KITARAN TUTUSTUMISKURSSI AIKUISILLE

Kitaran tutustumiskurssilla saat mahdollisuuden tutustua kitaransoittoon kokeneen ammattilaisen ohjauksella. Tavoitteenamme on, että neljän tunnin aikana saat selvän käsityksen soittoharrastuksesta ja kipinän sen jatkamiselle!
Kitaransoitto on opeteltava taito siinä missä muutkin tekniikkaa vaativat harrastukset. Voit vaikuttaa omaan edistymiseesi säännöllisesti harjoittelemalla.

Kurssille voit osallistua lähtötasostasi riippumatta. Kurssilla tehtävät harjoitteet muokataan osallistujan tarpeiden ja taitotason mukaan sopiviksi.

Kitaran tutustumiskurssiin kuuluu 4 x 45 min yksityisopetusta. Voit ostaa tutstumiskurssipaketin suoraan nettisivujen kautta.

Kurssille voi ottaa akustisen kitaran tai sähkökitaran. Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi.

KITARAN TUTUSTUMISKURSSI SOPII SINULLE, JOS:
  • Harkitset kitaransoiton aloittamista: neljä viikkoa kestävällä kurssilla saat kokonaiskuvan kitaransoitosta, aloittelijoille sopivia harjoituksia sekä työkaluja taidon kehittämiseen, joita voit käyttää omassa harjoittelussasi myös kurssin jälkeen.
  • Olet harrastanut kitaransoittoa aiemmin, mutta koet harrastuksen uudelleenaloittamisen vaikeaksi: kitaran tutustumiskurssilla kertaat jo opittuja asioita johdonmukaisesti ja saat opettajalta harjoituksia tasosi mukaan.
  • Olet itseoppinut kitaristi, mutta kaipaat ammattilaisen ohjausta ja tarkentavia neuvoja: opettaja vastaa oppilaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Aikaisempaa kokemusta kitaransoitosta ei tarvita. Kitaransoiton harrastuksen aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä.

MITÄ OPIT KURSSILLA
  • Saat valmiuksia pitkäkestoisen soittoharrastuksen aloittamiselle.
  • Saat neuvoja ja vinkkejä moniin eri kitaransoiton osa-alueeseen kuten sorminäppäilyyn, plektrasoittoon, melodian soittamiseen, säestämiseen ja komppamiseen.
  • Opit perusteita ja alkeita, jotta pääset nauttimaan soittamisesta mahdollisimman pian.

    Opettajalta voi kysyä myös apua kitaran ostamiseen liityvissä kysymyksissä.

    Tutustumiskurssin jälkeen se soittoharrastus vasta kunnolla alkaa!
MITEN VALMISTAUTUA KURSSILLE

Taidetöölö tarjoaa tarvittavat välineet kurssia varten, joten erillistä valmistautumista harrastuksen aloittamiseen ei tarvita.

Opettaja jakaa materiaaleja harjoitusten avuksi.

Sinun ei tarvitse osata lukea nuotteja osallistuaksesi kurssille.

JOS SINULLA EI OLE OMAA SOITINTA

Kurssilaisilla on mahdollisuus vuokrata soitin. Pääset vuokrasoittimen kanssa heti ensimmäisen tunnin jälkeen hyvään harjoitteluvauhtiin! Kurssin opettaja auttaa sinua ottamaan oikeat työkalut käyttöösi, mutta varsinainen taidon rakentaminen tapahtuu oman kotiharjoittelusi aikana. Ilman omaa harjoittelupanostasi harrastus polkee paikallaan. Otathan tämän huomioon, kun pohdit osallistumistasi tutustumiskurssille!

