KITARAN KESÄKURSSI 2024

lapsille 6+ ja aikuisille

Kiinnostaisiko kitaransoitto? Haluaisit oppia soittamaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tai ehkä olet joskus aiemmin soittanut kitaraa, mutta siitä on aikaa ja täytyisi varmaan palauttaa asioita mieleen? Tervetuloa mukaan!

Kurssilla opit tuntemaan kitaran otelautaa, löytämään sieltä säveliä ja muodostamaan oikeita sointuja. Nuoteista ja tabulatuureista soitto molemmat tulevat tutuiksi.

Taidetöölön kesäkurssi tarjoaa mahdollisuuden soittoopintoihin myös kesällä. Kesäkurssi on hyvä tilaisuus kokeilla uutta harrastusta tai syventää jo aikaisemmin aloitettuja opintoja.

Kurssi järjestetään keskiviikkoisin 5.-19.6.2024 klo 17-20 välisenä aikana. Kurssiin kuuluu 3×30/45/60 min yksityisopetusta. Oppilas saa yhden vakituisen ajan.

Jos olet kiinostunut ryhmäopetuksesta, tutustu Taidetöölön kitaran alkeikurssiin, joka pidetään keskiviikkoisin 29.5.-19.6.2024 klo 16.45-17.45 (12-17 vuotiaille) ja klo 18-19 (aikuisille 18+). Tutustu tästä.

KENELLE KITARAN KESÄKURSSI ON SUUNNATTU

Taidetöölön kitaran kesäkurssi sopii aikuisille ja lapsille (6+), vasta kitaransoittoa aloittaville ja jo pidempään soittoa harrastaneille! Koulussamme voi opiskella niin klassista kuin esimerkiksi kevyttä musiikkia.

Kitaratunneilla tutustutaan nuotteihin sekä tabulaturiin ja opetellaan kappaleita heti ensimmäisestä tunnista alkaen. Kitarassa on miellyttävä ääni, ja äänenmuodostus nouseekin tärkeäksi teemaksi heti kitaraopintojen alussa. Kitara on myös todella monipuolinen soitin, ja jo opiskelun alkuvaiheessa voidaan erikoistua mm. jazz- ja bluesskaaloihin, rock-hittien kitarasooloihin tai keskittyä klassiseen kitaraan.

MITEN VALMISTAUTUA KITARAN KESÄKURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kesäkurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Jos sinulla ei ole omaa soitinta, meiltä saa lainata kitaran kotiharjoitteluun hinnalla 40€ / kurssi.

Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli! Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

KURSSIN AIKANA (aloitteleville lapsille):

Tunti 1: Tutustumme kitaraan ja toisiimme. Ensimmäisenä aiheena ensimmäiselle tunnilla on soittoasento ja kitaran osat. Oppilas alkaa harjoitella kitaran pitämistä sylissä ja kokeilee yksinkertaisia tapoja tuottaa ääni soittimesta. Oikea käsi harjoittelee kielten näppäilyä. Vasen käsi otelaudalta sävelen painamista.

Tunti 2: Ensimmäiset otteet.

Harjoittelet yhdellä sormella soitettavaa C- ja G-duuri sointua. Kuuntelemme kuinka kauan soitettu sointu soi. Käytämme aluksi vain ensimmäistä kolmea kieltä. Saat ohjeet, kuinka harjoitella tunnin tehtäviä kotona.

Tunti 3: Nuotit ja materiaalit.

Opettaja tarjoaa oppimateriaalia oppimisen tueksi. Oppilaalle hyvä ensimmänen oma kitaravihko on Vivo kitara. Kirj. Tharmaratham – Wilkus. Jatkamme edellisen tunnin tehtävien harjoittelua.

KURSSIN AIKANA (aloitteleville aikuisille):
Tunti 1: Tutustumme kitaraan ja toisiimme. Aiheina ensimmäiselle tunnilla on soittoasento, käsien tehtävät, virittäminen ja ensimmäiset otteet.
Tunti 2: Ensimmäiset soinnut.
Ensimmäiset sointu-otteet ja niiden vaihtaminen. Sointujen, sointumerkkien ja säestämisen hallinta ovat kitaristien peruskauraa! Aloitat niiden opettelun siis jo varhain.
Tunti 3: Nuotit, tabulatuurit ja materiaalit.
Opettaja tarjoaa oppimateriaalia oppimisen ja  kotiharjoittelun tueksi. Tässä vaiheessa opettaja voi suositella eri kitaravihkoja ja kappaleita oppilaan omista lähtökohdista riippuen. Pääset soittamaan harjoituksia nuottipaperista.

Kokeneempien oppilaiden kanssa opetuksen painopisteenä voivat olla muun
muassa tulkitseminen, musiikin syvällisempi ymmärtäminen ja erilaiset soittotekniikat. On mahdollista keskittyä tarkemmin esimerkiksi oppilaan heikkouksiin ja vahvuuksiin, ja oppilaan toiveesta voidaan myös syventyä tarkemmin musiikin eri osa-alueisiin.

KITARAN KESÄKURSSIN AIKATAULUT

Tunti 1: ke 5.6.2024

Tunti 2: ke 12.6.2024

Tunti 3: ke 19.6.2024

Oppilas saa yhden vakituisen ajan.

