5 toimivaa sovellusta musiikin itseopiskelua varten


Kuinka jatkaa musiikkiharrastusta neljän seinän sisällä nyt kun musiikkikoulut ovat kiinni? Musiikin etäopetus on suosiossaan, mutta mikäli sitä ei ole saatavilla, myös itseopiskelu on varteenotettava vaihtoehto.

Verkossa on runsaasti musiikin oppimiseen liittyvää materiaalia ja listasimmekin nyt sinua varten viisi erilaista musiikkisovellusta, joiden avulla harjoittelu luonnistuu myös poikkeustilassa.

1. Note teacher

Note Teacher -sovelluksen avulla voit kehittää taitojasi nuottien tunnistamisessa. Nuotit liikkuvat näytön poikki pitkin nuottiviivastoa. Ammu nuotit alas nimeämällä ne oikein ennen kuin ne ehtivät vasempaan laitaan. Voit valita kuinka nopeasti nuotit liikkuvat, kyseltävien nuottien alueen ja nuottiviivastot. Ylennyksiä ja alennuksia voi harjoitella sävellajia vaihtamalla. Ohjelma tarkkailee kuinka nopeasti vastaat kunkin nuotin kohdalla ja sen perusteella kysyy hitaasti tunnistettuja nuotteja useammin kuin nopeasti tunnistettuja.

2. Yousician

Yousician on suunniteltu kaikentasoisille musiikinharrastajille. Sovellus tarjoaa laajan valikoiman tasoperusteisesti räätälöityjä harjoituksia. Yousicianin kautta pääset käsiksi laajaan kappalevalikoimaan, voit seurata edistymistäsi, katsoa video-oppailta tarkempia ohjeita sekä kilpailla muiden musiikinharrastajien kanssa.

3. EarMaster – Music Theory and Ear Training

EarMaster on tarkoitettu musiikin perusteiden harjoittamiseen kaikentasoisille harrastajille. Sovelluksen avulla opit esimerkiksi sointujen muodostamista, intervallien tunnistamista ja nuotinlukua. Voit valita omalle taitotasollesi sopivan harjoituksen.

4. Music Tutor (Sight-reading)

MusicTutorin -sovelluksella voit kehittää ja nopeuttaa nuotinlukutaitojasi. Nuotin nimi sekä sijainti viivastolla näkyvät ruudulla yhtäaikaisesti.

5. Simply Piano by JoyTunes

Simply Piano on yksi laajimmin käytetyistä ja suosituimmista pianonsoiton opiskeluun kehitetyistä sovelluksista. Se on saatavilla sekä iOS että Android käyttöjärjestelmiin. Sen avulla voit oppia musiikin perusteita ja syventää pianistisia taitojasi. Tämä sovellus sopii niin aloittelijoille kuin edistyneillekin. Simply Pianon avulla pääset kokemaan musisoinnin riemua oman lempimusiikkisi tahdittamana.

– Irina Zoteeva, Taidetöölön pianonsoiton opettaja