Joululaulukurssi 2022

Joululauluryhmät ovat täynnä. Tutustu Taidetöölön tammikuun alkeiskurssiin tästä.
Taidetöölön laulun joulukursilla tutustumme äänenkäytön perustekniikkaan ja laulamme joululauluja. Tule mukaan, aikaisempaa kokemusta musiikista tai nuotinlukutaitoa ei tarvita!

Kurssiin kuuluu 3×60 min ryhmäopetusta.

Joululaulukurssi pidetään 8-10 hengen ryhmässä sekä pienryhmässä (4 hlöä).

KENELLE JOULULAULUKURSSI ON SUUNNATTU:

Kurssi soveltuu vasta aloittelijoille ja kaikille laulamisesta kiinnostuneille, aiempaa kokemusta lauluharrastuksesta ei tarvita.

Laulun joulukurssilla tutustutaan äänekäytön perustekniikkaan erilaisten hengitys- ja ääniharjoitusten avulla. Laulamme ryhmässä joululauluja.

Tarjolla on laulutunteja aikuisille (18+ vuotiaille). Kurssiin sisältyy 3 x 60 min ryhmäopetusta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

KURSSIN AIKANA:
 • Opimme kurssilla erilaisia ääniharjoituksia, joiden avulla voi kehittää omaa äänenkäyttöään myös kotona
 • Saat lisää tietoa hengityksen tärkeydestä ja sen vaikutuksesta ääneen
 • Saat hyödyllistä tietoa äänestä ja sen toiminnasta.

Laulamme perinteisiä ja rakastettuja joululauluja, kuten:


I. Berlin: White Christmas
M. Torme’: The Christmas Song
L. Wartiovaara-Kallioniemi: Tonttu
J. Sibelius: En etsi valtaa, loistoa
H. Blake: Walking in the Air
P. Simojoki: Tulkoon joulu
F. Gruber: Jouluyö, juhlayö
C. Haggkvist: Taivas sylissäni
K. Halonen: Sydämeeni joulun teen
O. Kotilainen: Varpunen jouluaamuna
P. J. Hannikainen: Tuikkikaa, oi joulun tähtöset
K. Collan: Sylvian joululaulu

KURSSIN OPETTAJAT

Milla Mäkinen (4 hengen ryhmä) ja Niina Laitinen (8-10 hengen ryhmä).

Tutustu opettajiin tästä.

Lue, mitä asiakkaamme sanovat meistä!

“Osallistuin lyhyelle joululaulukurssille kahden muun oppilaan kanssa, opettajana Niina Laitinen. Opastus oli huippuystävällistä, reipasta ja innostavaa. Asiantuntevia neuvoja sateli hengityksestä ja äänen kehittämisestä hyvän huumorin höystämänä. Kannustusta tuli tasapuolisesti ja iloisesti. Tätä opettajaa voi kyllä suositella!”

Rita, joululaulukurssin osallistuja, v. 2021

“Laulamaan oppinen on erikoinen prosessi – ääni instrumenttina on monimuotoinen, mutta oman kropan sisään ei näe tarkkaillakseen mitä ääntä tuottaessa tapahtuu. Opettajan harjaantuneet korvat kuulevat ongelmat, ja palaute sekä neuvot saivat minut oppimaan tunneilla moninkertaisesti enemmän kuin koskaan olin itsekseni oppinut. Ajattelin, että ehkä minun ei vaan rakenteellisesti ole mahdollista laulaa muuten kuin hennosti ja epävireisesti. Millasta sain lämminhenkisen ja kannustavan opettajan, ja hänen luja ammattitaitonsa osoitti minulle miten valtavan muutoksen laulutaidoissa voi opettajan ohjauksessa ja aktiivisella harjoittelulla saada aikaan. Kahden vuoden opiskelun jälkeen koen, että olen saanut Millalta ja Taidetöölöltä laulun lahjan, mistä olen erittäin kiitollinen.”

Mia T.

“Minulla oli tavoitteena oppia laulamisen tekniikkaa. Olen laulanut pitkää mutta en ole koskaan käynyt laulutunneilla. Sen vuoksi olen oppinut laulamaan väärin. Genreni on rock ja grunge musiikki. Sinä lajisssa olen hyvin paljon puskenut ja laulanut kurkusta. Matalien äänien laulaminen on ollut myös vaikeaa – en ole saanut sinne voimaa. Niina on erinomainen opettaja, ja osasi hienosti ohjata ja opettaa minua. Täytyy tunnustaa että tämän jälkeen arvostan klassista laulua kovasti – ei ole helppo laji. Joka tapauksessa tekniikkan parani ja nykyisin bändini kanssa soittaessa / äänittäessä laulan ylä-äänet oikeammalla tekniikassa sekä nyt myös ala-ääniin olen saanut voimaa. Kiitos!”

