvin todennäköisesti olisi aloittanut musiikin tekemistä uudelleen.

Teemu Kautonen

Veetin kokonaisymmärrys musiikista on kasvanut

Veetin kokonaisymmärrys musiikista on kasvanut. Hän miettii nuotteja kokonaisvaltaisemmin eikä vain opettele niitä ulkoa. Hän ei mekaanisesti vain soita, vaan yrittää myös opetella kehittämään sävelkorvaansa. Veetistä parhaimpia palkintoja on saada kuulla Heidiltä omasta edistymisestä. Lisäksi iso ja tärkeä asia on ollut esiintymistilaisuudet, ne ovat olleet todella jännittävä kokemus joka kerta. Veeti on myös oppinut arvostamaan soittamista, koska hän näkee, että kaikki joutuu tekemään töitä kehittymisen eteen.

Pääsin hyvin alkuun minulle aivan vieraassa soittimessa

Pidin Heidin opetustyylistä tosi paljon ja mielestäni pääsin hyvin alkuun minulle aivan vieraassa soittimessa. Heidi osasi hyvin huomioida aikuisopiskelijan tarpeet.

Aloitin sellotunti jäätyäni eläkkeelle

Aloitin sellotunti jäätyäni eläkkeelle. Se oli pitkäaikainen haaveeni sillä olin kokeillut selloa kouluikäisenä mutten silloin saanut aloittaa soittotunteja. Lisäksi perin isoisäni sellon joten soitinkin oli valmiina. Olen soittanut aiemmin pianoa, joten nuotteja tunsin ja alkeita teoriasta. Heidin opastuksella opin sellon soiton alkeet ja tunne oli mahtava kun sain soitettua ensimmäiset pienet kappaleet.
Oppia tuli koko ajan lisää, mutta haastavaa oli, varsinkin kun olen täysin vasenkätinen. Harmi, että jouduin luopumaan tunneista. Nyt soitan vain omaksi ilokseni vanhoja tuttuja kappaleita ja ehkä joskus taas palaan soitto-oppilaaksi.
On hienoa että koulussanne on voinut opiskella myös eläkeikäinen aloittelija.

Pirkko H.

Olen edistynyt ja alkanut tykätä esiintymisistä

Innostava, tunnilla energiaa joka tarttuu minuun, tarkka, aina ystävällinen, selittää asiat selkeästi, kärsivällinen, nauramme yhdessä paljon, tunnilla rento vapautunut ilmapiiri, olen edistynyt ja alkanut tykätä esiintymisistä.

Heidi on innostava ja inspiroiva opettaja

Heidi on innostava ja inspiroiva opettaja. Hänen tunnillaan on rento ja välitön tunnelma, mutta samalla hän ei päästä oppilasta helpolla vaan kannustaa oppilasta pääsemään vielä parempaan suoritukseen.

Suosittelen Taidetöölöä lämpimästi muillekin!

Tyttäreni aloitti pianonsoiton nollasta muutama vuosi sitten ja on edistynyt Irinan ohjauksessa hienosti. Sormet liikkuvat näppärästi, nuotinluku on sujuvaa ja erilaiset rytmit, artikulaatiot ja dynamiikat ovat hallussa. Motivaation kannalta on todella hyvä, että lapsi on saanut itse vaikuttaa ohjelmistovalintoihin. Suosittelen Taidetöölöä lämpimästi muillekin!

Aloitin uudelleen pianonsoittoharrastuksen liki 50 vuoden tauon jälkeen

Aloitin uudelleen pianonsoittoharrastuksen liki 50 vuoden tauon jälkeen. (Sain tyttäreltäni joululahjaksi Taidetöölön kokeilutunteja.)

Kannustavan alun jälkeen jatkoin tunneilla. Heräsi kiinnostus oppia. Asteikkoja, musiikinteorian selvittelyä, kappaleiden tulkintaa, soittajan urheutta … Olen aina jännittänyt pianonsoittoa. Kädet hikoavat, olo ei ole mukava, odotan väärinsoittoa -iik!! En ole musikaalinen … hmm … tai olisikohan kyse harjoituksen puutteesta? Sormet vieläkin vasta tunnustelevat nuottien yhteyttä kuultavaan musiikkiin. Opettajan selitykset kappaleista avaavat ovea musiikin maailmaan. Mielenkiintoista! Soittaminen ei olekaan vain peräkkäisten sävelten naputtamista oikeassa tempossa!
Ajoittain jo onnistun tavoittamaan tulkintaa muutaman tahdin verran. Ja sitten taas: tulkinta säilyy, mutta sormet eivät ole oikeilla koskettimilla. Huh!

Soittaminen pitäisi aina aloittaa ammattitaitoisen opettajan kanssa. (Se, että tuntee nuotit ja itse osaa soittaa, ei vielä takaa pedagogista valmiutta.) Tämä pätee ihan kaikkeen muuhunkin. Innostava ja taitava opettaja saa aikaan ihmeitä.

