Koskaan ei ole liian myöhäistä

Muistan haaveilleeni musiikista lapsuudesta lähtien. Nyt olen jo muutamia korkeakoulututkintoja suorittanut aikuinen. Koin, että minulla ei koskaan ollut mahdollisuutta musiikkiharrastuksen aloittamiselle. Ajattelin, että minulla ei ole varaa käyttää elämääni niihin asioihin, jotka ovat minulle oikeasti tärkeitä. Ensisijaisena elämän tarkoituksena näytti olevan ainoastaan luja työtahti ja vakaa toimeentulo.

Joulukuussa 2017 sairastuin. Makasin sängyssä korkeassa kuumeessa ja ajattelin, että elämäni hupenee päivä päivältä, mutta minä teen ainoastaan töitä ja sinnittelen elämän syrjässä kiinni ilman sen kummempaa tarkoitusta. Onneksi satuin surffailemaan netissä ja pian jo aloin etsiä Googlesta pianotunteja Helsingissä. Ei aikaakaan kun jo keskustelin helposti lähestyttävän Irina Zoteevan kanssa, joka rohkaisi minua tulemaan kokeilutunnille.

Hänellä on yksilöllinen lähestymistapa opettamiseen. Tämä tyyli saa oppilaan rentoutumaan jo ensimmäisella tunnilla ja omaksumaan uusia asioita. Kahden pianotunnin jälkeen ymmärsin, että olin löytänyt itselleni juuri sopivan opettajan, jonka kanssa olin samalla aaltopituudella ja kuka kykenee välittämään aidon oppimisen iloa.

Aloitin pianonsoittoharrastukseni tammikuussa 2018. Tällä hetkellä ensimmäisestä tunnista on kulunut yhdeksän kuukautta ja minä osaan soittaa yksinkertaisia ​​kappaleita kahdella kädellä ja lisäksi säestää omaa lauluani. Kesällä säestin pianolla seurakunnassani. Kotona pianoa soittaessani tunnen suurta iloa toteutuvista unelmista. Pianotunneilta sain itsetuntoa ja varmuutta, joka on vaikuttanut jopa lauluääneeni. Huomaan muutoksen kirkossa veisatessani. Aloittaessani en tiennyt, mihin harrastus johtaisi, joten ostin soittopelikseni vain sähköpianon. Ei kulunut kauaakaan, kun päätin, että nyt on aika panostaa oikeaan pianoon!

Kannustan esimerkkini kautta kaikkia tarttumaan unelmiinsa! Olen nyt 42-vuotias ja kiitän Jumalaa tästä mahdollisuudesta oppia pianonsoittoa. Erityisen kiitollinen olen siitä, että löysin itselleni niin hyvin sopivan opettajan.

– Vusala Gasanova, Taidetöölön opiskelija