Joululaulukurssi 2023

Taidetöölön joululaulukursilla tutustumme laulutekniikan perusteisiin samalla kun nautimme tuttujen joululaulujen laulamisesta. Tule mukaan sellaisena kuin olet, aikaisempaa kokemusta lauluharrastuksesta ei tarvita!
Kurssilla tutustumme valikoidusti seuraaviin äänenkäytön osa-alueisiin: artikulaatio, hengitystekniikka, lauluasento, fraseeraus, rekisterit ja tulkinta. Samalla laajennat näkemystä siitä, miten omaa ääntä ja laulutekniikkaa voi kehittää.
Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

Kurssiin kuuluu 4×70 min ryhmäopetusta.

LAULUKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
 • Harkitset lauluharrastuksen aloittamista: joululaulukurssi on kattava esimerkki ohjatusta ryhmämuotoisesta lauluharrastuksesta ja äänen kehittämisen menetelmistä. Tutustut aloittelijoille sopiviin ääniharjoituksiin, joita voit soveltaa omaan harjoitteluusi myös kurssin jälkeen.
 • Olet harrastanut laulamista aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: laulukurssilla kertaat laulutekniikan perusasioita ja pääset nauttimaan laulamisen ilosta ryhmässä.
 • Olet itseoppinut laulaja, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa osallistujien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
 • Käytät ääntäsi paljon töissä ja pidät puheita yleisön edessä. Kurssilla  opeteltavien harjoitusten avulla opit vahvistamaan  ääntäsi niin, että äänestäsi tulee kestävämpi.

Aikaisempaa kokemusta laulutunneista ei tarvita.

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta.

JOULULAULUKURSSILLA:
 • Saat tietoa hengitystekniikan vaikutuksesta laulu- ja puheääneen, tulet tietoisemmaksi kehostasi ja sen toiminnasta äänentuotossa.
 • Kehität ääntäsi joustavammaksi ja äänialaasi laajemmaksi monipuolisten ääniharjoitteiden avulla.
 • Pääset nauttimaan ryhmässä laulamisesta, musiikin tuomasta ilosta sekä ilmaisemaan itseäsi musiikin keinoin.

Laulamme perinteisiä ja rakastettuja joululauluja, kuten:


I. Berlin: White Christmas
M. Torme’: The Christmas Song
L. Wartiovaara-Kallioniemi: Tonttu
J. Sibelius: En etsi valtaa, loistoa
H. Blake: Walking in the Air
P. Simojoki: Tulkoon joulu
F. Gruber: Jouluyö, juhlayö
C. Haggkvist: Taivas sylissäni
K. Halonen: Sydämeeni joulun teen
O. Kotilainen: Varpunen jouluaamuna
P. J. Hannikainen: Tuikkikaa, oi joulun tähtöset
K. Collan: Sylvian joululaulu

KURSSIN OPETTAJA NIINA LAITINEN

Tutustu Niinaan tästä.

MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE?

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet ja materiaalin kurssia varten. Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille. Jotta saat lyhytkurssista mahdollisimman paljon irti, suosittelemme kuuntelemaan kurssilla laulettavat kappaleet ennen kurssin alkua.

LUE, MITÄ ASIAKKAAT SANOVAT MEISTÄ:

“Osallistuin lyhyelle joululaulukurssille kahden muun oppilaan kanssa, opettajana Niina Laitinen. Opastus oli huippuystävällistä, reipasta ja innostavaa. Asiantuntevia neuvoja sateli hengityksestä ja äänen kehittämisestä hyvän huumorin höystämänä. Kannustusta tuli tasapuolisesti ja iloisesti. Tätä opettajaa voi kyllä suositella!”