Katri

Olen saanut Millalta ja Taidetöölöltä laulun lahjan, mistä olen erittäin kiitollinen

Laulamaan oppinen on erikoinen prosessi – ääni instrumenttina on monimuotoinen, mutta oman kropan sisään ei näe tarkkaillakseen mitä ääntä tuottaessa tapahtuu. Opettajan harjaantuneet korvat kuulevat ongelmat, ja palaute sekä neuvot saivat minut oppimaan tunneilla moninkertaisesti enemmän kuin koskaan olin itsekseni oppinut. Ajattelin, että ehkä minun ei vaan rakenteellisesti ole mahdollista laulaa muuten kuin hennosti ja epävireisesti. Millasta sain lämminhenkisen ja kannustavan opettajan, ja hänen luja ammattitaitonsa osoitti minulle miten valtavan muutoksen laulutaidoissa voi opettajan ohjauksessa ja aktiivisella harjoittelulla saada aikaan. Kahden vuoden opiskelun jälkeen koen, että olen saanut Millalta ja Taidetöölöltä laulun lahjan, mistä olen erittäin kiitollinen.

Mia T.

Niina on erinomainen opettaja, ja osasi hienosti ohjata ja opettaa minua

Minulla oli tavoitteena oppia laulamisen tekniikkaa. Olen laulanut pitkää mutta en ole koskaan käynyt laulutunneilla. Sen vuoksi olen oppinut laulamaan väärin. Genreni on rock ja grunge musiikki. Sinä lajisssa olen hyvin paljon puskenut ja laulanut kurkusta. Matalien äänien laulaminen on ollut myös vaikeaa – en ole saanut sinne voimaa.

Niina on erinomainen opettaja, ja osasi hienosti ohjata ja opettaa minua. Täytyy tunnustaa että tämän jälkeen arvostan klassista laulua kovasti – ei ole helppo laji. Joka tapauksessa tekniikkan parani ja nykyisin bändini kanssa soittaessa / äänittäessä laulan ylä-äänet oikeammalla tekniikassa sekä nyt myös ala-ääniin olen saanut voimaa.

Kiitos!

Ari Svensk

Olen kehittynyt laulamisessa ja se on antanut iloa ja motivaatiota jatkaa laulamista myös vapaa-ajallani

Emman laulutunnit ovat olleet hyvin antoisia ja opettavaisia. Koen, että olen kehittynyt laulamisessa ja se on antanut iloa ja motivaatiota jatkaa laulamista myös vapaa-ajallani. Emman tapa opettaa on hyvin ihmisläheinen ja ratkaisukeskeinen – jos jokin ei ole tuntunut laulamisessa hyvältä/helpolta/toimivalta, Emma on auttanut löytämään uuden keinon lähestyä laulun haasteita.
Olen saanut Emman tunneilla kannustusta, useita eri vinkkejä laulamiseen ja ennen kaikkea pysähdyksen keskittyä vain itseensä ja laulamiseen kiireisessä arjessa. Laulutunnit ovat olleet minulle iso voimavara! Suosittelisin lämpimästi Emmaa laulunopettajaksi heille, jotka pohtivat aloittavansa laulutunneilla käymisen!
Iso kiitos Emmalle ja Taidetöölölle!

If all schools were like Taidetölöö in Helsinki, every student would be well educated with proper values and conduct

Thank you very much for the special violin lessons during my vacation in Helsinki.

I was very pleased with Ivan Zoteev’s guidance, friendship and discipline. He taught me how important it is to keep every muscle as relaxed as possible. This way you’ll be able to produce a nice sound and enjoy playing the violin. Now, being back home again, I still think about the lessons and thoughts.

I very much appreciate Ivan’s time, patience and his smile. If all schools were like Taidetölöö in Helsinki, every student would be well educated with proper values and conduct.

I’ll definitely come back for more violin lessons on my next trip to Helsinki.

Andrea Hollandt

Opin tuntien aikana paljon enemmän kuin olin uskaltanut edes toivoa

Olin neljän kerran viulukurssilla. En ollut koskaan aiemmin soittanut viulua. Olin vain
kuunnellut viulumusiikkia ja haaveillut soittotaidosta. Opin tuntien aikana paljon
enemmän kuin olin uskaltanut edes toivoa. Opetus oli erittäin ammattitaitoista ja
kehittävää. Ivanin tapa opettaa on todella kannustava ja innostava. Tehtävissä ja
läksyissä riitti sopivasti haastetta, mutta eivät olleet liian vaikeita. Viulunsoiton
opettelu ja harjoittelu oli niin hauskaa, ihanaa ja mielenkiintoista vaikeeta, että
aion ehdottomasti jatkaa tunneilla käymistä. Voin suositella kaikille!

Sinikka

Kaikin puolin suositeltavaa!

Erinomainen asiakaskokemus, neljän kerran laulukurssi aloittelijalle. Empaattinen opettaja Milla jolla vankka ammattitaito. Kaikin puolin suositeltavaa!

