KYSELY: Ei-klassinen vai klassinen?

Ei-klassinen vai klassinen? Siinäpä monitahoinen aihe uudelle kyselylle, tervetuloa osallistumaan! Sykkiikö sydämesi enemmän populäärimusiikille kuin taidemusiikille? Laulat tai soitat mielummin Antti Tuiskua kuin oopperaa? Valitse silloin “Ei-klassinen”.

Jos oma suosikkisi on klassinen musiikki, sonaatit, sinfoniat sekä aariat saavat sinut innostumaan ja tulit ehkä juuri sello selässäsi soittotunnilta, klikkaa “Klassinen”.

Komenttiosio on vapaa myös käytettäväksi, jos et koe näitä kahta yläkäsitettä omaksesi!

Taidetöölön seinien sisäpuolella kajahtaa iloksemme monenlaisia musiikkityylejä. Riippuu paljolti oppilaan toiveesta ja siitä, mikä instrumentti on kyseessä, pidetäänkö jostain tietystä genrestä tai tyylistä oppitunnilla kiinni.

Usein erityisesti pitkälle edenneet oppilaat ovat saattaneet ihastua tiettyyn musiikinlajiin tai tyyliin ja haluavat omaksua siihen liittyviä tyylipiirteitä lisää samalla, kun instrumenttiin liittyviä perusteknisiä asioita opitaan.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, kun puhumme siitä ryhmästä erilaisia tyylejä, joka ei ole klassista musiikkia eli taidemusiikkia. Erityisesti laulutunneilla puhutaan Contemporary Commercial Musicista, koska termi käsittää laajamman valikoiman tyylejä kuin usein käytetty termi “poppis”. CCM -termi on kätevä ja neutraali, sillä se ei sisällä luonnehdintaa siitä, onko musiikki taiteellista tai kevyttä. CCM voi olla yhtä taiteellista kuin taidemusiikki. Klassinen musiikki voi olla yhtä suosittua ja viihteellistä kuin viihdemusiikki tai populäärimusiikki.

Tässä muutama hyödyllinen linkki, jonka avulla voi laajentaa käsitystään erilaisiin termeihin:

https://en.wikipedia.org/wiki/Contemporary_commercial_music

https://fi.wikipedia.org/wiki/Populaarimusiikki

https://fi.wikipedia.org/wiki/Viihdemusiikki

KYSELY: Ei-klassinen vai klassinen?

View Results

Loading ... Loading ...