SELLON KESÄKURSSI 2024

lapsille 5+ ja aikuisille

sellon kesäkurssi

Kiinnostaisko sellonsoitto? Haluat oppia soittamaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tullut joskus aiemmin soiteltua, mutta siitä on aikaa ja täytyisi varmaan palauttaa asioita mieleen? Tervetuloa mukaan!

Taidetöölön sellon kesäkurssi tarjoaa mahdollisuuden soitto-opintoihin myös kesällä. Kesäkurssi on hyvä tilaisuus kokeilla uutta harrastusta tai syventää jo aikaisemmin aloitettuja opintoja.

Kurssi järjestetään torstaisin 30.5.-13.6.2024 klo 15-21 välisenä aikana. Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan, kolme kertaa.

Kurssiin sisältyy 3×30 / 45 / 60 min yksityisopetusta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

KENELLE SELLON KESÄKURSSI ON SUUNNATTU

Taidetöölön sellon kesäkurssi sopii aikuisille ja lapsille (5+), vasta sellonsoittoa aloittaville ja jo pidempään soittoa harrastaneille.

MITEN VALMISTAUTUA SELLON KESÄKURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kesäkurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Jos sinulla ei ole omaa selloa, meiltä on mahdollista lainata soittimen kotiharjoitteluun hinnalla 60€/kurssi.

KURSSIN AIKANA (aloitteleville lapsille):

Tunti 1

Opettaja esittelee soittimen, kertoo soittimen historiasta ja siitä missä selloa pääsee kuulemaan. Yhdessä käymme läpi miten soitinta tulee käsitellä. Tunnilla harjoittelemme soittoasentoa. Jouseen tutustumme leikin avuin. Harjoittelemme näppäilyä ilman vasenta kättä käyttäen, vapailla kielillä.

Tunti 2

Kertaamme asioita ja harjoittelemme helppoa kappaletta yhdessä, esim aurinko-kappaletta, jonka pystyt soittamaan käyttämällä yhtä sormea. Käymme rytmejä läpi ja jatkamme  jouseen tutustumista.

Tunti 3

Soitamme kotiläksyä ja saat lisää soitettavaa. Sen lisäksi alamme soittaa jousella enemmän.

KURSSIN AIKANA (aloitteleville aikuisille):

Tunti 1: Opettaja esittelee soittimen ja tunnilla käydään läpi soittimen käsittelyyn liittyviä asioita. Opetellaan termejä, joita sellonsoitossa käytetään ja ladataan viritysappi, jonka avulla oppilaan on helppo kotonakin pitää soitin vireessä. Harjoitellaan jousen pitämistä kädessä. Jos oppilaalla ei ole vielä omaa soitinta, hän saa joka tapauksessa tunnilla käytyä materiaalia kotiin.

Tunti 2: Kerrataan asioita, keskustellaan miten kotona asiat sujuivat. Soitetaan näppäillen, käydään läpi kappaleita joita oppilas on saanut kotiin ja harjoitellaan jousen käyttöä erikseen. Keskustellaan kappaletoiveista.

Tunti 3: Kerrataan perusasioita, keskustellaan soitosta yleensä, sellon hankinnasta/ vuokraamisesta. Oppilas saa soittaa myös yhdessä opettajan kanssa. Jos oppilas on tuonut oman kappaleen, kokeillaan muokata kappaletta mahdollisuuksien mukaan sellaiseksi että oppilas voi esim. säestää helpompia ääniä opettajan soittaessa melodiaa.

Kokeneempien oppilaiden kanssa opetuksen painopisteenä voivat olla muun
muassa tulkitseminen, musiikin syvällisempi ymmärtäminen ja erilaiset soittotekniikat. On mahdollista keskittyä tarkemmin esimerkiksi oppilaan heikkouksiin ja vahvuuksiin, ja oppilaan toiveesta voidaan myös syventyä tarkemmin musiikin eri osa-alueisiin.