Annukka Paloheimo

Pääsin harjoittelemaan omaan tahtiin

Irinan taitavan ohjauksen alla heräsi uuteen eloon uskoni, että voisin vielä aikuisenakin kehittää joskus
lapsuudessa hankittua vähäistä pianon soittamisen taitoani. Pääsin harjoittelemaan omaan tahtiin, joustavasti omassa
aikataulussa ja sain juuri tarvittavan määrän opastusta, jotta pääsisin omaan sen hetkiseen tavoitteeseeni. Käytännön
harjoituksen rinnalla Irina ei unohda myöskään musiikin teoriaa, jota annostelee sopivin määrin sen tullessa esiin.

Alina Saaristo

One of the best teachers I have met

As an adult student (now in beginning violin), I have taken many lessons in my life with lots of teachers. Natalia
is my first music teacher, and she is one of the best teachers I have met. She is really good at knowing exactly what kinds
of exercises I need to progress and to stay motivated. And when I am slow at understanding certain concepts or at being
able to replicate certain finger positions or bow movements, she always comes up with creative and personal ways to
explain and help me get it. That’s a real gift. Plus, she and Irina (and everyone at Taidetöölö) are just really nice people to
work with!

Melissa Airas

Todella hyvät ja kehittävät tunnit

Todella hyvät ja kehittävät tunnit tekivät soittamisesta hauskaa! 30 min soittoaikana kyllä tosi lyhyt, varsinkin
kun soittajan vaihtumisen kuluu melkein puolet ajasta.Pääsin tosi hyvin alkuun tunneillanne viulun soitossa! kiitos siitä 🙂

Anu Ohtonen

We couldn’t be happier!

Our 3-year old daughter has been learning piano with Irina, and we couldn’t be happier! She is the perfect type of
teacher — patient, encouraging and creative — to help our child learn and keep her interest going. A lot of theory and
practice goes into a seemingly short 20-minute lesson, but this is the perfect amount of time for a kid this age. We’re
grateful for Irina’s ability to cultivate our child’s interest in learning a musical instrument, and look forward to her attending
Taidetöölö well into the future.

Zena Ionovo-Louko

Asiantuntevaa opetusta

Positiviista ja asiantuntevaa opetusta kaiken tasoisille. Voin suositella myös aikusille vasta-aloittelijoille

Martin Grotenfelt

We enjoy lessons every times!

We enjoy lessons every times! Our daughter is quite young, but Irina could have devised how she like and is interested
in the piano: doing many things in a lesson for keeping her concentration, and repeatedly practicing a bit difficult tasks.
The lesson is good to get skills for piano and also for developing her intelligence.

Juzoh Umemori

Kiitos ihanasta ja selkeästä opetustavasta

Kiitos ihanasta ja selkeästä opetustavasta Irina! Mielestäni (ja varmasti myös lasten mielestä) olet lämmin,
ymmärtäväinen, taitava ja sopivia tavoitteita lapsille antava opettaja. Jatka samaan malliin.

Jonna Lehtinen

I was glad that I found Taidetöölö

I was glad that I found Taidetöölö in Helsinki that they would accept adult students as well. I enjoyed playing piano
with Irina, and motivated by her all the time. Great experience, glad to know Irina and others. Thanks for the great time!

Chi

Heti ensimmäisestä tunnista lähtien opin valtavasti

Ilmottauduin Taidetöölön laulun alkeiskurssille nähtyäni heidän mainoksen sosiaalisessa mediassa. Olin halunnut saada oppeja laulamiseen pienestä pitäen ja vihdoin rohkaistuin osallistumaan kurssille. Kurssiin sisältyi neljä tuntia, joissa harjoiteltiin hengitysharjoituksia, erilaisia laulutekniikoita ja niiden käyttöä laulussa.
Kurssi yllätti erittäin positiivisesti sillä heti ensimmäisestä tunnista lähtien opin valtavasti. Kurssilla oli hyvä ja rento meininki eikä jännitys vienyt oppimisen ja laulamisen iloa missään vaiheessa. Oli hyvä kun tunteja oli kerran viikossa, niin pystyi viikon aikana aina harjoitella oppeja, mitä oli edellisellä tunnilla saanut.
Iso kiitos Aliisa opelle!

Eerika

Sain inspiraatiota ja uutta kipinää

Olin jo aiemmin miettinyt laulunopetusta ja viikonloppukurssi tuntui sopivan lyhyelle tähän tarkoitukseen. Olin nuorempana laulanut kuorossa ja pidän laulamisesta, joten tarkoituksena oli tutkia, voisinko alkaa harrastamaan sitä jossain muodossa uudestaan. Tähän sainkin inspiraatiota ja uutta kipinää, kun lauleskelin parina päivänä saman henkisten ihmisten kanssa. Kurssilla sai myös lauluteknisiä vinkkejä kuten ymmärrystä esimerkiksi äänirekisterin käytöstä, ja pääsi heti kokeilemaan erilaista tapaa. Muutamia ahaa-elämyksiäkin pääsi tulemaan innostavan opettajan johdolla. Kurssi vastasi siis odotuksia ja voin suositella muillekin.