KURSSIN SISÄLTÖ
Tunti 1: Tutustumme kitaraan ja toisiimme. Aiheina ensimmäiselle tunnilla on soittoasento, käsien tehtävät, virittäminen ja ensimmäiset otteet.
Tunti 2: Ensimmäiset soinnut.
Ensimmäiset sointu-otteet ja niiden vaihtaminen. Sointujen, sointumerkkien ja säestämisen hallinta ovat kitaristien peruskauraa! Aloitat niiden opettelun siis jo varhain.
Tunti 3: Nuotit, tabulatuurit ja materiaalit.
Opettaja tarjoaa oppimateriaalia oppimisen ja  kotiharjoittelun tueksi. Tässä vaiheessa opettaja voi suositella eri kitaravihkoja ja kappaleita oppilaan omista lähtökohdista riippuen. Pääset soittamaan harjoituksia nuottipaperista.
Tunti 4: Suunnitelma harrastamiselle.
On hyvä miettiä ajankäyttöä ja edistymisen tahtia säännöllisesti soittamisen lomassa. Säännöllinen ja järkevä harjoittelu tuottaa tulosta. Saat paljon apuvälineitä ja vinkkejä, joita hyödyntää itsenäisessä harjoittelussasi. Luonnostelet itsellesi aikataulun kitaransoitolle.
Tunneilla käytetään materiaaleina mm.
– 100 Acoustic lessons, Hal Leonard. Kirj. Michael MuellerChad J. Johnson.
– Vivo kitara. Kirj. Tharmaratham – Wilkus.
KURSSIN OPETTAJAT SAULI PALMUJOKI

Sauli Palmujoki, Taidetöölön kitaraopettaja

Sauli on koulutukseltaan Musiikkipedagogi (AMK). Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta 2016 pääaineenaan klassinen kitara. Sauli on monipuolinen muusikko, kitaristi ja laulaja. Hänen soittimistoon kuuluu nylon- ja teräskielisiä akustisia kitaroita ja sähkökitaroita. Sauli toimii myös trubaduurina ja bändisoittajana. Omimmillaan hän on musiikin tekijänä ja hän viihtyy hyvin eri genrejen parissa. Sauli on hankkinut instrumenttipedagogin työn lisäksi kokemusta myös muista musiikinopettajan tehtävistä.
LUE MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT MEISTÄ:
Kurssista oli minulle hyötyä ja pääsin mukavasti uuden harrastuksen pariin. Niin pitkä aika oli juniorivuosista, kun vähän kitaransoittoa harrastin, että todella hyvä kurssi oli. Opettaja oli erittäin hyvä ja sain hyvän alkusysäyksen hänen avullaan. Kaikki meni oikeastaan paremmin, mitä ennakkoon osasin arvioidakaan. Tästä on hyvä jatkaa. Suosittelen kurssia lämpimästi.
- Taidetöölön oppilas
4x45 yksityistuntia

1 tunti/vko samaan aikaan

Pietarinkatu 11B, 00140 HKI (Ullanlinna)

KURSSIN HINTA JA MAKSUSUORITUKSEN VAIHTOEHDOT

Kurssin hinta on 299€ sis. ALV 24%. Maksut voi saada myös kahdessa erässä (149,50€x2, toisen laskun kulut 5€). Osa 1/2 suoritetaan nettisivujen kautta, loppuosa laskulla. Lasku tulee sähköpostitse kuukauden kuluttua.

Meillä käy maksutapana myös Epassi, Edenred ja Smartum -kulttuurisetelit. Sinun ei tarvitse käydä toimistolla maksusuoritusta varten. Siirry tälle sivulle, jos haluat maksaa kulttuuriseteleillä.

Jos haluat suorittaa osan kulttuuriseteleillä ja loput laskulla, ota meihin yhteyttä.

Kitaran tutustumiskurssi on  saatavilla myös ePassin Marketplacesta. Siirry Marketplaceen tästä.

Huomioithan, että emme hyvitä kurssimaksua takaisin oppilasperuutuksista.

SOITTIMEN LAINA

Soittimen tarvittaessa voi lainata meiltä kurssin ajaksi hinnalla 40€/kurssi. Laitathan toiveesi kommenttikentään maksusuorituksen yhteydessä. Lähetämme vuokrasopimuksen ja laskun (40€) sähköpostitse sekä varaamme sinulle soittimen.

ILMOITTAUDU KITARAN TUTUSTUMISKURSSILLE:

1. Valitse kurssi (Tutustumiskurssit -> Kitara tai Kitara 1/2 osa, jos haluat maksaa kahdessa erässä. Toinen lasku lähetetään sähköpostitse kuukauden kuluttua, +5€ laskutuskulut).

