TUTUSTUTAAN SOUL JA R&B -MUSIIKKIIN! -VIIKONLOPPUKURSSI

Taidetöölön Tutustutaan soul- ja r&b -musiikkiin! -ryhmälaulukurssilla tutustutaan afroamerikkalaisen soul- ja r&b -musiikin historiaan, estetiikkaan ja tärkeisiin kappaleisiin. Lisäksi kurssilla tehdään katsaus siihen, miltä soul- ja r&b -musiikki kuulostaa tänä päivänä.
Kurssilla tutustutaan yhdessä ”groovemusiikin” tyylipiirteisiin ja tyylinmukaiseen fraseeraukseen laulajan näkökulmasta, ja annetaan vinkkejä laulutekniikkaan.
Kurssilla lauletaan pääsääntöisesti yhdessä, mutta ryhmäläisten niin toivoessa kappaleista voidaan laulaa joitain osia myös solistisesti.

Kurssiin kuuluu 2 x 1,5h ryhmäopetusta. Kurssille mahtuu 10 osallistujaa.

TUTUSTUTAAN SOUL JA R&B -MUSIIKKIIN! -VIIKONLOPPUKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
  • Soul- / r&b -musiikki on lähellä sydäntäsi, ja kaipaat ammattilaisen vinkkejä sen laulamiseen.
  • Olet laulun harrastaja (laulupolkusi alussa tai jo pidemmällä) ja haluat tutustua uuteen genreen.
  • Harkitset laulutuntien aloittamista. Kurssi on erinomainen tapa tutustua omaan ääneen yhdessä muiden kanssa.

Kurssille osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta laulutunneista eikä nuotinlukutaitoa.

Harjoittelemme kurssilla ryhmäläisten kanssa muutaman yhdessä valitun kappaleen ohjelmistosta. Kurssin ohjelmistoon on valittu eri tasoisia kappaleita jokaiselta vuosikymmeneltä 1950-luvulta 2020-luvulle saakka.

KURSSIN OHJELMISTO
Hallelujah, I Love Her So (Ray Charles)
Stop! In The Name Of Love (The Supremes)
(You Make Me Feel Like) A Natural Woman (Aretha Franklin)
Ain’t No Sunshine (Bill Withers)
Isn’t She Lovely (Stevie Wonder)
Ain’t nobody (Chaka Khan, Rufus)
A Long Walk (Jill Scott)
Tokyo (Lianne La Havas)
Cure (Moonchild)
Distance (Yebba)
Aikaisempaa kokemusta laulutunneista tai nuotinlukutaitoa ei vaadita. Suosituksena ennen kurssia on kuunnella kurssin ohjelmisto tai vaihtoehtoisesti alla oleva laajempi kuuntelulista, jonka avulla voi virittyä soul- ja r&b -musiikin maailmaan.
MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE?

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet ja materiaalin kurssia varten. Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli. Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

Voit halutessasi ottaa muistiinpanovälineet mukaasi.

KURSSIN OPETTAJA ALIISA PIHLANNE
Aliisa Pihlanne on Metropolia ammattikorkeakoulussa opintojaan viimeistelevä rytmimusiikin musiikkipedagogi. Hän on lisäksi opiskellut muusikoksi Pop & jazz konservatoriossa ja tekee monipuolisesti muusikon töitä opetustöidensä ohella. Aliisan opetusfilosofia nojaa positiiviseen pedagogiikkaan, oppijalähtöisyyteen ja hyvän musiikkisuhteen luomiseen. Hänen tunneillaan musiikkia ja laulamista lähestytään monipuolisella otteella – teknisesti ja taiteellisesti. Kaiken tekemisen lähtökohtana on musiikin riemu ja luovuus. Tunneilla harjoitellaan oppijan toiveiden mukaan laulutekniikkaa, musiikin teoriaa laulajan näkökulmasta, rytmimusiikin eri genrejä, tulkintaa ja musiikillisia asioita, kuten improvisointia. Aliisan tunneille ovat kaikki laulajat tervetulleita!
LUE, MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ!

Aliisa onnistuu erinomaisesti kannustavan valmentavassa opetuksessa. Kun itsellä on kehittymisen lisäksi tavoitteen ihan vaan hauskanpito ja arjen (lähes terapeuttinen) tuki, on Aliisan tunneille ilo tulla ja vielä suuremmalla ilolla varustautuneena kiva jatkaa muihin elämän aktiviteetteihin.

– Aliisan oppilas

Aliisa on erittäin huomaavainen suunnitellessaan oppilaansa päämenoksi häntä haastavia harjoituksia. Selkeästi hänellä on kyky havainnoida oppilaan osaamista kokonaisuutena ja keskittyä niin harjoittamaan vahvuuksia, kuin petraamaan heikompien osa-alueiden saralla (kuten vaikkapa nuotinluku, haitalliset lihasjännitykset, tuki tahi sen puute, resonanssi, kurkunpään asennot, etc.).