Katja

Hämmästyin, miten lämmin ja turvallinen ilmapiiri kurssilla oli

Kuulin lyhyestä laulun teemakurssista työkaverilta ja innostuin lähtemään mukaan. Minulla oli hieman aiempaa kuorotaustaa, mutta ei muuten kokemusta laulunopetuksesta. Kiireisen arjen keskellä yhden viikonlopun mittainen kurssi tuntui juuri sopivalta vaihtoehdolta, kun ei tarvinnut sitoutua pidemmäksi aikaa. Yhdessä laulaminen tuo niin paljon iloa ja energiaa ja huomasin kaivanneeni sitä tunnetta! Kurssilta sain vinkkejä hengitykseen ja laulutekniikan hiomiseen. Ennen kaikkea meillä oli tosi hauskaa yhdessä ja hämmästyin, miten lämmin ja turvallinen ilmapiiri kurssilla oli vaikka suurinta osaa muista osallistujista en tuntenut entuudestaan. Opettaja oli taitava ja innostava, sekä kuunteli meidän toiveita siitä, mihin halusimme kurssilla keskittyä. Voin lämpimästä suositella Taidetöölön laulukursseja ja toivon itsekin pääseväni sellaiselle tulevaisuudessa uudestaan!

Stella

Kurssilla ymmärsin ensi kerran elämässäni, miten ääni muodostuu kehossani ja miten siihen voidaan vaikuttaa

Olin viime joulukuussa Taidetöölön joululaulukurssilla. Olen koko ikäni soittanut pianoa/koskettimia, mutta kaikki, mina mukaanlukien, ovat todenneet, ettei minulla ole lauluääntä. Joululaulukurssilla ymmärsin ensi kerran elämässäni, miten ääni muodostuu kehossani ja miten siihen voidaan vaikuttaa.
Kurssi oli lyhyt, ja nyt toivon voivani jatkaa myöhemmin lisää. Askel kerrallaan, ehkä joskus uskallan viela laulaa julkisesti, vaikka kirkossa tai karaokessa.

Ulla

Sain itseluottamusta korkeimpien äänialani äänten laulamiseen

Minulla oli niin innostava kokemus Niinan oppilaana Disney-laulukurssilla, että ilmoittauduin laulun tutustumiskurssille hänen vetämänään. Olin laulanut kuorossa muutaman vuoden, mutta olen laulanut hyvin vähän yksin ja olikin aivan eri kokemus kuulla selkeästi omaa ääntään ja saada yksilöllistä ohjausta omiin tarpeisiin. Niina loi kannustavan tunnelman hiukan aluksi jännittävään laulutilanteeseen, osasi hienosti ottaa lähtötasoni huomioon ja antoi konkreettisia neuvoja ääneni parantamiseen. Ymmärrän nyt, miksi ääni saattaa esim. säristä ja mitä sen eteen voi tehdä, ja sain itseluottamusta korkeimpien äänialani äänten laulamiseen.

Matilda

Kurssi oli mukaansatempaava ja hyvää mieltä tuova kokonaisuus

Ilmoittauduin Lauletaan Disney-hittejä viikonloppukurssille, koska Disney-hitit ovat ihania! Minulla oli paljon aiempaa kokemusta laulamisesta, mutta aktiivisesti en ole laulanut hetkeen. Tavoitteeni oli viettää mukava viikonloppu Disney-hittien parissa ja aktivoida vähän lauluharrastusta. Kurssi vastasi odotuksiani ja opin pari uutta Disney-hittiä. Kurssi oli mukaansatempaava ja hyvää mieltä tuova kokonaisuus. Niina Laitinen oli opettajana hyvä ja kannustava.

Merita

Kurssi sisälsi paljon asiaa ammattilaisen opastuksella

Näin pitkään mainoksia Taide Töölöstä ja lopulta päätin osallistua viikonloppukurssille, ja kyllä kannatti. Aikaisemmat kokemukset laulamisesta liittyvät melkeinpä kouluaikoihin, sen jälkeen laulellut (autossa) omaksi iloksi ja nyt päätin mielenkiinnosta osallistua. Kahden päivän kurssi sisälsi paljon asiaa ammattilaisen opastuksella ja yllätyinkin kuinka paljon asiaa oli ja silti ei ollut kiireen tuntua, ylitti odotukset täysin. Suosittelen ja menen itsekkin uudestaan 🙂🎼🎤

Kirsti

Kurssilla ymmärsin etten oikeastaan ikinä hengitä kunnolla rennosti! Tämä auttoi minua paljon äänen hallinnassa