Rita, joululaulukurssin osallistuja, v. 2021

“Laulamaan oppinen on erikoinen prosessi – ääni instrumenttina on monimuotoinen, mutta oman kropan sisään ei näe tarkkaillakseen mitä ääntä tuottaessa tapahtuu. Opettajan harjaantuneet korvat kuulevat ongelmat, ja palaute sekä neuvot saivat minut oppimaan tunneilla moninkertaisesti enemmän kuin koskaan olin itsekseni oppinut. Ajattelin, että ehkä minun ei vaan rakenteellisesti ole mahdollista laulaa muuten kuin hennosti ja epävireisesti. Millasta sain lämminhenkisen ja kannustavan opettajan, ja hänen luja ammattitaitonsa osoitti minulle miten valtavan muutoksen laulutaidoissa voi opettajan ohjauksessa ja aktiivisella harjoittelulla saada aikaan. Kahden vuoden opiskelun jälkeen koen, että olen saanut Millalta ja Taidetöölöltä laulun lahjan, mistä olen erittäin kiitollinen.”

Mia T.

“Minulla oli tavoitteena oppia laulamisen tekniikkaa. Olen laulanut pitkää mutta en ole koskaan käynyt laulutunneilla. Sen vuoksi olen oppinut laulamaan väärin. Genreni on rock ja grunge musiikki. Sinä lajisssa olen hyvin paljon puskenut ja laulanut kurkusta. Matalien äänien laulaminen on ollut myös vaikeaa – en ole saanut sinne voimaa. Niina on erinomainen opettaja, ja osasi hienosti ohjata ja opettaa minua. Täytyy tunnustaa että tämän jälkeen arvostan klassista laulua kovasti – ei ole helppo laji. Joka tapauksessa tekniikkan parani ja nykyisin bändini kanssa soittaessa / äänittäessä laulan ylä-äänet oikeammalla tekniikassa sekä nyt myös ala-ääniin olen saanut voimaa. Kiitos!”

– Ari Svensk, Taidetöölön lauluoppilas

LAULUKURSSI TARJOAA SINULLE:
 • Mahdollisuuden kokeilla äänesi rajoja
 • Kokemuksen ryhmässä laulamisen riemusta
 • Ääntäsi kehittäviä ääniharjoituksia
 • Välineitä omaan kotiharjoitteluun
 • Hengähdystauon laulun parissa
 • Tietoa hengityksen merkityksestä äänelle
LAULUKURSSI EI SOVI SINULLE, JOS:
 • Haluat yksilöllistä laulunopetusta. Kurssilla ei puututa yksittäisten laulajien äänenmuodostukseen, vaan harjoitukset tehdään ryhmässä koko ryhmän taso huomioiden. Mikäli kaipaat yksilöllistä opetusta, suosittelemme varaamaan ajan yksinlaulutunneille.
 • Kärsit hoidollisesta äänihäiriöstä ja/tai äänentuottoosi liittyy kipua tai suurta epämukavuutta.
ti ja to 28.11.-7.12.2023 klo 16-17.10 (4 vapaata paikkaa)

4x70 min: ti 28.11, to 30.11, ti 5.12 ja to 7.12.2023

Pietarinkatu 9, 00140 Helsinki

Hinta: 179€

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten, vaan voit suorittaa maksun puhelimella missä ja milloin vain. HUOM! Maksu kulttuuriseteleillä suoritetaan ePassin / Edenredin / Smartumin sovelluksen kautta (ei Taidetöölön nettisivuilla). Maksusuorituksen jälkeen voit lähettää meille sähköpostitse joko kuvakaappauksen maksustasi tai viestin (info@taidetoolo.fi), josta lukee osallistujan tiedot. Saat vahvistuksen sähköpostitse kahden arkipäivän sisällä.

Joululaulukurssi on  myös saatavilla ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

Voit ostaa Joululaulukurssin myös lahjaksi. Ota yhteyttä, jos haluat tilata lahjakortin. Saat sen sähköpostiisi pdf-muodossa.

