Tule viihtymään, oppimaan ja inspiroitumaan Oopperan minikurssille! Kurssi sopii erinomaisesti laulun harrastajille jotka kaipaavat lisää näkökulmaa oopperamusiikin laulamiseen.
Kurssilla pääset hiomaan suosikkiaarioitasi niin ilmaisullisesti kuin teknisestikin laulunopettajan ja pianistin asiantuntevassa ohjauksessa.
Kurssiin sisältyy sekä yksilö- että ryhmäopetusta. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!
 

Kurssi järjestetään:

  • su 26.1 klo 11.00-15.00 (yksityistunteja 45 min)
  • la 1.2 klo 15.30-19.30 (yksityistunteja 45 min) ja
  • su 2.2 klo 11.00-12.30 (ryhmäopetus)

Pietarinkadulla 11 (Ullanlinna). Pääset kätevästi paikalle niin bussilla kuin ratikallakin. Kartta

KURSSI ON SUUNNATTU:

Oopperan minikurssi on tarkoitettu jo klassista yksinlaulua harrastaneille. Kurssi sopii mainiona lisänä klassisen laulun viikottaisia perusopintoja opiskeleville.

KURSSIN AIKANA:

Yksinlaulutunneilla lähestymme aarioita lauluteknisesti ja ryhmätunneilla perehdymme esiintymiseen. Ryhmätunneilla on paikalla pianisti. Perehdymme roolityöhön sekä tarinoihin aarioiden taustalla.

Yksityistunneilla opetuksen painopiste kohdistuu laulutekniikkaan, jota pidän ensiarvoisen tärkeänä laulettaessa vaativaa ohjelmistoa.

Ryhmätunnilla taas hiomme toista tärkeää osa-aluetta; esiintymistä – kuitenkaan unohtamatta yhteismusiikillisia asioita säestäjän kanssa. Ryhmätunnilla opit myös seuraamalla muiden opetusta ja esiintymistä.

Opiskelijan olisi hyvä tietää ja ilmoittaa ennalta mitä tai mitkä aariat hän haluaa kurssille tuoda. Kokeilutunnille voi ilmoittautua, jos asiassa tarvitsee konsultaatiota. Ajanvaraus kokeilutunnille osoitteesta https://taidetoolo.fi/ajanvaraus/ajanvaraus-kokeilutunnille/ (valitse opettaja Niina Laitinen)

Kurssilla on tarkoitus käydä läpi keskeistä oopperaohjelmistoa.

KURSSILLA SAAT:
  • laulutekniikkaa yksityisopetuksessa
  • vinkkejä roolityöskentelyyn
  • yleistuntemusta oopperaohjelmistoon
  • pianistin kanssa työskentelystä kokemusta
Lue, mitä asiakkaamme sanovat meistä!
KURSSIN OPETTAJA NIINA LAITINEN

“Idea workshopista on ollut jo pidemmän aikaa pohdinnassa, törmään opettaessani aika ajoin todella taitaviin ja oopperasta innostuneisiin laulajiin, jotka kaipaavat peruslauluopintojen lisäksi jotain uutta. Tämä workshop on erinomainen tilaisuus heittäytyä oopperan maailmaan.”

“Oopperaohjelmisto on keskeinen osa-alue klassisenlaulun opinnoissa, monesti ooppera-aariat otetaan laulajan ohjelmistoon vasta siinä vaiheessa kun tekninen osaaminen on kappaleiden vaativalla tasolla.”

Niina Laitinen on valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulusta Sirkku Wahlroos-Kaitilan ohjeistuksessa pääaineenaan laulupedagogiikka sekä muusikoksi Helsingin Konservatoriosta Ritva Laamasen johdolla. Laitisella on opetuskokemusta pitkältä ajalta, hän on opettanut ikään katsomaatta ja kaikentasoisia laulamisesta kiinnostuneita. Laitinen myös esiintyy ja kilpailee, hän on saavuttanut Merikanto- laulukilpailussa toisen sijan 2015 ja ollut finalistien joukossa PLMF- nordic-baltic vocal contest- laulukilpailussa 2017.

”Rakastan opettamista ja uusien äänien ja instrumenttien kanssa työskentelemistä. Parasta laulunopettamisessa on se, että pitkäjänteisen työn tuloksena syntyy jokaiselle uniikki instrumentti ja ääni joka puhkeaa oikeanlaisen laulutekniikan myötä kukkaan. Jokainen ääni on uniikki ja jokaiselle äänelle on oma paikkansa ja kuulijakuntansa. Laulaminen tuottaa iloa sekä esiintyjälle että kuulijakunnalle. Tunneilleni olet tervetullut lähtötasosta riippumatta. Keskitymme oikanlaisen laulutekniikan ja hengitystekniikan lisäksi laulujen sanomaan sekä ilmaisuun musiikin ja laulun keinoin.”

Su 26.1, la 1.2 ja su 2.2.2020

Pietarinkatu 11B, 00140 Helsinki

Hinta: 179€ (sis. ALV 24%)

Ryhmä: 5 osallistujaa (18+). Paikkoja rajoitetusti. Ilmoittautuminen päättyy to 23.1.2020

Maksua ei palauteta perutuista tunneista.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

ILMOITTAUDU OOPPERAN MINIKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Oopperan minikurssi)

2. Valitse “tammikuu” ja varaa aika ensimmäiselle yksityiselle tunnille (su 26.1). Yksityisunnit järjestetään su 26.1 ja la 1.2. Toinen yksityistunti sovitaan opettajan kanssa. Ryhmätunti järjestetään su 2.2.2020 klo 11.00-12.30.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Muihin instrumentteihin verrattuna laulussa tulee ottaa huomioon, että laulaja rakentaa laulutunnilla oman instrumenttinsa itse ääniharjoitusten avulla. Ääniharjoituksilla on oma tarkoituksensa jumpata tarvittavia toimintoja kehossa. Kehittyminen toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa jossakin urheilulajissa: oikeiden toistojen määrä luo uusia hermoratoja ja vahvistaa haluttuja lihaksia.

“Laululihaksemme” ovat piilossa, joten opettaja ohjaa paitsi silmiensä myös kuulonsa perusteella oppilasta harjoitusten terveeseen suoritustapaan. Jokaisella opettajalla on oma painotuspisteensä ja lähestymistapansa terveen äänen rakentamiseen.

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Lue tarinoita tästä.

 

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?