Sain instassa mainoksen disney laulukurssista joka kiinnosti, mutta aloittelijana heiltä neuvottiin ensin osallistumaan laulun alkeiskurssille. Alkeiskurssi oli tosi hyvä ja vaikka kertoja oli vain muutama auttoi se jo paljon parempaan suuntaan harrastuksessa. Halusin oppia käyttämään hiljaista ääntäni paremmin ja kurssin tekniikoista ja oivalluksista oli hyötyä ihan työelämän jokapäiväisiin puhetilanteisiinkin. Suurin oivallukseni oli, että en ole osannut hengittää oikein laulaessa, puhuessa ja ihan muutenkin! Kurssilla ymmärsin etten oikeastaan ikinä hengitä kunnolla rennosti! Tämä auttoi minua paljon äänen hallinnassa ja nykyään ihan puhuminenkin sujuu paljon paremmin. Kurssilla oli kannustava ja iloinen tunnelma, suosittelen kokeilemaan jos yhtään houkuttelee!

Hyviä vinkkejä sai kotiinvietäväksi

Kurssi oli kattava ja ryhmä juuri sopivan kokoinen että sai mukavaa yhdessälaulua, mutta myös henkilökohtaisia vinkkejä. Toiveita sekä haasteita kuunneltiin ja painopiste oli rohkaisussa sekä laulamisen ilossa. Hyviä vinkkejä sai kotiinvietäväksi että harjoittelua pystyi jatkamaan kurssin loputtuakin.

Tiiu

Erinomainen kurssi. Hauskaa meininkiä

Erinomainen kurssi. Hauskaa meininkiä. Opettaja Kaisu oli ammattimainen, kannustava ja vuorovaikustaidoiltaan pätevä. Ei huomauttamista minulla.
Heikki

Tunnit olivat teknisesti hyviä ja inspiroivia

Niinan tunnit saivat minut taas aloittamaan laulamisen uudelleen. Tunnit olivat teknisesti hyviä ja inspiroivia ja lauluista voi aina olla eri mieltä mutta ihan ok. Nina on innostava tempperamenttinen hyvä opettaja ja ottaa kaikki tasot huomioon ja tasapuolisesti huomioi kaikki oppilaat. Mukava oli olla näillä tunneilla.

Marjut

Todella taidokas ja innostava opettaja ja mahtavat kurssikaverit

Lauletaan Abbaa oli mahtava kurssi. Opin paljon ja oli hauskaa. Todella taidokas ja innostava opettaja ja mahtavat kurssikaverit. Suosittelen kaikille.

Maria

Opettaja oli ammattitaitoinen

Opettaja oli ammattitaitoinen, osasi mukauttaa opetuksensa ryhmämme mukaan ja luoda rennon ilmapiirin.

Auli

Oppinut niin paljon ja opettajan intuitiivinen opetustyylinsä on aivan loistava

Vanhana kaverina ilman varsinaista lauluvalmennusta otin askeleen oppiakseni ja Tarun kanssa valmentajana kävin hänen kanssaan neljä tunnin mittaista sessiota. Oppinut niin paljon ja hänen intuitiivinen opetustyylinsä on aivan loistava. Hän tietää, missä kipupisteesi ovat, ja antaa paljon harjoituksia ja tietoa parantamista varten. Taru, olet paras 👍

Jari

Millan lempeässä opastuksessa ja kannustavan ryhmän rohkaisemana huomasin laulavani vapautuneesti muiden kanssa

Tykkään laulamisesta ja haluaisin osallistua yhteislauluihin, mutta lapsuuden karvaat kokemukset pelottavat minua. Olen haaveillut laulutunneista vuosia ja luvannut itselleni, että joskus vielä osallistun sellaiselle. Taidetöölö tuli tutuksi minulle instan kautta – tutkin opettajien saamia palautteita ja rohkaistuin osallistumaan Millan kurssille, vaikkei minulla ole ollut mitään kokemusta musiikista aiemmin. Toivoin rohkaistuvani yhteislauluun osallistumisessa ja Millan lempeässä opastuksessa ja kannustavan ryhmän rohkaisemana huomasin laulavani vapautuneesti muiden kanssa. Milla opetti meille myös laulamisen teoriaa, ehdimme paljon kahden kurssikertamme aikana. Halu ja uskallus laulaa kasvaa ja aion palata tunneille pian!

Sain kurssista paljon itsevarmuutta

Olin laulun alkeiskurssilla syksyllä 2023. Sain kurssista hieman tekniikkaoppia, hengitysoppia ja paljon itsevarmuutta. Tykkään laulaa karaokea ja siihen pohjaksi tuo kurssi oli mainio. Kurssi jäi kesken henkilökohtaisista syistä, mutta jo ne muutamat kerrat vahvistivat uskoani, että osaan ja voin laulaa. Suosittelen lämpimästi! Ryhmä oli kiva, meitä oli kymmenkunta, erilaisia ihmisiä, joita yhdisti halu oppia laulamaan.

