Musiikin harrastaminen: 3 mielyttävää sivuvaikutusta, joista et ehkä ole tiennyt

1️⃣Kyky suorittaa useita tehtäviä samanaikaisesti

Musiikin oppimisessa kokonaisvaltaisuus on tärkeää: asento, hengitys, lihastyö, äänen tuottaminen. Alkuvaiheessa vaikeinta onkin oppia hallitsemaan prosessia kokonaisuuden kannalta. Tuntuu mahdottomalta soittaa molemmilla käsillä samanaikaisesti, käyttää pedaalia, seurata äänenlaatua, säätää äänenvoimakkuutta ja olla rasittamatta lihaksia liikaa.

Kuitenkin, tämän taidon opittuasi voit soveltaa sitä myös arkielämässä. Aivot oppivat käsittelemään enemmän tietoa kerralla, mikä auttaa reagoimaan nopeammin ja tehokkaammin erilaisiin elämäntilanteisiin.

2️⃣Kyky saavuttaa asetetut tavoitteet

Kun aloitamme uuden harrastuksen, opimme havainnoimaan omaa oppimisprosessiamme. Huomaamme, miten tyydyttävältä tuntuu nähdä kehittyminen omassa tekemisessään!

Musiikkiharrastuksessa meitä ajaa eteenpäin halu oppia lempikappale, laulaa kauniisti, esiintyä lavalla, oppia nuotinluku. Kun näet, että onnistut tässä, siirrät tämän tunteen automaattisesti muihinkin elämäsi asioihin ja tavoitteisiin.

3️⃣Kyky rentoutua ja siirtyä rutiinitehtävästä toiseen

Jos et ole vielä löytänyt omaa stressinpoistokeinoasi nykyajan nopeassa rytmissä, harkitse musiikkiharrastusta.

Tämä ei tarkoita, että oppitunneilla rentoutuisit ja lepäisit. Mutta oppitunnin aikana keskityt täysin itseesi: puhdistat mielesi rutiininomaisista ajatuksista ja lataat sisäisen akkusi. Ja mikä tärkeintä, tunnet, kuinka luovuuden ja luomisen energia herää. Tämä on verraton lääke ylikuormitukseen!