KURSSIN OPETTAJA SAULI PALMUJOKI

Sauli Palmujoki, Taidetöölön kitaraopettaja

Sauli on koulutukseltaan Musiikkipedagogi (AMK). Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta 2016 pääaineenaan klassinen kitara. Sauli on monipuolinen muusikko, kitaristi ja laulaja. Hänen soittimistoon kuuluu nylon- ja teräskielisiä akustisia kitaroita ja sähkökitaroita. Sauli toimii myös trubaduurina ja bändisoittajana. Omimmillaan hän on musiikin tekijänä ja hän viihtyy hyvin eri genrejen parissa. Sauli on hankkinut instrumenttipedagogin työn lisäksi kokemusta myös muista musiikinopettajan tehtävistä.

Keskiviikkoisin 5.-19.6.2024 klo 17-20

Tunnit pidetään keskiviikkoisin samaan aikaan.

3x30/45/60 min yksityistuntia

Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

Kitaran kesäkurssi 2024:
3x60 min yksityistuntia
€285
3x45 min yksityistuntia
€225
3x30 min yksityistuntia
€165
Soittimen laina (tarvittaessa)
€40 / kurssi
JOS MAKSAT KULTTUURISETELEILLÄ:

Epassi: jatka ilmoittautuminen tämän sivun kautta. Maksusuoritusvaiheessa valitse maksutapana Epassi.

Edenred: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Paina tästä ja suorita maksu (165€ / 225€ / 285€) Edenred-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Viestissä mainitse mikä kurssi on kyseessä sekä varaamasi aika. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Smartum: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Suorita maksu (165€ / 225€ / 285€) Smartum-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Viestissä mainitse mikä kurssi on kyseessä sekä varaamasi aika. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

ILMOITTAUDU KITARAN KESÄKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Kitara 30, 45 tai 60 min)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (ke 5.6.2024). Tunnit järjestetään keskiviikkoisin 19.6 saakka samaan aikaan:

Tunnit 2 ja 3 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Mainitse viestikentässä, jos tarvitset kitaran lainaksi. Lähetämme sinulle vuokrasopimuksen ja laskun (40€) erikseen sähköpostitse.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa musiikkiharrastus. Kun huomaat ajattelevasi, että tahdot oppia soittamaan kitaraa, olet jo melkein aloittanut. Lähes niin yksinkertaista se on.

Pian huomaat, että ajatukset soittimen hankkimisesta ja jonkinlaisen oppimateriaalin tai kitaramentorin etsimisestä homman alulle panemiseksi pulpahtelevat mieleen. Olet astumassa sisään kitaransoiton ihmeelliseen maailmaan.

Motivoitunut aikuisopiskelija hämmästyttää kapasiteetillaan. Työssäni kitaransoitonopettajana olen saanut huomata, kuinka kitaransoitosta innostunut aikuinen voi oppia käden käänteessä huomattavan määrän taitoja. Tunneilleni saapuvilla aikuisikäisillä on usein hyvin selkeä ja realistinenkin kuva kitaransoitosta ja omasta sorminäppäryydestä. Musisointi on alusta pitäen juuri niin mutkatonta kuin sen tuleekin olla.

Tietysti hyväksi soittajaksi kehittyminen vie aikansa. Sormet tottuvat kieliin, sointu-otteet menevät lihasmuistiin, otelaudan tuntemus paranee. Mutta alkusysäys voi olla hyvinkin voimallinen: lapsenomaisesti sitä innostuu jostain uudesta ja kuin varkain tajuaa, että tämähän on hauskaa!

Oikeilla soittotunneilla pääsee soittamaan toisen kanssa. Opettaja auttaa ja inspiroi. Oikean Youtube-tutoriaalin katsomalla ehkä saat vastauksen johonkin pulmaan, mutta kontakti ihmiseen jää uupumaan. Soittotunneilla mieltä askarruttavia kysymyksiä on helppo esittää.

Kun aloittaa aikuisena soittoharrastuksen, voi hämmästyä musiikin soittamisen hienoudesta. Lempikappaleet voivat taittua nyt aivan omissa käsissä. Voi tarjota iloa muille tavalla, joka ennen ei ollut mahdollista. On mahtava fiilis, kun pääsee osaksi soittamisen yhteisöllisyyttä. Yhtäkkiä näkee kaikkialla potentiaalisia kuvioita musiikkiharrastuksen syventämiseksi. Aikuisilla on usein silmää sille, miten kehittää omaa kiinnostuneisuuttaan kiehtovaan lajiin, oli kyse musiikista tai vaikka urheilusta.

Todettakoon lopuksi, että on hyvin vaikeaa vertailla lasten ja aikuisten välistä oppimisprosessia. Kitaransoiton alkutaival on kaikille omanlaisensa.

MUUT TAIDETÖÖLÖN KITARAKURSSIT 2024

Kitaran alkeiskurssi pienryhmässä
ke 29.5.-19.6.2024 klo 18-19

Taidetöölön kitaran alkeiskurssi on suunnattu erityisesti niille, jotka eivät ole koskaan harrastaneet kitaransoittoa ohjatusti, mutta haluaisivat kokeilla.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?