LAULUN ALKEET, YKSITYISTUNNIT,

KESÄ 2024

Taidetöölön laulutunneilla tutustumme äänenkäytön peruslaulutekniikkaan ja laulamme lempilaulujasi. Aikaisempaa kokemusta musiikista tai nuotinlukutaitoa ei tarvita.

Kesäkurssi on hyvä tilaisuus kokeilla uutta harrastusta tai syventää jo aikaisemmin aloitettuja opintoja.

Taidetöölön kesäkurssiin kuuluu 3 x 30 / 45 / 60 min yksityisopetusta. Voit ostaa kesäkurssipaketin suoraan nettisivujen kautta.

LAULUKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
  • Harkitset lauluharrastuksen aloittamista: kolme viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan laulamisesta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja äänen kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
  • Olet harrastanut laulamista aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: laulun kesäkurssilla kertaat laulutekniikan perusasioita ja pääset nauttimaan laulamisen ilosta.
  • Olet itseoppinut laulaja, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa oppilaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
  • Käytät ääntäsi paljon töissä ja pidät puheita yleisön edessä. Kurssilla  opeteltavien harjoitusten avulla opit vahvistamaan  ääntäsi niin, että äänestäsi tulee kestävämpi.

LAULUKURSSI SOPII MYÖS LAPSILLE 7+:
  • Lauluharrastuksen aloittaminen kiinnostaa: kolme viikkoa kestävällä kurssilla saa kokonaiskuvan uudesta harrastuksesta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja taidon kehittämiseen, joita voi käyttää omassa harjoittelussa myös kurssin jälkeen.

  • Lapsesi on jo harrastanut laulua aiemmin: laulun kesäkurssilla kerrataan jo opittuja asioita johdonmukaisesti ja opettaja suunnittelee harjoitteet osallistujan taitotason mukaan.

  • Lapsesi käy jo musiikkitunneilla, mutta haluaa laajentaa musiikillista osaamistaan: laulutunnit ovat oiva lisä muiden instrumenttiopintojen ohessa.

Aikaisempaa kokemusta laulutunneista ei tarvita.

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta.

MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Kurssille sinun tarvitsee tuoda vain iloinen mieli! Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

KURSSIN AIKANA (jos olet aloittelija):

– Tutustut äänenkäytön perustekniikkaan ammattitaitoisen opettajan ohjauksessa
– Kehität laulutekniikkaa monipuolisten hengitys- ja ääniharjoitusten avulla
– Opit ilmaisemaan itseäsi musiikin keinoin, lempimusiikkiasi laulaen

Kesäkurssin ensimmäiselle yksityislaulutunnille voi jo halutessaan tuoda omaa suosikkiohjelmistoaan, jolloin päästään heti musisoimisen makuun. Lauluohjelmiston lisäksi kesäkurssilla harjoitetaan laulu- ja hengitystekniikkaa erilaisten ääniharjoitusten avulla.

Kesäkurssille voi tulla ilman tarkempaa suunnitelmaa. Yhdessä lauluopettajan kanssa oppilaalle räätälöidään sopivat ääniharjoitukset ja laulettava ohjelmisto joka kehittää, motivoi ja ennen kaikkea lisää laulun iloa ja äänenkäytön varmuutta.

KURSSIN OPETTAJA ALIISA PIHLANNE

Aliisa Pihlanne on Metropolia ammattikorkeakoulussa opintojaan viimeistelevä rytmimusiikin musiikkipedagogi. Hän on lisäksi opiskellut muusikoksi Pop & jazz konservatoriossa ja tekee monipuolisesti muusikon töitä opetustöidensä ohella. Aliisan opetusfilosofia nojaa positiiviseen pedagogiikkaan, oppijalähtöisyyteen ja hyvän musiikkisuhteen luomiseen. Hänen tunneillaan musiikkia ja laulamista lähestytään monipuolisella otteella – teknisesti ja taiteellisesti. Kaiken tekemisen lähtökohtana on musiikin riemu ja luovuus. Tunneilla harjoitellaan oppijan toiveiden mukaan laulutekniikkaa, musiikin teoriaa laulajan näkökulmasta, rytmimusiikin eri genrejä, tulkintaa ja musiikillisia asioita, kuten improvisointia. Aliisan tunneille ovat kaikki laulajat tervetulleita!

LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:

Aliisa onnistuu erinomaisesti kannustavan valmentavassa opetuksessa. Kun itsellä on kehittymisen lisäksi tavoitteen ihan vaan hauskanpito ja arjen (lähes terapeuttinen) tuki, on Aliisan tunneille ilo tulla ja vielä suuremmalla ilolla varustautuneena kiva jatkaa muihin elämän aktiviteetteihin.

– Aliisan oppilas

“Varasin laulun kesäkurssin ihan omaksi ilokseni ja kokeillakseni jotakin uutta. Aiempaa kokemusta laulusta ei oikeastaan ollut, enemmänkin tunne etten “osaa” laulaa enkä ymmärrä, miten laulaminen toimii. Lyhyellä kurssilla pääsi tietysti vasta vähän kokeilemaan laulamista, mutta tuntuu että sain siitä silti paljon. Ymmärsin jo hieman omaa ääntä ja äänenkäyttöä ihan puhumisenkin kannalta ja sain hyvin eväitä kotona harjoitteluun. Kurssi toimi hyvänä rohkaisuna ja takapuolelle potkaisuna, tuli tunne että tämänkin asian voi osata.”