Terhi

Oikein tasokas opetus

Tyttäreni on harrastanut taidetöölössä monta vuotta laulua. Oikein tasokas opetus ja ihanat joulu- sekä kevät konsertit!

Linda

Sain kurssilta hyvin tukea hengitystekniikkaan ja äänenkäyttöön

Tulin laulun peruskurssille, sillä halusin saada tietoon perustuvaa tukea lauluharrastukselleni. Minulla oli hieman aiempaa kokemusta laulun parista ja tavoitteenani oli saada vinkkejä ja ideoita oman laulun peruslainalaisuuksien havainnollistamiseen ja tekniikan opetteluun. Mielestäni sain kurssilta hyvin tukea hengitystekniikkaan ja äänenkäyttöön. Kurssi vastasi siis hyvin paitsi omia tavoitteitani myös kurssikuvausta. Siitä on ollut paljon hyötyä ja iloa jälkikäteen.

Niina antoi vinkkejä mm. oikeanlaisesta hengityksestä ja kuinka korkeisiin nuotteihin on helpompi päästä

Päätin ilmoittautua Lauletaan leffaklassikoita-kurssille nähtyäni mainoksia netissä. Olen aina pitänyt laulamisesta, mutta en ole laulanut peruskoulun ja lukion musiikkituntien jälkeen. On ollut olo, etten osaa laulaa ja olen ihan huono. Nuotit ovat sentään tutut, koska ala-asteella soitin noin kolme vuotta pianoa. Kurssille uskalsin ilmoittautua, koska siellä ei tarvinnut laulaa yksin. Monella meistä on varmasti traumoja koulujen laulukokeista. Onnekseni kaikki kurssilaiset olivat suunnilleen saman tasoisia, eikä kukaan ollut ammattilaulaja, paitsi opettaja tietenkin. Opettajamme Niina Laitinen oli erittäin mukava, hyvä ja kannustava.
En tietenkään muuttunut ammattilaiseksi yhdessä viikonlopussa, mutta sain rohkeutta uskaltaa ja yrittää laulaa. Niina antoi vinkkejä mm. oikeanlaisesta hengityksestä ja kuinka korkeisiin nuotteihin on helpompi päästä. Kurssi vastasi odotuksiani ja tavoitteeni toteutuivat jo siinä, että uskalsin tunneille asti ja lauloin ihania leffa- ja musikaalibiisejä! Osallistun mielelläni kursseille tulevaisuudessakin ja suosittelen niitä muille. Ehkä joskus rohkaistun yksityistunnillekin. Kiitos kivasta kurssista!

Tunnit olivat ammattitaitoisen Ninan johdolla nautittavat ja haastavat ja myöskin sai uutta oppia laulamisesta

Olin teidän alkeiskurssilla viime keväänä ja mielestäni tunnit olivat ammattitaitoisen Ninan johdolla nautittavat ja haastavat ja myöskin sai uutta oppia laulamisesta, tekniikoista ja oli mukava laulaa kavereiden kanssa.

Marjut

Osallistuin leffalaulukurssille, koska siinä yhdistyivät sekä kiinnostukseni laulamiseen että elokuviin. Olen ollut aiemminkin Taidetöölön kursseilla ja silloin muistaakseni törmäsin joululaulukurssin mainokseen fb:ssä. Tuttuun paikkaan, tuttujen opettajien kursseille oli helppo tulla uudestaan. Olen harrastanut musiikkia eri tavoin alle kouluikäisestä asti. Pääasiassa aina ryhmässä mutta jonkin verran myös yksityisillä tunneilla. Lapsena eri instrumenttien kanssa mutta sittemmin vain laulua. Minulla ei ollut suuria musiikillisia tavoitteita kurssia kohtaan, lähinnä vain ilo yhteisestä musisoinnista ja mahdollisuus tavata ihmisiä, jotka jakavat samoja mielenkiinnon kohteita. Osa kappaleista oli sellaisia, joita en tuntenut ennakkoon enkä olisi koskaan näitä kokeillutkaan muutoin, oli siis hauska tutustua uusiin kappaleisiin ja sitä kautta poistua omalta mukavuusalueelta. Kurssi vastasi odotuksiani, vaikka omat lempibiisini jäivätkin ehkä hieman vähemmälle laululle.

Aino

Sain lyhytkurssilla jonkinlaisen idean siitä, miten laulamista voisi alkaa kehittää

Olin pitkään suunnitellut lauluharrastuksen aloittamista. Löysin Taidetöölön kurssit netistä. Kurssivalikoima oli laaja ja sieltä löytyi matalan kynnyksen aloituskurssi laulutaidottomjlle. Minulla ei ole musiikkikokemusta, vain koulun pakolliset. Sain lyhytkurssilla jonkinlaisen idean siitä, miten laulamista voisi alkaa kehittää. Ja äänenkäyttöä samalla muutenkin. Suunnittelen jatkoa. Kurssi vastasi hyvin odotuksiani.