2. Varaa aika ensimmäiselle tunnille. Tunnit järjestetään kerran viikossa samaan aikaan. Jos sopivaa aikaa ei löydy, täytä lomake tästä. Otamme sinuun yhteyttä kun uusia aikataulumahdollisuuksia avautuu.

Tunnit 2, 3 ja 4 varataan automaattisesti.

3. Suorita maksu. Muista tarvittaessa mainita viestikentässä soittimen lainasta.

4. Tule nauttimaan harrastuksestasi!

Loading...

Jos sinulla on ongelmia verkkomaksamisen kanssa, ota yhteyttä, lähetämme sinulle laskun.

MIKÄLI HALUAT MAKSAA EPASSILLA:

1. Löydä Taidetöölö ePassin sovelluksesta.

2. Valitse “Tutustumiskurssit” ja suorita maksu (299€).

3. Ota maksusuorituksesta kuvakaappaus ja lähetä se meille sähköpostiosoitteeseen info@taidetoolo.fi. Muista mainita viestissäsi haluamasi aloituspäivämäärä ja kellonaika.

4. Saat meiltä sähköpostitse paikan vahvistusviestin yhden päivän sisällä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa musiikkiharrastus. Kun huomaat ajattelevasi, että tahdot oppia soittamaan kitaraa, olet jo melkein aloittanut. Lähes niin yksinkertaista se on.

Pian huomaat, että ajatukset soittimen hankkimisesta ja jonkinlaisen oppimateriaalin tai kitaramentorin etsimisestä homman alulle panemiseksi pulpahtelevat mieleen. Olet astumassa sisään kitaransoiton ihmeelliseen maailmaan.

Motivoitunut aikuisopiskelija hämmästyttää kapasiteetillaan. Työssäni kitaransoitonopettajana olen saanut huomata, kuinka kitaransoitosta innostunut aikuinen voi oppia käden käänteessä huomattavan määrän taitoja. Tunneilleni saapuvilla aikuisikäisillä on usein hyvin selkeä ja realistinenkin kuva kitaransoitosta ja omasta sorminäppäryydestä. Musisointi on alusta pitäen juuri niin mutkatonta kuin sen tuleekin olla.

Tietysti hyväksi soittajaksi kehittyminen vie aikansa. Sormet tottuvat kieliin, sointu-otteet menevät lihasmuistiin, otelaudan tuntemus paranee. Mutta alkusysäys voi olla hyvinkin voimallinen: lapsenomaisesti sitä innostuu jostain uudesta ja kuin varkain tajuaa, että tämähän on hauskaa!

Oikeilla soittotunneilla pääsee soittamaan toisen kanssa. Opettaja auttaa ja inspiroi. Oikean Youtube-tutoriaalin katsomalla ehkä saat vastauksen johonkin pulmaan, mutta kontakti ihmiseen jää uupumaan. Soittotunneilla mieltä askarruttavia kysymyksiä on helppo esittää.

Kun aloittaa aikuisena soittoharrastuksen, voi hämmästyä musiikin soittamisen hienoudesta. Lempikappaleet voivat taittua nyt aivan omissa käsissä. Voi tarjota iloa muille tavalla, joka ennen ei ollut mahdollista. On mahtava fiilis, kun pääsee osaksi soittamisen yhteisöllisyyttä. Yhtäkkiä näkee kaikkialla potentiaalisia kuvioita musiikkiharrastuksen syventämiseksi. Aikuisilla on usein silmää sille, miten kehittää omaa kiinnostuneisuuttaan kiehtovaan lajiin, oli kyse musiikista tai vaikka urheilusta.

Todettakoon lopuksi, että on hyvin vaikeaa vertailla lasten ja aikuisten välistä oppimisprosessia. Kitaransoiton alkutaival on kaikille omanlaisensa.

MUUT TAIDETÖÖLÖN KITARAKURSSIT

Kitaran alkeiskurssi aikuisille

Taidetöölön laulun alkeiskurssilla lähdemme tutustumaan laulutekniikan perusteisiin monipuolisten hengitys- ja ääniharjoitteiden kautta sekä tuttujen lauluja ja laulelmia apuna käyttäen.

HYÖDYNNÄ TAIDETÖÖLÖN OPETTAJIEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA:
KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Haluatko saada tietoa tulevista kursseistamme ja koulutuksistamme?