Kiinnostaisko kitaransoitto? Tarttis oppia soittamaan, mutta et tiedä mistä aloittaa? Tullut joskus aiemmin soiteltua, mutta siitä on aikaa ja täytyisi varmaan palauttaa asioita mieleen? Tervetuloa mukaan!

Kurssilla opit tuntemaan kitaran otelautaa, löytämään sieltä säveliä ja muodostamaan oikeita sointuja. Nuoteista ja tabulatuureista soitto molemmat tulevat tutuiksi. Yhdessä porukassa musisointi antaa intoa ja motivaatiota omaankin soittamiseen!

Kurssi järjestetään lauantaisin 18.1-15.2 klo 14.30-15.30 osoitteessa Lapinrinne 2 (Kamppi). Pääset kätevästi paikalle niin ratikalla, bussilla kuin metrollakin. Kartta

KENELLE KITARAKURSSI ON SUUNNATTU:

Kitaran alkeiskurssi soveltuu kaikille jotka ovat kiinnostuneita alkamaan opettelemaan kitaransoittoa. Kurssille tarvitsee tuoda mukaan kitara.

Kurssiin sisältyy 5×60 min ryhmäopetusta. Ryhmään mahtuu 5 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

KURSSIN AIKANA:

Opettaja esittelee yleisesti soitinta ja pääset nopeasti alkuun helppojen harjoitusten avulla. Tunneilla käydään läpi erilaisia soittotekniikoita ja kokeillaan soittamista sekä plektralla että sormin näppäillen. Ei ole yhtä oikeaa tapaa soittaa!

Osaat pian monta tuttua riffiä! Pop, rock, iskelmä, lastenlaulut… Opettelemme lukemaan nuotteja ja seuraamaan kappaleita sointumerkkien ja laulun sanojen mukana. Tutustumme myös korvakuulolta soittamiseen. Se on hauskaa, sitä voi harjoitella helposti ja se kehittää musiikillista muistamista!

Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain oma kitara ja iloinen mieli! Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

KURSSIN JÄLKEEN:
  • Osaat pitää kitaraa oikein.
  • Osaat soittaa pari tuttua laulua.
  • Osaat lukea sointumerkkejä ja seurata nuottia.
KURSSIN OPETTAJA SAULI PALMUJOKI

Kitaristi, muusikko ja soitonopettaja. Saulilla on pitkä ja monipuolinen kokemus soittajana ja esiintyjänä. Koulutukseltaan hän on Musiikkipedagogi (AMK). Opettamisessa Saulille tärkeitä arvoja ovat yksilöllinen oppiminen ja soittamisen ilo.

Aikataulut: lauantaisin 18.1-15.2 klo 14.30-15.30, 5x60 min tuntia

Osoite: Lapinrinne 2, 00101 Helsinki (Kamppi)

Hinta: 195€ (sis. ALV 24%)

Ryhmä: 5 osallistujaa (18+)

Maksua ei palauteta perutuista tunneista.

ILMOITTAUDU KITARAKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Kitaran alkeiskurssi)

2. Valitse “tammikuu” ja varaa aika ensimmäiselle tunnille (la 18.1). Tunnit järjestetään lauantaisin samaan aikaan.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Riittävätkö YouTube -tutorialit, jos haluan kehittyä harrastuksessani? Pitäisikö mennä mielummin soittotunneille?
Tässä listattuna viisi syytä, miksi valita elävä opettaja tutorialien sijaan:
  1. Tutorialin tekijä ei tunne oppimishistoriaasi

Videon kautta sinua puhutteleva vieras opettaja ei tiedä tarkalleen, kenelle hän puhuu ja millä tasolla kuuntelijan sen hetkiset taidot ovat.

Soitto- tai laulutunnilla opettajan vastuulla on kartoittaa oppilaan oppimishistoriaa ja tapoja hahmottaa musiikkia. Näin varmistetaan, että oppimisen lähtökohta toimii.

  1. Tutorialit keskittyvät usein yksityiskohtiin, eivät prosessiin

Oppiminen koostuu monesta eri kerroksesta. Oppimisen eri kerrokset muodostavat yksilöllisen oppimisprosessin.

Yksittäinen vinkki vitonen yhdistyy parhaassa tapauksessa oppijan muihin oppimiskerroksiin, huonossa tapauksessa se unohtuu kokonaan tai saa oppijan painottamaan väärin jotakin asiaa.

Joskus on virkistävää opetella yksittäisiä uusia asioita tai kokeilla vinkkejä, mutta ne toimivat yleensä parhaiten silloin, kun pohjatiedot ja taidot ovat vakaalla tasolla.

  1. Kommunikaatio opettajan ja oppilaan välillä on osa oppimista

Välillä lifestyle -blogeja lukiessani unohdan, että vaikka tiedän kirjoittajasta henkilökohtaisia asioita, suhteessamme ei ole vastavuoroisuutta. Bloggari ei tiedä, kuka minä olen.

Jos opettaja videolla ei tiedä kuka sinä olet, yksi oppimiseen liittyvä arvokas elementti, vastavuoroinen kommunikaatio, jää puuttumaan.

Koulusta valmistuttuani olen pohtinut paljon, miten arvokasta opettajien tuki on ollut. Osa turvallista oppimisympäristöä on ollut se, että minulla on ollut opettajassa vierelläkulkija ja viitoittaja. Tämä tekee oppimisesta kokonaisvaltaisen ja yhteisöllisen kokemuksen.

  1. Elävä opettaja tekee oppimisesta turvallisempaa

Tutorialien kautta oppiminen voi pahimmillaan haitata tai hidastaa oppimista.

Useammin kuin kerran laulutunnilleni on tullut äänensä tukkoon laulanut oppilas, joka on tehnyt YouTube -videoiden neuvoilla ääniharjoituksia. Kun harjoitukset katsotaan yhdessä, huomaan, että kyseinen harjoitus on erinomainen. Oikein tehtynä. Monissa ääniharjoituksissa on olemassa riski, että niitä tulee tehdyksi hieman väärin.

Laulamisessa on aina tuhat huomioitavaa asiaa, joita laulaja itse ei inhimillisistä syistä kykene yhtäaikaisesti hahmottamaan. Tähän tarvitaankin toisia korvia, eli elävää opettajaa.

  1. Tai entä jos voi saada molemmat?

Jos valitset elävän opettajan ja opiskelet taitolajia livetilassa, se ei sulje sitä pois, etteikö myös netissä olevaa materiaalia ja teknologiaa yleisesti voisi käyttää hyödyksi.

Opettajasi osaa todennäköisesti suositella sinulle sopivia videoita. Myös videointi ja äänitys tuntitilanteessa oppimistulosten ja itseoppimisen tehostamiseksi on mainio apuväline. Itse asiassa, tämä taitaa olla tulevaisuuden yksi keskeisistä opetustavoista taideaineiden kentällä.

Loading...
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista viikonloppukursseistamme?