Opettajan asenteensa oli rohkaiseva ja sain innostuksen opetellla lisää

Hain netistä kurssia jonne ”uskaltaisin” ilmoittautua. Löysin montakin ja tämä laulutaidottimien juttu nappasi. Tykkäsin opettajasta. Hänen asenteensa oli rohkaiseva ja sain innostuksen opetellla lisää.

Sain kurssilta paljon vinkkejä niin äänenhuoltoon kuin puheen ja äänen käyttöön

Kurssi oli todella mielenkiintoinen ja käytännönläheinen! Pidin kurssin sisällöstä sekä kurssin opettajan tavasta tuoda teoria käytäntöön. Sain kurssilta paljon vinkkejä niin äänenhuoltoon kuin puheen ja äänen käyttöön erilaisissa tilanteissa. Suosittelisin kurssia lämpimästi 🙂

Elli

Tehdyt ja kotiin saadut harjoitukset äänen käytön parantamiseksi auttavat hyvään alkuun

Kurssi antoi hyvää sekä teoria että käytännön tietoa äänen synnystä ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Tehdyt ja kotiin saadut harjoitukset äänen käytön parantamiseksi auttavat varmaan hyvään alkuun. Materiaalisss olisi voinut olla enemmän havainnollisia kuvia. Opettaja hyvä.

Sain taas varmuutta lauluun

Lauletaan iskelmää -kurssi vastasi odotuksiani. Sain taas varmuutta lauluun. Milla on hyvä ja innostava ooettaja. Kiitos!

Hurjan hyvä sellon kesäkurssi!

Kiitos! Hurjan hyvä sellon kesäkurssi! Mitään kokemusta soittimesta ei etukäteen ollut. Heidi-opettajan kanssa edistyttiin sujuvasti ja päästiin soittamaan ihan oikeita kappaleitakin.

Aliisa loi upean ryhmähengen viikonlopun aikana ja neuvoi, miten ääntä käytetään tämäntyylisessä musiikissa

Pääsin haastamaan omaa lauluääntäni Soul ja R&B -viikonloppukurssilla mahtavassa porukassa! Aliisa loi upean ryhmähengen viikonlopun aikana ja neuvoi, miten ääntä käytetään tämäntyylisessä musiikissa. Ohjelmisto oli monipuolinen ja kattava, mahtavaa että tällainenkin teema on keksitty Taidetöölön lauluviikonloppunen tarjontaan!

Matilda

Effective classes

Professional teachers, nice atmosphere, effective classes. Highly recommended. 👍

Opettaja vei lempeästi minua epämukavuusalueelle

Aliisan kesäkurssi oli todella hyvä. Opettaja vei lempeästi minua epämukavuusalueelle, jolla opin todella paljon ja koin voimakasta laulamisen iloa. Olen todella tyytyväinen, kiitos!

Opin paljon erilaisista laulun tekniikoista, hengityksestä ja siitä miten nämä suhteutuvat kaikille tuttuihin lauluihin, ja miten niitä voi soveltaa laulaessa

Päätin ilmoittautua laulun alkeiskurssille, koska Taidetöölön kurssi oli pituudeltaan sopiva, ei tarvinnut sitoutua pitkään kurssiin vaan sai lyhyen ensikosketuksen laulun maailmaan, ja sen jälkeen voi tehdä päätöksen jatkosta. Mielestäni 3 tapaamiskerran kurssi oli sopiva omaan tarpeeseeni, kurssin aikana ehdittiin käydä paljon asiaa läpi ja näin töissäkäyvänä aikuisena ja keskellä kesälomakautta ei tarvinnut sitoutua pitkään kurssiin, kun suunnitelmat voi muuttua äkistikin näin kesällä.
Minulla ei ollut aiempaa laulukokemusta. Tavoitteeni oli oppia nauttimaan laulamisesta ja tehdä sitä rohkeammin myös muiden kuullen, ei niinkään tulla teknisesti hyväksi laulajaksi. Mielestäni tämä tavoite täyttyi, ja meillä oli tosi rento ja hyvä ilmapiiri kurssilla. Opin paljon erilaisista laulun tekniikoista, hengityksestä ja siitä miten nämä suhteutuvat kaikille tuttuihin lauluihin, ja miten niitä voi soveltaa laulaessa. Oli myös mielenkiintoista tarkoituksella tuottaa erilaisia, itselle vieraampia ääniä, joiden tekniikkaa voi käyttää laulussa hyväkseen. Opettaja oli tosi mukava ja asiantunteva, meillä oli kivaa ja kurssilla oli tosi rento ryhmähenki 🙂

Laura Pesonen

Opin hengittämään, käyttämään niin matalaa kun korkeaakin äänialaa

Kävin 3x45min laulutunnilla Allisan opissa.
Olen laulanut nuoruudessa mutta nyt oli ollut taukoa. Sain todella ammattimaista ja asiakaslähtöistä opetusta. Opin hengittämään, käyttämään niin matalaa kun korkeaakin äänialaa. Ennen kaikki opetus oli miellyttävä ja hauska tilanne. Biisi valintoihin sain vaikuttaa, ja haastetta lisättiin tunnin aikana sopivasti.

