LAULUN TUTUSTUMISKURSSI AIKUISILLE

Laulun tutustumiskurssilla perehdymme laulamiseen laulutekniikan peruselementtien avulla. Syvähengitys on vapaan äänentuoton perusta, teemme harjoitteita joiden avulla oikeanlainen hengitysyhteys kehoon alkaa hahmottua. Pienetkin kehon kireydet siirtyvät helposti äänentuottomme esteiksi, kurssilla tehtävät hengitys- ja ääniharjoitukset auttavat ääntäsi vapautumaan sekä lisäävät tietoisuuttasi oman äänesi toiminnasta.
Laulaminen on opeteltava taito siinä missä muutkin tekniikkaa vaativat harrastukset. Voit vaikuttaa omaan edistymiseesi säännöllisesti harjoittelemalla. Neljän viikon tutustumiskurssi antaa sinulle hyvän alun mahdollisen uuden harrastuksen jatkamiseen.

Kurssille voit osallistua lähtötasostasi riippumatta. Kurssilla tehtävät harjoitteet muokataan osallistujan tarpeiden ja taitotason mukaan sopiviksi.

Laulun tutustumiskurssiin kuuluu 4 x 45 min yksityisopetusta. Voit ostaa tutstumiskurssipaketin suoraan nettisivujen kautta.

LAULUN TUTUSTUMISKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
  • Harkitset lauluharrastuksen aloittamista: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan laulamisesta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja äänen kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
  • Olet harrastanut laulamista aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: laulun tutustumiskurssilla kertaat laulutekniikan perusasioita ja pääset nauttimaan laulamisen ilosta.
  • Olet itseoppinut laulaja, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa oppilaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
  • Käytät ääntäsi paljon töissä ja pidät puheita yleisön edessä. Kurssilla opeteltavien harjoitusten avulla opit vahvistamaan  ääntäsi niin, että äänestäsi tulee kestävämpi.

Aikaisempaa kokemusta laulutunneista ei tarvita.

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta.

MITÄ OPIT KURSSILLA
  • Kurssilla opit laulutekniikan perusteita, tulet tietoisemmaksi laulutapahtumasta ja siitä mitä sen aikana kehossamme tapahtuu.
  • Opettelet äänenkäyttöä ja sen hallintaa.
  • Saat käyttöösi harjoitteita kotiharjoittelun tueksi.
  • Pääset laulamaan ja tulkitsemaan lempikappaleitasi ja nauttimaan musiikin voimaannuttavasta vaikutuksesta.
MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli! Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

KURSSIN SISÄLTÖ

Tunti 1: Asento ja Lauluhengitys. Keskitymme syvän hengitysyhteyden löytämiseen, teemme hengitys- sekä ääniharjoituksia. Laulamme valitsemaasi ohjemistoa.

Tunti 2: Asenne ja Rentoutus. Teemme kehoa ja ääntä vapauttavia harjoitteita. Laulamme valitsemaasi ohjelmistoa.

Tunti 3: Lauluteksti. Teemme artikulaatio-harjoituksia, perehdymme tekstinkäsittelyyn ja tulkintaan. Laulamme valitsemaasi ohjelmistoa.

Tunti 4: Kertaustunti. Aihepiiri määräytyy osallistujan tarpeiden mukaan.

Kurssin aikana työstämme maksimissaan kahta laulua. Mikäli haluat laulaa joitain tiettyjä kappaleita, voit tuoda tunnille lempikappaleidesi nuotit, yhdet itsellesi ja  toiset opettajalle. (mm. kirjastoissa on musiikki-osastoilla laaja valikoima nuottikirjoja). Voimme myös halutessasi miettiä sinulle sopivaa laulettavaa ohjelmistoa ensimmäisellä tapaamiskerralla.

KURSSIN OPETTAJAT:

Niina Laitinen
Emma Suszko
Veera Niiranen
Taru Haili

Lauluopettajiin voit tutustua tästä.

LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:
Sain tunneilla paljon tietoa perusasioista; kehon tuesta, hengityksestä laulamisessa, äänen muodostamisesta, anatomiastakin. Äänen avaus harjoitukset toimivat. Tieto kuinka tutustua lauluun etukäteen, suunnitella hengityspaikat ja harjoitella laulua osissa olivat uusia ja mielenkiintoisia. Teatteripuhe ja kuinka laulaa tiettyjä kirjaimia saivat aikaa minussa innostusta. Lohtua toivat tieto mm. äänihuulien vahvistamisen mahdollisuudesta ja että lihasmuisti toimii myös laulamisessa. Laulaminen on ihanaa ja rentouttavaa.
- Taidetöölön lauluoppilas
Varasin laulukurssin ihan omaksi ilokseni ja kokeillakseni jotakin uutta. Aiempaa kokemusta laulusta ei oikeastaan ollut, enemmänkin tunne etten “osaa” laulaa enkä ymmärrä, miten laulaminen toimii. Lyhyellä kurssilla pääsi tietysti vasta vähän kokeilemaan laulamista, mutta tuntuu että sain siitä silti paljon. Ymmärsin jo hieman omaa ääntä ja äänenkäyttöä ihan puhumisenkin kannalta ja sain hyvin eväitä kotona harjoitteluun. Kurssi toimi hyvänä rohkaisuna ja takapuolelle potkaisuna, tuli tunne että tämänkin asian voi osata.
- Taidetöölön lauluoppilas
TAIDETÖÖLÖN LAULUTUNNEILLA SUOSITUIMMAT LAULUT
ma-to klo 14-20, pe-la klo 10-18, su klo 11-14

Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan (4 peräkkäistä viikkoa). HUOM! Sunnuntaisin tunnit järjestetään joka toinen viikko.

4x45 yksityistuntia

1 tunti/vko samaan aikaan

Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

KURSSIN HINTA JA MAKSUSUORITUKSEN VAIHTOEHDOT

Kurssin hinta on 299€ sis. ALV 24%. Maksut voi saada myös kahdessa erässä (149,50€x2, toisen laskun kulut 5€). Osa 1/2 suoritetaan nettisivujen kautta, loppuosa laskulla. Lasku tulee sähköpostitse kuukauden kuluttua.

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten, vaan voit suorittaa maksun puhelimella missä ja milloin vain. Maksusuorituksen jälkeen voit lähettää meille sähköpostitse joko kuvakaappauksen maksustasi tai viestin (info@taidetoolo.fi), josta lukee osallistujan tiedot, haluamasi aloituspäivämäärä ja kellonaika.

Laulun tutustumiskurssi on  myös saatavilla ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

ILMOITTAUDU LAULUN TUTUSTUMISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Tutustumiskurssit -> Laulu tai Laulu 1/2 osa, jos haluat maksaa kahdessa erässä. Toinen lasku lähetetään sähköpostitse kuukauden kuluttua, +5€ laskutuskulut).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille. Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan. Sunnuntaisin joka toinen viikko samaan aikaan. Jos sopivaa aikaa ei löydy, täytä lomake tästä. Otamme sinuun yhteyttä kun uusia aikataulumahdollisuuksia avautuu.

Tunnit 2, 3 ja 4 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

MIKÄLI HALUAT MAKSAA EPASSILLA:

1. Löydä Taidetöölö ePassin sovelluksesta.

2. Valitse “Tutustumiskurssit” ja suorita maksu (299€).

3. Ota maksusuorituksesta kuvakaappaus ja lähetä se meille sähköpostiosoitteeseen info@taidetoolo.fi. Muista mainita viestissäsi haluamasi aloituspäivämäärä ja kellonaika.

4. Saat meiltä sähköpostitse paikan vahvistusviestin yhden päivän sisällä.

MUUT TAIDETÖÖLÖN LAULUKURSSIT 2023

Laulun alkeiskurssi ryhmässä, syyskuu 2023

Taidetöölön laulun alkeiskurssilla lähdemme tutustumaan laulutekniikan perusteisiin monipuolisten hengitys- ja ääniharjoitteiden kautta sekä tuttujen lauluja ja laulelmia apuna käyttäen.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KUUNTELE TAIDETÖÖLÖN OPPILAIDEN ESITYKSIÄ

Oppilaamme Elise-Juliette esiintyy The Voice of Finlandin finaalissa

Oppilaamme esiintyvät oppilaskonserteissa

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?