PIANON KESÄKURSSI 2024

Kiinnostaisko pianonsoitto? Haluat oppia soittamaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tullut joskus aiemmin soiteltua, mutta siitä on aikaa ja täytyisi varmaan palauttaa asioita mieleen? Tervetuloa mukaan!

Taidetöölön pianon kesäkurssi tarjoaa mahdollisuuden soitto-opintoihin myös kesällä. Kesäkurssi on hyvä tilaisuus kokeilla uutta harrastusta tai syventää jo aikaisemmin aloitettuja opintoja.

KURSSI 1: keskiviikkoisin 22.5.-5.6.2024 klo 15-20 välisenä aikana. Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan, kolme kertaa.

KURSSI 2: ma-ti-ke 17.6-19.6.2024 klo 15-21. Tunnit järjestetään kolme kertaa peräkkäisinä päivinä.

Kurssiin sisältyy 3×30 / 45 / 60 min yksityisopetusta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

KENELLE PIANON KESÄKURSSI ON SUUNNATTU

Taidetöölön pianon kesäkurssi sopii aikuisille ja lapsille (5+), vasta pianonsoittoa aloittaville ja jo pidempään soittoa harrastaneille! Koulussamme voi opiskella niin klassista kuin esimerkiksi kevyttä musiikkia.

Pianotuntien aikana keskitytään oppilaan toiveita huomioiden:

– Monipuolisen piano-ohjelmiston soittaminen, joka sisältää klassisen musiikin eri tyylisuuntia ja/tai vapaa säestystä

– Musiikin perusteet: Nuotinlukutaito, rytmin hahmotus, sävellajit, duuri-ja mollisoinnut

– Ergonominen ja musiikkia palveleva soittotekniikka

– Ilmaisun rohkeus ja vapaan soinnin etsintä

– Musiikillisen muodon hahmottaminen

MITEN VALMISTAUTUA PIANON KESÄKURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kesäkurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

KURSSIN AIKANA (jos olet aloittelija):

Jo ensimmäisellä tunnilla päästään musiikin ja soiton makuun soittamalla helppoja kappaleita opettajan säestyksellä. Lapset oppivat musiikkia helposti erilaisten leikkien kautta. Rytmitehtävät, korvakuuloharjoitukset ja nuotinluku kuuluvat kesäkurssin monipuoliseen sisältöön.

Aikuisopiskelijoiden kanssa keskustellaan tavoitteista ja tarpeista. Sitä kautta jokaiselle opiskelijalle luodaan oma, henkilökohtainen opetussuunnitelma. Aiemmin soittoa harrastaneet oppilaat voivat tuoda oman suosikkikappaleensa nuotin mukanaan ja aloittaa suoraan sen työstämisen opettajan kanssa.

Tunneilla harjoitellaan heti alusta asti rentoa soittoasentoa ja ergonomista soittotekniikkaa, opitaan nuotinlukua ja kehitetään sekä sävelkorvaa että koordinaatiokykyä – nopeasti pystytään jo soittamaan kädet yhteen. Tunneilla tutustutaan myös yhteissoittoon, esimerkiksi opettajan kanssa yhdessä nelikätisesti soittaen. Soittotunnit suunnitellaan yksilöllisesti kunkin oppilaan tarpeiden mukaan aina alkeista eteenpäin. Yhdessä oppilaan kanssa valittu ohjelmisto vaihtelee klassisesta vaikkapa omiin pop-suosikkeihin.

Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli! Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

KURSSIN OPETTAJAT

Kurssi 1: Irina Zoteeva

Kurssi 2: Hannele Ahola

Tutustu opettajiin tästä.

Lue, mitä asiakkaamme sanovat meistä:

“Aloitin pianonsoiton opiskelun noin puolitoista vuotta sitten Hannelen opetuksessa täytenä ummikkona. En ollut sitä ennen soittanut yhtäkään soitinta enkä muutenkaan harrastanut musiikkia, eikä minulla siksi ollut juuri minkäänlaisia ennakko-oletuksia siitä, millaista opiskelu olisi ja miten oppiminen lähtisi aikuisiällä sujumaan. Hannelella on kuitenkin todella reipas ja rohkaiseva ote, joten pääsin pian pianonsoiton makuun. Vaikka edistyminen on ruuhkavuosien kiireissä hyvinkin aaltoilevaa, olen ehtinyt oppia tunneilla paljon: vaihtelevien pienten pianokappaleiden onnistunut opettelu on palkitsevaa ja pitää motivaatiota hyvin yllä, ja nuotinlukutaitokin paranee selvästi koko ajan. Oppitunnit ovat samalla sekä leppoisia että tehokkaita; vaikka oma harjoittelu onkin välillä jäänyt hyvin vähiin, on Hannele onnistunut mukauttamaan tunteja niin, että niistä on silloinkin saanut aina mukavasti uutta pohdiskeltavaa. Pianotunnit Taidetöölössä ovat osoittautuneet varsin koukuttavaksi matalan kynnyksen harrastukseksi.”