Löysin kurssin mainoksen IG :n kautta ja en ollut käyttänyt Taidetöölön palveluita aikaisemmin.

Aliisa oli ihan top of the top. Into laulamisen hauskuuteen ja sitä kautta myös omaan hyvään oloon on löytynyt. Aivan mieletön asia. Ehdottomasti haluan vielä jatkaa hänen opeissaan eteenpäin.

Sain myös arvokasta tietoa äänenhuollosta ja lämmittelyharjoituksista, jotka ovat tärkeitä ennen laulamista. Kurssi vastasi odotuksiani erinomaisesti

Päätin ilmoittautua teidän laulun alkeiskurssille, koska se oli suunnattu aloittelijoille ilman aikaisempaa musiikkikokemusta. Törmäsin laulun kesäkurssiin somessa ja kurssin kuvaus korosti ystävällistä ja kannustavaa ilmapiiriä, mikä oli minulle tärkeää, koska minulla ei ollut lainkaan musiikkikokemusta ennen tätä kurssia.
Tavoitteenani kurssille ilmoittautuessa oli saada rohkeutta laulamiseen ja oppia laulun perusasioita. Kurssin aikana opin monia tärkeitä asioita, kuten oikean hengitystekniikan ja äänenkäytön perusperiaatteet. Sain myös arvokasta tietoa äänenhuollosta ja lämmittelyharjoituksista, jotka ovat tärkeitä ennen laulamista.
Kurssi vastasi odotuksiani erinomaisesti. Opetus oli selkeää ja johdonmukaista, ja ilmapiiri oli juuri niin kannustava kuin toivoin. Olen saanut paljon rohkeutta laulamiseen ja tunnen, että olen ottanut ensimmäiset askeleet kohti lauluharrastusta.
Kiitos paljon hyvin järjestetystä ja kannustavasta kurssista. Tämä kokemus on ollut erittäin positiivinen ja inspiroiva!

Opettaja sai minusta irti paljon sellaista, mitä en osannut edes kuvitella

Löysin Taidetöölön kurssit alun perin Facebookin mainonnan kautta. Se oli rohkaisevaa – ei tarvinnut osata laulaa…
Taidetöölön laulun kesäkurssi oli todella innostava. Valitsin kurssin, koska olin käynyt laulun alkeiskurssia ja halusin jatkaa laulamista myös kesällä. Olen laulun “paluumuuttaja”. Lauloin nuorena paljonkin, mutta sitten se jäi ja nyt vanhempana tuntui, että lauluääni oli hävinnyt tyystin eikä ääni pysynyt vireessä. Kevään alkeistunnit olivat hyvä alku oman lauluäänen löytämiseen ja kesäkurssi loistava jatko niille.
Pop/jazz alkeislaulukurssi ylitti odotukseni innostavuudellaan. Opettaja sai minusta irti paljon sellaista, mitä en osannut edes kuvitella. Mielestäni (omavalintaiset) tylsähköt biisit saivat sisältöä ja jazzin improvisaatiotakin harjoiteltiin, mitä en kuuna päivänä olisi osannut itseltäni odottaa. 😀
Kesäkurssin laulutuntien pituudeksi valitsin 60 min, mikä oli hyvä minulle. Ehdittiin rauhassa avata ääntä, perehtyä laulamisen teoriapuoleenkin ja harjoitella paria kappaletta yhden tunnin aikana.
Jokainen kurssin tunti todella ylitti odotukseni. Opettajan rohkea johdattaminen yrittämään ja kokeilemaan oli ihailtavaa.
Kiitos!

Vaikka alkuun jännittikin, muuttui jännitys nopeasti innostukseksi

Osallistuin Laulun alkeiskurssille nähtyäni siitä somessa mainoksen, sillä se vaikutti kuvauksen mukaan sopivan tasoiselta kurssilta minulle. En ole koskaan opiskellut laulamista, joten jännitin kovasti olenko liian heikkotasoinen ryhmään. En ollut, vaan alkeiskurssi sopi minulle täydellisesti ja opin valtavasti uutta laulutekniikasta ja laulamisesta ja sain itsevarmuutta oman äänen käyttöön, mitä toivoinkin. Tuntien sisällöt vastasivat hyvin nettisivujen sisältökuvauksia, opetus oli käytännönläheistä ja opettaja ammattitaitoinen, ystävällinen ja positiivisesti kannustava. Vaikka alkuun jännittikin, muuttui jännitys nopeasti innostukseksi, laulutunneilla oli todella mukavaa ja laulaminen juuri sopivan haastavaa, että uutta oppi mutta tunsi silti olevansa kykyjensä rajoissa. Olen todella tyytyväinen kurssiin, opetukseen ja uusiin taitoihini laulajana.

Laura