ILMOITTAUDU JOULULAULUKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (4×70 min).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille (ti 28.11.2023 klo 16)

Loput tunneista varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...
MIKÄLI HALUAT MAKSAA EPASSILLA

1. Löydä Taidetöölö ePassin sovelluksesta.

2. Valitse “Joululaulukurssi 4×70″ ja suorita maksu (179€). On mahdollista maksaa osan ePassilla ja loput laskulla – ota yhteyttä info@taidetoolo.fi).

3. Ota maksusuorituksesta kuvakaappaus ja lähetä se meille sähköpostiosoitteeseen info@taidetoolo.fi.

4. Saat meiltä sähköpostitse paikan vahvistusviestin yhden päivän sisällä.

Muihin instrumentteihin verrattuna laulussa tulee ottaa huomioon, että laulaja rakentaa laulutunnilla oman instrumenttinsa itse ääniharjoitusten avulla. Ääniharjoituksilla on oma tarkoituksensa jumpata tarvittavia toimintoja kehossa. Kehittyminen toimii samalla periaatteella kuin vaikkapa jossakin urheilulajissa: oikeiden toistojen määrä luo uusia hermoratoja ja vahvistaa haluttuja lihaksia.

“Laululihaksemme” ovat piilossa, joten opettaja ohjaa paitsi silmiensä myös kuulonsa perusteella oppilasta harjoitusten terveeseen suoritustapaan. Jokaisella opettajalla on oma painotuspisteensä ja lähestymistapansa terveen äänen rakentamiseen.

Lauluharrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Kaikki puhe- tai lauluäänensä kehittämisestä kiinnostuneet hyötyvät lauluharrastuksesta. Vaatimuksia lähtötasosta ei ole.

Taidetöölön laulunopettaja on pedagogisesti pätevä ja kokenut ammattilainen. Monet työssään puheääntään käyttävät ovat kokeneet hyödylliseksi ja kiinnostavaksi tutustua äänen toimintaan osaavan opettajan johdolla. Laulutunnit edistävät tervettä äänenkäyttöä ja säännöllisellä harjoittelulla niin puhe- kuin lauluäänenkin saa harjoitettua kestäväksi ja kantavaksi.

Taidetöölön nettisivuilla jaamme paljon erilaista informaatiota liittyen Taidetöölön toimintaan ja musiikinopiskeluun. Blogi on ollut yksi foorumi, jonka kautta olemme halunneet kannustaa lukijoitamme musiikkiharrastuksen pariin.

Erityisen paljon hyvää palautetta on tullut postauksista, jotka käsittelevät opiskelijoidemme omia, henkilökohtaisia kertomuksia. Aiheena on usein ollut musiikkiharrastuksen aloittaminen ja siihen liittyvät teemat, kuten uskaltaminen ja omalle epämukavuusalueelle meneminen.

Lue tarinoita tästä.

 

MUUT TAIDETÖÖLÖN KURSSIT 2023

Laulun tutustumiskurssi yksityistuntiena, 4×45 min

Laulun tutustumiskurssilla perehdymme laulamiseen laulutekniikan peruselementtien avulla. Syvähengitys on vapaan äänentuoton perusta, teemme harjoitteita joiden avulla oikeanlainen hengitysyhteys kehoon alkaa hahmottua. Pienetkin kehon kireydet siirtyvät helposti äänentuottomme esteiksi, kurssilla tehtävät hengitys- ja ääniharjoitukset auttavat ääntäsi vapautumaan sekä lisäävät tietoisuuttasi oman äänesi toiminnasta.

Lauletaan Disney-hittejä! -viikonloppukurssi 10.-11.2.2024

Tule laulamaan iki-ihania Disney-piirrettyjen sävelmiä Taidetöölön viikonloppukursille! Laulun ohessa tutustumme laulutekniikan saloihin erilaisten ääni- ja hengitysharjoitusten avulla.

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!
HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:

Haluatko saada tietoa tulevista laulukursseista?