– Taidetöölön piano-oppilas

Minusta on erityisen ihanaa, että Taidetöölö antaa musiikkiharrastusmahdollisuuden myös aikuisille riippumatta lähtötasosta tai siitä, onko resursseja käydä tunneilla ihan joka viikko. Tulin itse pianotunneille siltä pohjalta, että olen joskus lapsena harrastanut ja nuotinlukutaito on tallella, mutta en osaa itsekseni työstää mitään vähänkään vaativampaa pianolla. Irinan ammattitaidon näki heti siinä, kuinka hän sai selville lähtötasoni ja tarjosi juuri siihen sopivia harjoituksia – myös sellaisen kappaleen, jota en olisi ikinä uskaltanut valita itse itselleni, koska siinä oli “liikaa nuotteja”! Vaativamman kappaleen harjoittelu kuitenkin lähti sujumaan, kun Irina neuvoi täsmällisesti, millaisiin asioihin harjoittelussa kannattaa kiinnittää huomiota. Jatkan pianotunneilla käymistä suurella innolla ja olen todella iloinen, että olen löytänyt Taidetöölöstä tavan toteuttaa musiikkiharrastusta vielä aikuisiällä!

– Matilda, Taidetöölön piano-oppilas

Aloitin uudelleen pianonsoittoharrastuksen liki 50 vuoden tauon jälkeen. (Sain tyttäreltäni joululahjaksi Taidetöölön kokeilutunteja.) Kannustavan alun jälkeen jatkoin tunneilla. Heräsi kiinnostus oppia. Asteikkoja, musiikinteorian selvittelyä, kappaleiden tulkintaa, soittajan urheutta … Olen aina jännittänyt pianonsoittoa. Kädet hikoavat, olo ei ole mukava, odotan väärinsoittoa -iik!! En ole musikaalinen … hmm … tai olisikohan kyse harjoituksen puutteesta?

Sormet vieläkin vasta tunnustelevat nuottien yhteyttä kuultavaan musiikkiin. Opettajan selitykset kappaleista avaavat ovea musiikin maailmaan. Mielenkiintoista! Soittaminen ei olekaan vain peräkkäisten sävelten naputtamista oikeassa tempossa! Ajoittain jo onnistun tavoittamaan tulkintaa muutaman tahdin verran. Ja sitten taas: tulkinta säilyy, mutta sormet eivät ole oikeilla koskettimilla. Huh! Soittaminen pitäisi aina aloittaa ammattitaitoisen opettajan kanssa. (Se, että tuntee nuotit ja itse osaa soittaa, ei vielä takaa pedagogista valmiutta.) Tämä pätee ihan kaikkeen muuhunkin. Innostava ja taitava opettaja saa aikaan ihmeitä.

– Katri, Taidetöölön piano-oppilas

AIKATAULUT
Kurssi 1: ke 22.5.--5.6.2024 klo 15-20

Tunnit järjestetään viikoittain 3 kertaa samaan aikaan.

Kurssi 2: ma-ti-ke 17.-19.6.2024 klo 15-21

Tunnit järjestetään kolme kertaa peräkkäisinä päivinä samaan aikaan

3x30/45/60 min oppituntia

Osoite: Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

Pianon kesäkurssi 2024:
4x60 min yksityistuntia
€285
4x45 min yksityistuntia
€225
4x30 min yksityistuntia
€165
JOS MAKSAT KULTTUURISETELEILLÄ:

Epassi: jatka ilmoittautuminen tämän sivun kautta. Maksusuoritusvaiheessa valitse maksutapana Epassi.

Edenred: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Paina tästä ja suorita maksu (165€ / 225€ / 285€) Edenred-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Viestissä mainitse mikä kurssi on kyseessä sekä varaamasi aika. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Smartum: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Suorita maksu (165€ / 225€ / 285€) Smartum-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Viestissä mainitse mikä kurssi on kyseessä sekä varaamasi aika. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

ILMOITTAUDU PIANON KESÄKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Piano 30, 45 tai 60 min)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (ke 22.5. tai ma 17.6.). 

Tunnit 2 ja 3 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?