KURSSIN OPETTAJA HEIDI REHNBERG

Heidi aloitti 8- vuotiaana sellonsoiton Timo Hanhisen johdolla Naantalin musiikkiopistossa ja jatkoi opintoja Turun konservatoriossa. Hän valmistui Musiikkitaiteen maisteriksi Pietarin valtiollisesta konservatoriosta v. 2001. Opettajana hän on toiminut mm Länsi-Pirkanmaan musiikkiopistossa, Espoon Steinerkoulusa sekä Kainuun – ja Kuhmon musiikkiopistoissa. Heidi on soittanut monissa kotimaisissa ja ulkomaisissa orkestereissa; soolosellistinä L ‘ Orchestre symphonique du Theatre St. Michel (nyk. nimeltään Brussels Philharmonic Orchestra), äänenjohtajana Zomeropera- orkesterin Taikahuilu- produktiossa ( Alden Biesen, Belgia), soolosellistinä Lappeenrannan sinfoniaorkesterin konsertissa, Suomalais- virolaisessa sinfoniaorkesterissa (konsertit Tallinnassa ja Tartossa), Venäläis- eurooppalaisen sinfoniaorkesterin kesäkiertueella ( Pietari, Operetta at Kaunas Castle, Kaliningrad) sekä soolosellistinä Metropolian Jevgeny Onegin- produktiossa. Kevyttä musiikkia hän on soittanut Aim- recordsin konsertissa ja tallenteille (Gent, Belgia). Heidi on aktiivisesti esiintynyt Suomessa sekä ulkomailla ( Venäjä, Belgia, Italia) erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Heidi toivottaa kaikenikäiset – ja tasoiset oppilaat tunneilleen ja auttaa soittimen hankinnassa! Kokeilutunnut on hyvä tapa tutustua soittimeen ja Taidetöölöstä löytyy eri kokoisia selloja näitä tunteja varten.

Lue, mitä asiakkaamme sanovat meistä:

“Veetin kokonaisymmärrys musiikista on kasvanut. Hän miettii nuotteja kokonaisvaltaisemmin eikä vain opettele niitä ulkoa. Hän ei mekaanisesti vain soita, vaan yrittää myös opetella kehittämään sävelkorvaansa. Veetistä parhaimpia palkintoja on saada kuulla Heidiltä omasta edistymisestä. Lisäksi iso ja tärkeä asia on ollut esiintymistilaisuudet, ne ovat olleet todella jännittävä kokemus joka kerta. Veeti on myös oppinut arvostamaan soittamista, koska hän näkee, että kaikki joutuu tekemään töitä kehittymisen eteen.”

– Sanna, sello-oppilaan äiti

“Aloitin sellotunti jäätyäni eläkkeelle. Se oli pitkäaikainen haaveeni sillä olin kokeillut selloa kouluikäisenä mutten silloin saanut aloittaa soittotunteja. Lisäksi perin isoisäni sellon joten soitinkin oli valmiina. Olen soittanut aiemmin pianoa, joten nuotteja tunsin ja alkeita teoriasta. Heidin opastuksella opin sellon soiton alkeet ja tunne oli mahtava kun sain soitettua ensimmäiset pienet kappaleet. Oppia tuli koko ajan lisää, mutta haastavaa oli, varsinkin kun olen täysin vasenkätinen. Harmi, että jouduin luopumaan tunneista. Nyt soitan vain omaksi ilokseni vanhoja tuttuja kappaleita ja ehkä joskus taas palaan soitto-oppilaaksi. On hienoa että koulussanne on voinut opiskella myös eläkeikäinen aloittelija.”

– Pirkko H.

“Heidi on innostava ja inspiroiva opettaja. Hänen tunnillaan on rento ja välitön tunnelma, mutta samalla hän ei päästä oppilasta helpolla vaan kannustaa oppilasta pääsemään vielä parempaan suoritukseen.”

– Taidetöölön sello-oppilas

SELLON KESÄKURSSIN AIKATAULUT

Tunti 1: to 30.5.2024

Tunti 2: to 6.6.2024

Tunti 3: t0 13.6.2024

Oppilas saa yhden vakituisen ajan.

Torstaisin 30.5.-13.6.2024

Tunnit järjestetään torstaisin samaan aikaan, kolme kertaa.

3x30/45/60 min oppituntia

Osoite: Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

Sellon kesäkurssi 2024:
3x60 min yksityistuntia
€285
3x45 min yksityistuntia
€225
3x30 min yksityistuntia
€165
Sello lainaksi kotiharjoitteluun
€60€ / kurssi
JOS MAKSAT KULTTUURISETELEILLÄ:

Epassi: jatka ilmoittautuminen tämän sivun kautta. Maksusuoritusvaiheessa valitse maksutapana Epassi.

Edenred: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Paina tästä ja suorita maksu (165€ / 225€ / 285€) Edenred-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Viestissä mainitse mikä kurssi on kyseessä sekä varaamasi aika. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Smartum: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Suorita maksu (165€ / 225€ / 285€) Smartum-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Viestissä mainitse mikä kurssi on kyseessä sekä varaamasi aika. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

ILMOITTAUDU SELLON KESÄKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Sello 30, 45 tai 60 min)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (to 30.5). Tunnit järjestetään samaan aikaan torstaisin 13.6.2024 saakka.

Tunnit 2 ja 3 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista. Mainitse kommenttikentässä, jos haluat lainata meiltä sellon.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?