PIANON TUTUSTUMISKURSSI AIKUISILLE

Pianon koskettimisto tutuksi ja innostuksen löytäminen soittoharrastuksen aloittamiseksi. Kartoitetaan oppilaan musiikillista taustaa ja mietitään sen pohjalta yhdessä tavoitteet kurssia varten. Opetellaan pianonsoiton perusteita, eli soittotekniikkaa ja musiikillisia perusasioita kivojen kappaleiden avulla.
Pianonsoitto on opeteltava taito siinä missä muutkin tekniikkaa vaativat harrastukset. Voit vaikuttaa omaan edistymiseesi säännöllisesti harjoittelemalla.

Kurssille voit osallistua lähtötasostasi riippumatta. Kurssilla tehtävät harjoitteet muokataan osallistujan tarpeiden ja taitotason mukaan sopiviksi.

Pianon tutustumiskurssiin kuuluu 4 x 45 min yksityisopetusta. Voit ostaa tutstumiskurssipaketin suoraan nettisivujen kautta.

PIANON TUTUSTUMISKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
  • Harkitset pianonsoiton aloittamista: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan pianonsoitosta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja taidon kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
  • Olet harrastanut pianonsoittoa aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: pianon tutustumiskurssilla kertaat jo opittuja asioita johdonmukaisesti ja saat opettajalta harjoituksia tasosi mukaan.
  • Olet itseoppinut pianisti, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa oppilaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Aikaisempaa kokemusta pianonsoitosta ei tarvita. Pianonsoiton harrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä.

MITÄ OPIT KURSSILLA
  • Tutustumiskurssin myötä opit soittamaan 2-3 helppoa pianokappaletta.
  • Saat työkaluja soittamisen perustekniikkaan liittyen, sekä opit hahmottamaan musiikin perusteita nuottikuvasta.
  • Saat rohkeutta ja uutta motivaatiota soittamiselle, sekä pystyt soveltamaan opittuja taitoja itsenäisessä harjoittelussa.

Kurssin sisältö suunnitellaan kunnioittaen sinun taustaasi ja tavoitteitasi.

MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

JOS SINULLA EI OLE OMAA SOITINTA

Kurssilaisilla on mahdollisuus vuokrata Taidetöölön tilat omaan harjoitteluun. Pääset vuokrasoittimen kanssa heti ensimmäisen tunnin jälkeen hyvään harjoitteluvauhtiin! Kurssin opettaja auttaa sinua ottamaan oikeat työkalut käyttöösi, mutta varsinainen taidon rakentaminen tapahtuu oman kotiharjoittelusi aikana. Ilman omaa harjoittelupanostasi harrastus polkee paikallaan. Otathan tämän huomioon, kun pohdit osallistumistasi tutustumiskurssille!

KURSSIN SISÄLTÖ
Tunti 1: Lyhyt keskustelu oppilaan toiveista ja musiikillisen taustan kartoitus. Tutustuminen pianoon helpon kappaleen avulla: Nuotinlukutaito ei ole vaatimuksena. Oppilas saa heti kokeilla soittamista kahdella kädellä, koko koskettimiston alueella, sekä etsiä omaa kehollista tuntumaa pianon ääressä. Myös omia toivekappaleita saa ehdottaa ja ottaa mukaansa tunneille.
Tunti 2: Kerrataan 1. Tunnin kappaletta ja opetellaan myös uusi kappale. Tarvittaessa opetellaan nuotinlukua tai sointumerkeistä soittamista. Soitetaan käsiä erikseen ja yhdistäen.
Tunti 3: Edellisen tunnin kappaleiden kertausta ja tarvittaessa opetellaan myös uusi kappale. Harjoitellaan soittotekniikkaa yleisellä tasolla: Soittoasento, käsivarret ja kämmenet, kehotietoisuus soittamisen apuna. Opiskellaan musiikillisia perusasioita: Rytmi, melodia, kappaleen rakenne, sointi.
Tunti 4: Kurssin aikana opittujen kappaleiden kertausta. Harjoitellaan soittotekniikkaa ja opiskellaan musiikillisia perusasioita.Tarvittaessa mietitään yhdessä tavoitteita soittoharrastuksen jatkamiseksi.
Tunneilla käytän apuna erilaisia pianokoulu-kirjoja esim. Suomalainen Pianokoulu, Pianon Avain, VIVO, sekä eri kustantajien nuottimateriaalit klassisen pianonsoiton ohjelmistossa. Vapaa säestyksen opetuksessa hyödynnän Toivelaulukirjojen ja eri pianokoulujen materiaaleja, omien opettajieni laatimia Vapaa säestyksen perusteet -materiaalia, sekä internetistä löytämiä säestys-materiaaleja.
KURSSIN OPETTAJA HANNELE AHOLA JA IRINA ZOTEEVA

Tutustu opettajiin tästä.

LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:
Irinan taitavan ohjauksen alla heräsi uuteen eloon uskoni, että voisin vielä aikuisenakin kehittää joskus lapsuudessa hankittua vähäistä pianon soittamisen taitoani. Pääsin harjoittelemaan omaan tahtiin, joustavasti omassa aikataulussa ja sain juuri tarvittavan määrän opastusta, jotta pääsisin omaan sen hetkiseen tavoitteeseeni. Käytännön harjoituksen rinnalla Irina ei unohda myöskään musiikin teoriaa, jota annostelee sopivin määrin sen tullessa esiin.
- Alina Saaristo, Taidetöölön piano-oppilas
Olen edennyt Irinan ohjauksessa suppeista karaktäärikappaleista Beethovenin ja Chopinin sonaattien tasolle. Nykyisin kuulen musiikin yksityiskohtaisemmin ja osaan hahmottaa sen kokonaisuuksia. Tekniikkani on parantunut. Olemme lähestyneet sitä ilmaisun välineenä, se on meillä keinona ilmaisuun, ei erillinen asia. Tuntuu, että myöskään yksin soittaessani en ajattele sitä irrallaan sisällöstä. Ei ole kyse siitä, soittaako jonkin kappaleen nuotit oikeassa järjestyksessä, vaan siitä että ymmärtää kappaleen ja toteuttaa oman vision - minua kiinnostaa mitä säveltäjä halusi sanoa. Otan vähemmän mallia levytyksistä kuin ennen.
- Taidetöölön piano-oppilas
Aloitin pianonsoiton opiskelun noin puolitoista vuotta sitten Hannelen opetuksessa täytenä ummikkona. En ollut sitä ennen soittanut yhtäkään soitinta enkä muutenkaan harrastanut musiikkia, eikä minulla siksi ollut juuri minkäänlaisia ennakko-oletuksia siitä, millaista opiskelu olisi ja miten oppiminen lähtisi aikuisiällä sujumaan. Hannelella on kuitenkin todella reipas ja rohkaiseva ote, joten pääsin pian pianonsoiton makuun. Vaikka edistyminen on ruuhkavuosien kiireissä hyvinkin aaltoilevaa, olen ehtinyt oppia tunneilla paljon: vaihtelevien pienten pianokappaleiden onnistunut opettelu on palkitsevaa ja pitää motivaatiota hyvin yllä, ja nuotinlukutaitokin paranee selvästi koko ajan. Oppitunnit ovat samalla sekä leppoisia että tehokkaita; vaikka oma harjoittelu onkin välillä jäänyt hyvin vähiin, on Hannele onnistunut mukauttamaan tunteja niin, että niistä on silloinkin saanut aina mukavasti uutta pohdiskeltavaa. Pianotunnit Taidetöölössä ovat osoittautuneet varsin koukuttavaksi matalan kynnyksen harrastukseksi.
- Taidetöölön oppilas
4x45 yksityistuntia

1 tunti/vko samaan aikaan

Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

KURSSIN HINTA JA MAKSUSUORITUKSEN VAIHTOEHDOT

Kurssin hinta on 299€ sis. ALV 24%. Maksut voi saada myös kahdessa erässä (149,50€x2, toisen laskun kulut 5€). Osa 1/2 suoritetaan nettisivujen kautta, loppuosa laskulla. Lasku tulee sähköpostitse kuukauden kuluttua.

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten. Siirry tälle sivulle, jos haluat maksaa kulttuuriseteleillä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Pianon tutustumiskurssi on  saatavilla myös ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

TAIDETÖÖLÖN TILAT VUOKRATTAVAKSI

Tilat omaan harjoitteluun tarvittaessa voi vuokrata meiltä kurssin ajaksi hinnalla 40€/kurssi, 4×60 min harjoitteluaikaa. Laitathan toiveesi kommenttikentään maksusuorituksen yhteydessä. Lähetämme vuokrasopimuksen ja laskun (40€) sähköpostitse sekä varaamme sinulle tuntiajat. Taidetöölön tiloissa saa harjoitella arkipäivisin klo 10-14, lauantaisin klo 15-20 sekä sunnuntaisin klo 11-18.

ILMOITTAUDU PIANON TUTUSTUMISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Tutustumiskurssit -> Piano tai Piano 1/2 osa, jos haluat maksaa kahdessa erässä. Toinen lasku lähetetään sähköpostitse kuukauden kuluttua, +5€ laskutuskulut).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille. Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan. Jos sopivaa aikaa ei löydy, täytä lomake tästä. Otamme sinuun yhteyttä kun uusia aikataulumahdollisuuksia avautuu.

Tunnit 2, 3 ja 4 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Muista tarvittaessa mainita viestikentässä tilojen vuokraamisesta.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

MIKÄLI HALUAT MAKSAA EPASSILLA:

1. Löydä Taidetöölö ePassin sovelluksesta.

2. Valitse “Tutustumiskurssit” ja suorita maksu (299€).

3. Ota maksusuorituksesta kuvakaappaus ja lähetä se meille sähköpostiosoitteeseen info@taidetoolo.fi. Muista mainita viestissäsi haluamasi aloituspäivämäärä ja kellonaika.

4. Saat meiltä sähköpostitse paikan vahvistusviestin yhden päivän sisällä.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?