– Laulun kesäkurssin osallistuja, v. 2022

Aliisa on erittäin huomaavainen suunnitellessaan oppilaansa päämenoksi häntä haastavia harjoituksia. Selkeästi hänellä on kyky havainnoida oppilaan osaamista kokonaisuutena ja keskittyä niin harjoittamaan vahvuuksia, kuin petraamaan heikompien osa-alueiden saralla (kuten vaikkapa nuotinluku, haitalliset lihasjännitykset, tuki tahi sen puute, resonanssi, kurkunpään asennot, etc.).

– Aliisan oppilas

TAIDETÖÖLÖN LAULUTUNNEILLA SUOSITUIMMAT LAULUT
ma-ke klo 15-21

Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan.

3x30 / 45 / 60 min yksityistuntia

1 tunti/vko samaan aikaan

Osoite: Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

Pop/jazz-laulukurssi 2024:
3x60 min yksityistuntia
€285
3x45 min yksityistuntia
€225
3x30 min yksityistuntia
€165
JOS MAKSAT KULTTUURISETELEILLÄ:

Epassi: jatka ilmoittautuminen tämän sivun kautta. Maksusuoritusvaiheessa valitse maksutapana Epassi.

Edenred: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Paina tästä ja suorita maksu (165€ / 225€ / 285€) Edenred-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Viestissä mainitse mikä kurssi on kyseessä sekä varaamasi aika. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Smartum: sinun ei tarvitse ilmoittautua nettisivujen kautta! Suorita maksu (165€ / 225€ / 285€) Smartum-sovelluksen kautta. Ota maksustasi kuvakaappaus ja lähetä se meille info@taidetoolo.fi -osoitteeseen. Viestissä mainitse mikä kurssi on kyseessä sekä varaamasi aika. Saat paikan vahvistusviestin 24h sisällä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

ILMOITTAUDU LAULUN ALKEET -KESÄKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Laulun alkeet 3×30, 45 tai 60 min)

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (ma 3.6 tai ti 4.6 tai ke 5.6). Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan.

Tunnit 2 ja 3 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:

MUUT TAIDETÖÖLÖN LAULUKURSSIT, kesä 2024

Tutustutaan soul- ja r&b -musiikkiin! -viikonloppukurssi
La-su 15.-16.6.2024 klo 13-14.30

Taidetöölön Tutustutaan soul- ja r&b -musiikkiin! -ryhmälaulukurssilla tutustutaan afroamerikkalaisen soul- ja r&b -musiikin historiaan, estetiikkaan ja tärkeisiin kappaleisiin. Lisäksi kurssilla tehdään katsaus siihen, miltä soul- ja r&b -musiikki kuulostaa tänä päivänä.

Lauletaan euroviisuja! -viikonloppukurssi
La-su 18.-19.5.2024 klo 11-12.30

Kevät on Euroviisujen aikaa! Mikä olisikaan parempi tapa viettää toukokuista viikonloppua, kuin laulaa viisuhittejä yhdessä muiden kanssa.

Taidetöölön Lauletaan Euroviisuja! -ryhmälaulukurssilla harjoitellaan laulutekniikkaa, kuten kehon käyttämistä laulun tukena, artikulointia ja rekisterivaihdoksia. Lisäksi kurssilla harjoitellaan Euroviisujen hengessä suurten tunteiden tulkintaa.

Lauletaan tangoa! -kurssi
To 6. ja 13.6.2024 klo 16.30-18

Taidetöölön Lauletaan tangoa! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja tangomusiikin kautta.

Laulutaidottominen viikonloppukurssi
La-su 18.-19.5 (ryhmä 1) ja 15.-16.6.2024 (ryhmä 2)

Oletko aina halunnut oppia laulamaan, mutta tuntenut itsesi epävarmaksi äänesi suhteen? Siinä tapauksessa tämä kurssi on sinua varten. Laulutaidottomien kurssi tarjoaa rennon ja kannustavan ympäristön, jossa voit kehittää laulutaitojasi ilman turhaa painetta.

Lauletaan iskelmää! -viikonloppukurssi
La-su 8.-9.6.2024 klo 11-12.30

Taidetöölön Lauletaan iskelmää! -ryhmälaulukurssilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin monipuolisten ääniharjoitusten ja iskelmämusiikin kautta.

Laulun pop/jazz -kesäkurssi (yksityistunteina)

Laulun alkeet -kesäkurssilla perehdymme laulamiseen laulutekniikan peruselementtien avulla. Syvähengitys on vapaan äänentuoton perusta, teemme harjoitteita joiden avulla oikeanlainen hengitysyhteys kehoon alkaa hahmottua. Pienetkin kehon kireydet siirtyvät helposti äänentuottomme esteiksi, kurssilla tehtävät hengitys- ja ääniharjoitukset auttavat ääntäsi vapautumaan sekä lisäävät tietoisuuttasi oman äänesi toiminnasta.

Laulun alkeiskurssi ryhmässä
Kesä 2024

Taidetöölön laulun alkeiskurssilla lähdemme tutustumaan laulutekniikan perusteisiin monipuolisten hengitys- ja ääniharjoitteiden kautta sekä tuttujen lauluja ja laulelmia apuna käyttäen.

KUUNTELE TAIDETÖÖLÖN OPPILAIDEN ESITYKSIÄ

Oppilaamme Elise-Juliette esiintyy The Voice of Finlandin finaalissa

Oppilaamme esiintyvät oppilaskonserteissa

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?