– Ari Svensk, Taidetöölön lauluoppilas

LAULUKURSSI TARJOAA SINULLE:
 • Mahdollisuuden kokeilla äänesi rajoja
 • Kokemuksen ryhmässä laulamisen riemusta
 • Ääntäsi kehittäviä ääniharjoituksia
 • Välineitä omaan kotiharjoitteluun
 • Hengähdystauon laulun parissa
 • Tietoa hengityksen merkityksestä äänelle
JOULULAULUKURSSIN AIKATAULUT

4 HENGEN RYHMÄT (osoite: Välikatu 2, Kruununhaka, HKI)

Ryhmä 1: ma 12.12, ke 14.12 ja ma 19.12 klo 18-19. RYHMÄ TÄYNNÄ.

Ryhmä 2: ma 12.12, ke 14.12 ja ma 19.12 klo 19.15-20.15. RYHMÄ TÄYNNÄ.

8-10 HENGEN RYHMÄT (osoite: Pietarinkatu 9 )

Ryhmä 1: torstaisin 1.-15.12.2022 klo 16.45-17.45. RYHMÄ TÄYNNÄ.

Ryhmä 2: torstaisin 1.-15.12.2022 klo 18.00-19.00. RYHMÄ TÄYNNÄ.

LAULUKURSSI EI SOVI SINULLE, JOS:
 • haluat yksilöllistä laulunopetusta. Ryhmätunneilla tehtävät harjoitteet ovat suunniteltu sopimaan suurimmalle osalle laulunharrastajista – kurssilla ei siis puututa yksittäisten laulajien äänenmuodostuksen vaan harjoitukset tehdään ryhmässä ja koko ryhmän taso huomioiden.
 • kärsit hoidollisesta äänihäiriöstä. Koska kurssi on suunnattu ryhmälle, emme pysty kurssilla yksilöllisesti teettämään erikoisharjoitteita. Suosittelemme varaamaan ajan yksinlaulutunneille, jossa voimme antaa yksilöllisempää opetusta huomioon ottaen lähtötilanteen ja äänelliset haasteet.
4 hengen ryhmä: ma 12.12, ke 14.12 ja ma 19.12 klo 18 ja 19.15

8-10 hengen ryhmät: torstaisin 1.-15.12.2022 klo 16.45 ja 18

4 hengen ryhmä: Välikatu 2, Kruununhaka, Helsinki

10 hengen ryhmä: Pietarinkatu 9, Ullanlinna, Helsinki

4 hengen ryhmä: 149€ (ryhmät täynnä)

8-10 hengen ryhmä: 69€

Meillä käy maksutapana myös Eazybreak, Epassi ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten, vaan voit suorittaa maksun puhelimella missä ja milloin vain. Maksusuorituksen jälkeen voit lähettää meille sähköpostitse joko näyttökuvan maksustasi tai viestin (info@taidetoolo.fi), josta lukee osallistujan tiedot.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

ILMOITTAUDU JOULULAULUKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (4 tai 10 hengen ryhmä).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille:
– pieni ryhmä: ma 12.12 (vapaita paikkoja ei enää ole)

– isompi ryhmä: to 1.12

Tunnit 2 ja 3 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Muihin instrumentteihin verrattuna laulussa tulee ottaa huomioon, että laulaja rakentaa laulutunnilla oman instrumenttinsa itse ääniharjoitusten avulla. Ääniharjoituksilla on oma tarkoituksensa jumpata tarvittavia toimintoja kehossa. Kehittyminen toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa jossakin urheilulajissa: oikeiden toistojen määrä luo uusia hermoratoja ja vahvistaa haluttuja lihaksia.

“Laululihaksemme” ovat piilossa, joten opettaja ohjaa paitsi silmiensä myös kuulonsa perusteella oppilasta harjoitusten terveeseen suoritustapaan. Jokaisella opettajalla on oma painotuspisteensä ja lähestymistapansa terveen äänen rakentamiseen.

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta. Vaatimuksia lähtötasosta ei ole.

Taidetöölön laulunopettaja on pedagogisesti pätevä ja kokenut ammattilainen. Monet työssään puheääntään käyttävät ovat kokeneet hyödylliseksi ja kiinnostavaksi tutustua äänen toimintaan osaavan opettajan johdolla. Laulutunnit edistävät tervettä äänenkäyttöä ja säännöllisellä harjoittelulla niin puhe- kuin lauluäänenkin saa harjoitettua kestäväksi ja kantavaksi.

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Lue tarinoita tästä.

 

Loading...

MUUT TAIDETÖÖLÖN KURSSIT 2022-2023

Laulun alkeiskurssi aikuisille, tammikuu 2023

Taidetöölön Laulun alkeiskurssilla tutustut äänenkäytön perustekniikkaan ja laulat lempilaulujasi. Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

Kitaran alkeiskurssi, tammikuu 2023

Kurssilla opit kitaran perustekniikkaa ja sointujen soittoa. Kurssille ei ole ikärajaa. Kurssin jälkeen osaat muodostaa sointuja ja soittaa yksinkertaisia melodioita. Tutustut sointumerkkeihin, nuotinlukuun ja tabulatuureihin. Saat kattavan yleiskatsauksen kitaran soittoon.

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?