– Aliisan oppilas

LAULUKURSSI TARJOAA SINULLE:
  • Lauluntäyteisen viikonlopun
  • Ääntäsi kehittäviä ääniharjoituksia
  • Tietämystä äänenkäytön perusteista
  • Ryhmässä laulamisen iloa

Aikataulut: la-su 15.-16.6.2024 klo 13-14.30

Malminkatu 14, Helsinki (Kamppi)

Taidetöölön päätoimipiste sijaitsee Pietarinkadulla 11, mutta ryhmäopetusta pidämme Malminkadulla 14, Saksalaisella koululla. Saat tarkemmat saapumisohjeet sähköpostilla 2 päivää ennen kurssin alkua.

Hinta: 159€

Max. 10 osallistujaa (on vapaita paikkoja)

JOS MAKSAT KULTTUURISETELEILLÄ:

Epassi: jatka ilmoittautuminen tämän sivun kautta. Maksusuoritusvaiheessa valitse maksutapana Epassi.

Edenred: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Paina tästä ja suorita maksu (159€) Edenred-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Smartum: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Suorita maksu (159€) Smartum-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

ILMOITTAUDU VIIKONLOPPUKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Tutustutaan soul- ja r&b -musiikkiin!)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (la 15.6.2024 klo 13.00). Tunti 2 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

VOIT OSTAA TUTUSTUTAAN SOUL JA R&B -MUSIIKKIIN! -VIIKONLOPPUKURSSIN MYÖS LAHJAKSI

Taidetöölön lahjakortti Tutustutaan soul- ja r&b -musiikkiin! -viikonloppukurssi  sopii lahjaksi 16+ ikäisille. Saat lahjakortin kahden päivän kuluessa sähköpostiisi pdf-muodossa. Varaamme paikan kurssilla heti maksusuorituksen jälkeen. Muista mainita kommenttikentään osallistujan nimi!

Ota meihin yhteyttä, jos haluat tilata lahjakortin (info@taidetoolo.fi).

MUUT TAIDETÖÖLÖN KURSSIT 2024

Puhe ja ääni -viikonloppukurssi
La-su 8.-9-2024 klo 13-14.30

Kärsitkö ääniongelmista, kuten äänen katkeilusta, narinasta ja käheydestä?
Tuntuuko kurkussa ikävää kireyttä? Katoaako ääni työpäivän aikana? Taidetöölön Puhe ja Ääni- kurssilla lähdemme tutustumaan puhetekniikkaan ja äänenhuollon perusteisiin.

Lauletaan tangoa! -kurssi
To 6. ja 13.6.2024 klo 16.30-18

Taidetöölön Lauletaan tangoa! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja tangomusiikin kautta.

Laulutaidottominen viikonloppukurssi
La-su 18.-19.5 (ryhmä 1) ja 15.-16.6.2024 (ryhmä 2)

Oletko aina halunnut oppia laulamaan, mutta tuntenut itsesi epävarmaksi äänesi suhteen? Siinä tapauksessa tämä kurssi on sinua varten. Laulutaidottomien kurssi tarjoaa rennon ja kannustavan ympäristön, jossa voit kehittää laulutaitojasi ilman turhaa painetta.

Lauletaan iskelmää! -viikonloppukurssi
La-su 8.-9.6.2024 klo 11-12.30

Taidetöölön Lauletaan iskelmää! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja iskelmämusiikin kautta.

Laulun tutustumiskurssi 4×45 min (yksityistunteina)

Laulun tutustumiskurssilla perehdymme laulamiseen laulutekniikan peruselementtien avulla. Syvähengitys on vapaan äänentuoton perusta, teemme harjoitteita joiden avulla oikeanlainen hengitysyhteys kehoon alkaa hahmottua. Pienetkin kehon kireydet siirtyvät helposti äänentuottomme esteiksi, kurssilla tehtävät hengitys- ja ääniharjoitukset auttavat ääntäsi vapautumaan sekä lisäävät tietoisuuttasi oman äänesi toiminnasta.

Laulun alkeiskurssi ryhmässä
Kesä 2024

Taidetöölön laulun alkeiskurssilla lähdemme tutustumaan laulutekniikan perusteisiin monipuolisten hengitys- ja ääniharjoitteiden kautta sekä tuttujen lauluja ja laulelmia apuna käyttäen.

Muihin instrumentteihin verrattuna laulussa tulee ottaa huomioon, että laulaja rakentaa laulutunnilla oman instrumenttinsa itse ääniharjoitusten avulla. Ääniharjoituksilla on oma tarkoituksensa jumpata tarvittavia toimintoja kehossa. Kehittyminen toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa jossakin urheilulajissa: oikeiden toistojen määrä luo uusia hermoratoja ja vahvistaa haluttuja lihaksia.

“Laululihaksemme” ovat piilossa, joten opettaja ohjaa paitsi silmiensä myös kuulonsa perusteella oppilasta harjoitusten terveeseen suoritustapaan. Jokaisella opettajalla on oma painotuspisteensä ja lähestymistapansa terveen äänen rakentamiseen.

Taidetöölön laulunopettaja on pedagogisesti pätevä ja kokenut ammattilainen. Monet työssään puheääntään käyttävät ovat kokeneet hyödylliseksi ja kiinnostavaksi tutustua äänen toimintaan osaavan opettajan johdolla. Laulutunnit edistävät tervettä äänenkäyttöä ja säännöllisellä harjoittelulla niin puhe- kuin lauluäänenkin saa harjoitettua kestäväksi ja kantavaksi.

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Lue tarinoita tästä.

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?